توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آشنایی با خانه های فرهنگ محله های تهران
mozhgan
07-18-2011, 08:15 PM
ایستگاه ماشین دودی ( خانه فرهنگ و نگارخانه کوثر)
آدرس: خیابان ری، بوستان کوثر
این مکان در شمال لوکوموتیو ماشین دودی و در بوستان کوثر قرار دارد. سابقه این ساختمان ۱۲۵۰ مترمربعی به دوران ناصرالدین شاه قاجار باز میگردد. این مکان در آن سالها ایستگاه ماشین دودی بود و در سالهای اخیر به عنوان آموزشگاه از آن استفاده می شود. طی سالهای گذشته در این ساختمان تغییرات مختصری انجام شده است.
در حال حاضر ، این مکان با نام خانه فرهنگ و نگارخانه کوثر خدمات فرهنگی، هنری و ورزشی به مراجعه کنندگان خود میدهد.
ایستگاه ماشین دودی دارای شش ستون رومی است که ارتفاع هریک به پنج متر میرسد. ماشین دودی نخستین قطار بین شهری بود که به وسیله اولین خط آهن ایران، تهران را به شهرری متصل میکرد. در سال۱۲۶۱ ه.ش، و ۱۸۸۳ م، امتیاز آن را مهندسی فرانسوی به نام میوبواتال از ناصرالدین شاه قاجار دریافت کرد. پس از راه اندازی، پایتخت نشینان به لوکوموتیوی که در این خط به راه افتاد ماشین دودی میگفتند.
اکنون این لوکوموتیو و چهار واگن آن که حدود ۱۵ متر طول دارد، در مکانی مسقف نگه داری میشود. لوکوموتیو واقع در بوستان کوثر چهارمین لوکوموتیو خریداری شده است. بر بدنه سبز رنگ آن عدد چهار و در کنار شماره لوکوموتیو نیز تاریخ ۱۸۸۷ م ، ثبت شده است.
قطار شهری تهران - ری یا ماشین دودی از چند قسمت تشکیل میشد: لوکوموتیو یا آتشخانه که در آن ماشینچی قطار را هدایت میکرد; واگن شاهی به طول ۱۰ متر و عرض یک و نیم متر که از سه بخش تشکیل میشد:
قسمت اول آبدارخانه شاهی به طول دو متر بود که در آن از مسافران با چای و قلیان پذیرایی میشد.
قسمت دوم به طول پنج متر مخصوص سران مملکتی و صدراعظم وقت بود.
قسمت سوم نیز به طول سه متر مخصوص شاهان قاجار بود.
واگن وزرا و علمای طراز اول از دو بخش تشکیل میشد. بخش اول به طول پنج متر مخصوص مجتهدان بود که جلوی واگن شاهی بسته میشد. در قسمت دوم واگن هفت متری مخصوص زنان بود، هشت واگن نیز به مردان تعلق داشت، هشت واگن نیز مخصوص بار و کالاهای تجاری بود که در مجموع ۳۰ واگن میشد.
mozhgan
07-18-2011, 08:15 PM
خانه فرهنگ آیه
آدرس: شهرک اکباتان، خیابان اصلی فاز یک، روبروی مخابرات
این خانه فرهنگ دارای ۳۶۱ متر مربع مساحت، سه طبقه و ۸ کلاس آموزشی، کتابخانه کوثر با بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب و نگارخانه آیه با ظرفیت ۴۰ عدد تابلو میباشد. کتابخانه این مجموعه با نام کوثر در سال ۱۳۷۷ در فضایی به مساحت ۶۰ متر مربع افتتاح شد. نام این مرکز برگرفته از قرآن کریم می باشد و اکنون با ۱۰۲۶۲ جلد کتاب و ۱۰۱۵ نفر عضو و بدون سالن مطالعه فعالیت می کند.
mozhgan
07-18-2011, 08:16 PM
خانه فرهنگ ابوذر
آدرس: بزرگراه شهید محلاتی، تقاطع بلوار ابوذر
این خانه فرهنگ اولین خانه فرهنگ تأسیس شده در تهران است که در تیرماه سال۱۳۷۲، در زمینی به مساحت ۲۵۲ مترمربع و زیر بنای ۴۲۰ مترمربع ساخته شد و در زمینههای ادبی، آموزش علوم قرآنی، آموزشهای اجتماعی و آموزش هنرهای دستی فعالیت میکند.
mozhgan
07-18-2011, 08:16 PM
خانه فرهنگ با صفا
تلفن: ۴۴۰۹۸۷۴۸ آدرس: بزرگراه آیت الله کاشانی ،خیابان وفاآذر
این خانه فرهنگ در سال ۱۳۷۴ بامساحت ۱۰۰۰۰ متر مربع در منطقه ۵ مورد بهره برداری قرارگرفت . این مجموعه متشکل از ۲ ساختمان مجزا است که ساختمان اداری آن ۴۵۰ متر مربع و متشکل از ۲ طبقه و ساختمان دیگر این مرکز دارای ۲۵۰۰ متر مربع مساحت و شامل سوله،نمازخانه ، کیوسک نگهبانی و ۲ کلاس آموزشی است .
mozhgan
07-18-2011, 08:16 PM
خانه فرهنگ حافظیه
آدرس: خیابان سیمتری نیروی هوایی، خیابان شهید حسینی
خانه فرهنگ حافظیه در سال۱۳۷۳، در زمینی به مساحت ۳۸۰ مترمربع و در دو طبقه تأسیس شده است. این ساختمان که پیش از این ناحیه ۲ شهرداری منطقه ۱۳ نامیده میشد در حال حاضر ، مرکز فعالیتهای فرهنگی و هنری است. برنامهها شامل کلاسهای آموزشی در گروههای سنی مختلف از کودک تا بزرگسال، از جمله آموزش علوم قرآنی، کامپیوتر، زبانانگلیسی، موسیقی، هنرهای دستی و تزیینی و ادبیات و همچنین کلاسهای ویژه خردسالان است. کانونهای ادبی، تئاتر، موسیقی، جهان دیدگان، قرآن و ترک اعتیاد معتادان نیز فعال است. برنامههای فرهنگی نیز شامل اجرای مراسم جشن و سوگواری برای روزهای مذهبی مختلف، اجرای سخنرانی، مشاوره گروهی، مسابقات مختلف، اجرای نمایش و تئاتر و کنسرت موسیقی، برگزاری نمایشگاههای هنری و اردوهای مختلف است. این مرکز سالن آمفی تئاتر یا سالن اجتماعاتی با گنجایش ۷۰ نفر دارد.
mozhgan
07-18-2011, 08:17 PM
خانه فرهنگ حکیمیه
آدرس: حکیمیه، ضلع جنوبی شهرک خانه گستر
خانه فرهنگ حکیمیه حدود ۱۱۹۳۰ مترمربع مساحت و ۱۵۰۰ مترمربع زیر بنا دارد. این خانه فرهنگ در سال۱۳۷۵ ، بنا شده است. واحدهای آموزشی، کانون باقرالعلوم، خانه کودک، کتابخانه و قرائت خانه با بیش از ۶۰۰۰ جلد کتاب، و سالن آمفیتئاتر از جمله مراکز فعال آن است.
mozhgan
07-18-2011, 08:17 PM
خانه فرهنگ دردار
آدرس: خیابان ری، خیابان شهید موسوی (کوچه در دار )
اولین خانه فرهنگ محله در تهران، در تیرماه سال ۱۳۷۲، در محله قدیمی در دار، با زیر بنای تقریبی ۴۵۰ مترمربع و با ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی، هنری و با توجه به وضعیت تربیتی خانوادهها و کودکان و به منظور غنیسازی اوقات فراغت جوانان افتتاح شد.
با توجه به تراکم جمعیتی و محرومیت منطقه از مراکز فرهنگی و آموزشی و استقبال بینظیر مردم از این خانه فرهنگ برحسب ضرورت، شهرداری منطقه کوشش کرد تا خانه فرهنگ مذکور را توسعه دهد. در همین زمینه خانه فرهنگ از اواخر تابستان سال۱۳۷۴، با مساحتی حدود ۴۴۰ مترمربع توسعه یافت، به طوری که علاوه بر کلاسهای آموزشی و هنری، سالن آمفیتئاتری به مساحت تقریبی ۱۳۰ مترمربع، کتابخانه، سالن مطالعه و قرائتخانه به صورت شبانهروزی نیز به آن اضافه شد. این مجموعه جدید در تیرماه سال۱۳۷۵ ،افتتاح و از آن بهرهبرداری شد.
mozhgan
07-18-2011, 08:17 PM
خانه فرهنگ سلمان فارسی
آدرس: خیابان قلعه مرغی، خیابان بلور سازی
خانه فرهنگ سلمان فارسی با برخوداری از شش کلاس درس، کارگاه سفالگری و گالری برای عرضه کالاهای فرهنگی و مساحتی حدود ۴۸۰ متر مربع، مرکز فرهنگی و تفریحی بسیار خوبی برای گذران اوقات فراغت نوجوانان و جوانان منطقه جنوب غربی تهران است.
mozhgan
07-18-2011, 08:17 PM
خانه فرهنگ شکوفه
آدرس: خیابان پیروزی،خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، شماره ۱
خانه فرهنگ شکوفه در ۲۳ بهمن سال ۱۳۷۴، در زمینی به مساحت ۱۵۰ مترمربع و زیر بنای ۲۹۰ مترمربع تأسیسشد. این خانه فرهنگ مجهز به لابراتوار زبان و سایت کامپیوتری است.
mozhgan
07-18-2011, 08:18 PM
خانه فرهنگ شمسالمعالی و دره المعالی
برای گرامیداشت نام و یاد پزشک و دانشمند دوران قاجار، سیدعلی، ملقب به شمسالمعالی و دختر وی «دره المعالی» که از نخستین بنیانگذاران مدارس پسرانه و دخترانه در ایران و تهران بودند. منزل و محل دفن آنان به خانه فرهنگ تبدیل شد. قدمت بنای منزل، که در منطقه ۱۲ شهر (خیابان ایران، خیابان سقاباشی، کوچه شمسالمعالی) واقع است. از یک صد سال بیشتر است. برای اجرای این طرح ۹/۲ میلیون تومان هزینه شد. اجرای طرح در اواخر سال ۱۳۷۴ ، آغاز گردید و در نیمه دوم سال ۱۳۷۵ ، به پایان رسید.
mozhgan
07-18-2011, 08:18 PM
خانه فرهنگ شهید اندرزگو
آدرس: میدان بروجردی، خیابان شهید اندرزگو
خانه فرهنگ شهید اندرزگو در تاریخ ۲۲ بهمن سال ۱۳۷۶، با مساحت ۱۵۰ مترمربع و زیر بنای ۴۵۰ مترمربع تأسیس شد. عمده فعالیت این مجموعه آموزش قرآن و علوم قرآنی، هنرهای نمایشی، زبان خارجی، علوم اجتماعی، موسیقی، کامپیوتر، هنرهای تجسمی، هنرهای دستی و ... است و همچنین فعالیتهای علمی ورزشی و ادبی در برنامه خانه فرهنگ است.
mozhgan
07-18-2011, 08:18 PM
خانه فرهنگ شیخ هادی
آدرس: خیابان جمهوری، خیابان شیخ هادی
خانه فرهنگ شیخ هادی در سال۱۳۷۲، در زمینی به مساحت ۱۵۰ مترمربع و زیربنای ۷۵۰ مترمربع در پنج طبقه ساخته شده است.
خانه فرهنگ دارای قسمتهای آموزشی در زمینههای مختلف فرهنگی و علمی، نظیر زبان، کامپیوتر، و کلاسهای مشاوره و روانشناسی و همه رشتههای هنری و همچنین مهد کودک و پیش دبستانی و نگارخانه است.
mozhgan
07-18-2011, 08:19 PM
خانه فرهنگ فدک
آدرس: میدان رسالت، خیابان شهید مدنی
خانه فرهنگ فدک از سال۱۳۷۳، به شکل امروزی در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع ساخته شد. در این مرکز خدمات آموزشی و فرهنگی به مخاطبان داده میشود، که شامل کلاسهای آموزش گلسازی، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، هنرهای دستی، مهدکودک و پیشدبستانی، فوریتهای پزشکی، آموزش شطرنج، آموزش زبان (با همکاری انستیتو سیمین)، دو نگارخانه برای برگزاری نمایشگاههای مختلف با زیر بنایی حدود ۴۰ متر مربع و سالن نمایش برای نمایش فیلم و اجرای تئاتر (کودک و بزرگسالان) با ظرفیت ۲۲۰ نفر است. همچنین، کانونهای کوه نوردی، جوانان، تئاتر، صنایع دستی، شطرنج و غرفه محصولات فرهنگی در خدمت مراجعان است.
mozhgan
07-18-2011, 08:19 PM
خانه فرهنگ محصل
تلفن: ۴۴۴۲۸۰۵۱
آدرس: بلوار آیت الله کاشانی ،خیابان شاهین شمالی ،نبش اتوبان همت
این مرکز در سال ۱۳۶۹ با مساحت ۱۰۵ متر مربع با عنوان کانون فرهنگی محصل تاسیس شد و سپس در سال ۱۳۷۴ به خانه فرهنگ محصل تغییر نام داد. این مرکز در حال حاضر دارای ۱۰۵ متر مربع مساحت دارد ۵ کلاس آموزشی و سایت کامپیوتر می باشد.
mozhgan
07-18-2011, 08:19 PM
خانه فرهنگ مشارکت پیروزی
آدرس: خیابان پیروزی، ایستگاه چهارصد دستگاه
خانه فرهنگ مشارکت پیروزی در ۲۹ مهرماه سال۱۳۸۱ ، تأسیس شد. این خانه فرهنگ چهار طبقه و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد و همچنین، دارای کلاسهای آموزشی زبان خارجی و کلاسهای هنری است.
mozhgan
07-18-2011, 08:20 PM
خانه فرهنگ مشارکتی امیر حجت
آدرس: خیابان خاوران، تقاطع خیابان قنطار و نورمهدی
اولین خانه فرهنگ مشارکتی شهر تهران، در تاریخ ۱۰ آذر سال۱۳۸۰، همزمان با زاد روز حضرت امام حسن مجتبی (ع)، با سرمایه خصوصی، در زمینی به مساحت ۵۱۰ متر مربع تأسیس شد.
فعالیت این خانه فرهنگ در زمینههای آموزشی، علمی و تقویتی، ورزشی و هنرهای دستی است.
mozhgan
07-18-2011, 08:20 PM
خانه فرهنگ مهرآور
این مجتمع ، به مساحت ۲۵۰ متر مربع در ۳ طبقه ، در سی متری نیروی هوایی قرار گرفته و دارای چندین کلاس در ۳۰ رشته عکس فرهنگی و آموزشی میباشد.
mozhgan
07-18-2011, 08:20 PM
خانه فرهنگ میثاق
تلفن: ۴۴۰۸۹۱۵۸
آدرس: بلوار آیت الله کاشانی، خیابان مهران
خانه فرهنگ میثاق در اولین روزهای سال ۸۵ به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران واگذار شد. این مجموعه که از مراکز فرهنگی منطقه غرب در دوران ریاست محمد علی زم به بخش خصوصی واگذار شد و پس از ۳ سال مجددا به سازمان بازگشت. این مجموعه دارای ۶۰۰۰ متر زیربنا و ۲ طبقه می باشد. این خانه فرهنگ با ۶ کلاس آموزشی و کتابخانه میزبان مردم منطقه ۵ می باشد. مدیر این مرکز علی شیرین زاد است.
mozhgan
07-18-2011, 08:20 PM
خانه فرهنگ نور
تلفن: ۴۴۰۸۸۷۰۷
آدرس: بلوار آیت الله کاشانی، بعد از میدان علامه جعفری، میدان نور
این خانه فرهنگ دارای ۳۶۰ متر مربع مساحت، ۱۳ کلاس آموزشی،یک کتابخانه ( شیخ فضل الله نوری ) و یک نگارخانه می باشد. نگارخانه این مجموعه با عنوان آفرینش دارای ظرفیت ۳۸ تابلو می باشد. سالن آمفی تئاتر(نور) دارای گنجایش ۱۲۰ متر مربع میباشد. کتابخانه شیخ فضل الله نوری نیز در این مجموعه در سال ۷۵ در مساحت ۱۰۰ متر مربع در خانه فرهنگ نور افتتاح شد.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.