PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چطور قهوه ترک دم کنیم؟



Sara12
07-07-2010, 07:39 PM
چطور قهوه ترک دم کنیم؟
http://www.havadar.ir/upload_images/images_medium/coffi_1354_7255.jpg


قهوه ترک به نامهایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته میشود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا، ارمنستان، سومالی و کشورهای حوزه بالکان رایج است.



قهوه ترک به نامهایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته میشود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا، ارمنستان، سومالی و کشورهای حوزه بالکان رایج است.
میگویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در کشورهای حوزه بالکان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوههایی که با روشهای ویژه تولید میشوند.
این روزها قهوه ترک هنوز هم به عنوان یک نوشیدنی سنتی در کشورهایی چون یونان، مصر و رستورانهای ترکی در سراسر جهان رواج دارد.
در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای نوشیدن قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در سال 1100 پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.
در سال 1475 نخستین قهوهخانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راهاندازی شد که در آن قهوه ترک سرو میشد. بر اساس روایات، صاحب این قهوهخانه اهل یونان بود. پس از آن یک قهوهخانه در استانبول احداث شد.
حدود سال 1600 میلادی بود که قهوه به اروپای مرکزی راه یافت و در سال 1607 در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت که قهوه به محبوبترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد که تا امروز هم این روند ادامه دارد.
امروزه در هر سال بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف میشود و بزرگ ترین تولید کننده قهوه در جهان برزیل است.
قهوه و قهوه ترک


در ترکیه تا سال 1980 به قهوه ترک، همان قهوه میگفتند. در این سال بود که قهوههایی که به روشهای اروپایی حاضر میشدند وارد این کشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترک" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به کار برده شد.
برای درست کردن قهوه ترک به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترکها قهوه را در فنجانهای دستهدار نمینوشیدند. آنها از فنجانهای کوچک بیدسته استفاده میکردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار میدادند.
برای قهوه ترک به یک ظرف کوچک قهوه جوش، اجاق و یک قاشق چایخوری نیاز دارید. اجزای تشکیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شکر (در صورت علاقه) است.
از قاشق برای اندازهگیری قهوه و شکر استفاده میکنند. قاشقهای چای خوری که ترکها از آن استفاده میکنند معمولا یک سانتیمتر طول و نیم سانتیمتر عرض دارند.
روش تهیه:

راز یک قهوه خوشمزه در پخت آن روی حرارت ملایم است. میگویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترک، مانند همه انواع دیگر قهوهها باید از پودر دانههای قهوه تازه برشته شده استفاده کنید. قهوهای که زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی که به طور متوسط هم برشته شدهاند عطر و بوی خوبی میدهند.
برای آسیاب کردن دانههای قهوه میتوانید از آسیبهای قدیمی یا امروزی استفاده کنید. فرقی ندارد؛ مهم این است که در پایان پودر قهوهای یکدست داشته باشید.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/127141811532221011987113028106201254250118.jpg
دانههای قهوه ترک باید خیلی خوب آرد شوند و پودر کاملا ریز و یکدستی داشته باشند. پودر قهوهای که برای طبخ قهوه ترک به کار میرود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.
برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده کنید. اگر هم میخواهید شکر در آن بریزید، از شکرهایی استفاده کنید که به راحتی در آب حل میشوند.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/23417223788155141851279718122364754125241.jpg
میزان آب مورد نیاز را هم میتوانید با یک فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوهجوش میریزند و بعد قهوه و شکر را به آن اضافه میکنند.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/86231231161471142121896974532072361908278.jpg
برای هر فنجان قهوه، یک تا دو قاشق قهوه لازم است.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/187216101226151139172231981254896254169227.jpg
در ترکیه، برای بیان میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند: به قهوه بدون شکر، ساده؛ قهوهای که نصف قاشق چایخوری شکر داشته باشد، «شکرلی»؛ قهوهای که یک قاشق شکر دارد، «ارتا شکرلی» و به قهوهی با شکر زیاد «چوخ شکرلی» می گویند.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/2112161537879131321815201511251911535235.jpg
قهوه را تا زمانی که شکر آن حل شود، هم بزنید.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/2292421791881786224286161894512220210314680.jpg
بعد از این مرحله، قاشق را از قهوهجوش بیرون بیاورید و قهوهجوش را روی حرارت اجاق بگذارید. در مدتی که قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید، زیرا باعث میشود کف قهوه از بین برود.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/531191022111525120415017213521750225141238196.jpg
زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.
قهوه ترکی که درست آماده شده باشد، یک لایه نازک از کف روی خود دارد. چنین کفی تنها زمانی به دست میآید که آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندک به جوش بیاید.
میتوانید 20 ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر کنید، سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یکدست و خوش طعمی دارید که کفی روی آن نیست.
برای اینکه هم قهوه یکدست داشته باشید و هم کف روی آن را، میتوانید زمانی که کف تشکیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.
البته روشهای دیگری هم برای تهیه قهوه ترک وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، میگویند ابتدا آب را داغ کنید، بعد شکر را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این کار شربتی است که دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه کنید و بگذارید که مخلوط به قلقل بیفتد.
وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنکه آن را در فنجان بریزید، یک بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید(برخی تا سه بار این حرکت را انجام میدهند). دوباره بگذارید قهوه جوش بیاید. با این کار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.
http://tebyan.net/Image/Big/1386/06/226322282261062142005112624223129144172160218.jpg
آداب نوشیدن قهوه ترک


معمولا قهوه ترک را خیلی آرام مینوشند. در کنار آن یک لیوان آب سرد هم سرو میشود. آب را پیش از قهوه مینوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند.
بعضیها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یک لیوان عرق نعنا مینوشند

Sara12
07-07-2010, 07:47 PM
قهوه نوعي نوشيدني گرم است که از دانه برشته شده قهوه که از گياه قهوه به دست مي آيد، تهيه مي شود. اين نوع نوشيدني همچون چاي، جايگاه خاصي در انواع نوشيدني هاي گرم دارد. با اضافه نمودن مواد مختلف به نوشيدني قهوه و همچنين با روش هاي مختلف دم کردن آن، انواع متفاوتي از اين نوع نوشيدني را تهيه مي کنند.

دم کردن قهوه
براي تهيه نوشيدني قهوه، قهوه را مي توان به صورت هاي مختلف دم کرد. تمام اين روش ها را به چهار دسته کلي تقسيم بندي نموده اند که تفاوت اين روش ها تنها به اين نکته بستگي دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه مي کنند.
1 ) جوشاندن: يکي از روش هاي قديمي دم کردن قهوه که هنوز در خاورميانه، آفريقاي شمالي، ترکيه و يونان به کار مي رود، اين است که قهوه را به همراه آب، داخل قوري مي ريزند و اجازه مي دهند که آرام به جوش آيد. اين نوع قهوه را گاهي شيرين مصرف مي کنند. براي اين کار چند حبه قند داخل قوري مي ريزند و مي گذارند تا همراه قهوه به جوش آيد. گاهي به اين قهوه هل هم اضافه مي کنند. قهوه ترک به اين روش تهيه مي شود. قهوه به دست آمده، نوشيدني غليظي است که رويش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشين شده است.
2 ) تحت فشار قراردادن: قهوه اسپرسو، با تحت فشار قرار دادن آب داغ تهيه مي شود. اين روش براي تهيه انواع نوشيدني هاي قهوه به کار مي رود. قهوه اسپرسو طعم متمايزي داشته و به علاوه رويش ماده خامه مانندي جمع مي شود. در اين روش از نوعي قوري که سه بخش دارد استفاده مي کنند. در قسمت پاييني، آب مي ريزند. پس از آن که آب به جوش مي آيد، با فشار وارد قسمت مياني مي شود که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهايت، نوشيدني قهوه در قسمت بالايي قوري جمع مي شود. معمولا قوري را روي گاز مي گذارند تا عمليات تهيه قهوه صورت گيرد.
3 ) کمک گرفتن از نيروي جاذبه: روشي ديگر براي تهيه نوشيدني قهوه، قراردادن پودر قهوه داخل يک صافي است که آب جوش قطره قطره روي قهوه مي چکد. طعم اين قهوه به ميزان آب و قهوه بسيار بستگي دارد. اما کلا طعم قهوه اسپرسو از اين قهوه بهتر است. در اين روش با استفاده از نيروي جاذبه، آب از ميان پودر قهوه عبور مي کند و قهوه خوش طعمي را ايجاد مي نمايد.
4 ) خيس کردن: در اين روش از استوانه اي شيشه اي که داراي پيستون صافي داري است استفاده مي کنند. قهوه و آب جوش در استوانه با هم مخلوط مي شوند (معمولا به مدت چند دقيقه) قبل از آن که پيستون که به شکل فويل است، پايين بيايد. در اين هنگام نوشيدني قهوه در قسمت بالايي آماده ريختن است. قهوه هاي کيسه اي نسبت به چاي کيسه اي کمياب ترند. اين امر به دليل آن است که در تهيه قهوه کيسه اي بايد مقدار زيادي قهوه آسياب شده (نسبت به چاي به کار رفته در چاي کيسه اي) به کار برد که از نظر اقتصادي براي توليدکنندگان اين محصولات، با صرفه نمي باشد. در تمام اين روش ها از مخلوط آب جوش با قهوه آسياب شده (دانه قهوه اي که برشته و آسياب شده است) استفاده مي شود. پودر قهوه يا پشت صافي باقي مي ماند يا همراه نوشيدني داخل فنجان ريخته مي شود. ميزان ريز بودن دانه قهوه بستگي به نوع نوشيدني دارد که قرار است با آن تهيه شود. دستگاه هاي برقي تهيه قهوه، آب را جوش مي آورند و سپس مواد لازم را بدون اين که لازم باشد انسان کمک زيادي کند، با هم مخلوط مي کنند. اين دستگاه ها بر اساس برنامه زمان بندي خاصي عمل مي کنند. افرادي که در تهيه نوشيدني قهوه مهارت دارند، دانه هاي سبز قهوه خام و دم کردن آنها به روش سنتي را ترجيح مي دهند.

انواع نوشيدني قهوه
- قهوه تلخ: نوعي قهوه دم کرده است که بدون شکر، شير و ديگر مواد افزودني مصرف مي شود.
- شير قهوه: قهوه اي است که پس از تهيه آن، شير و گاهي شکر اضافه مي کنند.
- کاپوچينو: نوعي اسپرسو است که با شير کف کرده و گاهي شکر و کاکائو تهيه مي شود.
- قهوه معطر: در برخي کشورها، به نوشيدني قهوه مواد مختلفي اضافه مي نمايند. شکلات يکي از مرسوم ترين اين مواد است که يا روي قهوه آماده شده مي پاشند يا همراه با قهوه هنگام دم کردن، مخلوط مي کنند. البته از برخي ادويه جات از جمله دارچين، جوز هندي، هل و... هم براي معطر نمودن قهوه استفاده مي کنند.
- قهوه يوناني يا قهوه ترک: اين نوع قهوه را با جوشاندن پودر بسيار ريز قهوه در آب تهيه مي کنند. اين نوع قهوه را داخل قوري مسي که دسته بلندي دارد و سر آن باز است درست مي کنند. زماني که قهوه را داخل فنجان مي ريزند، صافي نمي گذارند و بنابراين، پودر قهوه که ديگر به تفاله قهوه تبديل شده است هم داخل فنجان مي ريزد. معمولا فنجان را تا مدتي حرکت نمي دهند تا اين پودر قهوه کاملا ته نشين شود. گاهي به اين نوع قهوه ادويه و شکر هم اضافه مي کنند.
- قهوه فوري: قهوه فوري پودري است که قابل حل شدن در آب يا شير مي باشد. اين نوع قهوه به روشي بسيار متفاوت از قهوه هايي که در بالا در موردشان توضيح داده شد، تهيه مي شوند. البته اين نوع قهوه مسلما طعم قهوه هايي که براي درست کردن آنها زمان صرف مي شود، را ندارد. برخي اين نوشيدني را غيرقابل تحمل بشمار مي آورند و بعضي عقيده دارند که جانشين خوبي براي نوشيدني قهوه واقعي است. برخي هم اعتقاد دارند که اين نوشيدني، اصلا قهوه نيست و نوعي نوشيدني خاص خود مي باشد.

Sara12
07-07-2010, 07:54 PM
مواد لازم:
آب سرد=نصف فنجان
شیر=به مقدار لازم
قهوه ترک=یک قاشق مرباخوری
شکر=یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
نصف فنجان اب سرد +شیر(مقدار مخلوط شده به سلیقه شما بستگی دارد)را درون قهوه جوش ریخته یک قاشق مرباخوری قهوه ترک و یک قاشق شکر به ان اضافه میکنیم قهوه جوش را روی حرارت ملایم گاز میگذاریم و مرتب به هم میزنیم تا کف قهوه روی ان ظاهر ضود. قهوه اماده میل کردن است.دقت کنید قهوه جوش نیاید
طرز تهیه شیرقهوه (یا کاپوچینو)
ابتدا قهوه رابه صورت عادی تهیه میکنیم
مواد لازم:
قهوه 1 قاشق مربا خوری
اب 1 فنجان
شکر 2 قاشق مربا خوری
شیر نصف فنجان
طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله میگذاریم تا جوش بیاید.به محض جوش امدن خاموش میکنیم
بعد قهوه داغ را داخل مخلوط کن میریزیم و حدود 3 دقیقه میزنیم
کاپوچینو اماده است طوری داخل فنجان میریزیم که کف درست شده روی فنجان باشد