shirin71
07-25-2011, 12:19 AM
بولوتوث یک فناوری پیچیده و پر کاربرد است که در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است و البته هنوز هم جای زیادی برای پیشرفت دارد. به نوعی میتوان گفت که هر وسیلهٔ الکترونیکی، که در آن رد و پایی از انتقال اطلاعات دیده میشود میتواند به این فناوری مجهز شود.حال این اطلاعات ممکن است یک متن چند صفحه ایی یا یک عدد باشد. بولوتوث از این لحاظ خوب است که نیاز به کابل وسیم را بر طرف نموده و به جای آن از موج رادیویی استفاده میکند ، ایده ایی که قبل از آن در جایی مشاهده نشده بود . این مقاله یک مقالهٔ تالیفی است یعنی نویسنده با مطالعهٔ متون علمی ، مطالبی را دربارهٔ این موضوع از منابع مختلف گرد آوری کرده است وسپس مقاله را با ساختاری جدید وطرح نتیجه گیری ها وگاه همراه با اعلام نظر ، تنظیم وتالیف کرده است . لذا این یک مقالهٔ پژوهشی اصیل یا یک مقالهٔ تحلیلی یا یک مقالهٔ گزارشی نیست . کلمات کلیدی : موج رادیویی ، تکنیک speared Spectrom frequency ، infrared ، پورت،........
مقدمه
این مقاله به چگونگی به وجود آمدن بولوتوث ، سیر تکاملی فناوری بولوتوث ، چگونگی کارکرد و عملکرد این فناوری و همین طور مزایا و معایب آن میپردازد . تاریخچهٔ علمی بولوتوث چندان هم طولانی نیست و ایده اصلی ایجاد آن به سال 1994 میلادی باز میگردد. ایده اصلی ایجاد این طرح توسط شرکت sony Ericson مطرح شد .
بولوتوث از کجا آمد
اصطلاح بولوتوث برداشتی آزاد از نام یک پادشاه دانمارکی به نام Harald blatand است که بین سال های 940 تا 981 پس از میلاد می زیسته است . وی در طی حکومت خود توانست دانمارک ، نروژ و سوئد جنوبی را متحد سازد و با این کار شهرت فراوانی کسب کرد . به همین خاطر شرکت اریکسون نام بولوتوث را برای این فناوری انتخاب نموده ، زیرا قصد داشت به طور صلح آمیز محصولات الکترونیکی شرکت های مختلف را با هم متحد سازد . فکر اولیهٔ بولوتوث در شرکت موبایل اریکسون سوئد شکل گرفت . اریکسون آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم هزینه بین تلفن های همراه و یک گوشی بی سیم بود . کار مهندسی در سال 1995 آغاز شد وفکر اولیه به فراتر از تلفن همراه توسعه یافت تا شامل همهٔ وسایل همراه شود . اریکسون پس از مدتی متوجه شد که به تنهایی قادر به ایجاد این فناوری نیست و به همراهی و همفکری شرکت های دیگر نیاز دارد . به همین منظور در سال 1998 ، یک موافقت نامه با شرکت های معروفی هم چون IBM , Intel , Nokia , Mocrosoft امضا کرد و گروه Special Interests Group ، (SIG ) را به وجود آورد . بعد از آن ، به مرور زمان حدود 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند . سرانجام در سال 2000 میلادی بولوتوث وارد بازار شد .
بولوتوث چگونه کار میکند ؟
راههای زیادی برای برقراری ارتباط بین وسایل الکترونیکی وجود دارد اما به طور کلی تمامی این راهها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد : 1. با سیم 2. بی سیم ( موج رادیویی ) به طور کلی هر وسیله ایی که از کابل یا سیم برای انتقال اطلاعات استفاده نمیکند برای این کار از موج رادیویی بهره میبرد . موج رادیویی انواع مختلفی دارد و هرموج رادیویی با محدودهٔ فرکانسی خودش شناخته میشود . بولوتوث هم یک نوع از انواع موج رادیویی است ولی با برد کوتاه که از محدودهٔ فرکانسی 2.40 تا 2.48 گیگا هرتز استفاده میکند . این محدوده در باند رایگان ISM است که 79 کانال را شامل میشود . البته در برخی از کشورها مانند ژاپن این محدوده بین 2.47 تا 2.49 است و فقط 23 کانال را شامل میشود و از مابقی کانال ها استفادههای دیگری میشود .
• تکنیک Spread Spectrom Frequency
این تکنیک به دستگاهها اجازه میدهد که در یک محدودهٔ فرکانسی مشخص شده به طور خودکار تغییر فرکانس داشته باشند . در واقع در این تکنولوژی یابنده ، 1600 بار در ثانیه 79 (یا 23 ) کانال ارتباطی را چک میکند تا از کانال های اشغال شده با خبر باشد و درصورت برقراری ارتباط جدید یک کانال آزاد در اختیار آن قرار دهد . مثلاً در یک اتاق یك دستگاه كامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فركانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسكنر را دارد . با استفاده از تكنیكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسكنر بر روى یك فركانس جدید برقرار مى شود.
• موج رادیویی
فضای اطراف ما آکنده از امواج رادیویی است که در تمام جهات در حال انتشار و عبور و مرور میباشند . امواج رادیویی ، امواج الکترومغناطیسی هستند که توسط یک فرستنده ((transmitter در فضا پخش میشوند و قادرند هر نوع اطلاعات از جمله صوت و تصویر را منتقل کنند . همان طور که قبلا اشاره شد هرموج رادیویی با محدودهٔ فرکانسی خود شناخته میشود . در ادامه به برخی از این موج ها اشاره شده است . vlf امواج ده هزار متری (3 تا 30 kh ) ، LF امواج کیلومتری (30 تا 300 kh) ، fm امواج هکتا متری (300 تا 3000 kH) ، vhf امواج متری (30تا300 MH ( و........
مزایای بولوتوث
مهمترین امتیارات بلوتوث بدون سیم بودن، کم هزینه و ارزان بودن و اتوماتیک بودن آن است. راههای دیگری مانند ارتباط از طریق اشعه مادون قرمز(اینفرارد) هم برای ارتباط بدون سیم وجود دارد. اینفرارد (Infra Red) عبارت است از امواج نوری که فرکانس آنها از فرکانس قابل دیده شدن و فهم توسط چشم انسان پایین تر است. اکثر دستگاههای کنترل از راه دوری که همراه وسایل صوتی و تصویری عرضه میشوند برای ارسال اطلاعات از اینفرارد استفاده میکنند . ارتباط و انتقال اطلاعات بر پایه اینفرارد یک روش قابل اعتماد و امن است و در ضمن استفاده از آن هزینه زیادی ندارد اما دو محدودیت در استفاده از آن وجود دارد اول اینکه : اشعه اینفرارد فقط در مسیر مستقیم منتشر میشود، حتما شما در هنگام استفاده از دستگاه ریموت کنترل این را تجربه کرده اید که حتما باید دستگاه را مستقیما به سمت وسیله مورد نظرتان بگیرید تا آن وسیله بتواند دستور مورد نظر شما را دریافت و اجرا کند. محدودیت دیگری که وجود دارد اینست که تکنولوژی اینفرارد یک تکنولوژی یک به یک است. یعنی اینکه در آن واحد فقط بین دو وسیله میتواند ارتباط برقرارکند. مثلا شما میتوانید توسط آن اطلاعاتی را از لپ تاپتان به تلفن همراه دوستتان منتقل کنید اما نمیتوانید همزمان آن اطلاعات را به PDA دوست دیگرتان هم منتقل کنید. از دیگر مزیت های بولوتوث که شاید مهمترین مزیت بولوتوث نیز باشد ، ایجاد یک استاندارد یا پروتکل مشخص و واحد جهت برقراری ارتباط بین وسایل مختلف الکترونیکی میباشد . پیش از ایجاد بولوتوث ، نبود چنین استاندارد واحدی ، به یکی از دغدغههای کارشناسان بخش ارتباط تبدیل شده بود . مسئلهٔ مهم دیگری که وجود داشت محدودیت در انتقال اطلاعات از طریق سیم بود . در انتقال اطلاعات از طریق سیم پورت ها نقش مهمی در سرعت انتقال اطلاعات دارند . به طور کلی 3 نوع پورت وجود دارد که عبارتند از پورت های سریال ، موازی و نوع جدید تر که USB نام دارد . پورت سریال اطلاعات را بیت به بیت منتقل میکند و پورت موازی اطلاعات را 8 بیت 8 بیت مبادله میکند . پورت USB که جدیدترین پورت محسوب میشود اطلاعات را 16 بیت 16 بیت مبادله میکند . همان طور که می دانیم این مقادیر در دنیای پر سرعت امروزی که عصر ارتباطات نیز نام گزاری شده است مقادیر نا چیزی محسوب میشود . این در حالی است که سرعت بولوتوث چیزی در حدود 723 کیلو بایت در ثانیه است که به مراتب بیش تر از ارقام بالاست . مورد دیگر قیمت مناسب بولوتوث میباشد که امروزه در بازارهای جهانی بین 10 تا 15 دلار قیمت دارد .
انواع بولوتوث
اولین نسخههای بلوتوث مشکلات و کاستیهایی داشتند نسخه ۱.۰ و B۱.۰ از اولین سری تکنولوژی بلوتوث هستند که اکثر شرکتهای تولید کننده محصولات الکترونیکی استفاده کننده این تکنولوژی در برقراری ارتباط محصولاتشان با یکدیگر با مشکل مواجه میشدند. این دستگاهها برای ایجاد ارتباط مجبور بودند آدرس سخت افزاری دستگاه (BD-ADDR) را در فرآیند اتصال دو دستگاه فاش کنند که در نتیجه اصل پنهان نگه داشتن هویت دستگاه نقض میشد.
● نسخه ۱.۱
بسیاری از خطاهای موجود در دو نسخه قبلی را پوشاند و قبلیت پشتیبانی از کانالهای بدون رمزگذاری به آن اضافه شد و به سیستم Received Signal Strength Indication ( RSSI ) همان نمایشگر قدرت سیگنال دریافتی مجهز شد.
● نسخه ۱.۲
تغییرات عمدهای را در این نسخه شاهد بودهایم: برقراری سریعتر ارتباط بین دستگاهها استفاده از ( AFH) Adaptive frequency-hopping spread spectrum برای جلوگیری از تداخل فرکانسهای رادیویی افزایش سرعت انتقال تا ۷۲۱ کیلوبیت در ثانیه ارتباط گسترده همزمان: Extended Synchronous Connections (eSCO) استفاده از این تکنیک و بهبود کیفیت صدای بستههای آسیب دیده و ارسال مجدد آنها را در بر میگیرد. پشتیبانی رابط کنترل میزبان (HCI) Host Controller Interface برای three-wire UART
● نسخه ۲.۰
این نسخه از دهم نوامبر سال ۲۰۰۴ مورد استفاده قرار گرفته است پشتیبانی از نسخه ۱.۱ و بالابردن سرعت ارزیابی و انتقال داده تا سه برابر و در شرایطی خاص تا ده برابر، کارآیی بهینه بین هر دستگاه و بالاتر رفتن پهنای باند از مشخصات این نسخه هستند.
● نسخه ۲.۱
از جولای سال ۲۰۰۷ استفاده از این نسخه مرسوم شد این نسخه سازگاری کامل با نسخههای ۱.۱ و ۲.۰ را داراست.
بهینه سازی در اتصال به دستگاههای مختلف و ایجاد لیست از دستگاههای یافته شده در زمان جست وجو از مشخصههای جدید است. ساخت تونل ارتباطی رمزگذاری شده برای حفظ امینت و جلوگیری از دزدیده شدن اطلاعات در حال ارسال توسط دیگران.
● نسخه ۳.۰ در حال حاضر آخرین نسخه و سریعترین نسخه از این تکنولوژی است که با بهرهگیری از باند گسترده رادیویی (UWB) Ultra-Wideband سرعت انتقال آن در ثانیه به ۴۸۰ مگابیت میرسد و انرژی مصرفی آن فوقالعاده کم است. عدم تداخل بین دستگاههای در حال ارتباط با یکدیگر نیز از خصوصیتهای نسخه ۳.۰ بشمار میرود، این تکنولوژی را SSFH مینامند. بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای ارتباط بین وسایل الکترونیکی است و برد کوتاهی دارد (۱متر تا ۱۰۰ متر). دستگاههایی که در حدفاصل مجاز از یکدیگر قرار دارند میتوانند با استفاده از تکنولوژی بلوتوث با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که این دستگاهها از یک سیستم ارتباطی رادیویی استفاده میکنند احتیاجی به خط دید مستقیم بین آنها نیست و حتی با وجود موانع نیز میتوانند ارتباط را برقرار کنند، اما در نهایت باید در محدوده یکی از سه کلاس موجود قرار داشته باشند: ▪ Class ۱ ۱۰۰ mW (۲۰ dBm) ~۱۰۰ meters ▪ Class ۲ ۲.۵ mW (۴ dBm) ~۱۰ meters ▪ Class ۳ ۱ mW (۰ dBm) ~۱ meter
بولوتوث هوشمند (BlueSmart )
یک سیستم اطلاع رسانی و ارسال تبلیغات است که تصاویر رنگی ، فیلم ، آهنگ و متن را ( به صورت رایگان ) به تلفن همراه افراد ( از طریق تكنولوژی بلوتوث ) ارسال میکند . این سیستم كه بر طبق آخرین تكنولوژی روز طراحی و ساخته شده ، قادر است هر نوع اطلاعات یا فایلی را اعم از فیلم ، كلیپ ، متن ، عكس ، آهنگ و ... را تا محدوده ی 10 و 20 و50 و100 و200 و1000 متر به طور اتوماتیك به تمامی تلفن های همراه كه در این محدوده قرار دارند ، بدون در نظر گرفتن نوع گوشی با استفاده از تكنولوژی Bluetooth به صورت رایگان ارسال نماید. بعد از تهیه BlueSmart شما قادر خواهید بود به صورت شبانه روزی و بدون پرداخت حتی یك ریال سالیان طولانی به اطلاع رسانی و تبلیغات مفید بپردازید BlueSmart یك سیستم كامل و جامع جهت بازاریابی ، تبلیغات ، اطلاع رسانی و آموزش از طریق Bluetooth و یك رسانه قدرتمند ، غنی و منحصربه فرد برای عرضه كردن محتوا و مضامین محصولات و خدمات شما میباشد . BlueSmart این امكان را برای شما فراهم میكند تا خدمات و سرویس های خود را به صورت درجه بندی شده در یك یا چند منطقه خاص گسترش دهید ؛ این عمل با استفاده از سیستم های متمركز و چند محور ممكن است.
BlueSmart از یك سخت افزار پیچیده با تكنولوژی پیشرفته كه قدرت شناسایی بیش از 380 نوع گوشی تلفن همراه را دارد ، فرستنده و گیرنده ی مخصوص Bluetooth و یك نرم افزار قدرتمند CMS تشكیل شده است . وظیفه ی این نرم افزار مدیریت سیستم ، برنامه ریزی ، كنترل و اپراتوری خودكار وهوشمندانه سیستم می باشد . از این گذشته ، سیستم BlueSmart قدرت كافی برای سرویس دهی همزمان به چند كاربر را دارد.
ازمزیت های دیگر BlueSmart این است كه قابل اتصال به LAN و اینترنت می باشد تا در مواقع لازم از راه دور قابل برنامه ریزی و كنترل باشد .
استفاده از BlueSmart شما را در بهبود بخشیدن به كیفیت خدمات و محصولهایتان یاری خواهد نمود ، زیرا این سیستم امكان برقراری ارتباط رایگان شما و مشتری یا مراجعه كننده را فراهم میكند .
BlueSmart با ارسال كاتالوگ ، تصاویر و جز ئیات محصولات به مشتریان كمك می كند تا در مورد استفاده از خدمات و كالاهای شما بهتر تصمیم گیری كنند ؛ آنها را راهنمایی می كند و باعث متمایز شدن خدمات شما میشود . با تبلیغات از طریق BlueSmart مطمئن خواهید بود كه مراجعین و مشتریان ، شما و خدمات هایتان را به خاطر خواهند سپرد ، زیرا شما قادر خواهید بود اطلاعات خود را همراه با تبلیغات و شماره ی تماس در داخل تلفن همراه مراجعه كننده ذخیره كنید تا دسترسی به آن ها جهت استفاده های بعدی برای مشتری امكانپذیر باشد . BlueSmart آماری جامع از لیست مشتریان و خدمات ارائه شده به آن ها را در اختیار شما قرار می دهد تا با بررسی این آمارها بتوانید كیفیت خدماتیتان را بهبود بخشید .
BlueSmart میتواند به محض ورود مراجعین ، پیام خوش آمدگویی به آن ها ارسال كند و آن ها را با ارائه سرویس های جذاب ، سرگرم كند و این عمل باعث می شود كه مراجعه افراد به شما به عنوان تجربه های شیرین در ذهنشان ماندگار شود .
هک از طریق بولوتوث
هکرها از فناوری و امکانات بلوتوث موجود در گوشی های موبایل ، استفاده نموده و انواع حملات را طراحی و اجرا میکنند . در این جا چند روش توضیح داده میشود . حمله از نوع Bluejack ( فرستادن پیام به گوشی فرد مقابل با استفاده از بلوتوث به صورت ناشناس ) : گاهی در مکانهای شلوغ و پر رفت و آمد مانند پارکها ، فروشگاهها و سینماها تعدادی پیامهای بلوتوث از سوی افراد ناشناس دریافت می کنید . در واقع شما با حملات بلوتوث از نوع BlueJack مواجه شده اید . حمله BlueJack از طریق فناوری بلوتوث اجرا میشود . گوشی قربانی باید مجهز به ویژگی بلوتوث باشد و در ضمن بلوتوث گوشی قربانی باید فعال باشد . طی این عملیات یک پیام از سوی یک گوشی موبایل ارسال میشود . همه گوشی هایی که بلوتوث آنها روشن باشد و در فاصله مجاز از گوشی حمله گر قرار گرفته باشند میتوانند آن پیام را دریافت کنند . البته از این روش فقط برای حمله به گوشی های ناشناس استفاده نمیشود . فرض کنید در یک جلسه یا سمینار عمومی شرکت نموده اید . و مایلید نظر خود را در شکل پیام و از طریق بلوتوث برای سایر شرکت کنندگان ارسال کنید . در این شرایط میتوانید از تکنیک حمله BlueJack استفاده کنید . جالبتر اینکه برای ارسال پیام
هزینهای هم به شرکت مخابرات پرداخت نمی نمایید . در این تکنیک پیامها به شکل ناشناس به گوشی قربانی شما ارسال میشود . و دریافت کننده پیام هیچ راهی برای شناسایی ارسال کننده پیام ندارد . در قسمت نام ارسال کننده تنها این پیام مشاهده میشود : business Card پار سی کام M.M.C.S.E کافی است هکر یک گوشی موبایل یا یک وسیله مجهز به ویژگی بلوتوث داشته باشد . روال کار به شرح زیر است : 1- منوی اصلی گوشی را باز کنید . 2-از منو وارد Contacts شوید . 3- به ترتیب Options ----> new Contact را انتخاب نمایید . متن پیام مورد نظرتان را در قسمت First Name تایپ کنید و سایر قسمتها از جمله Last name , Company , Telephone , ... vh خالی بگذارید . 4- گزینه Done را انتخاب کنید . 5-اکنون متن پیام حمله کننده به عنوان یکی از مدخلها در دفترچه تلفن گوشی شما ثبت میشود . نام این مدخل را در دفترچه تلفن انتخاب نموده و به ترتیب Options ------> Send -----> Via Bluetooth را انتخاب کنید . 6-گزینه More Device را انتخاب کنید و گزینه Select را انتخاب نمایید . پیام تالیف شده به عنوان یک پیام بلوتوث ناشناس به گوشی قربانی شما ارسال میشود . نکته : هکرها انواع پیامها را با همین روش داخل دفترچه تلفن گوشی خود ایجاد میکنند و سپس در مکانهای پر رفت و آمد خیلی سریع برنامه Contacts را باز کرده و نام پیام مورد نظر را انتخاب نموده و به ترتیب Options ----- > Send ------> Via Bluetooth را میزنند . بنابراین برای اجرای حمله بلوتوث از نوع Bluejack فقط به یک گوشی موبایل مجهز به بلوتوث و یک مکان پر رفت و آمد نیاز دارید . هنگامی که پیام ناشناس به گوشی قربانی میرسد زنگ پیام نواخته میشود و دارنده گوشی قربانی متوجه میشود که یک پیام برای وی ارسال شده است ( قابل ذکر است که این پیامها نیاز به کسب اجازه دریافت از گوشی مقابل را ندارند ) . قربانی در صورتی که دکمه Show Message را انتخاب کنید متن پیغام شما را خواهد دید . این نوع حملات هیچ نوع تغییر یا خرابکاری در گوشی شما بوجود نمیآورند و بی خطرند . اما افراد حرفهای با ارسال پیامهای خاص میتوانند سبب ترس و وحشت گیرنده پیام شوند مثلا پیام امروز چرا این لباس را پوشیدهای ؟! . محدودیت های دیگر این نوع حملات این است که اجرای حمله در فاصله مکانی بیشتر از 10 متر امکان پذیر نیست . همچنین بلوتوث طرف مقابل باید روشن باشد . این ترفند بر روی گوشی های نوکیا ، موتورولا ، سامسونگ تست شده است . شایان ذکر است که در گوشی های سامسونگ نیازی به کسب اجازه از گیرنده برای دریافت پیام از فرستنده نیست .
بیشتر دارندگان موبایل ، انواع اطلاعات با ارزش و حساس را داخل گوشی خود نگهداری میکنند . این اطلاعات ممکن است داخل دفترچه تلفن گوشی ، متن پیامهای شخصی و یا داخل گالری موبایل باشد . اکثر افراد فکر میکنند که این اطلاعات ذخیره شده در گوشی در امنیت کامل بوده و کسی توانایی دسترسی به آهنا را ندارد . اما واقعیت چیز دیگری است . حمله از نوع BlueSnarf فرایندی است که طی آن هکرها از طریق بلوتوث با گوشی قربانی ( بدون اطلاع دارنده گوشی ) ارتباط برقرار میکنند و به اطلاعات موجود در گوشی دسترسی پیدا میکنند . اگر بلوتوث گوشی شما روشن باشد بدانید که شما نیز در در معرض حملات از نوع BlueSnarf قرار دارید . در حملات Bluejack که در قسمت اول توضیح دادیم ، هکرها در واقع اطلاعات را به کمک فناوری بلوتوث به گوشی قربانی ارسال میکنند اما در حملات از نوع BlueSnarf که در این قسمت توضیح خواهیم داد هکرها سعی میکنند اطلاعات موجود در گوشی قربانی را بیرون بکشند . بیشتر گوشی های نوکیا و سونی اریکسون در معرض حملات از نوع BlueSnarf قرار دارند . هکرها به طور معمول برای اجرای حملات BlueSnarf از روش زیر استفاده میکنند : 1- هکر باید از یک گوشی موبایل با توانایی ساپورت جاوا استفاده نماید . هکر گوشی خود را به یک مکان پر رفت و آمد منتقل میکند. 2- سپس از طریق برنامههایی مانند Blooover با گوشی قربانی اتباط میگیرد و پس از برقراری ارتباط میتواند اطلاعات زیر را از گوشی قربانی بیرون بکشد :
اطلاعات دفترچه تلفن
تصاویر
فایلهای صوتی و تصویری
فیلم های ویدیویی
تقویم
ساعت
پیامهای کوتاه موجود در گوشی و ....
در اینجا برنامه Blooover را به عنوان برنامهای برای اجرای حملات BlueSnarf توضیح می دهیم : برنامه Blooover : از این برنامه برای اجرای حملات BlueSnarf استفاده میشود . این برنامه را میتوانید از اینجا دانلود کنید . پس از نصب برنامه روی گوشیتان ( این برنامه به فرمت جاوا بوده و در نتیجه بر روی همه گوشی ها نصب میشود ) ، برای کار برنامه به ترتیب زیر عمل کنید : 1- منوی اصلی گوشی را باز کنید . و نماد برنامه Blooover را انتخاب و اجرا کنید . 2- پس از اجرای برنامه روی گوشی وارد محیط اصلی برنامه می شوید . به ترتیب Options -------> Settings را انتخاب نمایید . 3- سپس شما وارد تنظیمات حمله می شوید ( Attack Features ) . در این قسمت میتوانید ویژگی های مورد نظر برای حمله را انتخاب نمایید . 4- از بین گزینهها این گزینهها را فعال کنید : Snarf Phone Book ( برای دسترسی به دفترچه تلفن شخص مورد نظر ) Snarf SMS ( برای دسترسی به پیام های کوتاه شخص مورد نظر ) Set Call Forward ( برای فوروارد کردن تماسهای دریافتی شخص قربانی به شماره دیگر ) البته گزینههای دیگری نیز وجود دارد که به دلخواه خود میتوانید تغییر دهید . 5- پس از تنظیم کردن ، گزینه Store را بزنید . 6- سپس گوشی را به یک مکانی که حدس می زنید بلوتوث گوشی افراد روشن باشد منتقل کرده و سپس از منوی Options ------> Find BT-Devices را بزنید . 7- عملیات جستجو شروع شده و در صورتی که بلوتوث کسی روشن بود آن را انتخاب کنید . به محض اتصال به گوشی فرد مقابل ، میتوانید به اطلاعات گوشی فرد مورد نظر از طریق برنامه Blooover دسترسی یابید .
نتیجه گیری
این فناوری روز به روز در حال پیشرفت وگسترش میباشد و در آینده نیز وسایل بیشتری به این تکنولوژی مجهز خواهند شد . بولوتوث در مقایسه با تکنولوژی های مشابه خود از سرعت وکیفیت بهتری برخوردار است . امروزه نرم افزارهای متنوعی در زمینهٔ هک از طریق بولوتوث وارد بازار شده و مورد استفاده قرار میگیرند که به وسیلهٔ آن ها میتوان به اطلاعات شخصی دیگران دسترسی پیدا کرد که البته این موررد یک ضعف امنیتی برای بولوتوث به شمار میرود ابزار تبلیغاتی Blue Smart ، به عنوان یکی از جدید ترین خدمات بولوتوث ، به خاطر امتیازاتی که دارد با استقبال گستردهای روبرو شده است .
tebyan.net
مقدمه
این مقاله به چگونگی به وجود آمدن بولوتوث ، سیر تکاملی فناوری بولوتوث ، چگونگی کارکرد و عملکرد این فناوری و همین طور مزایا و معایب آن میپردازد . تاریخچهٔ علمی بولوتوث چندان هم طولانی نیست و ایده اصلی ایجاد آن به سال 1994 میلادی باز میگردد. ایده اصلی ایجاد این طرح توسط شرکت sony Ericson مطرح شد .
بولوتوث از کجا آمد
اصطلاح بولوتوث برداشتی آزاد از نام یک پادشاه دانمارکی به نام Harald blatand است که بین سال های 940 تا 981 پس از میلاد می زیسته است . وی در طی حکومت خود توانست دانمارک ، نروژ و سوئد جنوبی را متحد سازد و با این کار شهرت فراوانی کسب کرد . به همین خاطر شرکت اریکسون نام بولوتوث را برای این فناوری انتخاب نموده ، زیرا قصد داشت به طور صلح آمیز محصولات الکترونیکی شرکت های مختلف را با هم متحد سازد . فکر اولیهٔ بولوتوث در شرکت موبایل اریکسون سوئد شکل گرفت . اریکسون آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم هزینه بین تلفن های همراه و یک گوشی بی سیم بود . کار مهندسی در سال 1995 آغاز شد وفکر اولیه به فراتر از تلفن همراه توسعه یافت تا شامل همهٔ وسایل همراه شود . اریکسون پس از مدتی متوجه شد که به تنهایی قادر به ایجاد این فناوری نیست و به همراهی و همفکری شرکت های دیگر نیاز دارد . به همین منظور در سال 1998 ، یک موافقت نامه با شرکت های معروفی هم چون IBM , Intel , Nokia , Mocrosoft امضا کرد و گروه Special Interests Group ، (SIG ) را به وجود آورد . بعد از آن ، به مرور زمان حدود 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند . سرانجام در سال 2000 میلادی بولوتوث وارد بازار شد .
بولوتوث چگونه کار میکند ؟
راههای زیادی برای برقراری ارتباط بین وسایل الکترونیکی وجود دارد اما به طور کلی تمامی این راهها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد : 1. با سیم 2. بی سیم ( موج رادیویی ) به طور کلی هر وسیله ایی که از کابل یا سیم برای انتقال اطلاعات استفاده نمیکند برای این کار از موج رادیویی بهره میبرد . موج رادیویی انواع مختلفی دارد و هرموج رادیویی با محدودهٔ فرکانسی خودش شناخته میشود . بولوتوث هم یک نوع از انواع موج رادیویی است ولی با برد کوتاه که از محدودهٔ فرکانسی 2.40 تا 2.48 گیگا هرتز استفاده میکند . این محدوده در باند رایگان ISM است که 79 کانال را شامل میشود . البته در برخی از کشورها مانند ژاپن این محدوده بین 2.47 تا 2.49 است و فقط 23 کانال را شامل میشود و از مابقی کانال ها استفادههای دیگری میشود .
• تکنیک Spread Spectrom Frequency
این تکنیک به دستگاهها اجازه میدهد که در یک محدودهٔ فرکانسی مشخص شده به طور خودکار تغییر فرکانس داشته باشند . در واقع در این تکنولوژی یابنده ، 1600 بار در ثانیه 79 (یا 23 ) کانال ارتباطی را چک میکند تا از کانال های اشغال شده با خبر باشد و درصورت برقراری ارتباط جدید یک کانال آزاد در اختیار آن قرار دهد . مثلاً در یک اتاق یك دستگاه كامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فركانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسكنر را دارد . با استفاده از تكنیكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسكنر بر روى یك فركانس جدید برقرار مى شود.
• موج رادیویی
فضای اطراف ما آکنده از امواج رادیویی است که در تمام جهات در حال انتشار و عبور و مرور میباشند . امواج رادیویی ، امواج الکترومغناطیسی هستند که توسط یک فرستنده ((transmitter در فضا پخش میشوند و قادرند هر نوع اطلاعات از جمله صوت و تصویر را منتقل کنند . همان طور که قبلا اشاره شد هرموج رادیویی با محدودهٔ فرکانسی خود شناخته میشود . در ادامه به برخی از این موج ها اشاره شده است . vlf امواج ده هزار متری (3 تا 30 kh ) ، LF امواج کیلومتری (30 تا 300 kh) ، fm امواج هکتا متری (300 تا 3000 kH) ، vhf امواج متری (30تا300 MH ( و........
مزایای بولوتوث
مهمترین امتیارات بلوتوث بدون سیم بودن، کم هزینه و ارزان بودن و اتوماتیک بودن آن است. راههای دیگری مانند ارتباط از طریق اشعه مادون قرمز(اینفرارد) هم برای ارتباط بدون سیم وجود دارد. اینفرارد (Infra Red) عبارت است از امواج نوری که فرکانس آنها از فرکانس قابل دیده شدن و فهم توسط چشم انسان پایین تر است. اکثر دستگاههای کنترل از راه دوری که همراه وسایل صوتی و تصویری عرضه میشوند برای ارسال اطلاعات از اینفرارد استفاده میکنند . ارتباط و انتقال اطلاعات بر پایه اینفرارد یک روش قابل اعتماد و امن است و در ضمن استفاده از آن هزینه زیادی ندارد اما دو محدودیت در استفاده از آن وجود دارد اول اینکه : اشعه اینفرارد فقط در مسیر مستقیم منتشر میشود، حتما شما در هنگام استفاده از دستگاه ریموت کنترل این را تجربه کرده اید که حتما باید دستگاه را مستقیما به سمت وسیله مورد نظرتان بگیرید تا آن وسیله بتواند دستور مورد نظر شما را دریافت و اجرا کند. محدودیت دیگری که وجود دارد اینست که تکنولوژی اینفرارد یک تکنولوژی یک به یک است. یعنی اینکه در آن واحد فقط بین دو وسیله میتواند ارتباط برقرارکند. مثلا شما میتوانید توسط آن اطلاعاتی را از لپ تاپتان به تلفن همراه دوستتان منتقل کنید اما نمیتوانید همزمان آن اطلاعات را به PDA دوست دیگرتان هم منتقل کنید. از دیگر مزیت های بولوتوث که شاید مهمترین مزیت بولوتوث نیز باشد ، ایجاد یک استاندارد یا پروتکل مشخص و واحد جهت برقراری ارتباط بین وسایل مختلف الکترونیکی میباشد . پیش از ایجاد بولوتوث ، نبود چنین استاندارد واحدی ، به یکی از دغدغههای کارشناسان بخش ارتباط تبدیل شده بود . مسئلهٔ مهم دیگری که وجود داشت محدودیت در انتقال اطلاعات از طریق سیم بود . در انتقال اطلاعات از طریق سیم پورت ها نقش مهمی در سرعت انتقال اطلاعات دارند . به طور کلی 3 نوع پورت وجود دارد که عبارتند از پورت های سریال ، موازی و نوع جدید تر که USB نام دارد . پورت سریال اطلاعات را بیت به بیت منتقل میکند و پورت موازی اطلاعات را 8 بیت 8 بیت مبادله میکند . پورت USB که جدیدترین پورت محسوب میشود اطلاعات را 16 بیت 16 بیت مبادله میکند . همان طور که می دانیم این مقادیر در دنیای پر سرعت امروزی که عصر ارتباطات نیز نام گزاری شده است مقادیر نا چیزی محسوب میشود . این در حالی است که سرعت بولوتوث چیزی در حدود 723 کیلو بایت در ثانیه است که به مراتب بیش تر از ارقام بالاست . مورد دیگر قیمت مناسب بولوتوث میباشد که امروزه در بازارهای جهانی بین 10 تا 15 دلار قیمت دارد .
انواع بولوتوث
اولین نسخههای بلوتوث مشکلات و کاستیهایی داشتند نسخه ۱.۰ و B۱.۰ از اولین سری تکنولوژی بلوتوث هستند که اکثر شرکتهای تولید کننده محصولات الکترونیکی استفاده کننده این تکنولوژی در برقراری ارتباط محصولاتشان با یکدیگر با مشکل مواجه میشدند. این دستگاهها برای ایجاد ارتباط مجبور بودند آدرس سخت افزاری دستگاه (BD-ADDR) را در فرآیند اتصال دو دستگاه فاش کنند که در نتیجه اصل پنهان نگه داشتن هویت دستگاه نقض میشد.
● نسخه ۱.۱
بسیاری از خطاهای موجود در دو نسخه قبلی را پوشاند و قبلیت پشتیبانی از کانالهای بدون رمزگذاری به آن اضافه شد و به سیستم Received Signal Strength Indication ( RSSI ) همان نمایشگر قدرت سیگنال دریافتی مجهز شد.
● نسخه ۱.۲
تغییرات عمدهای را در این نسخه شاهد بودهایم: برقراری سریعتر ارتباط بین دستگاهها استفاده از ( AFH) Adaptive frequency-hopping spread spectrum برای جلوگیری از تداخل فرکانسهای رادیویی افزایش سرعت انتقال تا ۷۲۱ کیلوبیت در ثانیه ارتباط گسترده همزمان: Extended Synchronous Connections (eSCO) استفاده از این تکنیک و بهبود کیفیت صدای بستههای آسیب دیده و ارسال مجدد آنها را در بر میگیرد. پشتیبانی رابط کنترل میزبان (HCI) Host Controller Interface برای three-wire UART
● نسخه ۲.۰
این نسخه از دهم نوامبر سال ۲۰۰۴ مورد استفاده قرار گرفته است پشتیبانی از نسخه ۱.۱ و بالابردن سرعت ارزیابی و انتقال داده تا سه برابر و در شرایطی خاص تا ده برابر، کارآیی بهینه بین هر دستگاه و بالاتر رفتن پهنای باند از مشخصات این نسخه هستند.
● نسخه ۲.۱
از جولای سال ۲۰۰۷ استفاده از این نسخه مرسوم شد این نسخه سازگاری کامل با نسخههای ۱.۱ و ۲.۰ را داراست.
بهینه سازی در اتصال به دستگاههای مختلف و ایجاد لیست از دستگاههای یافته شده در زمان جست وجو از مشخصههای جدید است. ساخت تونل ارتباطی رمزگذاری شده برای حفظ امینت و جلوگیری از دزدیده شدن اطلاعات در حال ارسال توسط دیگران.
● نسخه ۳.۰ در حال حاضر آخرین نسخه و سریعترین نسخه از این تکنولوژی است که با بهرهگیری از باند گسترده رادیویی (UWB) Ultra-Wideband سرعت انتقال آن در ثانیه به ۴۸۰ مگابیت میرسد و انرژی مصرفی آن فوقالعاده کم است. عدم تداخل بین دستگاههای در حال ارتباط با یکدیگر نیز از خصوصیتهای نسخه ۳.۰ بشمار میرود، این تکنولوژی را SSFH مینامند. بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای ارتباط بین وسایل الکترونیکی است و برد کوتاهی دارد (۱متر تا ۱۰۰ متر). دستگاههایی که در حدفاصل مجاز از یکدیگر قرار دارند میتوانند با استفاده از تکنولوژی بلوتوث با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که این دستگاهها از یک سیستم ارتباطی رادیویی استفاده میکنند احتیاجی به خط دید مستقیم بین آنها نیست و حتی با وجود موانع نیز میتوانند ارتباط را برقرار کنند، اما در نهایت باید در محدوده یکی از سه کلاس موجود قرار داشته باشند: ▪ Class ۱ ۱۰۰ mW (۲۰ dBm) ~۱۰۰ meters ▪ Class ۲ ۲.۵ mW (۴ dBm) ~۱۰ meters ▪ Class ۳ ۱ mW (۰ dBm) ~۱ meter
بولوتوث هوشمند (BlueSmart )
یک سیستم اطلاع رسانی و ارسال تبلیغات است که تصاویر رنگی ، فیلم ، آهنگ و متن را ( به صورت رایگان ) به تلفن همراه افراد ( از طریق تكنولوژی بلوتوث ) ارسال میکند . این سیستم كه بر طبق آخرین تكنولوژی روز طراحی و ساخته شده ، قادر است هر نوع اطلاعات یا فایلی را اعم از فیلم ، كلیپ ، متن ، عكس ، آهنگ و ... را تا محدوده ی 10 و 20 و50 و100 و200 و1000 متر به طور اتوماتیك به تمامی تلفن های همراه كه در این محدوده قرار دارند ، بدون در نظر گرفتن نوع گوشی با استفاده از تكنولوژی Bluetooth به صورت رایگان ارسال نماید. بعد از تهیه BlueSmart شما قادر خواهید بود به صورت شبانه روزی و بدون پرداخت حتی یك ریال سالیان طولانی به اطلاع رسانی و تبلیغات مفید بپردازید BlueSmart یك سیستم كامل و جامع جهت بازاریابی ، تبلیغات ، اطلاع رسانی و آموزش از طریق Bluetooth و یك رسانه قدرتمند ، غنی و منحصربه فرد برای عرضه كردن محتوا و مضامین محصولات و خدمات شما میباشد . BlueSmart این امكان را برای شما فراهم میكند تا خدمات و سرویس های خود را به صورت درجه بندی شده در یك یا چند منطقه خاص گسترش دهید ؛ این عمل با استفاده از سیستم های متمركز و چند محور ممكن است.
BlueSmart از یك سخت افزار پیچیده با تكنولوژی پیشرفته كه قدرت شناسایی بیش از 380 نوع گوشی تلفن همراه را دارد ، فرستنده و گیرنده ی مخصوص Bluetooth و یك نرم افزار قدرتمند CMS تشكیل شده است . وظیفه ی این نرم افزار مدیریت سیستم ، برنامه ریزی ، كنترل و اپراتوری خودكار وهوشمندانه سیستم می باشد . از این گذشته ، سیستم BlueSmart قدرت كافی برای سرویس دهی همزمان به چند كاربر را دارد.
ازمزیت های دیگر BlueSmart این است كه قابل اتصال به LAN و اینترنت می باشد تا در مواقع لازم از راه دور قابل برنامه ریزی و كنترل باشد .
استفاده از BlueSmart شما را در بهبود بخشیدن به كیفیت خدمات و محصولهایتان یاری خواهد نمود ، زیرا این سیستم امكان برقراری ارتباط رایگان شما و مشتری یا مراجعه كننده را فراهم میكند .
BlueSmart با ارسال كاتالوگ ، تصاویر و جز ئیات محصولات به مشتریان كمك می كند تا در مورد استفاده از خدمات و كالاهای شما بهتر تصمیم گیری كنند ؛ آنها را راهنمایی می كند و باعث متمایز شدن خدمات شما میشود . با تبلیغات از طریق BlueSmart مطمئن خواهید بود كه مراجعین و مشتریان ، شما و خدمات هایتان را به خاطر خواهند سپرد ، زیرا شما قادر خواهید بود اطلاعات خود را همراه با تبلیغات و شماره ی تماس در داخل تلفن همراه مراجعه كننده ذخیره كنید تا دسترسی به آن ها جهت استفاده های بعدی برای مشتری امكانپذیر باشد . BlueSmart آماری جامع از لیست مشتریان و خدمات ارائه شده به آن ها را در اختیار شما قرار می دهد تا با بررسی این آمارها بتوانید كیفیت خدماتیتان را بهبود بخشید .
BlueSmart میتواند به محض ورود مراجعین ، پیام خوش آمدگویی به آن ها ارسال كند و آن ها را با ارائه سرویس های جذاب ، سرگرم كند و این عمل باعث می شود كه مراجعه افراد به شما به عنوان تجربه های شیرین در ذهنشان ماندگار شود .
هک از طریق بولوتوث
هکرها از فناوری و امکانات بلوتوث موجود در گوشی های موبایل ، استفاده نموده و انواع حملات را طراحی و اجرا میکنند . در این جا چند روش توضیح داده میشود . حمله از نوع Bluejack ( فرستادن پیام به گوشی فرد مقابل با استفاده از بلوتوث به صورت ناشناس ) : گاهی در مکانهای شلوغ و پر رفت و آمد مانند پارکها ، فروشگاهها و سینماها تعدادی پیامهای بلوتوث از سوی افراد ناشناس دریافت می کنید . در واقع شما با حملات بلوتوث از نوع BlueJack مواجه شده اید . حمله BlueJack از طریق فناوری بلوتوث اجرا میشود . گوشی قربانی باید مجهز به ویژگی بلوتوث باشد و در ضمن بلوتوث گوشی قربانی باید فعال باشد . طی این عملیات یک پیام از سوی یک گوشی موبایل ارسال میشود . همه گوشی هایی که بلوتوث آنها روشن باشد و در فاصله مجاز از گوشی حمله گر قرار گرفته باشند میتوانند آن پیام را دریافت کنند . البته از این روش فقط برای حمله به گوشی های ناشناس استفاده نمیشود . فرض کنید در یک جلسه یا سمینار عمومی شرکت نموده اید . و مایلید نظر خود را در شکل پیام و از طریق بلوتوث برای سایر شرکت کنندگان ارسال کنید . در این شرایط میتوانید از تکنیک حمله BlueJack استفاده کنید . جالبتر اینکه برای ارسال پیام
هزینهای هم به شرکت مخابرات پرداخت نمی نمایید . در این تکنیک پیامها به شکل ناشناس به گوشی قربانی شما ارسال میشود . و دریافت کننده پیام هیچ راهی برای شناسایی ارسال کننده پیام ندارد . در قسمت نام ارسال کننده تنها این پیام مشاهده میشود : business Card پار سی کام M.M.C.S.E کافی است هکر یک گوشی موبایل یا یک وسیله مجهز به ویژگی بلوتوث داشته باشد . روال کار به شرح زیر است : 1- منوی اصلی گوشی را باز کنید . 2-از منو وارد Contacts شوید . 3- به ترتیب Options ----> new Contact را انتخاب نمایید . متن پیام مورد نظرتان را در قسمت First Name تایپ کنید و سایر قسمتها از جمله Last name , Company , Telephone , ... vh خالی بگذارید . 4- گزینه Done را انتخاب کنید . 5-اکنون متن پیام حمله کننده به عنوان یکی از مدخلها در دفترچه تلفن گوشی شما ثبت میشود . نام این مدخل را در دفترچه تلفن انتخاب نموده و به ترتیب Options ------> Send -----> Via Bluetooth را انتخاب کنید . 6-گزینه More Device را انتخاب کنید و گزینه Select را انتخاب نمایید . پیام تالیف شده به عنوان یک پیام بلوتوث ناشناس به گوشی قربانی شما ارسال میشود . نکته : هکرها انواع پیامها را با همین روش داخل دفترچه تلفن گوشی خود ایجاد میکنند و سپس در مکانهای پر رفت و آمد خیلی سریع برنامه Contacts را باز کرده و نام پیام مورد نظر را انتخاب نموده و به ترتیب Options ----- > Send ------> Via Bluetooth را میزنند . بنابراین برای اجرای حمله بلوتوث از نوع Bluejack فقط به یک گوشی موبایل مجهز به بلوتوث و یک مکان پر رفت و آمد نیاز دارید . هنگامی که پیام ناشناس به گوشی قربانی میرسد زنگ پیام نواخته میشود و دارنده گوشی قربانی متوجه میشود که یک پیام برای وی ارسال شده است ( قابل ذکر است که این پیامها نیاز به کسب اجازه دریافت از گوشی مقابل را ندارند ) . قربانی در صورتی که دکمه Show Message را انتخاب کنید متن پیغام شما را خواهد دید . این نوع حملات هیچ نوع تغییر یا خرابکاری در گوشی شما بوجود نمیآورند و بی خطرند . اما افراد حرفهای با ارسال پیامهای خاص میتوانند سبب ترس و وحشت گیرنده پیام شوند مثلا پیام امروز چرا این لباس را پوشیدهای ؟! . محدودیت های دیگر این نوع حملات این است که اجرای حمله در فاصله مکانی بیشتر از 10 متر امکان پذیر نیست . همچنین بلوتوث طرف مقابل باید روشن باشد . این ترفند بر روی گوشی های نوکیا ، موتورولا ، سامسونگ تست شده است . شایان ذکر است که در گوشی های سامسونگ نیازی به کسب اجازه از گیرنده برای دریافت پیام از فرستنده نیست .
بیشتر دارندگان موبایل ، انواع اطلاعات با ارزش و حساس را داخل گوشی خود نگهداری میکنند . این اطلاعات ممکن است داخل دفترچه تلفن گوشی ، متن پیامهای شخصی و یا داخل گالری موبایل باشد . اکثر افراد فکر میکنند که این اطلاعات ذخیره شده در گوشی در امنیت کامل بوده و کسی توانایی دسترسی به آهنا را ندارد . اما واقعیت چیز دیگری است . حمله از نوع BlueSnarf فرایندی است که طی آن هکرها از طریق بلوتوث با گوشی قربانی ( بدون اطلاع دارنده گوشی ) ارتباط برقرار میکنند و به اطلاعات موجود در گوشی دسترسی پیدا میکنند . اگر بلوتوث گوشی شما روشن باشد بدانید که شما نیز در در معرض حملات از نوع BlueSnarf قرار دارید . در حملات Bluejack که در قسمت اول توضیح دادیم ، هکرها در واقع اطلاعات را به کمک فناوری بلوتوث به گوشی قربانی ارسال میکنند اما در حملات از نوع BlueSnarf که در این قسمت توضیح خواهیم داد هکرها سعی میکنند اطلاعات موجود در گوشی قربانی را بیرون بکشند . بیشتر گوشی های نوکیا و سونی اریکسون در معرض حملات از نوع BlueSnarf قرار دارند . هکرها به طور معمول برای اجرای حملات BlueSnarf از روش زیر استفاده میکنند : 1- هکر باید از یک گوشی موبایل با توانایی ساپورت جاوا استفاده نماید . هکر گوشی خود را به یک مکان پر رفت و آمد منتقل میکند. 2- سپس از طریق برنامههایی مانند Blooover با گوشی قربانی اتباط میگیرد و پس از برقراری ارتباط میتواند اطلاعات زیر را از گوشی قربانی بیرون بکشد :
اطلاعات دفترچه تلفن
تصاویر
فایلهای صوتی و تصویری
فیلم های ویدیویی
تقویم
ساعت
پیامهای کوتاه موجود در گوشی و ....
در اینجا برنامه Blooover را به عنوان برنامهای برای اجرای حملات BlueSnarf توضیح می دهیم : برنامه Blooover : از این برنامه برای اجرای حملات BlueSnarf استفاده میشود . این برنامه را میتوانید از اینجا دانلود کنید . پس از نصب برنامه روی گوشیتان ( این برنامه به فرمت جاوا بوده و در نتیجه بر روی همه گوشی ها نصب میشود ) ، برای کار برنامه به ترتیب زیر عمل کنید : 1- منوی اصلی گوشی را باز کنید . و نماد برنامه Blooover را انتخاب و اجرا کنید . 2- پس از اجرای برنامه روی گوشی وارد محیط اصلی برنامه می شوید . به ترتیب Options -------> Settings را انتخاب نمایید . 3- سپس شما وارد تنظیمات حمله می شوید ( Attack Features ) . در این قسمت میتوانید ویژگی های مورد نظر برای حمله را انتخاب نمایید . 4- از بین گزینهها این گزینهها را فعال کنید : Snarf Phone Book ( برای دسترسی به دفترچه تلفن شخص مورد نظر ) Snarf SMS ( برای دسترسی به پیام های کوتاه شخص مورد نظر ) Set Call Forward ( برای فوروارد کردن تماسهای دریافتی شخص قربانی به شماره دیگر ) البته گزینههای دیگری نیز وجود دارد که به دلخواه خود میتوانید تغییر دهید . 5- پس از تنظیم کردن ، گزینه Store را بزنید . 6- سپس گوشی را به یک مکانی که حدس می زنید بلوتوث گوشی افراد روشن باشد منتقل کرده و سپس از منوی Options ------> Find BT-Devices را بزنید . 7- عملیات جستجو شروع شده و در صورتی که بلوتوث کسی روشن بود آن را انتخاب کنید . به محض اتصال به گوشی فرد مقابل ، میتوانید به اطلاعات گوشی فرد مورد نظر از طریق برنامه Blooover دسترسی یابید .
نتیجه گیری
این فناوری روز به روز در حال پیشرفت وگسترش میباشد و در آینده نیز وسایل بیشتری به این تکنولوژی مجهز خواهند شد . بولوتوث در مقایسه با تکنولوژی های مشابه خود از سرعت وکیفیت بهتری برخوردار است . امروزه نرم افزارهای متنوعی در زمینهٔ هک از طریق بولوتوث وارد بازار شده و مورد استفاده قرار میگیرند که به وسیلهٔ آن ها میتوان به اطلاعات شخصی دیگران دسترسی پیدا کرد که البته این موررد یک ضعف امنیتی برای بولوتوث به شمار میرود ابزار تبلیغاتی Blue Smart ، به عنوان یکی از جدید ترین خدمات بولوتوث ، به خاطر امتیازاتی که دارد با استقبال گستردهای روبرو شده است .
tebyan.net