shirin71
08-20-2011, 04:30 PM
7 فایده شگفت انگیز پسته برای سلامتی
پسته که در اصل متعلق به آسیای غربی است اما هزاران سال است که در حوزه دریای مدیترانه شناخته شده و در استرالیا، نیومکزیکو و کالیفرنیا در سال 1854 بعنوان یک درخت معرفی شد. این روزها پسته یک تنقلات بسیار خوشمزه و مغذی به حساب میآید که فواید بسیار زیادی نیز به بدن میرساند.
در زیر به 7 فایده پسته برای سلامتی اشاره میکنیم که ممکن است باعث شود از آن به طور منظم در برنامهغذایی روزمرهتان استفاده کنید.
سلامت قلب
مطالعات نشان داده است که پسته بعد از یک دوره مصرف کوتاه، کلسترول بدن خون (ldl) را کاهش داده و کلسترول خوب خون (hdl) را افزایش میدهد. پسته که سرشار از آنتیاکسیدان هایی مثل ویتامین a و e میباشد، با التهاب مقابله کرده، از رگهای خونی محافظت کرده و خطر بیماریهای قلبی را پایین میآورد. حتی مصرف کم پسته هم میتواند سطح لوتئین، آنتیاکسیدانی که برای محافظت دربرابر ldl اکسیدشده کاربرد دارد، را بالا ببرد و احتمال بیماری قلبی را کاهش دهد.
کمک به دیابت
خوردن پسته به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک میکند. 60 درصد از ارزش غذایی روزانه توصیهشده از فسفر معدنی فقط در یک فنجان پسته وجود دارد. فسفر همچنین با کمک به شکسته شدن پروتئینها به آمینواسید، به تحمل گلوکز نیز کمک میکند.
سلامت خون
پسته منبع بسیار خوبی از ویتامین b6 میباشد. این ویتامین برای ساخت هموگلوبین، پروتئین مسئول حمل اکسیژن در جریان خون به سلولها، لازم بوده و همچنین مقدار اکسیژن حمل شده را نیز افزایش میدهد.
سیستم عصبی
ویتامین b6 که در پسته وجود دارد تاثیرات بسیار خوبی نیز بر سیستم عصبی بدن دارد. مولکولهای پیامآور که آمین نامیده میشوند برای رشد به آمینواسید نیاز دارند که درمقابل برای ساخت به ویتامین b6 متکی هستند. علاوه بر این، b6 نقش بسیار مهمی نیز در ساخت مایلین دارد که پوشش محافظ دور فیبرهای عصبی است که پیامرسانی مطلوب بین عصبها را مقدور میسازد. علاوه بر این، ویتامین b6 به سنتز سروتونین، ملاتونین، اپینفرین و گاما-آمینوبوتریم اسید یا gaba، آمینواسیدی که انتقال تکانههای عصبی را در دستگاه عصبی بدن ممکن میسازد، مربوط است.
سلامت چشم
پسته حاوی دو کاروتینوئید است که در بقیه آجیلها یافت نمیشود. این کاروتینوئیدها که لوتئین و زآکسانتین نامیده میشوند، بعنوان آنتیاکسیدان محافظ عمل میکنند و از تخریب بافتهای بدن درمقابل رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند. رادیکالهای آزاد موجب زوال ماکولا مرتبط به سن میشود که یکی از دلایل اصلی مشکلات بینایی و کوری اکتسابی است.
سیستم ایمنی
یک سیستم ایمنی سالم به مصرف ویتامین b6 بستگی دارد که پسته سرشار از آن است. مصرف بیش از اندازه ویتامین b6 اما فعالیت مغز را کند کرده و تاثیرگذاری سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها را نیز کاهش میدهد. ویتامین b6 موجود در پسته همچنین به بدن کمک میکند گلوبولهای قرمز سالم بسازد و به حفظ سلامت غدد لنفاوی مثل غده طیموس، طحال و گرههای لنفاوی کمک میکند تا از تولید کافی گلوبول سفید خون که از بدن درمقابل عفونتها خفاظت میکند مطمئن شود.
سلامت پوست
پسته منبع بسیار خوبی از ویتامین e است که یک آنتیاکسیدان محلول در چربی بسیار عالی است و برای حفظ یکپارچگی غشای سلولی لازم بوده و معمولاً برای داشتن پوستی سالم و زیبا توصیه میشود. ویتامین e از پوست دربرابر تخریب ناشی از اشعات uv محافظت کرده و به این ترتیب از پیر شدن زودرس و سرطان پوست حلوگیری میکند.
پسته که در اصل متعلق به آسیای غربی است اما هزاران سال است که در حوزه دریای مدیترانه شناخته شده و در استرالیا، نیومکزیکو و کالیفرنیا در سال 1854 بعنوان یک درخت معرفی شد. این روزها پسته یک تنقلات بسیار خوشمزه و مغذی به حساب میآید که فواید بسیار زیادی نیز به بدن میرساند.
در زیر به 7 فایده پسته برای سلامتی اشاره میکنیم که ممکن است باعث شود از آن به طور منظم در برنامهغذایی روزمرهتان استفاده کنید.
سلامت قلب
مطالعات نشان داده است که پسته بعد از یک دوره مصرف کوتاه، کلسترول بدن خون (ldl) را کاهش داده و کلسترول خوب خون (hdl) را افزایش میدهد. پسته که سرشار از آنتیاکسیدان هایی مثل ویتامین a و e میباشد، با التهاب مقابله کرده، از رگهای خونی محافظت کرده و خطر بیماریهای قلبی را پایین میآورد. حتی مصرف کم پسته هم میتواند سطح لوتئین، آنتیاکسیدانی که برای محافظت دربرابر ldl اکسیدشده کاربرد دارد، را بالا ببرد و احتمال بیماری قلبی را کاهش دهد.
کمک به دیابت
خوردن پسته به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک میکند. 60 درصد از ارزش غذایی روزانه توصیهشده از فسفر معدنی فقط در یک فنجان پسته وجود دارد. فسفر همچنین با کمک به شکسته شدن پروتئینها به آمینواسید، به تحمل گلوکز نیز کمک میکند.
سلامت خون
پسته منبع بسیار خوبی از ویتامین b6 میباشد. این ویتامین برای ساخت هموگلوبین، پروتئین مسئول حمل اکسیژن در جریان خون به سلولها، لازم بوده و همچنین مقدار اکسیژن حمل شده را نیز افزایش میدهد.
سیستم عصبی
ویتامین b6 که در پسته وجود دارد تاثیرات بسیار خوبی نیز بر سیستم عصبی بدن دارد. مولکولهای پیامآور که آمین نامیده میشوند برای رشد به آمینواسید نیاز دارند که درمقابل برای ساخت به ویتامین b6 متکی هستند. علاوه بر این، b6 نقش بسیار مهمی نیز در ساخت مایلین دارد که پوشش محافظ دور فیبرهای عصبی است که پیامرسانی مطلوب بین عصبها را مقدور میسازد. علاوه بر این، ویتامین b6 به سنتز سروتونین، ملاتونین، اپینفرین و گاما-آمینوبوتریم اسید یا gaba، آمینواسیدی که انتقال تکانههای عصبی را در دستگاه عصبی بدن ممکن میسازد، مربوط است.
سلامت چشم
پسته حاوی دو کاروتینوئید است که در بقیه آجیلها یافت نمیشود. این کاروتینوئیدها که لوتئین و زآکسانتین نامیده میشوند، بعنوان آنتیاکسیدان محافظ عمل میکنند و از تخریب بافتهای بدن درمقابل رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند. رادیکالهای آزاد موجب زوال ماکولا مرتبط به سن میشود که یکی از دلایل اصلی مشکلات بینایی و کوری اکتسابی است.
سیستم ایمنی
یک سیستم ایمنی سالم به مصرف ویتامین b6 بستگی دارد که پسته سرشار از آن است. مصرف بیش از اندازه ویتامین b6 اما فعالیت مغز را کند کرده و تاثیرگذاری سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها را نیز کاهش میدهد. ویتامین b6 موجود در پسته همچنین به بدن کمک میکند گلوبولهای قرمز سالم بسازد و به حفظ سلامت غدد لنفاوی مثل غده طیموس، طحال و گرههای لنفاوی کمک میکند تا از تولید کافی گلوبول سفید خون که از بدن درمقابل عفونتها خفاظت میکند مطمئن شود.
سلامت پوست
پسته منبع بسیار خوبی از ویتامین e است که یک آنتیاکسیدان محلول در چربی بسیار عالی است و برای حفظ یکپارچگی غشای سلولی لازم بوده و معمولاً برای داشتن پوستی سالم و زیبا توصیه میشود. ویتامین e از پوست دربرابر تخریب ناشی از اشعات uv محافظت کرده و به این ترتیب از پیر شدن زودرس و سرطان پوست حلوگیری میکند.