PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تپه‌هاي باستاني گلستان آبکش شده‌اند



sorna
07-23-2010, 12:40 AM
اغلب آثار تاريخي رو به نابودي
تپه‌هاي باستاني گلستان آبکش شده‌اند


http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/05/05/100913123332.jpg

جام جم آنلاين: اسدالله معطوفي محقق و پژوهشگر تاريخ و استاد دانشگاه در گلستان گفت: 95 درصد تپه هاي تاريخي استان کنده کاري و حفاري غيرمجاز شده است. حفاري غيرمجاز در بيشتر تپه هاي تاريخي مشهود بوده و اين امر وضعيت مناطق تاريخي استان را نگران کننده کرده است.

وي اظهار داشت: اين در حالي است که برخي تپه هاي باستاني نظير تپه باستاني «سلطان دوين» در استان بر اثر حفاري غيرمجاز همانند آبکش شده است و حفاري غيرمجاز آفتي جدي براي تپه هاي باستاني شده است.

اين محقق و پژوهشگر تاريخ و استاد دانشگاه در گلستان خاطرنشان کرد: استفاده از وسايلي مانند فلزياب و گنج ياب موجب آسيب جدي به تپه ها و مناطق و ابنيه هاي باستاني شده است و متاسفانه آگهي فروش فلزياب و گنج ياب به صورت رسمي در معابر و خيابانها ديده مي شود.

به گفته معطوفي، نبود يک نيروي متخصص و رسمي به عنوان پاسدار و حافط ابنيه هاي تاريخي و ميراث فرهنگي از ديگر عواملي است که روند تخريب مناطق تاريحي و باستاني را شدت بخشيده است.

اين باستان شناس و استاد دانشگاه بيان داشت: علاوه بر تپه هاي تاريخي، معماري و بافت خانه هاي تاريخي در گرگان روبه نابودي و تخريب است.

وي عنوان کرد: حتي «خانه باقري» که مقرر بود مرمت شود نيمه کار رها شده و بقيه خانه هاي تاريخي نيز به حال خود رها شده اند و بافت تاريخي شهر گرگان در معرض انواع آسيبها مانند ورود فاضلاب و پسابها، بارندگي، موريانه خودرگي و... قرار دارد.

اين محقق و پژوهشگر تاريخ و استاد دانشگاه در گلستان به وضعيت آب انبارهاي استان اشاره و اضافه کرد: متاسفانه وضعيت آب انبارها نيز نابسامان بوده و اين اماکن نيز در حال نابودي تدريجي است.

sorna
07-23-2010, 12:43 AM
آب انبارهايي که برج و آپارتمان مي شوند
معطوفي بيان داشت: به عنوان نمونه تا چند سال پيش يک آب انبار در جوار امامزاده عبدالله گرگان وجود داشت که اکنون اثري از آن نيست و آب انبار منطقه ميرکريم گرگان نيز در حال تبديل شدن به برج و آپارتمان است.

وي يادآورشد: بناهاي تاريخي که در گميشان، بندرگز و بناور، روستاهاي شاهکوه، زيارت و بندرگز وجود دارد در معرض تخريب و نابودي هستند و هيچ اقدامي براي مرمت آنها صورت نگرفته است.

محقق و استاد تاريخ دانشگاه در گلستان عنوان کرد: يک حمام با بافت تاريخي و قديمي که آخرين حمام قديمي در استان است و در سيامرگو دهنه محمد آباد شهر فاضل آباد وجود دارد که در حال تخريب است.

وي اظهار داشت: آخرين آسياب قديمي گلستان نيز در روستاي محمد آباد که به صورت آبدنگ است در حال نابودي است و بايد براي مرمت آن اقدام شود.

معطوفي افزود: نبود مديران متخصص و عاشق در حوزه ميراث فرهنگي استان، نبود کارشناسان متخصص و کمبود بودجه از عوامل اصلي شدت بخشي نابودي ميراث فرهنگي استان را شدت بخشيده است.

محقق و پژوهشگر تاريخ و استاد دانشگاه در گلستان يادآورشد: اگر هم بودجه اي براي ميراث فرهنگي استان تخصيص يابد، متوليان امر نمي دانند چگونه هزينه کنند، در حاليکه بايد بيشتر به مقوله ميراث فرهنگي در استان پرداخته شود.