shirin71
07-13-2011, 02:11 AM
http://konjkav.com/images/image.php?w=200&h=200&url=/images/news/1009169478951310419578.jpegزردچوبه ضد درد، ضد اسيد معده ، ضد باكتري ، ضد التهاب ، ضد سموم بعضي مارها ، ضد سموم كبدي ، ضد نفخ و مقوي معده هستند.
به گزارش فارس، زردچوبه گياهي علفي و داراي ريزومهايي است كه ساقه هوايي به ارتفاع يك تا 1.5 متر خارج ميشود.
زردچوبه در نواحي گرم آسيا و آفريقا كشت ميشود و مهمترين تركيبات زردچوبه پيگمانهاي زرد رنگي از دسته كوركومينوزيدها است كه اين مواد به ميزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشكيل ميدهند و شامل كوركومين و دزوكسي كوركومين هستند.
تركيبات ديگر شامل اسانس به ميزان 3 تا 7 درصد است كه مهمترين مواد آن شامل بيس آبولن، گواين، ژرماكرن، تورمرون، زينجيبرن و كورلون هستند.
مهمترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري آن است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم كبدي، ضد باكتري، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوي معده هستند.
محمد صالحي سورمقي استاد داروسازي دانشكده علوم پزشكي تهران نيز گفت: گياه دارويي زردچوبه در ايران كشت نميشود و از كشورهاي هند، اندونزي و چين وارد ايران ميشود.
مصرف زردچوبه مشكلات صفرا را از بين ميبرد
به گفته وي، خاصيت صفراآوري از مهمترين خواص زردچوبه است. از ديگر خواص زردچوبه ميتوان به ضدالتهاب، ضد سم و مقوي معده، ضد سرطان، ضد نفخ، ضد سموم كبدي و ضد باكتري اشاره كرد و مصرف آن مشكلات صفرا را از بين ميبرد.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه ميكند: مصرف زردچوبه از بيماري قلبي و عروقي پيشگيري ميكند به دليل اينكه زردچوبه از چسبندگي پلاكتها جلوگيري ميكند و مصرف آن موجب كاهش كلسترول خون ميشود.
صالحي سورمقي معتقد است: بخشي از اثرات زردچوبه مربوط به رايحه آن است و بر اثر حرارت يا مرور زمان كم ميشود و بايد دانست كه زردچوبه كهنه داراي خواص كمتري نسبت به زردچوبه تازه است.
مريم مراداف، متخصص تغذيه نيز گفت: زردچوبه سرشار از نياسين، ويتامين B3، كلسيم، آهن، روي، مس، پتاسيم و منيزيم است و داراي مادهاي به نام كوركومين است كه عامل رنگ زردچوبه و آنتي اكسيدان قوي است كه باعث سمزدايي در بدن ميشود.
به گفته وي، كوركومين موجود در زردچوبه ضد سموم كبد، ضد التهاب و ورم، ضد دردهاي روماتيسمي و التهابي است.
زردچوبه يك اسيد چرب بلند و شاخهدار كه ضد آلزايمر است. كوركومين موجود در زردچوبه باعث كاهش چربيهاي بد خون ميشود و ضد گرفتگي عروق است.
اين متخصص تغذيه ميافزايد: زردچوبه صفرابر، تحريككننده ترشحات پانكراس، هضمكننده غذا، خاصيت حل كننده و دفع كننده سنگ مثانه نام برد و براي درمان التهابات لثه ميتوان جوشانده زردچوبه را قرقره كرد.
مرتضي صفوي، متخصص تغذيه نيز اظهار كرد: زردچوبه قابض، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ كبد، كاهش دهنده چربي خون و مقوي معده است.
به گفته وي، براي نگهداري زردچوبه نبايد از ظروف پلاستيكي استفاده كرد. بهترين ظروف براي نگهداري آن ظروف آلومينيومي و شيشههاي رنگي (قهوهاي) است. هم چنين در ظرف بايد كاملاً بسته باشد.
يك متخصص تغذيه هم اضافه ميكند: ريشه و ريزوم زردچوبه كه پودر نشده است در برابر حرارت مقاومتر از پودر آن است، ولي چون اكثراً پودر زردچوبه در بازار به فروش ميرسد، براي نگهداري طولاني مدت آن بهتر است در جاي خنك نگهداري شود.
زردچوبه براي زنان حامله مضر است
مراداف، نيز درباره عوارض زردچوبه ميگويد: زنان حامله و افرادي كه به انسداد كيسه صفرا مبتلا هستند، كمتر از زردچوبه استفاده كنند.
به گزارش فارس، زردچوبه گياهي علفي و داراي ريزومهايي است كه ساقه هوايي به ارتفاع يك تا 1.5 متر خارج ميشود.
زردچوبه در نواحي گرم آسيا و آفريقا كشت ميشود و مهمترين تركيبات زردچوبه پيگمانهاي زرد رنگي از دسته كوركومينوزيدها است كه اين مواد به ميزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشكيل ميدهند و شامل كوركومين و دزوكسي كوركومين هستند.
تركيبات ديگر شامل اسانس به ميزان 3 تا 7 درصد است كه مهمترين مواد آن شامل بيس آبولن، گواين، ژرماكرن، تورمرون، زينجيبرن و كورلون هستند.
مهمترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري آن است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم كبدي، ضد باكتري، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوي معده هستند.
محمد صالحي سورمقي استاد داروسازي دانشكده علوم پزشكي تهران نيز گفت: گياه دارويي زردچوبه در ايران كشت نميشود و از كشورهاي هند، اندونزي و چين وارد ايران ميشود.
مصرف زردچوبه مشكلات صفرا را از بين ميبرد
به گفته وي، خاصيت صفراآوري از مهمترين خواص زردچوبه است. از ديگر خواص زردچوبه ميتوان به ضدالتهاب، ضد سم و مقوي معده، ضد سرطان، ضد نفخ، ضد سموم كبدي و ضد باكتري اشاره كرد و مصرف آن مشكلات صفرا را از بين ميبرد.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه ميكند: مصرف زردچوبه از بيماري قلبي و عروقي پيشگيري ميكند به دليل اينكه زردچوبه از چسبندگي پلاكتها جلوگيري ميكند و مصرف آن موجب كاهش كلسترول خون ميشود.
صالحي سورمقي معتقد است: بخشي از اثرات زردچوبه مربوط به رايحه آن است و بر اثر حرارت يا مرور زمان كم ميشود و بايد دانست كه زردچوبه كهنه داراي خواص كمتري نسبت به زردچوبه تازه است.
مريم مراداف، متخصص تغذيه نيز گفت: زردچوبه سرشار از نياسين، ويتامين B3، كلسيم، آهن، روي، مس، پتاسيم و منيزيم است و داراي مادهاي به نام كوركومين است كه عامل رنگ زردچوبه و آنتي اكسيدان قوي است كه باعث سمزدايي در بدن ميشود.
به گفته وي، كوركومين موجود در زردچوبه ضد سموم كبد، ضد التهاب و ورم، ضد دردهاي روماتيسمي و التهابي است.
زردچوبه يك اسيد چرب بلند و شاخهدار كه ضد آلزايمر است. كوركومين موجود در زردچوبه باعث كاهش چربيهاي بد خون ميشود و ضد گرفتگي عروق است.
اين متخصص تغذيه ميافزايد: زردچوبه صفرابر، تحريككننده ترشحات پانكراس، هضمكننده غذا، خاصيت حل كننده و دفع كننده سنگ مثانه نام برد و براي درمان التهابات لثه ميتوان جوشانده زردچوبه را قرقره كرد.
مرتضي صفوي، متخصص تغذيه نيز اظهار كرد: زردچوبه قابض، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ كبد، كاهش دهنده چربي خون و مقوي معده است.
به گفته وي، براي نگهداري زردچوبه نبايد از ظروف پلاستيكي استفاده كرد. بهترين ظروف براي نگهداري آن ظروف آلومينيومي و شيشههاي رنگي (قهوهاي) است. هم چنين در ظرف بايد كاملاً بسته باشد.
يك متخصص تغذيه هم اضافه ميكند: ريشه و ريزوم زردچوبه كه پودر نشده است در برابر حرارت مقاومتر از پودر آن است، ولي چون اكثراً پودر زردچوبه در بازار به فروش ميرسد، براي نگهداري طولاني مدت آن بهتر است در جاي خنك نگهداري شود.
زردچوبه براي زنان حامله مضر است
مراداف، نيز درباره عوارض زردچوبه ميگويد: زنان حامله و افرادي كه به انسداد كيسه صفرا مبتلا هستند، كمتر از زردچوبه استفاده كنند.