PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خمیردندان های سفید کننده باعث فرسایش مینای دندان می شود



shirin71
07-20-2011, 06:07 PM
خمیردندان های سفید کننده باعث فرسایش مینای دندان می شود
دبیر انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: استفاده از خمیردندان های سفید کننده دندان به صورت بیشتر از دوبار در هفته ضمن ایجاد حساسیت های دندان به آب سرد، باعث فرسایش مینای دندان می شود.
دکتر “همایون فراست” روز دوشنبه در آستانه ۲۳ فرودین ماه روز دندانپزشکی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: با توجه به کاربرد سفید کننده های قوی موجود در خمیردندان های سفید کننده به تمام افراد توصیه می شود از این نوع خمیردندان ها، در طول هفته بیشتر از یک تا دو بار استفاده نکنند.
وی گفت: مواد شیمیایی سفید کننده ای که در این خمیردندان ها به کار رفته، با ایجاد حساسیت های دندانی باعث می شود فرد به دنبال استفاده زیاد از آنها بعد از آشامیدن آب سرد و یا خنک احساس درد داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکی ایران اضافه کرد: همچنین استفاده زیاد از این خمیردندان ها به فرسایش مینای دندان، تحلیل ریشه دندان و همچنین تحلیل رفتن لثه در فرد می انجامد.
فراست یادآور شد: علاوه بر خمیردندان ها ، مواد دیگری از جمله پودرهای سفید کننده دندان در بازار موجود است که استفاده از اینگونه مواد نیز به علت اینکه به آسیب های شدید دندانی منجر می شود توصیه نمی شود.
وی ادامه داد: برخی افراد به خصوص افراد سیگاری به علت ایجاد تغییر رنگ در دندان های خود به طور سرخود اقدام به استفاده از پودرها و یا سایر مواد سفید کننده دندان می کنند که این کار فرسایش دندانها ، تحلیل لثه ، پوسیدگی و از دست دادن دندان ها را در پی دارد.
دبیر انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به اینکه سفید کردن دندان ها با ایجاد واکنش های شیمیایی فرسایش دندان ها را به دنبال دارد گفت: در عمل سفید کردن دندان ها یک ژل مخصوص روی دندان ها قرار داده می شود و بعد از ژل به کمک نور، گرما و یا لیزر واکنش های شیمیایی بر سطح دندان ایجاد می شود.
وی افزود: در نتیجه این واکنش شیمیایی که همانند عملکرد وایتکس بر سطح پارچه است ، لایه ای از دندان برداشته می شود و سفیدی در سطح دندان ایجاد می کند.
این متخصص دندانپزشکی یادآور شد: عمل سفید کردن دندان ها نیز حساسیت های شدید ایجاد می کند و بهتر است با احتیاط و در مواقع واقعا ضروری انجام شود.
به گفته این متخصص به طور طبیعی دندان ها در یک طیف رنگی ۱۴ گانه قرار دارند که رنگ دندان هر فرد بر حسب نوع آب مصرفی، استفاده از برخی داروها، ژنتیک، تغذیه و… در یکی از انواع این رنگ ها قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال استفاده از برخی داروها و از جمله آنتی بیوتیک ها و تتراسیکلین ها در زمان قبل از جوانه زدن دندان های دایمی منجر به تغییر رنگ استخوان دندان ها در داخل فک می شود.
فراست ادامه داد: این نوع تغییر رنگ به صورت رگه های زرد رنگ در دندان ها ظاهر می شود و نواحی از دندان که دارای این رگه ها زرد رنگ است استحکام کمتری دارد.
عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکی ایران با اشاره به اینکه برخی از تغییر رنگ های دندان بر اثر نوع آب و بالا بودن میزان فلوراید موجود در آب ایجاد می شود گفت: این نوع تغییر رنگ به صورت لکه ها و رگه های سفید رنگی بر سطح دندان ها ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه برخی دیگر از تغییر رنگ های سطح دندان بر اثر عوامل بیرونی ایجاد می شود گفت: عوامل بیرونی شامل تغذیه، استفاده از نوشیدنی های رنگ دار، آب میوه های رنگی، مصرف چای و قهوه و دود سیگار باعث تیرگی و یا زردی در دندان ها می شود.
۲۳ فروردین ماه به عنوان روز دندانپزشکی نام گذاری شده است.