PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شارژ تلفن همراه و لپ‌تاپ با پيل سوختي جيبي



shirin71
07-11-2011, 12:30 AM
http://konjkav.com/images/image.php?w=200&h=200&url=/images/news/Multimedia_pics_1388_7_IT_441310245235.jpegمحق ان دانشگاه آکسفورد نانوکاتاليست جديدي ساخته‌اند که مي‌تواند در دماي محيط و بدون نياز به حلال‌ها يا افزودني‌ها هيدروژن توليد کند.


با استفاده از اين نانوکاتاليست که از اسيد فرميک، هيدروژن توليد مي‌کند، مي‌توان پيل سوختي ساخت که به تدريج جايگزين باتري‌هاي ليتيومي شود و به افزاره‌هاي قابل حمل توان دهد.

نتايج اوليه اين تحقيق نويدبخش هستند و نشان مي‌دهند که ساخت پيل سوختي هيدروژني که بتوان آن را در جيب گذاشت، امکان‌پذير است.

ذره هسته - پوسته (اتم‌هاي پالاديوم روي يک نانوذره نقره(.

راهبرد جديد شامل قراردادن لايه‌ اتمي منفردي از اتم‌هاي پالاديوم روي نانوذرات نقره است. ادمان تسانگ يكي از پژوهشگران مي‌گويد: اثرات ساختاري و الکترونيکي نقره زيرين خواص کاتاليستي پالاديوم را به شدت تحت تاثير قرار مي‌دهد، بطوري که فعاليت کاتاليستي موثر آن به حدي مي‌رسد که مي‌تواند اسيد فرميک را در دماي اتاق به هيدروژن و دي‌اکسيدکربن تبديل کند.

وي توضيح مي‌دهد که ذخيره‌سازي و جابجايي مايعات آلي از قبيل اسيد فرميک، بسيار آسان‌تر و ايمن‌تر از ذخيره‌سازي هيدروژن است.

اين نانوکاتاليست قادر به توليد هيدروژن از سوخت مايع ذخيره‌شده در يک محفظه‌ يک بار مصرف يا قابل مصرف مجدد خواهد بود؛ بنابراين با استفاده از آن مي‌توان پيل سوختي کوچکي ساخت که مي‌تواند به افزاره‌هاي الکترونيکي قابل ‌حملي نظير گوشي‌هاي تلفن همراه و لپ‌تاپ‌ها توان بدهد.

مزيت ديگر اين فناوري جديد اين است که بخار گاز توليد شده از اين واکنش به طور عمده از هيدروژن و دي‌اکسيدکربن تشکيل شده است و عاري از مونواکسيدکربن مسموم‌کننده‌ کاتاليست است. اين مزيت نياز به فرايند‌هاي تميز کردن و افزايش دادن طول ‌عمر پيل‌هاي سوختي را از بين مي‌برد.

اين شيميدانان براي تعيين مشخصات اين نانوکاتاليست با استفاده از پرتونگاري پروب اتمي، با جرج اسميت و پاول باگت در گروه مواد دانشگاه آکسفورد، همکاري مي‌کنند. اين فناوري مهم، موضوع يک اختراع ثبت‌شده جديد است.

ادمان توضيح مي‌دهد که قبل از اين‌که بتوان به يک افزاره واقعي رسيد، صدها مشکل وجود دارد؛ اما ما اين موضوع را بررسي مي‌کنيم که آيا اين امکان وجود دارد که با استفاده از اين نانوکاتاليست جديد، يک فناوري ابداع کرد که جايگزين فناوري باتري يون ليتيوم شود، بطوري که طول‌عمر طولاني‌تري و تاثير کمتري روي محيط‌ زيست داشته باشد.

اين شيميدانان جزئيات نتايج کار تحقيقاتي خود را در مجله‌ Nature Nanotechnology منتشر کرده‌اند.