PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : Captain America: The First Avenger (کاپیتان آمریکا: اولین انتقامجو)



M.A.H.S.A
08-18-2011, 12:43 PM
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/111Captain+America+The+First+Avenger+2011+Review.j pg




http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/Captain+America+The+First+Avenger+2011+Review.jpg انر : اکشن، ماجرایی، علمی تخیلی



کارگردان : Joe Johnston
نویسنده : Christopher Markus


تاریخ اکران : 28 جولای 2011


زمان فیلم : 125 دقیقه
زبان : انگلیسی

درجه سنی : PG-13


بازیگران :
Chris Evans
Hayley Atwell
Sebastian Stan


Tommy Lee Jones



نقد و بررسی کامل فیلم
Captain America: The First Avenger (کاپیتان آمریکا : اولین انتقامجو)


http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/Captain-America-The-First-Avenger-Wallpapers-1920x1200-3.jpg
راجر ایبرت

وقتی خبر کلید خوردن پروژه ساخت Captain America: The First Avenger را شنیدم بسیار خوشحال شدم. بخصوص وقتی بعد از اتمام آن دیدم که حاصل کار فیلمی منسجم و خوش ساخت شده نه سرهم بندی جلوه های ویژه پر سر و صدا و بدون منطق. البته نیاز به گفتن نیست که فیلم در هر صورت از گرافیک کامپیوتری کمک گرفته و صحنه های اغراق شده زیادی دارد ولی کلیت کار فیلمی است با برنامه و ساختار روایی پخته که به اکران رسیده است.
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/Captain-America-The-First-Avenger-Photo.jpgقبل ازاین نیز فیلمهای قهرمان محور دیگری نظیرIron Man, Hulk و Thor با اقتباس از داستانهای مصور کمپانی Marvel ساخته و در آینده همانند Ant-Man و Wasp ساخته خواهد شد. اما در این میان عبارت The First Avenger (اولین انتقام جو) برای طرفداران داستانهای این کمپانی اهمیت زیادی دارد و بسیاری ماجراهای آن را دنبال میکردند. فیلم با صحنه ی کشف بال عظیم الجثه ای در یخهای قطبی آغاز میشود و وقتی فردی با دستانی در دستکش یخهای روی پنجره را پاک میکند، سپر Captain America نمایان میگردد! داستان فیلم هم ماجراهای اولیه و نحوه خلق شخصیت قهرمان را در بر میگیرد و هم اتفاقهای جنگ جهانی دوم. من مطمئن هستم که در دنباله سازی های آتی، این قهرمان از خواب یخی بیدار شده تا در دورانی دیگر به مبارزه با بدی های بپردازد.
شخصیت اول فیلم فردی 90 پوندی است بنام Steve Rogers (با بازی Chris Evans )؛ پسری ضعیف از محله بروکلین که همیشه توسط بچه های لات و گستاخ محله مورد اذیت و آزار قرار میگیرد. او که رویای پیوستن به ارتش آمریکا برای جنگ در برابر نازی ها را در سر دارد، مدام در امتحان ورودی شرکت میکند ولی هر بار بخاطر ضعف جسمانی در تستهای مربوطه رد میشود. تا اینکه بلاخره با تلاش فراوان وارد دوره آموزشهای اولیه میشود. ولی در آنجا هم موفق نیست و از پس تمرینهای میدان موانع برنمی آید.
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/captain-america-the-first-avenger-wallpaper-12.jpgاما شجاعت وی نظر کلنل فیلیپ و دانشمندی بنام (Stanley Tucci) که سرپرستی پروژه دولتی محرمانه ای را برعهده دارد را به خود جلب میکند. Steve را بیدرنگ و بدون توضیح شفافی به آزمایشگاه Erskine برده و در محفظه تابوت مانندی قرار میدهند تا بعد از یک سری واکنشهای عجیب (همراه با بخار و جرقه!) Steve Rogers جدید با اندامی ورزیده از آن بیرون آید. سپس لباسی خاص میپوشد و سپری راه راه با ستاره ای در مرکز به دست میگیرد تا هرچه بیشتر به چشم بیاید! نا گفته نماند که این سپر قدرتی ویژه دارد (البته اگر طرز کار کردن با آن را بلد باشید).
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/watch-captain-america-the-first-avenger-online.jpgمانند دیگر داستانهای قهرمان محور، Steve نیز هم قبل و هم بعد از تغییرش محرم اسرار جذابی دارد که در اینجا دختری است بنام Peggy Carter (با بازی Hayley Atwell ) که لبهای قرمزش به خوبی بیننده را به یاد پوسترهای کلاسیک دوران جنگ جهانی میآندازد. در ادامه Steve نحوه آشنایی و دوستیشان در محله بروکلین را تعریف میکند. البته به شکلی که مناسب درجه PG-13 بوده و شأن قهرمان را نزد طرفداران داستان که اغلب نوجوانان هستند با نشان دادن صحنه های رمانتیک پایین نیاورد!
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/captain-america-the-first-avenger-20110617012125082.jpgاز اینجا به بعد داستان اصلی به خوبی یک داستان مصور جذاب روایت می شود. ضد قهرمانی نازی و به شدت خبیث بنام Johann Schmidt (با بازی Hugo Weaving) با رفتاری هیتلر گونه یا حتی بدتر که به ظاهر ارتش خصوص خودش را رهبری میکند. سربازانش نیز کورکورانه از او پیروی میکنند در حالی که او نقشه ساخت یک ابر بمب مخرب را میکشد! نهایتاً، طبق قانون داستانهای مصور، Captain America در برابر این شخص خبیث که معلوم میشود اسکلتی قرمز و زشت است ( و پوستی همانند اردک های به سس آغشته و آویزان شده در بازار چینی ها دارد) به مبازره برمیخیزد. Schmidt بار دیگر ثابت میکند که وقتی پای ضد قهرمان به میان میآید، بهترین گزینه نازیها هستند!
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/14/captain-america-the-first-avenger-wallpaper-14.jpgبر اساس سبک Marvel فیلم همراهی را در کنار Captain America بنام Bucky Barnes (با بازی Sebastian Stan) قرار داده شده است که بر خلاف نسخه اصلی داستان چندان کم سن و سال نیست. شخصیت دیگر داستان Havard Stark (با بازی Dominic Cooper ) است از تحقیقات Erskine حمایت میکند و Nick Fury (با بازی Samuel L. Jackson ) دیگر قهرمان جنگ جهانی دوم که طوری شخصیت اش پرداخته شده است که خود روزی بتواند قهرمان داستان مصور و البته فیلمی دیگر شود. Jackson نیز به طور حتم استعداد این کار را دارد!
http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/apitan/captain-america-the-first-avenger-20110617012101099.jpgماجراهای Captain America به کمک بهترین فناوری های موجود در زمینه گرافیک کامپیوتری ساخته شده است و میتوان گفت حاصل کار کمی باورپذیر تر از دیگر فیلمهای قهرمان محور شده است. دیگر کمکی که گرافیک کامپیوتری به کار کرده است، کوچک کردن Chris Evans شش فوتی به فردی 90 پوندی ضعیف الجثه و سپس تبدیلش به فردی عضلانی به نام Captain America است. این تغییر بسیار استادانه انجام شده است. هرچند برخلاف تصور من، اندام Evans بعد از تبدیل به Captain America در واقع متعلق به خودش بوده که نشان میدهد قبل از فیلمبرداری دوره ویژه بدنسازی را پشت سر گذاشته است.
من از دیدم فیلم لذت بردم. دکور، لباس و صحنه پردازی های متعلق به دهه 1940 به خوبی انجام شده و اندکی با نماهای شهری در فیلمهای دیگر متفاوت است. عملکرد کارگردان Jeo Johnson نیز در پیشبرد روایت داستان قابل قبول است. در واقع شما با فیلمی خوش ساخت و منسجم رو به رو هستید تا صحنه های احساسی و هیجان برانگیز که بدون منطق روایی در کنار هم چیده شده باشند. کمپانی Marvel با تصمیمی خردمندانه میتواند این فیلم و Iron Man را الگویی برای ساخت باقی کارهایش قرار دهد. در آخر نیز پیشنهاد میکنم این فیلم را به صورت دوبعدی تماشا کنید.




منتقد : راجر ایبرت




مترجم : بهروز آقاخانیان
تهیه و ترجمه: سایت نقد فارسی