توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ◄◄ مــــــــردان، بهداشت، بیماریها ►►
korosh-8020
08-10-2011, 06:27 PM
8 سوالی که اقایون می ترسند
از پزشک ها بپرسند
بـه عـلت غـرور بـیـش از حـد و یا هزینه های بالای درمانی بیــشتر آقـایــون تنها زمانی به ملاقات دکترها می روند که جایی از بدنشان بشکند مثل بینی و یا اینکه عضوی از کار بـایسـتـد مـثل قلب. اکثر آقایون تا زمانی که مشکل حادی برایشان به وجود نـیامده باشد به پزشک متخصص مراجعه نمی کنند.
همچنین آنها معمولا از پـزشک خانوادگیـشان سوال هایی را کـه بـاعـث شـرمندگی مـی شود نمی پرسند. به همین دلیـل مـن 8 سؤالـی کـه مـردها از پـرسیـدن آنـها احساس خوبی نمی کنند را در این قسمت آورده ام.
اما قـبــل از ایـنکه از این مقاله به عنوان بهانه ای در حضور
دکترها استفاده کنید،باید تاکید کنم که اگر هر
ونه نشانه
غیر معمول در خود مشاهده کرده و یا یکی از نشانه های زیر را در خود یافتید باید سریعا به متخصص مراجعه کنید. سلامتی شما از غرورتان مهم تر است.
1- در مورد شکم بزرگ خود چه کار می توانم انجام دهم ( یا اینکه وزن بدنم مناسب است)؟
آیا خودن بي رويه باعث ایجاد چاقی در شما شده است؟ چربی های زیادی در شکم شما انباشته شده است. شمای کلی شما به شکل یک "سیب" در آمده و بیشترین مقدار چربی در شکمتان انباشته شده است. چنین بدن چاقی به راحتی پیش زمینه بسیاری از بیماری ها از قبیل کلسترول، بیماری های قلبی و دیابت را فراهم می سازد.
برای تشخیص این مطلب که آیا شما باید اقدام به کاهش وزن کنید، باید ابتدا دور شکم خود را در در نازکترین قسمت اندازه بگیرید و سپس اندازه دور باسن خود را در بزرگترین قسمت بگیرید. و سپس اندازه شکم خود را بر اندازه باسن تقسیم کنید. اندازه بدست امده برای آقایون تندرست باید 1.0 یا کمتر باشد. همچنین برای اطمینان حاصل کردن از وزن خود باید میزان Bmiبدن را بدست آورید ( شاخص چربی). اگر این میزان کمتر از 25 باشد نشان می دهد که شما وزن مناسبی دارید.
برای محاسبه Bmi بدن خود باید از فرمول زیر استفاده کنید:
Bmi= وزن (به کیلوگرم) / قد (به متر)
یا
Bmi= [وزن (به پوند) / قد (به اینچ) ]× 703
البته باید توجه داشته باشید که ماهیچه ها وزن بیشتری از چربی ها دارند و Bmi در هر فردی متفاوت است. یک وزن خاص وجود ندارد که آنرا به عنوان وزن ایده ال بتوان به همه پیشنهاد کرد. هر شخص بدن متفاوتی دارد و وزن متناسب او بر اساس عوامل مختلفی از جمله مسائل ژنتیکی، انتخاب غذا، فعالیت بدنی و .. مشخص می شود. میزان چربی بدن، فشار خون، میزان سکون قلب و کلسترول همه و همه از عواملی هستند که به اندازه Bmi مهم هستند.
برای اینکه بتوانید وزن خود را در حالت تعادل نگه دارید باید از رژیم غذایی سالم و غذاهای متنوع استفاده کنید. به این معنا که تا می توانید از میوه ها و سبزی جات تازه و پروتین های رقیق شده و مواد غذایی فیبر دار استفاده کنید و مصرف چربی ها را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. همچنین نرمش مداوم (30 دقیقه حداقل هفته ای 3 مرتبه) برای ثابت نگه داشتن وزن و از بین بردن چربی ها بسیار مناسب است. می توان گفت که که چاقی بیش از اندازه در قسمت شکم به ندرت از کم کاری غده تیروئید نیز می تواند نشئت بگیرد که برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه می توانید به پزشک خود مراجعه کنید.
2- چرا در ادرار من خون دیده می شود؟
خون در ادرار (ادراری که قرمز خالص، صورتی و یا قهوه ای سوخته می باشد) به عنوان نوعی بیماری به نام هماتریا شناخته می شود (خون میزی).
وجود خون در ادرار به دلیل عفونت های کلیوی یا زخم مجاری پیشاب ظاهر می گردد. البته دلایل دیگری برای بروز هماتریا نیز وجود دارد که از جمله آن می توان به این موارد اشاره کرد: عفونت مجرای ادراری، عفونت یا اماس مثانه. همچنین سنگ کلیه و مثانه و یا وجود تومور، فعالیت های بسیار شدید بدنی، آسیب وارده به هر یک از قسمت های مجاری ادراری و یا گلومرونفریت (التهاب رگ های خونی کلیه) و بیماری های خونی نظیر هموفیلی می توانند باعث ورود خون به ادرار شوند.
وجود خون در ادرار نشانه ای است که شما به هیچ وجه نباید نسبت به آن بی توجهی کنید و باید به سرعت نزد پزشک مراجعه کنید. به ویژه اگر همراه با مشاهده خون دچار تب، سوزش به هنگام دفع ادرار، و یا درد زیاد قسمت پایینی کمر نیز باشید.
3- چرا در منی من خون وجود دارد؟
مشاهده خون در منی ممکن است به دلیل انسداد، التهاب، زخم و یا عفونت در قضیب، مجاری پیشاب و یا پروستات بروز کند. وجود خون در منی (که با نام هماتوسپرمیا نیز شناخته می شود) معمولا به دلیل تحریک مجاری پیشاب و عفونت پروستات ایجاد می شود.
اگر به طور مکرر خون را مشاهده می کنید، احساس خارش و سوزش دارید، ترشحات سبز- زرد دارید ( که بیانگر بیماری های جنسی است) لازم است که خود را تحت معاینه متخصص بیماری های دستگاه ادراری قرار دهید.
4- آیا طبیعی است که بیش از اندازه عرق کنم؟
اگر زمان ترک باشگاه ورزش مثل موش آب کشیده خیس عرق شده اید و بدنتان بوی جوراب گرفته باید در مورد عرق کردن خود کمی دقیق تر شوید. تعرق یکی از مکانیسم های بدن است که به واسطه آن گرمایی که به خاطر انجام فعالیت های نرمال ایجاد می شود، دفع خواهد شد و خیلی طبیعی است که در زمان هیجان زدگی، افزایش میزان فعالیت های بدنی، یا اینکه اگر اضافه وزن دارید، عرق کنید.
هر چند عرق کردن مزمن (بدون وجود فعالیت بدنی و یا قرار گرفتن در شرایط احساسی خاص) به ویژه در کف دست ها، زیر بغل، و کف پا به این دلیل است که اختلالی در قسمتی از سیستم عصبی بدن با نام غدد عرقی وجود دارد.
تعرق بیش از حد در برخی نقاط بدن به دلیل خنک نمودن آن قسمت انجام نمی شود. این فرایند بر روی فعالیت های جسمی و اجتماعی فرد تاثیر سوء می گذارد زیرا امری غیر قابل کنترل بوده و دیگران به راحتی متوجه آن می شوند. تنها 1% از کل افراد بشر از این ناراحتی رنج می برند اما اگر شما هم احساس می کنید که تعرق بدن شما بیش از میزان لازم است بد نیست به پزشک خود مراجعه ای داشته باشید.
5- کار نکردن شکم برای 5 روز طبیعی است؟
در مورد کار کردن شکم باید بگوییم که هر فرد خصوصیات ویژه ای دارد. می توان از روزی 3 بار تا هفته ای 3 بار آنها را تقسیم بندی کرد. هر چند اگر شما مجبور هستید که برای دفع مدفوع بعد از 3 روز به خودتان فشار بیاورید و یا کار کردن شکمتان سخت و با درد همراه است باید بدانید که دچار بیماری یبوست هستید.
رژیم های غذایی نا مناسب، استفاده کم از مایعات، ورزش نکردن، استفاده از برخی داروی های خاص برای درمان بیماری های دیگر، و عادات ضعیف شکمی از عوامل بروز یبوست هستند. همچنین استفاده نابجا از داروهای ملین نیز خود می تواند عامل موثری در ایجاد یبوست باشد.
برای جلوگیری از انسداد روده باید از یک رژیم غذایی مناسب استفاده کنید می توانید از غذاهایی از این قبیل استفاده کنید: غلات، میوه ها و سبزی های تازه، نوشیدن مایعات، و همچنین نرمش و ورزش مکرر، و زمانی که میل به تخلیه مدفوع پیدا کردید از آن صرفنظر نکنید. لازم به ذکر است که اگر در کار کردن شکم خود شاهد تغییراتی بودید، رنگ، اندازه و جنسیت مدفوع شما تغییر کرد باید حتما از پزشک خود وقت ملاقات بگیرید.
6- چه موقع باید نگران عملکرد قلب خود بشوم؟
در حدود 4.6 میلیون آمریکایی از بیماری های قلبی رنج می برند و این بیماری به صورت یک مریضی شایع در آمده است. اگر اضافه وزن دارید، غیر متحرک هستید و در افراد فامیل تاریخچه بیماری قلبی مشاهده می شود و رژیم غذاییتان سرشار از چربی های اشباع شده است، شما دیر یا زود دچار بیماری های قلبی خواهید شد.
ایست قلبی اغلب به دلیل انسداد شریان های خونی قلب که خون را به ماهیچه های آن انتقال میدهند، صورت می پذیرد. اگر مسیر شریان های قلب مسدود شود قلب از کمبود اکسیژن و مواد معدنی در مضیقه قرار می گیرد. در زمان بسیار کوتاهی سکته قلبی اتفاق می افتد و به طور جزئی باعث آسیب رسیدن به ماهیچه های قلب می شود. قسمت آسیب دیده نمی تواند خون را به درستی پمپاژ کند و در نتیجه باعث بروز ایست قلبی می شود.
ثابت نگه داشتن وزن بدن، متوقف کردن استعمال دخانیات، ورزش کردن، کاهش میزان مصرف الکل، و چک کردن فشار خون و اندازه گیری سطح کلسترول همه از عواملی هستند که می توانند سلامت قلب شما را تضمین کنند.
7- آیا همه مردها گاهی از عملکرد معیوب نعوذ رنج می برند؟
ناتوانی در نعوذ و یا نگه داشتن این حالت برای مدت زمان طولانی مشکل بسیار بدی است که متاسفانه بسیاری از آقایون در دوره های مختلف زندگی خود، شاهد آن هستند. این مشکل می تواند مزمن یا موقتی و زودگذر باشد. اگر مشکل زود گذر است و گاه گاه اتفاق می افتد چندان جدی نخواهد بود و دلیل ان هیجان و یا مصرف برخی داروهای خاص می باشد.
اما اگر این مشکل به طور مداوم و ثابت رخ می دهد احتمالا دارای یک دلیل فیزیکی است. چنین افرادی دارای بیماری ناتوانی جنسی هستند. مشکلات فیزیکی می تواند حاکی از اختلالات مرسوم یا نادر باشد. به عنوان مثال دیابت و ناراحتی های قلبی از انواع ان می باشند.
اگر چنین مشکلی در روابط جنسی شما اختلال ایجاد می کند باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. حداقل کاری که یک پزشک می تواند انجام دهد این است که شما را نسبت به اطلاعت غلطی که در مورد بیماری خود دارید روشن می کند و این امر در بهبود وضعیت روابط جنسی شما کمک عمده ای خواهد کرد. همچنین داروهایی نظیر ویاگرا وجود دارند که می توانند مشکل نعوذ را برای شما حل کنند.
8- ایا می توانم کاری برای جلوگیری از ریزش مو انجام دهم؟
مختصرا، بله. دیگر مجبور نیستید که با کله كم موي خود در کوچه و خیابان به راه بیفتید. شیوه تاسی آقایون ( که به عنوان تاسی ژنتیک نیز شناخته می شود) یکی از شایع ترین روش هایی است که مردها موهای خود را از دست می دهند که معمولا به این صورت است که قسمت بالایی وسط سر خالی از مو می شود. ریزش مو در آقایون ارثی است و ممکن است پس از بلوغ در هر زمانی روی دهد. و از طرف ژن مادری بیشتر به فرزند منتقل می گردد.
کچلی هیچ درمان قطعی ندارد. اما داروهای خوراکی و مالیدنی وجود دارند که این فرایند را به تاخیر می اندازند.
اگر به دنبال یک درمان قطعی و گران می گردید می توانید مو بکارید. یک جراح می تواند به راحتی از پشت سرتان موها را جدا کرده و به قسمت های خالی شده پیوند بزند. این کار طبیعی به نظر میرسد و پس از چند روز جراحات به سرعت بهبود پیدا می کنند و خبری از بخیه نیز در کار نخواهد بود.
چه خبر است، دکتر؟
korosh-8020
08-10-2011, 06:30 PM
11 نکته درباره تستوسترون درمانی
- موارد مصرف این دارو، در کمبود هورمون تستوسترون در بدن، تاخیر بلوغ در پسران، سرطان پستان، بزرگی پستان بعد از زایمان، آنژیو ادم ارثی(تورم رگی)، آندومتریوز و بیماری فیبروکیستیک پستان است.
- تستوسترون، باعث تحریک بلوغ جنسی مردانه و رشد و تکامل صفات ثانویه جنسی (رویش مو در صورت و بدن، ضخیم شدن تارهای صوتی) می گردد. این هورمون باعث جهش رشد در نوجوانان و توقف رشد قدی با بستن صفحات رشد در دو انتهای استخوانها می شود. تستوسترون باعث ساخته شدن بافتها می گردد.
- شایعترین واکنش نامطلوب ناشی از درمان با تستوسترون عبارت است از گسترش اثر هورمونی. در مردان، نعوظ های مکرر و طولانی، تحریکپذیری مثانه (تکرر ادرار) و ژنیکوماستی (تورم یا حساسیت بافت پستانی) ممکن است بروز کند.
- در زنان، بزرگی کلیتوریس، بمشدن صدا، رشد موهای بدن یا صورت، ریزش موی غیرمعمول و بینظمی یا فقدان قاعدگی ممکن است بروز کند.
بروز صفات مردانه در زنان ممکن است برگشتناپذیر باشد، حتی با قطع سریع دارو. پوست چرب و آکنه در هر دو جنس (مردان و زنان) شایع است.
- واکنشهای نامطلوب متابولیک شامل احتباس مایعات و الکترولیتها (گاه منجر به ادم)، افزایش سطح کلسیم خون، کاهش سطح قند خون و افزایش سطح کلسترول است.
- تجویز طولانی مدت تستوسترون ممکن است منجر به فقدان میل جنسی (لیبیدو) و سرکوب اسپرمسازی در مردان گردد.
- اختلال شدید، ولی نادر در عملکرد کبد از جمله نکروز کبدی و سرطان سلول های کبدی هم گزارش شده است.
- تستوسترون موجب افزایش اثر داروهای خوراکی ضددیابت و افزایش زمان داروهای ضدانعقادی و کاهش اثر انسولین می شود.
- عوارض جسمی در آقایان شامل ژنیکوماستی، ناتوانی جنسی و آتروفی بیضه است.
- هنگام تستوسترون درمانی، وزن کردن روزانه و توجه به افزایش وزن بیش از 2 کیلو و 200 گرم در هفته و گزارش این موارد به پزشک، بسیار مهم است.
- اندازهگیری فشار خون در هر 4 ساعت و توجه به کاهش برونده ادراری و افزایش ادم مهم است.
korosh-8020
08-10-2011, 06:30 PM
دلائل افزایش نرخ تولد نوزادان پسر در طول دوران جنگ و نیز پس از آن
و به موجب آن افزایش جمعیت مردان در دوران پس از وقوع جنگ
یکی از معماهای بسیار جالبی که زمانی است ذهن دانشمندان را به خود مشغول گردانیده همانا پدیده افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در دوران جنگ و نا آرامی می باشد.
به گفته پروفسور والتر ویلکاکس محقق دانشگاه کرنل در ایالات متحده نرخ تولد نوزاد پسر در طول جنگ های طولانی و مخرب به طور قابل توجهی نسبت به سطح پایه افزایش می یابد.
دانشمندان مدتهاست به این نکته پی برده اند که در طول دوران جنگ های سخت و همچنین برای مدت زمانی پس از اتمام اینگونه جنگ ها نرخ تولد نوزادان پسر در مقایسه با میزان طبیعی آن که 105 پسر در ازای هر 100 دختر می باشد افزایش قابل توجهی نشان می دهد.
این پدیده برای نخستین بار در سال 1954 میلادی و با تحقیق بر روی کودکان سفید پوستی که در طول دوران جنگ جهانی دوم در ایالات متحد متولد شده بودند مورد مطالعه قرار گرفت. این پدیده همچنین در سایر کشور های شرکت کننده در جنگ جهانی دوم نیز مشاهده شده بود و بدین واسطه برای نخستین بار پدیده "تأثیر بازگشت سربازان" نام گرفت (Returning Soldiers Effect).
با وجود افزایش قابل توجه نرخ تولد نوزادان پسر در طول دوران جنگ هیچ یک از دانشمندان آن زمان قادر به توجیح و نیز اثبات علمی چگونگی به وقوع پیوستن این پدیده نبودند.
مشاهدات صورت گرفته نشاندهنده این امر بودند که سربازانی که پس از خدمت در جبهه جان سالم به در برده و به خانه های خود باز می گشتند اکثراً صاحب فرزند پسر می شدند.
به نقل از ژورنال معتبر آکسفورد، مطالعه ای که بر روی سربازان بریتانیایی شرکت کننده در جنگ جهانی دوم انجام گرفت نشان داد که سربازان بریتانیایی که از میدان نبرد جان سالم به در برده و به وطن باز می گشتند بلند قد تر از سربازانی بوده اند که در جریان جنگ جان خود را از دست داده اند. مقایسه ای که بین سربازان بریتانیایی نجات یافته و نیز سربازان بریتانیایی که در جریان جنگ جان باخته بودند انجام گرفت نشان داد که به طور میانگین این سربازان یک اینچ بلند قد تر از گروه دیگر بوده اند. همچنین میانگین قد سربازان بریتانیایی نجات یافته 66.4 اینچ و میانگین قد سربازان جان باخته 65.5 اینچ گزارش شده است که این یک اینچ تفاوتی قابل توجه از نظر آماری می باشد.
بر اساس ژورنال تکامل روانی خانواده احتمال تولد نوزاد پسر از والدین بلند قد تر بسیار بیشتر از احتمال تولد نوزاد پسر از والدین کوتاه قد تر می باشد. به عقیده دانشمندان یکی از علل افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در دوران جنگ و پس از آن می تواند همین امر باشد.
به نقل از مجله معتبر تایمز، در زمان صلح نرخ تولد برابر با 105 پسر به 100 دختر می باشد حال آنکه در دوران جنگ این میزان به طرز اعجاب گونه ای به رقم 109 پسر به 100 دختر افزایش می یابد. سازمان بیمه متروپولیتان ایالات متحده این پدیده را تایید و بیان داشت که این پدیده تنها در طول دوران جنگ های طولانی مدت که بیش از یک سال به طول می انجامندبه وقوع می پیوندد.
همچنین به نقل از مجله تایمز، این پدیده می تواند علل دیگری نیز به استثنای دلایل ذکر شده در فوق داشته باشد که از جمله آنها می توان به وضعیت تغذیه ای مادران در طول دوران جنگ اشاره نمود. کمبود مواد غذایی یکی از نتایج دوران جنگ بوده و به گفته دانشمندان احتمال تولد نوزاد پسر از مادرانی که از تغذیه کافی برخوردار نمی باشند افزایش می یابد.
این موضوع هم اکنون اثبات گردیده است که احتمال پسر شدن فرزند اول به مراتب بیش از احتمال دختر شدن آن می باشد. به دلیل شرایط نا بسامان در طول دوران جنگ ممکن است بسیاری از خانواده ها به داشتن یک فرزند در طول آن دوران و نیز در دوران پس از آن قناعت کرده که این یک فرزند به احتمال زیادتر پسر است تا دختر.
همچنین به علت افزایش احتمال جان باختن یکی از والدین در جریان حمله های جنگی احتمال تک فرزندی ماندن حتی در دوران پس از خاتمه جنگ نیز افزایش خواهد یافت که به گفته محققین این تک فرزند در اکثر مطالعات "پسر" گزارش شده است.
همچنین نرخ سقط جنین در دوران جنگ و همچنین در زنان شاغل که تحت فشارهای کاری می باشند بیشتر می باشد. به گفته دانشمندان نرخ سقط جنین دختر در طول دوران جنگ افزایش بیشتری نسبت به نرخ سقط جنین پسر از خود نشان می دهد که علت این امر نیز هنوز به درستی مشخص نشده است.
همچنین به گفته یکی از پیشکسوتان علوم زیستی افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در طول دوران جنگ می تواند به علت میل نا آگاهانه والدین به صاحب شدن فرزندان پسر و در نتیجه جبران مردان از دست رفته در جریان جنگ باشد.
به عقیده محققین هرچند که افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در طول دوران جنگ به واقع منجر به افزایش تعداد مردان در نسل بعد خواهد گشت و مسلما بر روی جمعیت نسل مردان دوران جنگ بی تأثیر می باشد، ولیکن این پدیده به صورت کلی نشاندهنده میل نا خوداگاهانه بشر جهت ایجاد توازن مابین جمعیت زنان و مردان می باشد.
زیرا که بر پایه تکامل زیستی و نیز انتخاب طبیعی جمعیت مردان همواره بیش از جمعیت زنان بوده و مادر طبیعت نیز با قصد حفظ نسل بشر موجبات تولد تعداد بیشتری از پسران در طول دوران جنگ را فراهم می آورد.
همان طور به عقیده پروفسور وان فیرکز محقق به نام آلمانی، در کشور آلمان که یکی از کشور های شرکت کننده در جریان جنگ جهانی دوم بوده است، تعدا مردان جوان در نسلی که فرزندان آن حاصل شرایط جنگ بوده اند به مراتب و به طور چشمگیری بیش از تعداد زنان جوان در آن کشور بود .
هرچند که به اعتقاد آقای دکتر وان فیرکز افزایش نرخ تولد نوزادان پسر در طول دوران جنگ کمکی به افزایش تعداد مردان نسل جنگ ننموده و تنها منجر به افزایش تعداد مردان در نسل بعد خواهد گشت، با این وجود تأثیرات ناخوداگاهانه و میل والدین به صاحب شدن فرزند پسر را می توان یکی از دلایل عمده این پدیده به شمار آورد.
هم اکنون ثابت شده است که میل والدین به صاحب شدن فرزند پسر و یا دختر می تواند به واقع بر روند تشکیل جنین تأثیر گزار و موجبات تشکیل جنین مذکر و یا مؤنث را فراهم آورد. شایان ذکر است که از زمانی که قانون مبتنی بر تک فرزندی بودن در کشور چین به تصویب رسیده است نرخ تولد نوزاد پسر در این کشور به طرز بی سابقه ای افزایش یافته است. به عقیده محققین میل باطنی پدر و مادران چینی به داشتن فرزند پسر می تواند تنها یکی از عوامل این افزایش بی سابقه باشد(البته دلایل بی شماری وجود داشته که در این مقاله به ذکر آنها نخواهیم پرداخت).
به گفته آقای خالید ملک مامور سازمان ملل متحد در کشور چین در صورت ادامه این روند در کشور چین، در ظرف 5 سال آینده جمعیت مردان جوان مابین سنین 20 تا 35 سال بیش از 60 میلیون بیشتر از جمعیت زنان در همین گروه سنی خواهد گشت و این امر موجب مشکلات فراوانی در جامعه چین خواهد شد.
هر چند که پدیده افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در دوران جنگ پدیده ایست ثبت شده و نیز مستند اما با این وجود فرضیه ها و نظرات محققین تا به امروز در توجیح و نیز اثبات دلایل علمی این پدیده رضایت بخش نبوده اند اما با این حال تمامی دلایل ذکر شده در این مقاله می توانند تا حدودی در افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در طول دوران جنگ و نیز پس از آن تأثیر گزار باشند.
korosh-8020
08-10-2011, 06:31 PM
اختلالات هورمونی آقایان بعد از 40 سالگی
http://www.parsiteb.com/images/normall/73jz2gj.jpg
آيا اختلالات هورموني فقط مختص خانمهاست و فقط خانمها هستند كه پس از 40 سالگي بامشكلات مربوط به يائسگي مواجه ميشوند؟
قطعا اينطور نيست و اما احتمالا نميدانيد كه غلبه استروژن يا همان آندروپوز، يكي از خطرات اصلي سلامتي براي مردان بالاي 40 سال است.
دكتر استقامتي، فوق تخصص غدد در اين باره به همشهري گفت: آندروپوز يا همان عدمتعادل هورموني وقتي رخ ميدهـــد كـــــه بدن شــمـــا مــقـــدار زيــــادي استروژن و زنوستروژنها (xenoestrogens يا اشكال مصنوعي استروژن) را توليد ميكند. اين وضعيت براي همگان قطعيت ندارد و كمي مبهم است ولي قرار گرفتن در برخي شرايط ميتواند اين مشكل را براي مردان بالاي 40 سال ايجاد كند.
احتمالا هرگز چيزي درباره غلبه استروژن نشنيدهايد اما اين مشكل ميتواند عامل عوارض متعدد ديگري باشد، ازجمله:
- افت حافظه
- افسردگي و نواسانات خلقي
- بيخوابي شبانه
- افزايش وزن نامطلوب، خصوصا چاقي شكمي
- تبديل ماهيچهها به چربي
- تحرك جنسي كم و بدكاري نعوظي
- بزرگي پروستات و ديگر مشكلات پروستات و تكرر ادرار
- ريزش مو
- درشتي پستان مردان
سه دليل اصلي وجود دارد كه باعث ميشود اين علايم نامطبوع براي مردان شكنجهآميز شود:
1) سالخوردگي
2) آلايندههاي محيطي
3) رژيم غذايي
همچنان كه سن مردان بالاتر ميرود، به همان نسبت تستوسترون در بدنشان توليد نميشود. تستوسترون باقيمانده هم ضعيفتر شده و به استروژن تبديل ميشود.
متأسفانه، اضافه وزن ميانسالي باعث افزايش توليد استروژن ميشود زيرا سلولهاي چربي حاوي آنزيم آروماتاز (aromatase) هستند كه اين آنزيم باعث تبديل تستوسترون به استروژن ميشود.علت ديگر عدمتعادل هورموني ناشي از زنوستروژنها (xenoestrogens) است – كه سمومي هستند كه از استروژن تقليد ميكنند – و توسط شركتهاي صنعتي، كشاورزي و شيميايي به محيطزيست وارد ميشوند. اين هورمونهاي ساختگي از محصولاتي چون سوپرماسيدها، شويندهها، پلاستيك، شيشههاي پلاستيكي، آفت كشها، محصولات بهداشتي شخصي و لاك مشتق ميشوند.
گوشتهاي گاو، كه صنعتي توليد ميشوند و غذاهاي كنسرو شده حاوي زنوستروژنها هستند. مقادير زيادي از هورمونها مرتبا به گوشت گاو و مرغ تزريق ميشود كه ميتواند سطوح طبيعي استروژن شما را بر هم بزنند. همچنين وجود مقادير زياد استروژن باعث بزرگي پروستات و سرطان پروستات ميشود.
به هرحال، اضافه بار استروژن يك خطر واقعي براي سلامت به حساب ميآيد. سطوح هورموني خود را چك كنيد تا مطمئن شويد كه مقادير زياد استروژن – كه باعث مشكلات عمده سلامتي است – در بدنتان وجود نداشته باشد. يك پزشك متخصص غدد ميتواند شما را راهنمايي كند تا تغييرات لازم در سبك زندگي و مصرف مكملهاي تغذيهاي را ايجاد كنيدو تعادل هورموني خود را حفظ كرده و خطر ابتلا به يائسگي مردانه و بيماريهاي مزمن را كاهش دهيد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:31 PM
بیماریای که مردان از آن می هراسند
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8712/bimar-1217-tl.jpg
بيماری- گروه سلامت:
بزرگي پروستات، يكي از شايعترين بيماريهاي مردان است كه با بالا رفتن سن در مردان، پس از 45 سالگي بروز ميكند و هر چه سن بالاتر برود احتمال ابتلا به آن بيشتر ميشود بهطوريكه بعد از 80سالگي از هر 10 مرد، 9نفرشان به اين بيماري مبتلا ميشوند. حدود1.4مردان در سن 55سالگي و نصف مردان در سن 75سالگي علائم اين بيماري را پيدا ميكنند. بهترين روش حفظ سلامت پروستات، چك آپ سالانه و مراجعه سريع به پزشك، درصورت بروز مشكلات ادراري است چون عوارض بيماريهاي پروستات دردناك و رنج آور است و با تشخيص به موقع، نتيجه درمان موفقتر خواهد بود. دكتر محمد رزاقي، متخصص كليه ومجاري ادرار در اين باره توضيح ميدهد.
آقاي دكترمهمترين علل بروز اين بيماري كدامند؟
علت بروز اين بيماري به درستي مشخص نشده است، ولي تغييرات هورموني يكي از عوامل مؤثر محسوب ميشود. همچنين زمينههاي ارثي و ژنتيك نيز در بروز اين بيماري نقش دارند.
علائم بزرگي پروستات چيست؟
علائم بزرگي پروستات شامل تكرر ادرار شبانه، تكرر ادرار روزانه،تخليه نشدن ادرار بهخوبي، كاهش قطر ادرار، كاهش پرش ادرار و اينكه آخرهاي ادرار بهصورت قطره قطره ميآيد و فرد احساس ميكند كه بايد دوباره به توالت مراجعه كند و به تدريج ميزان ادرار باقي مانده در مثانه زياد ميشود. چون پروستات بزرگشده، گردن مثانه را بالا ميزند و ادرار كامل تخليه نميشود.
بهنظرشما بزرگي پروستات ميتواند نشانه بيماريهاي ديگري باشد؟
همانطور كه گفتم، مشكلات پروستات شامل تكرر ادرار، كاهش فشار و... است. كساني كه با اين علائم مراجعه ميكنند بايد در مرحله اول بررسي شوند كه بيماري ديگري دارند يا خير. اين بيماريها عبارتند از: مثانههاي عصبي، افرادي كه پاركينسون دارند، افرادي كه تنگي مجرا دارند، افرادي كه كنار مثانهشان يك كيسه اضافي دارند و ادرارشان در آن كيسه جمع ميشود و تخليه نشدن كامل ادرار دارند و دچار عفونتهاي مكرر ادراري ميشوند و در مراحلي از بيماري ديابت هستند. زيرا ديابت، مثانه را به سمت فلجشدن پيش ميبرد. اين بيماران ابتدا دچار تكرر ادرار هستند اما پس از مدتي مثانهشان تقريبا فلج ميشود و ادرار بهطور كامل تخليه نميشود. اين بيماريها بايد تشخيص داده شده و درمان شود و باز اگر علائمي وجود داشت ميتوان به بزرگي پروستات شك كرد.
آيا براي درمان همه بيماران نياز به جراحي دارند؟
توجه به سن بيمار در درمان مهم است. اگر بيمار بالاي 75سال داشت، ديگر نيازي نيست كه جراحي سنگيني را به او تحميل كنيم اما اگر زير 75سال بود، احتياج به برداشتن غده و بافتهاي اطرافش دارد تا به بافتهاي مجاور نفوذ نكند چون يكي از جاهايي كه بدخيمي پروستات آن را درگير ميكند، مهرههاي ستون فقرات و استخوانهاي ران يا لگن است كه اگر به اين مرحله برسد، ديگر درمان جراحي فايده ندارد.
آيا بيماري پروستات جنبه ارثي هم دارد؟
بله، توصيه ميكنيم آقايان بالاي 40 سال بهخصوص افرادي كه سابقه بدخيمي پروستات را در خانواده و نزديكان خود دارند، هرچه سريعتر براي انجام تست به پزشك مراجعه كنند كه اگر تغييراتي ديده شد هرچه زودتر تشخيص و درمان آن شروع شود. كساني كه ٢ تا ٣ نفر از بستگان نسبي و نزديك آنها سرطان پروستات داشتهاند، ١٠ برابر بيشتر از سايرين با خطر بيماري روبهرو ميشوند.
korosh-8020
08-10-2011, 06:31 PM
مردان سالمند باید تستوسترون مصرف کنند؟
تحقيقات- همشهری آنلاین:
مردان با گذشت سالهای زندگی دست کم با دو واقعيت ناخوشایند روبرو میشوند: افزایش قطر شکم و کاهش میزان تستوسترون. اغلب ما از خطرات بزرگ شدن شکم آگاه هستیم. اما آیا کاهش تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) با افزایش سن هم عوارضی دارد؟
پژوهشی که اخیرا در اجلاس سالانه متخصصان غدد درونریز آمريكامنتشر شد نشان داد که مردانی که میزان تستوسترون در آنها پایین است نسبت به همردیفانشان با میزانهای طبیعی تستوسترون 33 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ هستند.
آیا این یافتهها به معنای آن است که باید برای این مردان درمان جایگزین با تستوسترون تجویز کرد؟ گرچه مصرف مکملهای تستوسترون از دهه 1990 در امریکا رشدی انفجاری داشته است،
خانم گیل لافلین استادیار پزشکی پیشگیری و خانواده در دانشگاه کالیفرنیای سندیهگو و سرپرست این تحقیق در این مورد چندان مطمئن نیست.
او در مصاحبهای به پرسشها در این زمینه پاسخ می دهد:
در مورد میزان پایین تستوسترون و مشکلات بهداشتی مربوط به آن چه میدانیم؟
مردان سالمندی که دچار کمبود تستوسترون هستند، میل جنسی کمتر، انرژی کمتر، توانایی کمتر برای تمرکز و میزان پایینتر تراکم استخوانی دارند. آنها همچنین دچار تجمع چربی در اطراف قسمت میانی بدن می شوند، و در معرض خطر بالاتر مقاومت به انسولین،سندروم متابوليك وديابت هستند.
در بررسی ما با در نظر گرفتن سایر عوامل خطرزا؛ مردان با میزان پایینتر تستوسترون نسبت به افراد با تستوسترون طبیعی 33 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند. البته توجه داشته باشید میانگین سنی افراد مورد بررسی ما 71 سال بود، یعنی این مردها در گروه سادلمندان قرار داشتند.
و شما از این یافتهها شگفتزده شدید؟
شگفتزده؟ نه. خوب ما انتظار خاصی نداشتیم.
میزان پایین تستوسترون با ایجاد شماری از بیماریها در مردانی همراه است که زمینه قبلی ایجاد آن را نداشتهاند، مانند دیابت همراه است.
و مردانی که دچار بیماری عروق تغذیه کننده قلب یا عروق کورونری هستند, نیز میزان تستوسترون پایینتری دارند، بنابراین ما میدانیم که میزان تستوسترون با این بیماری ارتباط دارد؛ البته ما هنوز مطمئن نیستیم که کاهش احتمال بقا در مردان با تستوسترون پایین به همین علت باشد.
آیا در جهت مقابل افراد با میزان بالای تستوسترون احتمال بقای بیشتری دارند؟
نکته بسیار مهمی است. ما شاهدی نیافتیم که داشتن میزان بالاتر تستوسترون اثری حفاظتی داشته باشد. به عبارت دیگر در مردهای با میزان تستوسترون نسبت به میانگین جمعیت خطر مرگ تفاوتی با میزان میانگین نداشت.
به نظر میرسد پزشکان به طور فزایندهای برای مردانی که میزان تستوسترون پایین است به طور فزایندهای مکملهای تستوسترون تجویز میکنند. آیا پژوهشها از دادن تستوسترون اضافی حمایت میکنند؟
ما پیشنهاد نمیکنیم که مردان در سنین بالا مصرف تستوسترون را آغاز کنند- حتی آنهایی که میزان تستوسترون آنها پایین است. ما به طور قطعی نمیدانیم که آیا مصرف تستوسترون مکمل مفید و بیخطر باشد.
ما در حال جمع آوری اطلاعات هستیم، ما در حال حاضر كارآزمايي باليني[/URL]کنترلشده و تصادفیشده با تعداد افراد آزمایش کافی و با قدرت آماری کافی برای نتایج معنادار در این زمینه انجام نشده است.
آیا برای چنین مردانی توصیهای عملی دارید؟
کم کردن چربیهای اضافی در اطراف شکم و کمر ممکن است به افزایش تستوسترون بینجامد. چاقي[URL="http://hamshahrionline.ir/News/?id=32346"] (http://hamshahrionline.ir/News/?id=77342)مرکزی با میزان پایین تستوسترون ارتباط دارد و نشان داده شده است که مردان دچار چاقی مرکزی وقتی بر روی رژیمهای کاهنده وزن قرار داده میشوند میزان تستوسترون در آنها افزایش مییابد. در حال حاضر ما نمیدانیم چرا.
جالب این است که چاقی مرکزی در مردان با کاهش میزان تستوسترون همراه است، در حالیکه چاقی مرکزی در زنان با افزایش میزان تستوسترون همراهی دارد.
و شما اعتقاد دارید که مردان دارای میزان پایین تستوسترون که دچار چاقی اطراف شکم و کمر هستند، میتوانند تا حدی میزان ان را کنترل کنند؟
بله در واقع می توانند. این امر به شرطی ممکن است که آنها تغییراتی در شیوه زندگیشان بدهند- یعنی کاری همه ما میخواهیم انجام دهیم، ورزش بیشتر و تغذیه مناسبتر- و کم کردن جربیهای قسمت میانی بدن. با انجام این کارها بسیاری از سیستمها در بدن آنها بهبود پیدا میکند که میزان تستوسترون تنها یکی از آنهاست.
29 درصد مردان در تحقیق شما تستوسترون پایین داشتند. به نظر میرسد که در بالای 50 سال کاهش تستوسترون نسبتا شایع باشد؟
درست است. تستوسترون با افزایش سن به طور کلی کاهش مییابد. بسیاری از کارشناسان معتقدند در حوالی 60 سالگي حدود 30 درصد مردان نقصان تستوسترون دارند و در آنها علائمی مانند کاهش انرژی، خستگی، ناتوانی در تمرکز، کاهش میل جنسی ظاهر ميشود.
در حال حاضر پژوهشهای بسیاری در زمینه در جریان است. و البته آنچه مورد نیاز است یک کارآزمایی بالینی بزرگ با کنترل دارونما است تا در آن آثار استفاده از مکملهای تستوسترونی به آزمون گذاشته شود.
korosh-8020
08-10-2011, 06:32 PM
6نكته براي جلوگيري از عقيمي مردان
بيماری- افشين شاعري:
صحبت كردن درباره بيماريهاي دستگاه تناسلي مردان و زنان در جامعه ما بهعلت حجب و حياي فرهنگي حاكم آسان نيست اما از طرفي نميتوان بيماريهاي مهم اين ناحيه بدن را كه هرگونه اختلال در آن تاثير مهمي در كيفيت زندگي هر فرد ميگذارد و حتي ممكن است به مرگ منتهي شود، ناديده بگيريم. به همين علت براي آشنايي بيشتر با اين بيماريها به سراغ دكتر سيد جليل حسيني، استاد اورولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رئيس انجمن اورولوژي ايران رفتيم.
آقاي دكتر، مهمترين بيماريهاي ناحيه تناسلي در مردان چيست؟
در رشته اورولوژي در سالهاي اخير طبقهبندي جديدي انجام شده كه بيماريهاي اين رشته را به 6 يا 7 رشته تخصصي تقسيم ميكند و در كنگرههاي علمي نيز از همين تقسيم بندي تبعيت ميشود.
براساس اين تقسيم بندي بيماريهاي اورولوژي به چند دسته بيماريهاي كليه و پيوند كليه، اورولوژي زنان، اورولوژي اطفال، انكولوژي يا سرطان در اورولوژي، اندرولوژي (شامل بيماريهاي عقيمي و ناتواني جنسي مردان) اندريولوژي (شامل روشهاي غير تهاجمي ازجمله براي دفع سنگ و اورولوژي ترميمي (جراحيهاي ظريف و مشكل) دسته بندي ميشود. بقيه بيماريها شامل عفونتهاي دستگاه تناسلي و دفع ادرار نيز در گروه ديگري دسته بندي ميشود كه اورژانسهاي اورولوژي را هم در اين دسته آخر قرار ميدهند.
اگر از بيماريهاي انكولوژي يا سرطانهاي دستگاه تناسلي شروع كنيم، بايد بگوييم كه بيماريهاي خطرناك و مهمي در اين دسته قرار دارند كه عمدتاً بدون علامت هم هستند. يكي از اين بيماريها سرطان پروستات است كه امروزه با معرفي تست psa در سالهاي اخير ما هم در كشور اين بيماري را در مراحل اوليه تشخيص ميدهيم، درحالي كه قبلاً اين طور نبود؛ مثلا يك آقاي مسن 50 يا 60 ساله بهعلت اينكه زمين خورده بود و دچار شكستگي كوچكي شده است به پزشك مراجعه ميكرد و ما گراف ميگرفتيم و متوجه سرطان پروستات ميشديم. آن موقع معمولاً بيماري هنگامي تشخيص داده ميشد كه بسيار پيشرفت كرده بود و درمان آن سختتر بود. اما امروزه با تست psa ميتوانيم به موقع اين بيماري را تشخيص دهيم و درمان كنيم.
شيوع اين بيماري چقدر است؟
اين بيماري در كشور ما شيوع كمي ندارد. در هر بخش اورولوژي كه نگاه كنيد همواره يك يا دو بيمار مبتلا به اين عارضه كه منتظر عمل جراحي هستند، بستري هستند.شايد اين بيماري بين يك تا 5 درصد در بين مردان شيوع داشته باشد. البته آمار من دقيق نيست، در اين مورد مركز تحقيقات اورولوژي بيمارستان سينا تحقيقات دقيقي انجام داده كه ميتواند قابل استناد باشد.
علائم بيماري سرطان پروستات چيست؟
مهمترين علامت اين بيماري نامنظم شدن ادرار است. گاهي فرد مجبور است چندين بار هنگام شب براي ادرار از خواب بيدار شود وگاهي مجبور است به سرعت خود را به دستشويي برساند تا مثانه را تخليه كند.علائم در همين حد است و خيلي زياد نيست ولي يك بيماري خطرناك و سرطان نهفته است كه در مراحل پيشرفته به جراحيهاي بزرگ و درمانهاي متعدد، سخت و خطير نياز دارد؛ بنابراين مهمترين علامت اين بيماري اختلال در ادرار است كه بهخصوص در بين مردان بالاي 45 سال ديده ميشود. اين افراد حتماً بايد با يك متخصص اورولوژيست مشورت كنند و ويزيت شوند.
و اگر به موقع مراجعه نكنند؟
در غير اين صورت، ممكن است در كوتاهترين زمان ممكن، متاستاز بدهد، متاستاز استخواني، ريوي و بيماري دست اندازيهاي مختلفي بكند و در فرصت كوتاهي فرد را از بين ببرد. سرطان ديگر كه بهخصوص در كشور ما شيوع بيشتري دارد، سرطان مثانه است. اين بيماري از بافت خود مثانه بهوجود ميآيد وگاهي از كليه و حالب كه محل عبور ادرار است بهوجود ميآيد ولي عمدتاً در مثانه است. اين بيماري هم تقريباً بدون علامت است، تنها علامت آن پيدا شدن خون در ادرار است كه در مراحل اوليه به وضوح ديده نميشود و گاهي بهصورت يك تغيير رنگ جدي در ادرار مشاهده ميشود.
مردان بهخصوص مرداني كه در معرض مواد خاصي هستند، مثلاً مردان سيگاري يا افرادي كه مواد افيوني مصرف ميكنند يا در صنايع مثلاً صنايع كشتيسازي، لاستيكسازي يا حتي خشكشوييها فعاليت ميكنند، بيشتر در معرض اين بيماري قرار دارند، همچنين كساني كه در خانواده شان سابقه سرطان مثانه هست نيز در معرض اين بيماري قرار دارند.
هر چه تومور سرطان مثانه بزرگتر باشد، نفوذ بيشتري به ديواره مثانه ميكند و خونريزي بيشتر ميشود اما هنگامي كه به وضوح خون در ادرار ديده شود، بيماري خيلي پيشرفت كرده است. بنابراين مردان در هر سني كه باشند اگر با تغيير رنگ ادرار مواجه شدند بايد آن را جدي بگيرند چون ممكن است علامت سرطان مثانه باشد. يك آزمايش ساده ادرار اين مسئله را روشن ميكند، البته وجود خون در ادرار صرفاً علامت سرطان مثانه نيست، ممكن است نشانه سنگ يا يك بيماري كليوي نيز باشد كه خطر جاني كمتري دارند.
آنچه مهم است و ميتواند به سلامت و عمر فرد آسيب جدي وارد كند، سرطان مثانه است كه هيچ درد و علامت ديگري ندارد.شيوع اين بيماري نسبت به سرطان پروستات خيلي بيشتر است. در همه بخشهاي اورولوژي و در همه مناطق كشور همواره تعدادي از اين بيماران بستري هستند. شايد حدود 10 درصد بيماران اورولوژي كشور اين دسته از بيماران باشند. بيشتر اين بيماران هم افراد سيگاري و افرادي هستند كه در صنايع با مواد شيميايي سر و كار دارند.
پس شيوع اين بيماري در استانهايي كه صنعتيترند، بيشتر است؟
قطعاً، همين طور است اما اعلام آمار دقيق آن نيازمند مطالعات كشوري است كه فعلاً اطلاعات آن را در اختيار نداريم، ممكن است وزارت بهداشت چنين آماري داشته باشد. سومين سرطان ناحيه تناسلي سرطان بيضه است. اين بيماري شيوع زيادي ندارد و به ندرت ديده ميشود ولي بيماري خطيري است كه يك راه تشخيص ساده دارد. درست مثل آنچه براي تشخيص زودرس سرطان سينه به خانمها توصيه ميكنند كه سينههايشان را خودشان بهطورمرتب معاينه كنند، به آقايان هم توصيه ميشود، خودشان بيضههايشان را معاينه كنند و اگر هر تغيير و نامنظمي را در بيضهشان ديدند، فوري به پزشك مراجعه كنند.
اين بيماري گاهي بهصورت جمع شدن آب دور بيضه ديده ميشود اما اين نامنظمي الزاماً نشانه سرطان بيضه نيست و ممكن است يك التهاب ساده باشد ولي حتماً بايد به پزشك اورولوژيست مراجعه شود. چون اگر سرطان بيضه باشد بسيار خطرناك و تهاجمي است و بلافاصله به داخل شكم دستاندازي ميكند، در آن صورت بايد جراحيهاي خيلي سنگيني براي درمان آن انجام داد. اما اگر در مراحل اوليه تشخيص داده شود، خيلي راحت درمان ميشود.
اورژانسهاي اورولوژي چيست؟
اورژانس تعريف مشخصي دارد؛ يعني عارضهاي كه بايد به فوريت و در كوتاهترين زمان ممكن به آن رسيدگي شود اما متأسفانه اكثريت مردم از موارد اورژانسي خبر ندارند و نميدانند چه بيماريهايي اورژانسي است؛ البته گاهي كه با يك بيماري مانند سنگ كليه مواجه ميشوند چون درد زيادي دارد و بيماري پر سر و صدايي است، (درد سنگ كليه مثل درد زايمان است) به همين خاطر فرد بلافاصله به پزشك و اورژانس مراجعه ميكند. ولي اورژانسي كه من ميخواهم به آن اشاره كنم، چيز ديگري است كه درمان آن كاملاً وابسته به زمان است، زمان طلايي يا golden time دارد و اگر بعد از زمان طلايي مراجعه شود، متأسفانه هيچ كاري براي آن نميتوان انجام داد.
از لحاظ فرهنگي براي ما مشكل است كه خيلي راحت اين بيماريها را در رسانهها مطرح كنيم اما از طرفي تعهد پزشكي ما ايجاب ميكند با كلماتي كه مطابق فرهنگ و شئون جامعه ما باشد، اين مسائل را مطرح كنيم. 2اورژانس مهم در اورولوژي داريم. ببينيد، بيضه ناحيهاي از بدن مردان است كه براي توليدمثل، نطفه توليد ميكند كه براي پدر شدن يك مرد هنگامي كه با نطفه همسرش به اشتراك گذاشته ميشود منجر به توليد مثل ميشود؛ بنابراين بايد سالم باشد و بتواند اسپرم يا نطفه مردانه توليد كند.
در دوران بلوغ مردان ممكن است بيضه دور طنابي كه عروق بيضه را تامين ميكند، بپيچد و يك حالت گردش پيدا كند، اين هيچ ربطي به حالت فرد يا شكل خوابيدن ندارد. خودبهخود اتفاق ميافتد و«تورسيون» بيضه نام دارد، اگر چنين حالتي اتفاق بيفتد فرد بايد حداكثر ظرف 6 ساعت به پزشك متخصص اورولوژي مراجعه كند تا با يك جراحي ساده، بيضه را سر جايش برگرداند. در غير اين صورت بعد از گذشت 6 ساعت بيضه دچار خون مردگي ميشود و ميميرد كه ديگر هيچ كاري براي درمان آن نميتوان انجام داد.
علامت اين بيماري چيست؟
علامت آن درد شديد در ناحيه بيضه است كه بهصورت ناگهاني بهوجود ميآيد، ممكن است بيضه دچار بادكردگي هم بشود. اگرچنين علائمي ديده شد، فرد بايد به سرعت ظرف 2 يا 3 ساعت خود را به يك متخصص اورولوژي برساند، حتي فرصت براي مراجعه به پزشك عمومي هم نيست و نيابد وقت را تلف كرد. درد شديد بيضه البته ممكن است بهعلت ضربه خوردن حين بازي فوتبال يا عفونت باشد. اگر عفونت باشد به راحتي با آنتي بيوتيك درمان ميشود ولي تورسيون يا گردش بيضه خطرناك است و حتماً بايد در زمان طلايي 6 ساعته، در هر ساعت از شبانهروز كه باشد بلافاصله درمان شود.
علتش چيست؟
علتش به آناتوميك بيضه مربوط است. ممكن است بهصورت مادرزادي يك طرف بيضه سنگينتر يا سبكتر باشد و كمتر از يك درصد پسران 10تا 20 ساله ممكن است با اين عارضه مواجه شوند.
عقيم ميشوند؟
يك بيضه از بين ميرود و بايد از بدن خارج شود ولي ممكن است بهعلت تغييراتي كه در بدن ايجاد ميكند، سيستم ايمني بدن را تحتتأثير قرار دهد. در اين صورت ممكن است از طريق خون و عكسالعمل بدن، به بيضه طرف مقابل هم آسيب وارد شود در غير اين صورت ممكن است فرد براي بچه دار شدن دچار مشكل شود يا حتي عقيم شود. كمتر از نيم درصد مردان ممكن است به اين عارضه مبتلا شوند.
بيماري اورژانسي ديگري كه آن هم بسيار مهم است و اگر در زمان طلايي مراجعه نشود ممكن است منجر به ناتواني جنسي دائمي فرد بشود بهنحوي كه مرد قدرت زناشويي خود را براي هميشه از دست بدهد، «پرياپيسم» است. بهطور طبيعي مردان در زمانهاي مشخصي كه صلاح ميدانند، زناشويي ميكنند. مدت زناشويي در افراد مختلف متفاوت است اما بهطور كلي بعد از ارتباط جنسي آلت تناسلي مرد به حالت طبيعي قبل از اين حالت برميگردد اما اگر حالت نعوظ بيش از يك ساعت طول بكشد، شروع زنگ خطر است و اگر اين اتفاق افتاد فرد بايد حداكثر ظرف 6 ساعت به پزشك مراجعه كند.
اگر بعد از اين مدت وضعيت به حالت طبيعي برنگردد منجر به ناتواني جنسي تا آخر عمر ميشود و هيچ درماني نيز نخواهد داشت. متأسفانه كمتر از يك درصد مردان از اين مسئله مهم اطلاع دارند؛ به همين علت اين بيماران معمولاً بعد از 24 ساعت به پزشك مراجعه ميكنند كه ديگر دير است و كاري نميتوان انجام داد. علت آن هم به جز ناآگاهي از اهميت اين مسئله مقداري هم به خاطر خجالت فرهنگي است. به همين خاطر سعي ميكنند به اتفاق خانواده، خودشان مشكل را حل كنند كه امكان ندارد و فقط يك متخصص ميتواند مشكل را حل كند.
علت اين عارضه چيست؟
علت آن ممكن است مصرف داروهاي اعصاب و روان باشد. علل ديگري هم دارد، بعضي بيماريهاي خوني ممكن است عامل بروز اين بيماري باشد. افرادي كه مبتلا به بيماري گلبولهاي قرمز هستند، مستعد آن هستند. اما گاهي هم بدون هيچ علتي بهصورت خودبهخودي اتفاق ميافتد. مصرف كم يا زياد مايعات هم ممكن است اين حالت را ايجاد كند
بيماريهاي عفوني دستگاه تناسلي چه مواردي هستند؟
بيماريهاي عفوني دستگاه تناسلي انواع مختلفي دارند، عامل اين بيماريها ممكن است ميكروبهاي عمومي باشند يا ميكروبها و ويروسهايي كه از طريق ارتباط جنسي منتقل ميشوند. انواع قديمي اين بيماريها سفليس و سوزاك هستند اما امروزه بيماريهاي ديگري مانند ايدز و آنتيژنهايي كه از طريق رابطه جنسي منتقل ميشوند نيز مطرح هستند.
در خانمها عفونت مثانه هم بيماري مهم و شايعي است كه مجبورند تندتند مثانه را تخليه كنند، چون سيستم خروجي مثانه و ناحيه تناسلي در زنان به هم نزديك است احتمال عفونت در آنها زيادتر است؛ به همين علت يك تا2بار عفونت مثانه در زنان را طي يكسال طبيعي ميدانيم و آن را جدي نميگيريم ولي اگر عفونت مثانه در آقايان باشد حتماً بايد بهصورت جدي بررسيهاي لازم انجام شود. عفونت ديگر، عفونت بيضه است كه در پسربچهها ممكن است اتفاق بيفتد كه ممكن است مادرزادي باشد يا بهصورت خودبهخود اتفاق بيفتد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:32 PM
عفونت نامشخص لوله ادرار
عفونت نامشخص لوله ادرار
عفونت نامشخص لوله ادرار (ان اس یو) نوعی التهاب لوله ادرار در مردان است. این التهاب می تواند توسط انواع متعددی از عفونتها، خصوصاً کلامدیا ایجاد شود.
علایم و نشانه ها علایم ان اس یو ممکن است ماهها یا در برخی از مواقع، سالها در فرد ظاهر شود.
این علایم می تواند موارد زیر باشد:
* احساس درد یا سوزش هنگام دفع ادرار
* ظاهر شدن مایعی به رنگ سفید/برفی در انتهای آلت. این پدیده ممکن است صبحها بیشتر به چشم
آید.
* احساس نیاز مکرر به دفع ادرار در غالب موارد ممکن است علامت یا نشانه ای از این عفونت مشخص نباشد، اما بدان معنی نیست که امکان سرایت آن به همسرتان وجود ندارد.
چگونگی ایجاد بیماری ان اس یو تقریبا در اکثر موارد در اثر عفونت جنسی ایجاد می شود. در موارد بسیار نادری ممکن است در اثر واکنشهای آلرژیکی مثلاً نسبت به کف، پودر شوینده یا دیگر مواد شیمیایی ایجاد شود. دست کم تا دو ساعت پیش از مراجعه به پزشک یا درمانگاه از دفع ادرار خودداری کنید.
آزمایشهای طبی برای تشخیص بیماری
* معاینه ای از ناحیه تناسلی که توسط پزشک یا پرستار انجام می شود.
* با استفاده از یک دستمال پنبه ای-پشمی یا اسفنجی نمونه هایی از آلت یا مجرای ادرار گرفته می شود.
* نمونه ای از ادرار گرفته می شود.
هیچ یک از این آزمایشها نباید همراه با درد باشد اما ممکن است خوشایند هم نباشد.
تشخیص و درمان نمونه هایی که هنگام معاینه گرفته شده برای بررسی عفونت زیر میکروسکوپ مشاهده می شود.
در برخی از مراکز درمانی نتیجه این بررسی به سرعت آماده می شود. نمونه دیگری نیز برای اطمینان از وجود عفونت به آزمایشگاه ارسال می شود که نتیجه آن معمولاً در عرض یک هفته آماده می شود.
درمان آن به سادگی با قرصهای آنتی بیوتیک انجام می شود. اگر نسبت به هرنوع آنتی بیوتیکی حساسیت دارید حتماً آنرا با پزشک درمیان بگذارید. تمام کردن دوره درمان ضروری است و درصورت قطع شدن دوره درمان، ممکن است لازم باشد که مجدداً آنرا از ابتدا شروع کنید.
همسرتان نیز برای انجام معاینه باید به درمانگاه مراجعه کند.
پس از اتمام درمان برای اطمینان حاصل کردن از برطرف شدن عفونت، لازم است به مرکز درمانی مراجعه کنید. تا زمان مراجعت به درمانگاه و اطمینان از برطرف شدن عفونت، از انجام هرگونه فعالیت جنسی نافذ (یعنی ادخال آلت در مهبل، دهان یا مقعد) حتی با استفاده از کاندوم خودداری کنید.
عوارض بیماری ان اس یو ممکن است عود u۱۷۰۵ کند که اصطکاک زیاد هنگام نزدیکی یا مصرف الکل، امکان دارد باعث عود آن شود.
عوارض آن در مواقع نادری ممکن است شدید بوده و می تواند موارد زیر باشد:
* التهاب بیضه ها
* کاهش قدرت بارداری
* سندروم ریترز (که باعث التهاب چشمها، مفاصل و لوله ادرار شده و گاهی زخمهایی بر روی آلت یا کف پاها ایجاد می کند)
پس از درمان، همواره به خاطر داشته باشید که استفاده از کاندوم هنگام نزدیکی، خطر ابتلا یا سرایت بیماریهای مقاربتی را کاهش می دهد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:32 PM
آیا واریکوسل نیاز به درمان دارد؟!
http://www.seemorgh.com/health/desktopmodules/icontent2/showimage.aspx?id=12327&t=y&w=300&h=200&type=1
چه بيمارانی احتياج به درمان دارند ؟
همانگونه که گفته شد 10درصد مردان پس از سن بلوغ درجاتی از واريکوسل دارند ولی همه آنها احتياج به درمان ندارند. اگر واريکوسل برای فرد، عارضهای ايجاد کند لازم است درمان انجام گردد. درغيراينصورت احتياج به درمانی نيست.
عوارض واريکوسل چيست ؟
عوارض واريکوسل شامل ايجاد درد، آتروفی (کوچک شدن سايز و نرم شدن قوام بيضه) و ناباروری می باشد. درد ناشی از واريکوسل دردی با کيفت احساس سنگينی، که با فعاليت و ايستادن تشديد يافته و با استراحت بهبود می يابد.
آيا بيمار مبتلا به واريکوسل بدون عارضه احتياج به پيگيری دارد ؟
بلی؛ همانگونه که گفته شد اگر واريکوسل عارضه ای ايجاد نکند احتياج به درمان نيست. ولی لازم است بيمار بصورت ماهانه، خود را معاينه کند. و درصورت کوچک شدن سايز بيضه، و يا تغيير در قوام آن، لازم است توسط پزشک معاينه شود.
همچنين اگر بيمار مبتلا به واريکوسل ازدواج نکرده و يا خواستار داشتن فرزند ديگری در آينده می باشد، بايستی هر 6 ماه با آزمايش اسپرم، ازنظر باروری بررسی گردد و درصورت شروع تقييرات و ضعيف شدن نطفه احتياج به درمان دارد.
آيا درمان دارويی برای واريکوسل وجود دارد ؟
جواب: خير.
درمان واريکوسل فقط اقدامات مداخله گرانه (غيردرمان خوراکی يا دريافت دارو ازطريق تزريق) می باشد. در ساده ترين روش تزريق مواد ايجادکننده انسداد عروق از طريق پوست بداخل وريدهای بيضه مبتلاست که اين روش درصد موفقيت کمتر و عارضه درد مزمن و يا هيدروسل بيشتری می باشد.
روشهای جراحی واريکوسل چيست ؟
جراحی واريکوسل يا به اصطلاح پزشکی واريکوسلکتومی اقدام به بستن وريدهای بيضه مبتلا می باشد که پس از انسداد اين وريدها بتدريج بدليل عدم حرکت خون، وريدهای مسدود شده کوچک شده و از بين می رود و واريکوسل برطرف می گردد. اين اقدام از طريق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 سانتيمتر قابل انجام است.
روشهای جديد جراحی واريکوسلکتومی چيست ؟
روشهای جديد واريکوسلکتومی يکی انسداد عروق از طريق کاتتريزاسيون وريدی و انسداد عروق مبتلا است. که هزينه آن بالاست و درصد موفقيت آن بالا نيست ولی بصورت سرپايي و با کمترين درد انجام می گردد.
روش لاپاروسکوپی(laparoscopic varicocelectomy) که امتياز آن برش کوچکتر و بزرگنمايی حين جراحی، ولی بدليل عدم دسترسی جراح به وريدهای فرعی، احتمال عود واريکوسل بيشتر است و همچنين سه برش بر روی پوست بجای يک برش انجام می گيرد.
روش ميکروسرجری(microsurgical varicocelectomy) که به عقيده بسياری بهترين روش جراحی واريکوسلکتومی می باشد. امتيازات آن بزرگنمايی حين جراحی و دسترسی به تمامی وريدهای فرعی می باشد ولی مدت زمان جراحی طولانی تر می گردد و ازنظر تکنيکی نيز مشکل می باشد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:32 PM
آندروپوز یا یائسگی مردان !
در مردان غدد هيپوتالاموس و هيپوفيز وظيفه کنترل ترشح تستوسترون را بر عهده دارند. ترشح هورمون GnRH توسط هيپوتالاموس به هيپوفيز کمک ميکند تا هورموني موسوم به LH را ترشح کند که بر سلولهاي خاص بيضه (سلولهاي ليديگ) تاثير ميگذارد. نشانههاي کاهش تستوسترون در مردان چندان قابل تشخيص نيست چون مکانيسمهاي کمکي نظير توليد هورمونهاي آندروژن توسط غدد فوقکليوي بر آن تاثير ميگذارد. وقتي ميزان ترشح تستوسترون کاهش مييابد، بدن مقداري از هورمون پيشساز تستوسترون را تبديل به تستوسترون ميکند اما از نشانههاي کاهش تستوسترون در بدن ميتوان به سردرد، کاهش قدرت ديد، کوتاهي قد در نتيجه پوکي استخوان و کم خوني جزيي اشاره کرد.
هورموندرماني جايگزين
هورمون درماني جايگزين از سال 1990 در آمريکا به وجود آمد و طرفداران زيادي پيدا کرد، به طوري که تجويز آن بين سالهاي 1999 تا 2002 به 170 درصد رسيد. پزشکان معمولا تستوسترون را از راه درون عضلهاي يا زيرپوستي تزريق ميکنند. در مرداني که به اندازه کافي بدنشان تستوسترون توليد نميکند، دريافت اين هورمون ميتواند مفيد باشد و بر حجم ماهيچهاي، اخلاق و خواب آنها تاثير بگذارد اما به نظر نميرسد تزريق اين هورمون بر ميل جنسي و قدرت بدني چندان تاثيري داشته باشد. البته بايد به اين موضوع نيز توجه داشت که هورمون درماني جايگزين در مردان ميتواند خطراتي نيز به دنبال داشته باشد و پزشک مربوطه بايد پروستات و ميزان هموگلوبين خون را در مردان تحت معالجه زير نظر داشته باشد.
چگونه ميتوان از کاهش تستوسترون جلوگيري کرد؟
به جز افزايش سن، عوامل بسياري در کاهش تستوسترون دخيل هستند؛ به عنوان مثال، انجام تمرينات استقامتي، استرس و افسردگي ميتواند سبب کاهش ترشح هورمون تستوسترون شود. برخي تحقيقات نيز روشن کرده است که جايگاه اجتماعي مردان بر ميزان ترشح تستوسترون در بدنشان تاثير ميگذارد. تحريک جنسي نيز سبب افزايش ميزان تستوسترون در خون ميشود. محققان تاثير مواد غذايي بر ميزان ترشح هورمون تستوسترون در مردان گياهخوار و گوشتخوار يکسان است اما ميزان ترشح هورمون SHBG در گياهخواران بالاتر است که ميتواند سبب کاهش تستوسترون در دسترس شود. جالبتر آنکه ميزان ترشح هورمون تستوسترون در افرادي که در ارتفاعات زندگي ميکنند، بسيار پايينتر از ميزان ترشح اين هورمون در افرادي که در ارتفاعات زندگي ميکنند بسيار پايينتر از ميزان ترشح اين هورمون در ساکنان سواحل درياست. در اينجا برخي مواردي را که ميتواند سبب کاهش ترشح تستوسترون شود، با هم مرور ميکنيم:
استرس
استرس اثري مخرب بر کارکرد غدد هيپوتالاموس و هيپوفيز که مراکز کنترل هورمون تستوسترون هستند، ميگذارد. استرس همچنين سبب کاهش LH، هورمون محرک ترشح تستوسترون در سلولهاي بيضه و کاهش کلي ترشح اين هورمون در بدن ميشود. تحقيقات پژوهشگران ژاپني روي موشهاي آزمايشگاهي نشان داده است ميزان تستوسترون ترشحي بدن در يک استرس شديد کاهش چشمگيري پيدا ميکند.
کمبود خواب
کمبود خواب نيز بر ميزان تستوسترون ترشحي در بدن تاثير ميگذارد. تحقيقات پژوهشگران دانشگاه شيکاگو بر 12 مرد سالم 64 تا 74 ساله نشان داده است که رابطه مستقيمي بين ميزان خواب شبانه و ميزان ترشح تستوسترون در روز وجود دارد.
ديابت و سندرم متابوليک
تحقيقات بسياري ثابت کرده است بدن افراد مبتلا به ديابت نوع 2 و سندرم متابوليک که هر دو به چاقي پاييني بدن يا فشار خون بالا دچار هستند ميزان تستوسترون کمتري نسبت به ديگران توليد ميکند. بين 20 تا 64 درصد مردان مبتلا به ديابت، تستوسترون پاييني دارند. اين موضوع به ويژه در مردان مسن پررنگتر است.
افسردگي
پايين بودن تستوسترون خون ميتواند به دليل افسردگي باشد. محققان در پژوهشي 44 مرد افسرده 40 تا 65 سال را مورد بررسي قرار دادند و بين ساعت 8 تا 11 صبح خون افراد ناشتا را بررسي کردند. نتايج بررسيها نشان داد ميزان تستوسترون در افراد مبتلا به افسردگي 94/11 نانومول در ليتر است، در حالي که اين ميزان در افراد سالم 64/17 نانومول در ليتر است. جالب است که مصرف تستوسترون در افراد جوان و سالخورده سبب از بين رفتن افسردگي ميشود.
الکل
مصرف الکل بر غدد کنترل کننده و ترشح کننده تستوسترون نظير هيپوتالاموس، هيپوفيز داخلي و بيضه اثر مخرب دارد و ميتواند سبب کاهش توانايي و ناباروري آنها شود. الکل بر سلولهاي ليديگ بيضه که ترشحکننده تستوسترون هستند، تاثير گذاشته و ميتواند سبب کاهش ترشح تستوسترون و در نتيجه افت تمايل جنسي ميشود.
آفتکشها
مواد شيميايي موجود در برخي آفتکشها ميتوانند ترشح هورمونها را مختل کنند. محققان دانشگاه هاروارد نشان دادند مرداني که با برخي آفتکشها کار ميکنند، ميزان تستوسترون خونشان در مقايسه با ديگر مردان پايين است. محققان پس از بررسي پرونده پزشکي 286 مردي که بين سالهاي 2000 و 2003 به مرکز ناباروري ماساچوست مراجعه کرده بودند، متوجه شدند رابطه نزديکي بين وجود مواد شيميايي آفتکشها در خون و پايين بودن ميزان تستوسترون وجود دارد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:32 PM
عامل ریزش موی سر مردان کشف شد
هموطن آنلاین_دانشمندان در پی مطالعات اخیر خود موفق شدند ژن ریزش موی سر را در مردان کشف کنند.
در حالی تا کنون تصور می شد ریزش مو و طاسی تنها از پدر به ارث می رسد و به عنوان مهم ترین عامل در ریزش موی مردان محسوب می شود، محققان به تازگی دریافته اند، ژن ریزش موی سر ممکن است از مادر به فرزند منتقل شود.
بر اساس یافته های جدید این محققان، ژن طاسی سر در مردان بر روی کروموزوم x قرار دارد و این در حالیست که مردان کروموزوم x و خاصیت های آن را همواره از مادران خود به ارث می برند.
این مطالعات جدید که توسط محققان آلمانی صورت گرفته همچنین نشان می دهد، بیشتر از آنکه ریزش موی سر یک پسر به پدر خود برود به پدربزرگ مادری اش شباهت خواهد داشت.
ژن عامل طاسی با گیرنده هورمون های جنسی مردانه یا آندروژن در ارتباط استو این گیرنده نوعی پروتئین است می تواند این هورمون را فعال کرد و بر روی پوست سر تاثیر گذارد.
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
مصرف شير زياد خطر ابتلا به سرطان پروستات را تشديد ميكند
كارشناسان در يك پژوهش جديد دريافتهاند كه مصرف بيش از حد شير ميتواند سبب بروز سرطان پروستات در مردان شود. http://64.130.220.65/Thumbnails/pics/1386/5/Economy/wh120-74.JPG
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، يك تحقيق كانادايي كه در مجله پزشكي پروستات به چاپ رسيده حاكيست؛ مرداني كه روزانه چهار ليوان 200 ميليليتري شير مينوشند، دو برابر بيشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، شير حاوي هورمونهاي گاوي شامل فاكتور رشد 1 شبه انسوليني است كه رشد را تقويت ميكند و در نتيجه سبب تشديد احتمال بروز سرطان پروستات و يا حتي به ميزان كمتري سبب بروز سرطان تخمدان ميشود.
محققان دانشگاه كالج لندن خاطرنشان كردند كه هزاران سال پيش، مردم اروپا از خوردن شير پرهيز ميكردند؛ چون سبب بروز دردهاي شكمي و بهم خوردگي معده آنها ميشد. علت اين تاثيرات فقدان ژن توليد كننده آنزيم لاكتوز در اروپاييها بود. اين هورمون قند شير را كه لاكتوز نام دارد، تجزيه ميكند.
از سوي ديگر، اخيرا محققان دانشكده بهداشت عمومي هاروارد در يك پژوهش جديد تاكيد كردند: بسياري از مطالعات نشان داده است بين مصرف زياد از حد شير و بروز سرطان كشنده پروستات ارتباط وجود دارد و اين تحقيق يافتههاي قبلي را نيز مورد تاييد قرار داده است.
بر اساس اين گزارش، سرطان پروستات نوعي بيماري است که در آن سلولهاي بدخيم از بافتهاي پروستات منشا ميگيرند و به طور نامنظم و فزايندهاي تکثير شده و منجر به افزايش حجم در هر يک از اجزاي سلولي غده پروستات ميشوند.
سرطان پروستات دومين سرطان شايع بعد از سرطان ريه در بين مردان است. به گفته متخصصان علائم هشدار دهنده سرطان پروستات عبارت از ادرار پي درپي يا دشواري در ادرار كردن، جاري شدن ضعيف ادرار، عدم توانايي در ادرار، بياختياري ادراري، جريان منقطع و ضعف ادرار، وجود خون در ادرار، احساس درد مداوم در قسمت پائين کمر، سوزش و ناتواني جنسي هستند. علت دقيق بروز اين سرطان مشخص نيست اما زمينه ژنتيکي، عوامل هورموني و رژيم غذايي خطر بروز سرطان را افزايش ميدهند.
مصرف سبزيجات يا رنگدانههاي سبز و زرد اثر حفاظتي در برابر بروز سرطان پروستات دارد. بعلاوه عوامل شيميايي سرطانزا و عوامل شغلي و محيطي خطر ابتلا به اين سرطان را تشديد ميكنند.
به گزارش ايسنا، سرطان پروستات اغلب در افراد سالمند ديده ميشود و افراد زير 50 سال به ندرت به آن مبتلا ميشوند. مردان بالاي 60 سال بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند و بايد بيشتر متوجه علائم هشدار دهنده اين بيماري باشند.
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
رقابت براي پيدا كردن همسر، عمر مردان را كوتاه ميكند
محققان ميگويند؛ مرداني كه براي پيدا كردن همسر بيشتر درگير رقابت ميشوند از طول عمرشان به ميزان اندكي كاسته ميشود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، تحقيق جديد نشان ميدهد كه عدم تعادل جنسيتي در يك جامعه و زماني كه تعداد مردان بيشتر از زنان ميشود، سه ماه از طول عمر مردان به طور متوسط ميكاهد.
به گزارش خبرگزاري رويتر لايف، هرچند ارتباط بين نسبت جنسيت و طول عمر پيش از اين در حيوانات مشاهده شده بود اما اين پژوهش كه در مجله دموگرافي به چاپ رسيده ظاهرا براي اولين بار وجود اين ارتباط را در انسانها نشان ميدهد.
پروفسور نيكلاس كريستاكيس استاد دانشگاه پزشكي هاروارد در اين تحقيق گفت: شايد سه ماه چندان حائز اهميت به نظر نرسد اما قابل مقايسه با اثرات مصرف روزانه آسپرين يا شركت در تمرينات ورزشي متعادل است.
كريستاكيس و دستيارانش از دانشگاه نورت وسترن، دانشگاه وسكونسين در ماديسون و دانشگاه چيني هنگ كنگ دريافتهاند كه هرچه قدر اين نسبت بين مردان به زنان نامتعادلتر باشد، تاثير فوق شديدتر ميشود.
انتهاي پيام
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
اسپريهاي آسم خطر بروز سرطان پروستات را تشديد ميكنند
محققان به تازگي دريافتهاند كه اسپريهاي آسم كه توسط هزاران مرد در سراسر دنيا براي درمان و تسكين علائم اين بيماري تنفسي مورد استفاده قرار ميگيرند، ميتوانند خطر بروز سرطان پروستات را افزايش دهند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين پژوهش كه با سرپرستي گروهي از دانشمندان استراليايي انجام گرفته نشان داده است؛ مرداني كه به طور منظم از استروئيدهاي استنشاقي براي كنترل علائم آسم خودشان استفاده ميكنند، تقريبا 40 درصد بيش از مرداني كه آسم ندارند به سرطان پروستات مبتلا ميشوند.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، هم چنين كساني كه به طور مكرر از نوع ديگري از اين اسپريها موسوم به «برانشوديلاتور» براي كاهش خس خس سينه مصرف ميكنند نيز 36 درصد بيشتر در معرض ابتلا به اين سرطان هستند.
به گفته محققان؛ در اين ميان بيشترين ميزان خطر متوجه مرداني است كه به دليل آسم شديد اغلب به درمان با قرصها يا تزريقهاي استروئيدي نياز پيدا ميكنند. بر اساس اين پژوهش در بين گروه آخر خطر بروز سرطان پروستات 70 درصد افزايش مييابد.
شرح اين يافته در مجله «همه گير شناسي، نشانگرهاي زيستي و پيشگيري سرطان» منتشر شده است.
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
مديرگروه ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز:
احتمال ابتلا به سرطان پروستات در سنين بالا بيشتر است
آزمايشهاي تشخيص سرطان پروستات از60 سالگي ضروريست
مديرگروه ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز گفت: سنگ كليه، سرطان مثانه و سرطان پروستات از مهمترين بيماريهاي ارولوژي شايع در خوزستان است كه در صورت تشخيص اين بيماريها و مراجعه به موقع به پزشك، شانس درمان افزايش مييابد.
دكتر محمدعلي حسيني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خوزستان، اظهار داشت: احتمال ابتلا به سرطان پروستات در سن بالا بيشتر است و افرادي كه در خانواده سابقه ابتلا به سرطان پروستات داشتهاند، لازم است آزمايشهاي تشخيصي psa را از 50 سالگي به بعد آغاز كنند.
وي افزود: افرادي كه در بستگان درجه يك آنها سابقه ابتلا به سرطان پروستات مشاهده نميشود از 60 سالگي به بعد انجام آزمايشهاي تشخيص سرطان پروستات( psa ) در سن بالا توصيه ميشود.
اين متخصص ارولوژي تصريح كرد: تاخير در شروع ادرار، كاهش ميزان ادرار، قطع و وصل شدن ادرار و تكرر در ادرار از مهمترين علايم بزرگي پروستات است.
وي گفت: اضطرار در دفع ادارا و خونآلوده شدن ادرار نيز از ديگر علايم بزرگي پروستات است كه توصيه ميشود در صورت مشاهده اين علايم هر چه سريعتر به پزشك مراجعه شود.
انتهاي پيام
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
در خانه سالمنداني در آمريكا؛
پيرترين مرد جهان تولد 114 سالگياش را جشن گرفت
خبرگزاري فارس: پيرترين مرد جهان 114سالگي خود را در ايالت مونتانا آمريكا در خانه سالمندان جشن گرفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، والتر برونينگ در 21 سپتامبر سال 1896 در مرلس ايالت مينه سوتا به دنيا آمد و در سال 1918 به مونتانا نقل مكان كرد و در آنجا به عنوان كارمند دفتري راه آهن به مدت 50 سال مشغول به كار شد.
همسر او، اگنس، اپراتور تلگراف راه آهن بود كه در سال 1957 درگذشت و اين زوج فرزندي نداشتند.
به گزارش آسوشيتدپرس، با توجه به ركوردهاي جهاني گينس، برونينگ پس از مرگ هنري آلينگهام بريتانيايي در ماه ژوئيه 2009 در سن 113 سالگي، مسن ترين مرد جهان شناخته شده است.
سازمان گينس و گروه تحقيقاتي علم پيري شناسي تأييد كردند كه برونينگ مسنترين مرد و چهارمين فرد مسن جهان است و 3 زن در همان سال پيش از برونينگ متولد شدهاند.
او در مراسم جشن تولدش گفت «با وجود اين همه تنفر، بياييد در اين دنياي خوب با يكديگر مهربان باشيم».
انتهاي پيام/ك
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
مطالعات جديد نشان داد: رايانههاي لپ تاپ باعث کم کاري اسپرم در مردان ميشود.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1389/09/13/100892771021.jpg
استفادهكنندگان از لپ تاپ نبايد آن را روي پاي خود قرار دهند، زيرا اين رايانهها ميتوانند با گرمايي که توليد ميکنند، اسپرم را نابود کرده و يا به کم کاري يا کاهش تعداد اسپرمها منجر شوند.
يافتهها حاکي است قرار دادن پوشش محافظ روي پا به هنگام استفاده از لپ تاپ هم تاثيري ندارد و گرماي آن در عرض 10 دقيقه تاثير خود را برجاي ميگذارد.
دانشمندان در عين حال اعلام کردهاند که احتمال ابتلا به نابارورسازي مردان در اثر قرار دادن لپ تاپ روي پا به صورت قطعي به اثبات نرسيده، اما آنها در هر حال معتقدند مردها بايد نسبت به خطرات احتمالي اين کار به هوش باشند.
korosh-8020
08-10-2011, 06:33 PM
مشكلات پروستات يك بيماري كاملا مردانه است. شيوع بزرگي خوشخيم پروستات با افزايش سن بيشتر ميشود. بيش از نیمی از مردان بالای ۶۰ سال دچار بزرگی پروستات هستند و احتمال بروز این حالت با افزایش سن افزایش مییابد. در ۸۰ سالگی حدود ۸۰ درصد مبتلا خواهند بود، اما فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد واقعا دچار علائم ناشی از بزرگی پروستات خواهند بود.بر اثر بزرگ شدن پروستات ، مجراي ادرار تحت فشار قرار گرفته و راه خروجي ادرار مسدود ميشود.
http://jamejamonline.ir/Media/images/1390/03/24/100846184828.jpg
بزرگي خوشخيم پروستات كه به علت فشار پروستات بر مجراي ادراري ايجاد ميشود علائمي مانند كاهش فشار و قطع و وصل شدن جريان ادرار، تاخير در شروع ادرار، نياز به تخليه مكرر ادرار، احساس باقي ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار كردن و تكرر ادرار در روز و شب دارد.
این بیماری فقط وقتی منجر به بروز علائم شدید شود یا اینكه سبب بروز اختلال در عملكرد كلیهها و مجاری ادراری شود باید تحت درمان قرار گیرد. البته باید طی این مدت فرد تحت نظارت دقیق پزشك بوده و سالانه یك یا 2 بار مورد معاینه قرار گیرد. گاهی اوقات ممكن است علائم بدون درمان بهبود یابند. اما در صورت تشدید علائم نسبت به قبل حتما باید به پزشك مراجعه كرد.
در كنار بزرگي خوشخيم پروستات، سرطان پروستات نيز سلامت مردان را تهديد ميكند. سرطان پروستات ميتواند داراي رشد آهسته بوده و زماني طولاني تا بروز علائم باليني آن داشته باشد. احتمال بروز اين سرطان با افزايش سن زياد ميشود؛ به طوري كه ميتوان گفت احتمال اينكه يك مرد ۵۰ ساله تا آخر عمرش از نظر بافت شناختي به سرطان پروستات مبتلا شود نسبتا زياد است، اما اكثر آنها در طول عمر از نظر باليني بدون علامت باقي ميمانند و تا آخر عمر هيچ مشكلي براي شخص مبتلا ايجاد نميكنند.
سرطان پروستات دومین سرطان شایع بعد از سرطان ریه در میان مردان است. اطلاعات آماری و علائم بالینی میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات مبین 3 طیف گسترده روند رشد این بیماری است. سرطان پروستات میتواند دارای رشد آهسته بوده و زمانی طولانی تا بروز علائم بالینی آن داشته باشد. در مواردی دیگر تومور بسرعت رشد كرده و تهاجم تومور به بافتهای دیگر امكانپذیر میشود. در چنین مواردی مدت فاصله زمانی بین شروع بیماری و گسترش دامنه آن بسیار كوتاه است. مابین این دو طیف رشد، تومورهایی وجود دارند كه سرعت روند رشد آنها در حد متوسطی است.
سرطان پروستات با نشانههای مرتبط با دفع ادرار یا درد شكم تظاهر میكند. این نشانهها با علائم بیماریهای رایجی مانند عفونت و بزرگی خوش خیم پروستات مشترك است.
جلوگیری از مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات با تشخیص زودرس امكانپذیر است. اكنون با اطلاعات و روشهای جدید الگوهای درمانی برای درصد بالایی از بیماران مبتلا به سرطان پروستات، امكان بهبود كامل فراهم شده است. تشخیص بموقع بیماری، دست كم ۵ سال بیشتر به زندگی مبتلایان به سرطان پروستات اضافه میكند. توصیه میشود مردان در سنین بالای ۴۰ سال حتي اگر هيچ علامتي از بيماري نداشته باشند سالانه مورد معاینه غده پروستات قرار گیرند و در سنین بالای ۵۰ سال، هر سال آزمایش آنتیژن مخصوص پروستات انجام دهند.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.