shirin71
07-11-2011, 12:53 AM
گنجاندن میان وعده در برنامه غذایی موجب رشد فكری و جسمی كودكان میشود
سلامت نیوز : استفاده از یك میان وعده با ارزش غذایی مناسب نظیر شیر، میوه و خرما در برنامه غذایی كودك موجب رشد جسمی و مغزی وی میشود.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: به دلیل شكلگیری عادات غذایی در سنین پایین، از همین زمان باید مواد غذایی سالم را در اختیار كودك قرار داد و به تأمین مواد مغذی مورد نیاز او در وعدههای اصلی و میان وعدههای غذایی توجه كرد.
دكتر زهرا عبداللهی، افزود: مصرف تنقلات كم ارزش به عنوان میان وعده، موجب كاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین، ویتامین و املاح شده و زمینه را برای تأخیر رشد كودك فراهم می كند.
وی تصریح كرد: مصرف تنقلات تجاری كم ارزش به دلیل زیادی نمك، چربی و شكر موجب بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، پوكی استخوان و افزایش كلسترول خون در دوران بزرگسالی میشود.
به گفته سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه، این گونه تنقلات دارای افزودنیهای رنگی، نگهدارندهها و طعمدهندههای مصنوعی هستند كه مصرف بیرویه آنها موجب پرتحركی كودكان میشود.
دكتر عبداللهی درخصوص جایگاه و اهمیت میان وعدههای غذایی در برنامه غذایی كودكان، گفت: از آنجایی كه معده كودك كوچك ولی نیاز او به انرژی زیاد است، با خوردن سه وعده اصلی غذا نیازهای تغذیهای او تأمین نمیشود و میان وعده تنها سهم كوچكی در تأمین نیازهای غذایی كودك دارد و نمیتواند جایگزین وعده غذای اصلی شود. بنابراین كودكان باید در هر روز حداقل 5 وعده غذا شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده مصرف كنند.
وی تأكید كرد: میان وعدههایی نظیر شكلات، آب نبات، شیرینی و چیپس فقط حاوی انرژی بوده و ارزش غذایی دیگری ندارند بنابراین از دادن آن به كودك خودداری كنند زیرا سبب اضافه وزن و چاقی او میشود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد: میان وعده میتواند عادات غذایی درست یا نادرست را در كودك ایجاد كند و انتخاب میان وعده مناسب مانند انوع خشكبار و مغزها همراه با میوهها موجب افزایش آهن دریافتی كودك میشود.
سلامت نیوز : استفاده از یك میان وعده با ارزش غذایی مناسب نظیر شیر، میوه و خرما در برنامه غذایی كودك موجب رشد جسمی و مغزی وی میشود.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: به دلیل شكلگیری عادات غذایی در سنین پایین، از همین زمان باید مواد غذایی سالم را در اختیار كودك قرار داد و به تأمین مواد مغذی مورد نیاز او در وعدههای اصلی و میان وعدههای غذایی توجه كرد.
دكتر زهرا عبداللهی، افزود: مصرف تنقلات كم ارزش به عنوان میان وعده، موجب كاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین، ویتامین و املاح شده و زمینه را برای تأخیر رشد كودك فراهم می كند.
وی تصریح كرد: مصرف تنقلات تجاری كم ارزش به دلیل زیادی نمك، چربی و شكر موجب بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، پوكی استخوان و افزایش كلسترول خون در دوران بزرگسالی میشود.
به گفته سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه، این گونه تنقلات دارای افزودنیهای رنگی، نگهدارندهها و طعمدهندههای مصنوعی هستند كه مصرف بیرویه آنها موجب پرتحركی كودكان میشود.
دكتر عبداللهی درخصوص جایگاه و اهمیت میان وعدههای غذایی در برنامه غذایی كودكان، گفت: از آنجایی كه معده كودك كوچك ولی نیاز او به انرژی زیاد است، با خوردن سه وعده اصلی غذا نیازهای تغذیهای او تأمین نمیشود و میان وعده تنها سهم كوچكی در تأمین نیازهای غذایی كودك دارد و نمیتواند جایگزین وعده غذای اصلی شود. بنابراین كودكان باید در هر روز حداقل 5 وعده غذا شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده مصرف كنند.
وی تأكید كرد: میان وعدههایی نظیر شكلات، آب نبات، شیرینی و چیپس فقط حاوی انرژی بوده و ارزش غذایی دیگری ندارند بنابراین از دادن آن به كودك خودداری كنند زیرا سبب اضافه وزن و چاقی او میشود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد: میان وعده میتواند عادات غذایی درست یا نادرست را در كودك ایجاد كند و انتخاب میان وعده مناسب مانند انوع خشكبار و مغزها همراه با میوهها موجب افزایش آهن دریافتی كودك میشود.