PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نگاهی به شهرهاي مهم استان گيلان



sorna
07-18-2010, 12:35 AM
شهرستان رشت


به وسعت 1489 كيلومتر مربع و به مركزيت شهر رشت در 323 كيلومتري شمال غربي تهران واقع شده و با جمعيتي در حدود 730000 نفر يكي از پر تراكم ترين شهرهاي ايران است . رشت محل توليد انواع گوناگون صنايع دستي ساخته شده از چوب است و در قلابدوزي نيز شهرت بسزايي دارد . لازم به توضيح است كه شهر رشت پر جمعيت ترين شهر ناحيه معتدل خزري و مركز استان گيلان محسوب مي شود . جاهاي ديدني و آثار تاريخي رشت عبارتند از باغ محتشم ( پارك قدس فعلي ) , مجموعه بلديه ( شهرداري ) , مسجد صفي ( مربوط به قرن نهم هجري و منسوب به صفي ميرزا پسر شاه عباس صفوي ) , مسجد حاج صمد خان ( واقع در خيابان باقر آباد فعلي ) , موزه رشت ( تأسيس در سال 1349 ) , بقعه امام زاده هاشم از نوادگان امام موسي كاظم عليه السلام ( در 30 كيلومتري جاده رشت _ تهران ) و آرامگاه ميرزا كوچك خان جنگلي ( در سليمان داراب رشت ) . علاوه بر اينها مساجد و بناهاي زيباي بسياري در جاي جاي اين شهر بچشم مي خورد كه بعضا داراي قدمت زيادي نيز مي باشند .



شهرستان لنگرود


لنگرود با وسعتي حدود 900 كيلو متر مربع و جمعيتي بالغ بر 140000 نفر در فاصله 50 كيلو متري رشت , در دشت باز وسيعي واقع شده كه با دريا حدود 10 كيلو متر فاصله دارد . چمخاله يكي سواحل زيباي اين خطه محسوب مي شود كه در پانزده كيلومتري شهرستان لنگرود واقع شده و ساحل نيلگون و آرام آن استراحتگاه مسافران بسياري در فصل تابستان است. از آثار تاريخي لنگرود مي توان پل خشتي (مربوط به دوره تيموري و صفوي ) , مسجدجامع ( درب اين مسجد مربوط به سال 1001 هجري قمري مي باشد ) , منطقه كوهپايه اي ليلا كوه و شهر كومله با گستره وسيع مزارع چاي و برنج را نام برد.

sorna
07-18-2010, 12:39 AM
شهرستان رودسر

رودسر در 13كيلو متري شرق لنگرود واقع شده و داراي جمعيتي در حدود 120000 نفر مي باشد . اين شهر از يك طرف به دريا و از طرف ديگر به جنگل و كوهستان متصل است . از انواع صنايع دستي اين شهرستان , چادر شب ابريشمي و نمد بسيار معروف است . سواحل چابكسر و كلاچاي , جاده رودسر و پل خشتي رودسر , سفيد آب در منطقه رحيم آباد رودسر , روستاي سرو لات چابكسر , چشمه آب معدني , سجيران در منطقه اشكورات رحيم آباد و مناطق ييلاقي و سر سبز املش سفلي و عليا از جاذبه هاي جهانگردي رودسر به شمار مي روند

__________________


شهرستان لاهيجان :


لاهيجان با 1812 كيلومتر مربع وسعت و جمعيتي بالغ بر 220000 نفر شهري زيبا و حاصلخيز است و از تاريخي روشن و پرافتخار برخوردار مي باشد . اين شهر با بهره گيري از زيباييهاي مايه گرفته از طبيعت بكر منطقه چهره اي بس دلفريب و ديدني دارد . محصول عمده اين شهر چاي است . شهرستان لاهيجان نيز داراي جاهاي ديدني و آثار تاريخي زيادي مي باشد كه از آن جمله مي توان به بقعه شيخ زاهد گيلاني (مربوط به قرن هشتم هجري واقع در جاده لاهيجان - لنگرود) , بقعه چهار اوليا (مربوط به دوره تيموريان واقع در ميدان سردار جنگل ) , بقعه مير شمس الدين ( پسر امام كاظم عليه السلام ) , مسجد اكبريه , حمام گلشن , شيطان كوه اشاره كرد .

sorna
07-18-2010, 12:40 AM
شهرستان تالش

با 3672 كيلومتر مربع وسعت وسيعترين شهر استان گيلان است . جمعيت آن در حدود 270000 نفر مي باشد . داراي مناطق بديع و زيباي كوهستاني است و طبيعت بكر و دست نخورده آن جايگاه دل انگيزي براي انسانهاي آرزومند طبيعت است. جوراب بافي و جاجيم بافي از ابريشم از انواع صنايع دستي اين شهرستان بشمار مي آيد. جاهاي ديدني شهرستان تالش عبارتند از : قريه سلسال مربوط به دوران اسماعيليه درقريه ليسار تالش , مسجد سفيد مربوط به دوران سلجوقيان در شهر تالش , منطقه آق اولر در 32 كيلومتري اين شهر كه جزو مناطق سياحتي درجه يك كشور محسوب مي شود , جاده اسالم به خلخال و مناطق ييلاقي لرزه در مسير خلخال و سواحل زيباي كيسم . در شهرستان تالش هر سه قوم گيلك , تالش و ترك بسر مي برند و از نظر مذهب , عده اي از جمعيت آن را اهل تسنن تشكيل مي دهند كه از نظر تعدد نژاد و مذهب در كل ناحيه معتدل خزري بي مانندند .

__________________



شهرستان آستارا

آستارا شهري مرزي است كه با جاده اي كوهستاني به شهر اردبيل متصل است اين شهر براي ايرانگردان و جهانگردان از نقاط ديدني استان گيلان محسوب مي شود . جمعيت آستارا در حدود 70000 نفر مي باشد . از عمده ترين صنايع دستي اين شهر گليم بافي و جاجيم بافي مي باشد . باغ عباس آباد , مرداب استيل ( هر دو واقع در كيلومتر 4 جاده آستارا _ انزلي ) , بقعه امام زاده ابراهيم ( كيلومتر 6 جاده آستارا _ انزلي ) , بقعه تاج الدين محمود خيوي ( مربوط به سال 732 ه . ق واقع در روستاي بيجاربين ) و بسياري زيباييهاي بكر طبيعي از جمله ديدنيهاي شهر مرزي گيلان هستند

sorna
07-18-2010, 12:42 AM
شهرستان آستانه اشرفيه


اين شهرستان در مدخل منطقه بيه پيش (منطقه شرق گيلان ) واقع شده است . از مراكز عمده توليد بادام زميني و گياهان معطر دارويي است و بارگاه رفيع سيد جلال الدين اشرف برادر گرامي امام رضا (ع ) هشتمين اختر تابناك امامت و ولايت در اين شهر قرار دارد . جمعيت اين شهر طبق آخرين آمار سرشماري حدود 114000 نفر مي باشد . رودخانه بزرگ سفيد رود با جنگلها و مزارع كشاورزي در كنار اين شهرستان قرار دارد . بندر كياشهر , شيلات و اسكله ماهيگيري از مناطق ديدني اين شهر است .

__________________



شهرستان رودبار

رودبار در 70 كيلومتري رشت در مغرب سفيدرود بر سر راه تهران به رشت واقع شده است . شهري است تاريخي در ميان جنگلهاي سبز و خرم و درختان زيتون كه بر روي تپه هاي مشرف به رودخانه سفيدرود قرار گرفته است . جمعيت اين شهر طبق آخرين آمار سرشماري حدود 120000 مي باشد . مناطق ديدني اين شهرستان , تپه مارليك ( مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد واقع در روستاي رحمت آباد ) , گردكول ( به معني تپه گرد , مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد واقع در 126 كيلومتري توتكابن ) , پنج تپه ( اوايل هزاره قبل از ميلاد در روستاي رحيم آباد ) , تپه كلشي ( مربوط به دوران پارت يا ساساني ) , كاروانسراي شاه عباسي ( مربوط به دوران صفوي واقع در رودبار - 2 كيلومتري امام زاده هاشم ) , منطقه عمارلو با راه هاي پر پيچ و خم كوهستاني و دره هاي عميق پوشيده از گل و گياه (60 كيلومتري رودبار ) مي باشد .

sorna
07-18-2010, 12:44 AM
شهرستان فومن


شهرستان فومن در فاصله 27 كيلومتري جنوب غربي رشت در منطقه جلگه اي قرار گرفته است . جمعت آن در حدود 15000 نفر است . پارچه بافي از مهمترين صنايع دستي اين شهرستان است . از جاهاي ديدني اين شهرستان شهرك ماسوله ( 35 كيلومتري فومن ) , قلعه رودخان ( مربوط به دوران سلجوقي در 20 كيلومتري فومن ) و ويرانه هاي قصر دادكوه مي باشد .



شهرستان صومعه سرا

شهرستان صومعه سرا با جمعيت حدود 140000 نفر و با وسعت 618 كيلومترمربع در غرب شهرستان رشت واقع شده است . از نظر پرورش كرم ابريشم و كشت توتون در ايران موقعيت ممتازي دارد و از نظر صيفي كاري رتبه اول را در گيلان حايز است . روستاي كسما در اين شهرستان , مركز فعاليتهاي نهضت جنگل بود . مناره آجري مربوط به دوران سلجوقي و قصر قديمي سلسله جادو در نزديكي اين شهرستان قرار دارد .امامزاده ابراهيم شفت از جاهاي ديدني اين شهرستان است

sorna
07-18-2010, 12:48 AM
ماسوله ماسوله ملكه اى صخره نشين


جاذبه هاي گردشگري:

ماسوله شهري است كوچك كه در ارتفاع 800 متري سطح دريا در دامنه شمالي البرز قرار گرفته است. شهرت ماسوله به خاطر پلكاني بودن آن است. يعني معماري خاصي كه در ساخت خانه*ها به كار رفته و بام خانه*اي را حياط خانه*اي ديگر كرده. هواي ماسوله نسبت به شهرهاي ديگر گيلان شرجي كمتر و خنكي بيشتر دارد و گاهي پوشيده از مه است. به همين خاطر در ساخت خانه*ها بيشتر از رنگ زرد استفاده شده كه مه شكن است. مشخصه ديگر خانه*هاي ماسوله پنجره*هاي پر گل آن است. بزرگ*ترين منبع درآمد مردم ماسوله توريسم است. آنها با اجاره خانه*هاي خود و فروش سوغات و صنايع دستي كسب درآمد مي*كنند. سفره خانه*هاي متعددي هم در سطح شهر ايجاد شده تا پذيراي گردشگران باشد قدمت شهرک تاریخی ماسوله به قرن هشتم هجری قمری می رسد و نوع معماری این شهر بومی ، سنتی است. اسد محله ،ریحانه بر ، خانه بر، مسجد بر ، کشه سر علیا و کشه سر سفلی از محلات این شهرک تاریخی است و سه امامزاده بنامهای "امامزاده عون بن محمد بن علی"،"امامزاه ابراهیم" و امامزاده هاشم" در این شهر وجود دارد. جمعیت این شهرک تاریخی بیش از هزار نفر است و به دلیل جاذبه های گردشگری که در این شهر وجود دارد بیشتر مردم آن از طریق فروش صنایع دستی زندگی می گذرانند. خانه های این شهر به ترتیبی در دل کوه ساخته شده که حیاط هرخانه پشت بام خانه بعدی است،نمای بیرونی برخی خانه ها کاهگلی و مزین به گلدانهایی زیباست و آبشاری که از میان این شهرک می گذرد آنرا به یکی از جاذبه های گردشگری کشور مبدل کرده است. کوچه های این شهرک که همان سقف خانه هاست ، مملو از گردشگرانی است که طبیعت بکر این شهرک را از دلایل علاقه و توجهشان به ماسوله ذکر کرده اند، پیر مردان هنوز در قهوه خانه های این شهر قلیان می کشند و بوی آتش از هر خانه ای بیرون می آید . "حلوا کنجدی" ، "جوراب پشمی" ، "عروسکهای دستبافت " ، "چاقو" و "ابزار آلات کشاورزی" از جمله محصولات مهم ماسوله است

ديدني هاي ماسوله
1) بازار: بازار ماسوله مملو است از انواع و اقسام سوغات. صنايع دستي همه ايران را مي*شود در بازار ماسوله پيدا كرد. از مهره مار گرفته تا سفال*هاي نقاشي شده. سوغات خوراكي هم كه مهمترين آنها حلوا كنجدي است هم در بازار و هم در كوچه*هاي ماسوله در دسترس هستند.

2) موزه مردم شناسي و حيات وحش: موزه مردم شناسي ماسوله كلكسيوني است از ظروف شيشه*اي، سفالي، آهني و لباس*هاي مردم قديمي ماسوله كه به همت يكي از اهالي جمع آوري شده. موزه حيات وحش نيز كه چندي پيش به اين مجموعه اضافه شده حيوانات تاكسيدرمي شده منطقه شمال كشور را به نمايش گذاشته است.


جاذبه هاي گردشگري مسير

جنگلهاي سرسبز شمال: بهترين تفريح ديدن سرسبزي جنگلهاي شمال و لذت بردن از طبيعت آن است.

شهر فومن: شهر فومن با كلوچه هاي خوشمزه و مجسمه هاي معروفش ديدني است. زيبايي ظاهري اين شهر آن را از ديگر شهرهاي گيلان متمايز مي*كند. سراسر شهر پر است از گل و سبزه و مجسمه هاي رنگين.

قلعه رودخان: دژ باستاني «قلعه رودخان» يكي از مهمترين جاذبه هاي گردشگري استان گيلان در منطقه فومن و باقي مانده از دوره اسماعيليان است.

sorna
07-18-2010, 12:53 AM
معرفی شهرهای املش ، تالش و دیلمان در استان گیلان

http://img.tebyan.net/big/1383/01/1121766513317722416112770138198952878111.jpg

املش
"رومن گیرشمن" رئیس هیأت كاوش های باستان شناسی وقت ایران ، اشیای به دست آمده از املش را متعلق به قرن 8 و 9 ق . م می داند و معتقد است اطلاعاتی كه از دوران آغاز تمدن ایرانی به دست آمده نتیجه كشفیات اتفاقی دهقانان در ناحیه جنوب غربی دریای مازندران است.
عمده آثاری كه از آن به عنوان هنر املش یاد می شود از تپه ها و گورستان هایی یافت شده كه در حوزه ی جنوبی شهرستان رودسر واملش و بیشتر در نقاط كوهستانی مستقر بوده اند. این آثار متأسفانه توسط حفاران غیر مجاز مورد دستبرد قرار گرفته اند. بیشتر آثاری كه منسوب به املش است و در موزه های گوناگون عرضه شده ، از منطقه قیس آباد ( غیاث آباد ) به دست آمده اند.
گیرشمن آثار به دست آمده از قبور املش را متعلق به دوره مگالتیك یعنی سه هزار سال قبل می داند. او معتقد است در هنر املش آثار زیادی از نفوذ هنر بین النهرین مشهود نیست. كوه های مرتفع و صعب العبوری كه این مردم در آن زندگی می كردند دنباله جبال قفقاز است و آثار هنر ایران شباهت به آثاری دارد كه در آغاز عصر آهن در قفقاز پرورش یافته بود. وجود مجسمه های كوچك برنزی در این ناحیه ما را وا می دارد تصور كنیم رابطه ای میان هنرمندان املش با نواحی قفقاز وجود داشته و شاید این هنرمندان از همان مردمانی باشند كه پیش از آمدن به سرزمین ایران از كوه های قفقاز عبور كرده اند.
پروفسور آندره گدار كه اولین رئیس مؤسسه ی باستان شناسی ایران بود ، جنس اشیای به دست آمده از گورستان های نواحی املش ، پیركوه ، دیلم و دیگر روستاها را بیشتر از سفال سرخ رنگ دانسته است. طبق نظر او در گورستان های دیلم ، اشیای سفالی منقوش اگر هم وجود داشته باشد كشف نشده است ، اما مقدار زیاد اشیای طلا و نقره كشف شده در این ناحیه نشان می دهد تزئینات آنها گاهی با هنر یونانی ها یا هنر آتروسك وابسته بوده است.
از آثار كشف شده از املش باید از دو چشم بند برنزی مربوط به زین و یراق اسب نام برد كه كتیبه ای به خط میخی بر روی آنهاست و اسامی دو تن از شاهان مانایی و اورارتویی یعنی "منوا" و "آرگیشتی" بر روی آن حك شده است.
شاه آرگیشتی همان حاكم اورارتویی است كه به وجود كتیبه ای از او در آبادی رازلیق نزدیك سراب اشاره شده است. پیدا شدن نام او بر روی چنین وسیله ای در املش خبر از ارتباط فرهنگی – هنری و یا به نوعی بازرگانی بین مناطق حاشیه دریای مازندران و ممالك تحت سیطره اورارتورهاست و شاید هم هدیه ای ارسالی برای یكی از حكام دوره آغاز تاریخی املش باشد.


http://img.tebyan.net/big/1383/01/965812419212721263167202175134503166206137.jpg

تالش

نخستین كسی كه در منطقه شمال ایران به تحقیقات باستان شناسی پرداخت "ژاك دمرگان" فرانسوی است. وی كه مدت ها در نواحی ساحلی جنوب دریای مازندران تحقیق می كرد، حاصل مطالعات خویش را در مورد تالش تحت عنوان تحقیقات باستان شناسی هیأت علمی فرانسه به چاپ رساند. حفریات وی به همراه برادرش هانری در حوالی سال های 1899 و 1902 ق در مناطق تالش و نقاط همجوار آن در خاك آذربایجان انجام شد.كاوش های اینان در مناطق شرق آذربایجان و اطراف شهر نمین و ناحیه تالش در گورستان های پیش از تاریخ نواحی حسن زمینی ، شیر شیر ، دوخالیان ، آق اولر ، قیلاخانه ، لرداغی ، وجالیك ، تاش كپرو، خواجه دودكپرو و گورستان های باستانی ناحیه نمین انجام شد.
در نتیجه این عملیات و كاوش ها مشخص شد كه قبور گورستان های این مناطق به صورت دخمه یا "تومولوس" است كه در فارسی به آن "گوركان" می گویند . قسمت عمده ای از این گورستان ها مورد ***** عتیقه جویان قرار گرفته بود و از قبور دست نخورده ، اشیایی مانند ظروف سفالین به رنگ سیاه و قرمز و خاكستری بدون نقش و اشیای فلزی محدودی از جنس برنز و آهن به دست آمد. از آثار دیگر كشف شده ، وسایل زینتی و نیز زیورآلات طلایی و نقره ای مربوط به زنان بود.
با بررسی آثار به دست آمده می توان آنها را متعلق به عصر برنز جدید یا آهن قدیم دانست. این منطقه احتمالاً قلمرو اقوام "كادوسی" بود و نوع قبور آنها با آرامگاه سكاییان و سنت تدفین این قوم تشابه دارد.
در كاوش های باستان شناسی سال 1379 در محوطه مریان ، آق اولر ، توجه هیأت اعزامی روی گورستان شماره دو معطوف شد.
طی این كاوش ها بخشی از گورهای چهار چینه ی گورستان كه با تراكم فوق العاده ای در كنار هم قرار داشتند ، به دست آمد. با كشف تعدادی گور حاوی اسكلت انسانی و آثار سفالی و مفرغی همچون ظرف ، سلاح ، اشیای تزیینی و ... متعلق به دوره هزاره یكم پیش از میلاد مسیح ، كار مطالعات انسان شناسی و آسیب شناسی و باستان شناسی بر روی این آثار آغاز شد.
در یكی از گورهای كاوش شده ، پیكر یك زن به دست آمده كه در دست آن ، یك زره جنگی قرار داشت. محمدرضا خلعتبری ، سرپرست هیأت كاوش ، معتقد است كه دلیل برجای ماندن اسكلت ها پس از سالیان دراز دراین گورستان ، قلیایی بودن خاك این منطقه است. در تمامی گورهای كاوش شده ؛ در كنار پیكر افراد مدفون ، اشیایی همچون ظروف سفالی و مفرغی ، ابزار و ادوات جنگی ، وسایل تزیینی و آیینی ( همچون گردنبند ، دست بند و .... ) به دست آمده است ، كه این امر نشان دهنده رواج نظریه اعتقاد به زندگی پس از مرگ در میان این مردمان در حدود سه هزار سال پیش از این است.


http://img.tebyan.net/big/1383/01/11222714214351114628988241935916120216291.jpg

دیلمان

حدود سال های 1965 تا 1971 م هیأتی ژاپنی در منطقه دیلمان لاهیجان به حفاری پرداخت و در حسنی محله ، قلعه كوتی ، نوروز محله ، لسلوكان ، ( رسول خان ) و تپه ی خرم رود ، كاوش هایی انجام داد . در گزارش حفریات هیأت باستان شناسی ژاپنی آمده كه در ناحیه دیلمان میان كوه های البرز، آنجا كه رودخانه ی " پل رود " جریان دارد، دهكده های كوچكی چون دیلمان ، دیارجان و امام ، جای گرفته اند. این ناحیه حوزه آبگیری میان كوهستان است. سیمای طبیعت آن زیبا ، با موقعیت سوق الجیشی و نیز مهد حكومت سلسله آل بویه بود . آثار به جای مانده دوره برنز و آهن در تمام این ناحیه پراكنده است. در این حفریات آثار زیادی از جنس مفرغ ، سفال ، اشیای زینتی و ظروف شیشه ای كشف شد و نتایج این كاوش ها در كتاب چهار جلدی دیلمان ، به زبان انگلیسی و ژاپنی در سال های 1965 تا 1971 توسط دانشگاه توكیو منتشر گردید.از مهم ترین این آثار كه توجه بسیاری را برانگیخت آثار و ظروف شیشه ای مربوط به عصر پارت و ساسانی است. كاوشگران ژاپنی معتقدند كشف این آثار مؤید این نكته است كه زادگاه اشیایی كه در ژاپن كشف شده اند فلات ایران بوده است.
"فوكایی " ارتباطات فرهنگی و مبادلات بازرگانی بین ژاپن و ایران در عصر پارت و ساسانی را مطرح كرده و معتقد است بسیاری از پیاله های شیشه ای مدور كه در گیلان یافت شده ، پاسخگوی سؤالاتی چون محل ساخت پیاله ی شیشه ای آرامگاه امپراتور آنكان و مشابه دیگر اشیای مهم مكشوفه در ژاپن نیز هست؛ مثل تكه های پیاله ی شیشه ای ، تراش برجسته كه سال 1953 در جزیره " اكینوشیما " یافت. شد یا پیاله ای شیشه ای با تراش های مدور كه در سال 1963 م از مقابر كاشیوا بارا در نارا ( قرن 5 میلادی ) به دست آمده است.
در سال 1340 هیأتی به سرپرستی محسن مقدم ، سال 1344 و سال های بعد به سرپرستی علی حاكمی ، سال 1353 به سرپرستی سید محمود موسوی و سال 5-1374 به سرپرستی رضا صدر كبیر در گیلان حفاری نمودند و آثار ارزشمندی را از خاك به دل موزه ها سپردند.

سید محمد
03-02-2011, 11:34 AM
اشكورات، در رحيم آباد شهرستان رودسر يكي از ديدني ترين نقاط كشور محسوب مي شود. اين منطقه با وجود جنگل ، تپه، كوهپايه، دشت، مرتع و قله هاي بسيار زيبا و از همه مهمتر مردمي ساده دل ، مهمان نواز و خونگرم سالانه پذيراي خيل عظيمي از گردشگران و مسافران است.
نان كماچ، چاي و پنير محلي ازجمله غذاهايي است كه در هرخانه اي براي پذيرايي به خصوص به وقت عصرانه بر سر سفره عزيزان اين خطه ديده مي شود.
هواي پاك و زمين مساعد براي كشاورزي باعث شده تا انواع درخت هاي ميوه از قبيل سيب، اخته و به، كه همه از طعم خاص ييلاقي برخوردارند در اين مناطق ديده مي شوند. درختان تنومند گردو، فندق و درختان زرشك از ديگر فراورده هاي مردم اشكورات است.
وجود بيش از ۵هزار هكتار زمين زراعي در اشكورات باعث شده كه مردم مبادرت به كشت سيب زميني ، فندق، گندم، جو ، لوبيا، عدس ، گوجه فرنگي ، بادمجان ، گل گاوزبان، يونجه و... داشته باشند. البته در ميان اين محصولات، فندق سهم بيشتري را به خود اختصاص داده است.
دراين زمينه سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان اعلام كرده است كه تسهيلات طرح طوبي، لوله كشي عمومي ، انتقال آب، ايجاد سدهاي مخزني، ايجاد باغهاي گردو و فندق نمايشي و راه اندازي ايستگاه تحقيقات فندق از جمله تسهيلاتي است كه اين سازمان در اختيار كشاورزان اين مناطق قرار داده است.
مراتع وسيع منطقه اشكورات بطور كل در حوزه شهرستان رودسر قرار گرفته كه مساحتي حدود ۴۰هزارهكتار را به خود اختصاص داده است.
اين مراتع داراي قدمت دامداري طولاني بوده و در سنوات قبل از ملي شدن جنگل ها و مراتع «۱۳۵۱» مديريت آن به صورت ارباب ، رعيتي بوده و دامداران در قبال بهره برداري از ييلاقات، بهره مالكانه و عوارض به اربابان پرداخت مي كردند.
بعد از ملي شدن جنگل ها و مراتع براي مرتعداران درمناطق مشجر مرتعي، پروانه چرا صادر شد و از سال ۱۳۶۳ پروانه چراي مرتعداران براي حدود ۸۰ مرتع و ۱۰۰هزار واحد دامي مجاز و حدود يك هزار دامدار صادر شد، با توجه به اينكه دامداران به صورت سنتي داراي مشاغل مختلف بسته به فصول سال هستند مانند فعاليتهاي كشاورزي«باغ چاي، زراعت برنج، باغ مركبات و فندق كاري» از قديم رايج بوده است. بنابراين براي حفظ و احيا و بهره برداري به موقع و مناسب (مديريت اصولي) نياز به برگزاري كلاسهاي آموزشي و ترويجي بوده كه در اين راستا اداره كل منابع طبيعي استان گيلان با برپايي دوره هاي مختلف ترويج و مشاركتي آموزش دامداران را در اولويت قرار داد و نيزبا به كارگيري قرقبان يا دشتبان و مشاركت همه جانبه مرتعداران سعي در ايجاد تعادل بين دام و مرتع كرده است.
درگاه، كلايه، كلرود، چكرود، قاضي چاك، عروس محله، زيار، گرمابدشت، سجيران، جيركل، ويشكي ، شاهراج از محله هاي معروف منطقه اشكورات هستند كه ديدن هركدام از آنها كه در نقاط مختلفي با چشم اندازهاي متفاوت از يكديگر قرار دارند روح انسان را شاد و نفس را پاك مي كند.
البته هنوز هم مردم اين مناطق به سختي زندگي مي كنند، هرچند با ساخت راههاي مختلف و رساندن برق و سوخت و ديگر امكانات اين سختي نسبت به سالهاي گذشته تا حد زيادي هموار شده است، اميد است ساخت اين راهها فقط براي بهبود وضعيت اين مناطق باشد زيرا همانطوري كه تا كنون اين مناظر، زيبا و بكر باقي مانده، مطمئناً با رفت و آمد بيشتر مردم و به خصوص مسافران و گردشگران و بروز مشكلاتي از قبيل زباله و آتش سوزي اين طبيعت زيبا دستخوش نامهرباني ها خواهد شد.
ريختن زباله معضل بزرگي است كه علي رغم توليد آلودگي چهره زيباي اين طبيعت را خراب خواهد كرد.
وجود چشمه هاي متعدد، چشمه هايي كه آب خنك آنها زبانزد همه است تا حدودي مشكل آب شرب را در اين مناطق حل كرده است. چشمه هاي آب معدني طبيعي نيز در جاي خود ديدني است.
بهار ، تابستان، پاييز و حتي زمستان نيز در اشكورات از زيبايي خاص خود برخوردار است. در بهار و تابستان سرسبزي خاص و در پاييز و زمستان زردي برگ درختان وحتي بارش برف هاي سنگين علي رغم اينكه مشكلات زيادي را به همراه دارد اما زيبايي خاصي را به اين مناطق مي دهد.
هرچه از زيبايي مناظر و پاكي هواي اين مناطق بگوييم كم است. اميد است هر ايراني بتواند حداقل يكبار به اين منطقه كوهستاني گيلان و ايران سفر كند.
اشكورات در شهرستان رودسر و در شرق استان سرسبز گيلان واقع شده است.
این فقط یکی از دهستان های رودسر هستش...