shirin71
07-16-2011, 06:41 PM
http://konjkav.com/images/image.php?w=200&h=200&url=/images/news/33050e2fa021f30c50bd26ad191279151310766752.jpegغ اهاي زيادي وجود دارد كه براي سلامتي زنان باردار مفيد است و در مقابل آن، غذاهايي نيز وجود دارد كه علاوه بر اينكه سلامت مادر را تهديد ميكند، به جنين نيز خطراتي را وارد ميكند.
زنان باردار بايد از مواد غذايي غير پاستوريزه پرهيز كنند، زيرا باعث آسيب جنين و همچنين مادر ميشود و اختلالاتي ازجمله آسيب ديدن جفت، عفونتهاي خوني و يا مسموم شدن جنين و يا حتي سقط جنين را منجر شود.
شير و پنير نيز از موادي است كه در خوردن آن بايد احتياط و از پاستوريزه آن استفاده شود. زنان باردار از پنيرهايي كه به وسيله كپك آماده و تهيه ميشوند، بپرهيزند.
تخممرغ خام
غذاهاي خام و پخته نشده به خصوص تخممرغ ممكن است حاوي salmonella باشد كه خطرات زيادي را براي جنين و مادر به دنبال دارد.
توجه داشته باشيد كه تخممرغ بايد با حرارت 160 درجه سانتيگراد آماده و به خوبي پخته شود و از سفت شدن زرده و سفيده آن اطمينان حاصل كنيد.
علاوه بر تخممرغ غذاهاي ديگري مانند كيك كرهاي، خمير كيك، مخلوط زرده تخممرغ و شير وغذاهايي كه مركب از گوشت و آرد مي باشد از جمله غذاهايي هستند كه خام آنها ضررهاي زيادي براي مادر و جنين دارد.
سبزيجات خام
با وجود اينكه استفاده از سبزيجات در دوران بارداري توصيه زيادي شده است اما بهتر است كه تا حد امكان از سبزيجات خام مثل استفاده آن در سالاد و يا ساندويچ پرهيز كنيد. سبزيجات خام محتوي salmonella است و به همين دليل بهتر است از سبزيجات پخته استفاده شود زيرا salmonella با شستن معمولي پاك نميشود. از مضرترين سبزيجاتي كه حتما بايد پخته شود ميتوان لوبيا و باقالي، يونجه، شبدر و تربچه را نام برد.
گوشت خام
از مهمترين گوشتهايي كه مورد استفاده افراد زيادي قرار ميگيرد ميتوان گوشت مرغ را نام برد و از آنجايي كه گوشت خام حاوي E.coil و listeria ميباشد حتما بايد به خوبي پخته شود.
همچنين مطمئن شويد كه گوشت در دماي 160 درجه سانتيگراد پخته شود و سپس مورد استفاده قرار بگيرد.
گوشتهاي كنسرو شده نيز ميتواند جايگزين خوبي براي انواع گوشتها باشد، همچنين هات داگ و همبرگر، گوشت مرغ، سوسيس و كالباس از جمله غذاها و گوشتهايي هستند كه حتما بايد در دماي بالا پخته شوند و در غير اين صورت براي زنان باردار ممنوع مي باشند.
گوشت ماهي كه محتوي جيوه است
انواع خاصي از ماهيها وجود دارند كه به خاطر بالا بودن سطح جيوه در آنها بايد در دوران بارداري از خوردن آنها پرهيز شود زيرا باعث اختلال در مغز و تاخير در رشد اندامهاي جنين ميشود كه كوسه ماهي، اره ماهي، شمشير ماهي، ماهي خال خالي، ماهي اسقومري، سفره ماهي و نيزه ماهي از جمله آنها هستند. البته بهترين راه، استفاده از ماهيهايي است كه سطح جيوه در آنها پايين است مانند ماهي پهن و كولي.
بديهي است كه در طي بارداري تحت هيچ شرايطي نبايد از دخانيات و مواد الكلي استفاده كرد، مصرف الكل در طي بارداري خطرات جبران نشدني زيادي را براي جنين به دنبال خواهد داشت كه شايعترين آنها عقب ماندگي ذهني ميباشد.
علاوه بر اين بيماريهاي ديگري را نيز از جمله بيماريهاي قلبي، اختلال در سيستم عصبي و مغز در جنين به وجود ميآورد.
زنان باردار بايد از مواد غذايي غير پاستوريزه پرهيز كنند، زيرا باعث آسيب جنين و همچنين مادر ميشود و اختلالاتي ازجمله آسيب ديدن جفت، عفونتهاي خوني و يا مسموم شدن جنين و يا حتي سقط جنين را منجر شود.
شير و پنير نيز از موادي است كه در خوردن آن بايد احتياط و از پاستوريزه آن استفاده شود. زنان باردار از پنيرهايي كه به وسيله كپك آماده و تهيه ميشوند، بپرهيزند.
تخممرغ خام
غذاهاي خام و پخته نشده به خصوص تخممرغ ممكن است حاوي salmonella باشد كه خطرات زيادي را براي جنين و مادر به دنبال دارد.
توجه داشته باشيد كه تخممرغ بايد با حرارت 160 درجه سانتيگراد آماده و به خوبي پخته شود و از سفت شدن زرده و سفيده آن اطمينان حاصل كنيد.
علاوه بر تخممرغ غذاهاي ديگري مانند كيك كرهاي، خمير كيك، مخلوط زرده تخممرغ و شير وغذاهايي كه مركب از گوشت و آرد مي باشد از جمله غذاهايي هستند كه خام آنها ضررهاي زيادي براي مادر و جنين دارد.
سبزيجات خام
با وجود اينكه استفاده از سبزيجات در دوران بارداري توصيه زيادي شده است اما بهتر است كه تا حد امكان از سبزيجات خام مثل استفاده آن در سالاد و يا ساندويچ پرهيز كنيد. سبزيجات خام محتوي salmonella است و به همين دليل بهتر است از سبزيجات پخته استفاده شود زيرا salmonella با شستن معمولي پاك نميشود. از مضرترين سبزيجاتي كه حتما بايد پخته شود ميتوان لوبيا و باقالي، يونجه، شبدر و تربچه را نام برد.
گوشت خام
از مهمترين گوشتهايي كه مورد استفاده افراد زيادي قرار ميگيرد ميتوان گوشت مرغ را نام برد و از آنجايي كه گوشت خام حاوي E.coil و listeria ميباشد حتما بايد به خوبي پخته شود.
همچنين مطمئن شويد كه گوشت در دماي 160 درجه سانتيگراد پخته شود و سپس مورد استفاده قرار بگيرد.
گوشتهاي كنسرو شده نيز ميتواند جايگزين خوبي براي انواع گوشتها باشد، همچنين هات داگ و همبرگر، گوشت مرغ، سوسيس و كالباس از جمله غذاها و گوشتهايي هستند كه حتما بايد در دماي بالا پخته شوند و در غير اين صورت براي زنان باردار ممنوع مي باشند.
گوشت ماهي كه محتوي جيوه است
انواع خاصي از ماهيها وجود دارند كه به خاطر بالا بودن سطح جيوه در آنها بايد در دوران بارداري از خوردن آنها پرهيز شود زيرا باعث اختلال در مغز و تاخير در رشد اندامهاي جنين ميشود كه كوسه ماهي، اره ماهي، شمشير ماهي، ماهي خال خالي، ماهي اسقومري، سفره ماهي و نيزه ماهي از جمله آنها هستند. البته بهترين راه، استفاده از ماهيهايي است كه سطح جيوه در آنها پايين است مانند ماهي پهن و كولي.
بديهي است كه در طي بارداري تحت هيچ شرايطي نبايد از دخانيات و مواد الكلي استفاده كرد، مصرف الكل در طي بارداري خطرات جبران نشدني زيادي را براي جنين به دنبال خواهد داشت كه شايعترين آنها عقب ماندگي ذهني ميباشد.
علاوه بر اين بيماريهاي ديگري را نيز از جمله بيماريهاي قلبي، اختلال در سيستم عصبي و مغز در جنين به وجود ميآورد.