shirin71
07-20-2011, 07:18 PM
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان گفت: مصرف قرص آهن برای زنان پس از هر بار اهدای خون ضروری است.
گیتی ایزدی پور صبح امروز در جمع زنان اهدا کننده پایگاه انتقال خون با اشاره به احساس مسئولیت زنان در امر اهدای خون اظهار داشت: اهدا کنندگان برای سلامتی بخشیدن به بیماران با اهدای خون باید به فکر سلامتی خود نیز باشند.
وی ادامه داد: زنان با اهدای یک واحد خون حدود ۲۱۱ میلی گرم آهن از دست می دهند.
به گفته ایزدی پور در حالت عادی بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور جایگزین می کند.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان به روش های پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود آهن در زنان اهدا کننده اشاره کرد و گفت: پس از هر بار اهدای خون در صورت صلاحدید پزشک، اهدا کنندگان باید ۳۰ عدد قرص را که از طرف سازمان به آنها داده می شود، مصرف کنند.
وی افزود: قرص ها باید روزانه در سه نوبت صبح، ظهر و شب به مدت ۱۰ روز مصرف شوند یا اینکه طی یک ماه روزانه در یک نوبت مصرف کنند.
ایزدی پور با اشاره به روش های جلوگیری از عوارض گوارشی ناشی از مصرف قرص های آهن خاطرنشان کرد: از مصرف قرص های آهن با معده خالی خودداری شود.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان با تاکید بر عدم مصرف چای و قهوه یک ساعت قبل و پس از مصرف قرص آهن تصریح کرد: مصرف همزمان برخی داروها مانند آنتی اسیدها و ویتامین e موجب کاهش جذب آهن می شود.
وی اظهار داشت: برای جذب بهتر آهن توصیه می شود قرص ها همراه با ترکیبات حاوی ویتامین c مانند انواع میوه ها به ویژه مرکبات و سبزی تازه مصرف شوند.
ایزدی پور به مصرف همزمان قرص آهن با برخی از ترکیبات دارای کلسیم اشاره کرد و گفت: لبنیات مانند شیر، ماست، دوغ، پنیر، کشک و بستنی از جذب آهن جلوگیری می کند.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان با بیان اینکه مصرف قرص ها ممکن است موجب تهوع، دل درد، دل پیچه و یبوست شود، افزود: در این صورت باید مصرف قرص ها قطع شده و با پزشک اهدا کنندگان خون مشورت شود.
وی تصریح کرد: با دریافت غذاهای دارای آهن معمولاً آهن از دست رفته ناشی از اهدای خون پس از ۱.۵ ماه جایگزین می شود.
ایزدی پور جگر، قلوه، انواع گوشت قرمز، ماهی و قسمت های تیره گوشت مرغ را دارای آهن خواند و اظهار داشت: آهن موجود در منابع حیوانی از نوعی است که به آسانی جذب بدن می شود.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان خاطرنشان کرد: زرده تخم مرغ، حبوبات، آجیل و خشکبار آهن زیادی دارند.
وی به رسالت سنگین تامین خون سالم و کافی به صورت داوطلبانه و ایثارگرانه برای نیازمندان اشاره کرد و گفت: خون اهدا کنندگان مهم ترین سرمایه سازمان انتقال خون است.
گیتی ایزدی پور صبح امروز در جمع زنان اهدا کننده پایگاه انتقال خون با اشاره به احساس مسئولیت زنان در امر اهدای خون اظهار داشت: اهدا کنندگان برای سلامتی بخشیدن به بیماران با اهدای خون باید به فکر سلامتی خود نیز باشند.
وی ادامه داد: زنان با اهدای یک واحد خون حدود ۲۱۱ میلی گرم آهن از دست می دهند.
به گفته ایزدی پور در حالت عادی بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور جایگزین می کند.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان به روش های پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود آهن در زنان اهدا کننده اشاره کرد و گفت: پس از هر بار اهدای خون در صورت صلاحدید پزشک، اهدا کنندگان باید ۳۰ عدد قرص را که از طرف سازمان به آنها داده می شود، مصرف کنند.
وی افزود: قرص ها باید روزانه در سه نوبت صبح، ظهر و شب به مدت ۱۰ روز مصرف شوند یا اینکه طی یک ماه روزانه در یک نوبت مصرف کنند.
ایزدی پور با اشاره به روش های جلوگیری از عوارض گوارشی ناشی از مصرف قرص های آهن خاطرنشان کرد: از مصرف قرص های آهن با معده خالی خودداری شود.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان با تاکید بر عدم مصرف چای و قهوه یک ساعت قبل و پس از مصرف قرص آهن تصریح کرد: مصرف همزمان برخی داروها مانند آنتی اسیدها و ویتامین e موجب کاهش جذب آهن می شود.
وی اظهار داشت: برای جذب بهتر آهن توصیه می شود قرص ها همراه با ترکیبات حاوی ویتامین c مانند انواع میوه ها به ویژه مرکبات و سبزی تازه مصرف شوند.
ایزدی پور به مصرف همزمان قرص آهن با برخی از ترکیبات دارای کلسیم اشاره کرد و گفت: لبنیات مانند شیر، ماست، دوغ، پنیر، کشک و بستنی از جذب آهن جلوگیری می کند.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان با بیان اینکه مصرف قرص ها ممکن است موجب تهوع، دل درد، دل پیچه و یبوست شود، افزود: در این صورت باید مصرف قرص ها قطع شده و با پزشک اهدا کنندگان خون مشورت شود.
وی تصریح کرد: با دریافت غذاهای دارای آهن معمولاً آهن از دست رفته ناشی از اهدای خون پس از ۱.۵ ماه جایگزین می شود.
ایزدی پور جگر، قلوه، انواع گوشت قرمز، ماهی و قسمت های تیره گوشت مرغ را دارای آهن خواند و اظهار داشت: آهن موجود در منابع حیوانی از نوعی است که به آسانی جذب بدن می شود.
مسئول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان انتقال خون گیلان خاطرنشان کرد: زرده تخم مرغ، حبوبات، آجیل و خشکبار آهن زیادی دارند.
وی به رسالت سنگین تامین خون سالم و کافی به صورت داوطلبانه و ایثارگرانه برای نیازمندان اشاره کرد و گفت: خون اهدا کنندگان مهم ترین سرمایه سازمان انتقال خون است.