توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : جزئیات طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه هادر این تاپیک
shirin71
07-07-2011, 04:10 PM
رییس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در مورد تفكیک جنسیتی دانشگاهها طبق گزارشی كه دكتر دانشجو به ما داده است این نكته مطرح است كه در صورت امكان، معاشرت مرد و زن و اختلاط دانشجویان دختر و پسر در دانشگاهها براساس موازین اسلامی باشد.
علی عباسپور تهرانیفرد افزود: بر این اساس در شرایطی كه امكانپذیر باشد، گروههای جداگانهای برای دانشجویان دختر و پسر بدون تحمیل هزینه اضافهتر بر دانشگاه یا بدون ایجاد اختلاف در برنامه درسی دانشجویان اختصاص دهیم، تفكیک جنسیتی انجام میشود.
وی افزود: در بسیاری رشتهها، كلاسها در گروههای متعددی تشكیل میشود، لذا میتوان چند گروه را به دانشجویان دختر و تعدادی را به دانشجویان پسر اختصاص داد.
عباسپور خاطرنشان كرد: اینكه همه دانشگاههایی كه هم دختر و هم پسر پذیرش میكند را تفكیک كنیم، مطرح نبوده و نیست.
به گفته وی، بحثهایی درباره تفكیک جنسیتی در چارچوب موازین اسلامی و قالب مذكور مطرح شده است و این امر فراتر از آن چارچوب امكانپذیر نیست، نمیتوانیم كل دانشگاهی مثل دانشگاه تهران را تفكیک جنسیتی كنیم چون به ویژه در سالهای آخر دوره لیسانس یا دورههای فوق لیسانس و دكترا تفكیک جنسیتی امكانپذیر نیست.
shirin71
07-07-2011, 04:13 PM
روستا آزاد :جزئیات تفکیک جنسیتی در دانشگاه شریف/ تفکیک کلاس سال اولیها
رئیسدانشگاه صنعتی شریف با اشاره به برنامه های این دانشگاه در زمینه تفکیکجنسیتی گفت: کلاسهای جداگانه ای برای دانشجویان پسر و دختر سال اول دانشگاهبرگزار می شود.
دکتررضا روستا آزاد بابیان اینکه تفکیک جنسیتی از برنامه های وزارت علوم استافزود: در اینراستا دانشگاه شریف برنامه هایی را برای تفکیک جنسیتی درنظر گرفته است.
رئیسدانشگاه صنعتی شریف دراین باره اضافه کرد: زمانی که دانشجویان از محیطدبیرستان وارد محیطدانشگاه می شوند، شوکی به آنها وارد می شود که این امرموجب می شود کهبسیاری از خانواده ها برای حل این مشکل به ما مراجعهکنند. از این رو بهمنظور عادی سازی محیط دانشگاه برنامه هایی برایدانشجویان سال اول در نظرگرفته شد.
روستا آزاد یادآور شد: با توجه به فضای دانشگاه و میزان جمعیت دختران و پسران اقدام به جداسازی کلاسهای دانشگاه می شود.
ویازدواج دانشجویی را ازدیگر برنامه های این دانشگاه ذکر و خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش آمارطلاق و ازدواجهای ناموفق، تمهیدات و برنامه هاییرا برای ازدواج دانشجوییدر این دانشگاه پیش بینی کرده ایم.
رئیسدانشگاه صنعتی شریف باتاکید بر اینکه بهترین سن ازدواج افراد زماندانشجویی است، گفت: طبق اینبرنامه به دانشجویان در زمینه ازدواجهای موفقکمک می شود
shirin71
07-07-2011, 04:14 PM
دانشگاه مازندران هم تفکیک جنسیتی شد
پس از دانشگاه شریف که اعلام کرد دانشجویان ورودی سال 90 را تفکیک جنسیتی می کند، دانشگاه مازندران هم چنین تصمیمی را البته گسترده تر گرفته است.
رییس دانشگاه مازندران با اشاره به آغاز طرح تفکیک جنسیتی در کلاسهای دروس عمومی این دانشگاه، گفته: "اگر تعداد دانشجویان دروس تخصصی به حد نصاب لازم برسد و امکانات وجود داشته باشد، کلاسهای این دروس هم تفکیک میشود."
دکتر احمد احمدپور با اشاره به اجرای صد در صدی طرح تفکیک جنسیتی در دروس عمومی این دانشگاه، به ایسنا گفت: "سایر دروس و واحدها نیز در دستور کار اجرای این طرح قرار دارند. طرح تفکیک جنسیتی برای تمامی دانشجویان جدید الورود نیز اجرا میشود."
به گفته او از مهرماه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه مازندران با جدیت بیشتری پیگیری میشود: "با توجه به برگزاری جلسات مشترک با روسای دانشکدهها و مدیران گروهها، این طرح تا جایی که در حد امکانات دانشگاه باشد اجرا میشود."
پیش از این دکتر رضا روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره برنامه های این دانشگاه برای تفکیک جنسیتی گفته بود: "کلاسهای جداگانه ای برای دانشجویان پسر و دختر سال اول دانشگاه برگزار می شود. در این راستا دانشگاه شریف برنامه هایی را برای تفکیک جنسیتی در نظر گرفته است."
همچنین جلیل دارا، مدیر کل اداره امور فرهنگی وزارت علوم درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها و اجرای آن از سال تحصیلی جدید گفته است: "مطابق قوانین موجود بایستی این تقاضاها و درخواستها سالها پیش اجرا میشد. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این بوده است که اگر دانشگاهها امکان جداسازی کلاسها را داشته باشند، باید کلاسها و فضای دانشگاه را جدا کنند و سیاست وزارت علوم نیز این است که تا جای امکان، دانشجویان دختر و پسر از هم تفکیک شوند. دانشگاههایی که این امکان را دارند به تاکید وزیرعلوم ملزم به اجرای این طرح هستند."
shirin71
07-07-2011, 04:14 PM
جدا سازی پسر و دختر در دانشگاه مفهومی ندارد
باوجود اینکه خبرهای مختلفی درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاهها در سال تحصیلی جدید منتشر شده است، اما رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس میگوید طرحی برای این کار وجود ندارد.
این در حالی است که برخی نمایندگان اعلام کردند کامران دانشجو، وزیر علوم درباره طرح تفکیک دانشجویان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس صحبت کرده و قرار است که از مهر ماه این طرح اجرا شود.
اما به گفته رئیس کمیسیون وزیر علوم در کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شد تا درباره برنامههای وزارت علوم در سال تحیصلی جدید و اسلامی کردن دانشگاهها توضیحاتی را به نمایندگان دهد: “اما وی مسألهای را تحت این عنوان که از مهرماه سال جاری طرح تفکیک جنسیتی اجرا خواهد شد، بیان نکرد.”
هرچند که گفته شده در دانشگاه شریف و دانشگاه مازندران ورودیهای سال ۹۰ تفکیک جنسیتی میشوند. گویا این خبرها سبب شد تا رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نامهای به وزیر علوم پیرامون طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها بنویسد.
علی عباسپور تهرانی درباره این نامه به خبرآنلاین میگوید: “در این نامه از وزیر خواستم تا اگر قرار است که چنین طرحی در دانشگاهها اجرا شود جزئیات آن در اختیار کمیسیون قرار گیرد تا ما هم مطلع شویم.”
به گفته او “ظاهرا” هیچ طرحی وجود ندارد: “اطلاع دقیقی از جزئیات طرحی که وزارت علوم برای حجاب و عفاف در دانشگاه ها داده در دست نیست.”
عباسپور تهرانی با تاکید بر اینکه این ۲ جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند میگوید: “ما وضعیت دانشگاهها را نامطلوب تر از جامعه نمیدانیم و تفکیک جنسیتی تا به آنجا می تواند پیش رود و انجام گیرد که ضربهای به برنامه تحصیلی دانشجویان وارد نکند. در روزهای اخیر این موضوع در رسانهها سروصدای زیادی کرده و برخی از دانشگاهها نیز از اجرای این طرح طی ماههای آینده خبر دادهاند در حالیکه جداسازی دختر پسر در دانشگاهها مفهومی ندارد چرا که این دو جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند و همان رابطهای که در جامعه میان زن و مرد حاکم است در دانشگاهها نیز وجود دارد و به چشم میخورد.”
منبع : آفتاب
shirin71
07-07-2011, 04:15 PM
علی مطهری با ارسال نامه سرگشاده ای به محمود احمدی نژاد به اظهارات صبح امرو ز وی دال بر مخالفت با تفکیک جنسیتی پاسخ داد.
فرزند شهید مطهری به رئیس جمهور نوشته است: به هر حال یا این سخن را از روی اعتقاد گفته اید و یا با اهداف سیاسی، در هر دو صورت قابل توجیه نیست .
متن کامل این نامه که در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته است را در ادامه بخوانید:
جناب آقای دکتر احمدی نژاد
ریاست محترم جمهوری اسلامی
با اهداء سلام، در نامه ای خطاب به وزرای علوم و بهداشت نوشته اید:"شنیده شده است که در برخی دانشگاه ها رشته ها و کلاسهای تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال می گردد. ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیر عالمانه جلوگیری شود".
این که عدم اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها و غیر دانشگاه ها بر اختلاط اولویت دارد و تا آنجا که عسر و حرجی در کار نباشد باید محیطهای علمی ما محیط های جداگانه باشد مورد اتفاق فقهای عظام است، همچنان که حوزه های علمیه ما محیطهای مختلط نیستند و اگر تاسیس دانشگاهها هم از همان ابتدا به دست ما بود و به تقلید از غرب نبود دانشگاه ها نیز به صورت دانشگاههای دخترانه و پسرانه تاسیس می شدند. اکنون که این راه کج را از سال 1313 تا به امروز پیموده ایم بهترین راه ، تاسیس دانشگاههای دخترانه است، کاری که رژیم شاه نیز به آن توجه داشت و دانشگاه فرح آن روز و الزهرای امروز را تاسیس کرد و متاسفانه ما در طول سی و دو سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ دانشگاه معظم دخترانه ای تاسیس نکرده ایم، در حالی که امروز در آمریکا نیز دانشگاه دخترانه مورد استقبال قرار گرفته است.
بدیهی است امروز که دانشگاههای دخترانه به اندازه کافی نداریم باید در حد امکان از اختلاط جلوگیری کنیم و تلاشهایی که وزیر محترم علوم و همکارانشان انجام می دهند در مسیراسلامی کردن دانشگاه ها از نظر ظاهر و محتواست، گرچه اینجانب به برخی از آنها گفتم سرانجام آقایان مشائی و احمدی نژاد تحمل نخواهند کرد و این طرح را نیز مانند قانون عفاف و حجاب معلق خواهند نمود و امروز این پیش بینی به حقیقت پیوست.
اگر بناست اختلاط آزاد باشد باید روابط جنسی هم مانند دنیای غرب آزاد باشد والا عوارض روحی و روانی در پی خواهد داشت. نمی توان بخشی از نظام خانوادگی و روابط زن و مرد را از اسلام گرفت و بخشی را از غرب . یا باید نظام اسلامی را در این حوزه پیاده کنیم یا نظام غربی. روش امثال جناب عالی مصداق« کج دار و مریز» است.
این که حکم اسلام یعنی اولویت عدم اختلاط دختر و پسر را علی رغم نظرات چند مرجع تقلید، امری سطحی و غیر عالمانه نامیده اید بسیار مایه تاسف است و دلیل دیگری بر لیبرال بودن این دولت در حوزه فرهنگ است. از آنجا که جناب عالی اظهار علاقه به شهید آیت الله مطهری می کنید، چند جمله از ایشان در این خصوص نقل می کنم. در کتاب مسئله حجاب می فرمایند:
اگر دختران در اجتماعات عمومى لباس ساده بپوشند، کفش ساده به پا کنند، با چادر یا با مانتو و روسرى کامل به مدرسه و دانشگاه بروند، آیا در چنین شرایطى بهتر درس مىخوانند یا با وضعى که مشاهده مىکنیم؟ اصولًا اگر التذاذهاى جنسى و منظورهاى شهوانى در کار نیست چه اصرارى است که بیرون رفتن زن به این شکل باشد؟ چرا اصرار مىورزند که دبیرستانهاى مختلط به وجود آورند؟.
من شنیدهام در پاکستان معمول بوده است- نمىدانم الآن هم معمول هست یا نه- که در کلاسهاى دانشگاه بخش پسران و دختران به وسیله پردهاى از یکدیگر جدا باشد و فقط استادى که پشت تریبون قرار مىگیرد مشرف بر هر دو باشد. آیا بدین طریق درس خواندن چه اشکالى دارد؟
و در کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران می فرمایند:
صراط مستقیم باریک است. کمى از این طرف برویم پرت مىشویم، کمى از آن طرف برویم هم پرت مىشویم. اندکى به نام عفت و عصمت و پاکى، زن را به گوشه صندوقخانهها بکشانیم پرت شدهایم، یک ذره به نام دخالت خانمها در اجتماعات و فعالیتها حریم را بشکنیم نیز از آن طرف افتادهایم. شرکت در اجتماعات ملازم با اختلاط نیست. شرکت، ملازم با نوعى التذاذ جنسى از یکدیگر بردن نیست. پیغمبر اکرم در مسجد مدینه، زنها را اجازه مىداد مىآمدند، مردها را هم اجازه مىداد مىآمدند. زنها را منع نکرد. ولى یک دفعه فرمود: اى کاش ما براى خانمها درِ دیگرى از مسجد باز کنیم (دلش نمىخواست که زنها و مردها از یک در داخل و خارج شوند؛ به یکدیگر تنه مىزنند، فساد از همین جا پیدا مىشود) که بعد «باب النساء» را ساختند و الان هم در همان محل در مسجد مدینه درى هست به نام «باب النساء» که مخصوص زنهاست. زنها و مردها مى آمدند در مسجد پیغمبر پاى وعظ پیغمبر مىنشستند، وقتى که خارج مىشدند چون کوچههاى مدینه تنگ بود ازدحام جمعیت مىشد، زن و مرد با یکدیگر مخلوط مىشدند، مردِ جوان بود زن جوان بود، احیانا به یکدیگر تنه مىزدند. فرمود: بهتر این است که زنها از کنار حرکت کنند، مردها از وسط. پیغمبر اکرم خوش نداشت که این حرکت به صورت اختلاط باشد. منطق صحیح همین است.
به هر حال یا این سخن را از روی اعتقاد گفته اید و یا با اهداف سیاسی، در هر دو صورت قابل توجیه نیست .
با تقدیم احترام
منبع : خبر آنلاین
shirin71
07-07-2011, 04:15 PM
واکنش ها به نامه روز گذشته احمدی نژاد
خبرآنلاین نوشت: نامه کوتاه احمدی نژاد، درباره منع تفکیک جنسیتی و بازنشستگی استادان، موجی از انتقادات را نسبت به سیاستهای دولت در دانشگاه ها برانگیخته است.
رییس جمهور دست به قلم شد و به دو وزیر کابینه اش تکلیف کرد دست از "بازنشستگی بی رویه استادان" و "تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها" بردارند. این دو اقدام به تعبیر وی، "غیر عالمانه و سطحی" تلقی شده، با این همه، نامه کوتاه احمدی نژاد که پاراگرافهای آن با عبارت "شنیده شده است" آغاز شده، با واکنشهایی همراه بوده، زیرا از یک سو، برخی استادان دانشگاه بازنشسته شده، از آن تعجب می کنند،"بوی انتخابات" می شنوند، و برخی از چهره های دانشگاهی، مجلس، سنتی و مذهبی نیز درباره آنچه "تفکیک جنسیتی" در دانشگاه ها خوانده می شود، بارها حمایت قاطع خود را اعلام کرده اند و با این حکم رئیس جمهوری، مخالفند و می گویند لیبرالیستی و استالینستی است.
نگرانی رئیس جمهور، برای دانشگاه ها انتخاباتی نباشد؟
یکی از استادانی که با موج بازنشستگی یکی دو سال پیش، از محیطهای علمی دور شد، محمد خوش چهره، استاد بنام اقتصاد دانشگاه تهران است که درباره این نامه می گوید:" اگر واکنش رئیس جمهور درباره بازنشستگی اساتید واجد پیام های تبلیغاتی و انتخاباتی باشد بیشتر بر نگرانی موجود می افزاید."
این فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس، تغییرات در ترکیب اعضای هیات علمی و استادان دانشگاه ها در دوران دولت نهم را "سیاسی" می داند: "چینش افراد جدید در جایگاه عضو هیئت علمی بیشتر منطق و توجیه سیاسی داشته، اگرچه برخی معتقدند جای خالی اساتید بازنشسته را با جذب های سریع و شتاب زده اعضای هیئت علمی جدید پر کرده اند."
این چهره اصولگرا، تغییرات اخیر در دانشگاه ها را "استالینیستی" می خواند: "می خواهند مشکلات دانشگاه ها را با برخی روشهای انحرافی استالینی حل کنند که در بعضی سطوح اجرایی با ملاحظات سیاسی و جناحی بر مصالح و منافع ملی چربش دارد. از جمله این ملاحظات سیاسی می توان به چینش مدیریت ها و کادرهای به ظاهر علمی با انگیزه های سیاسی و باندی اشاره کرد."
سیاستگذاران آموزشی مجلس نیز متعجبانه به این حکم نگاه می کنند. رئیس کمیسیون آموزش مجلس به خبرآنلاین می گوید:"برخورد رئیس جمهور با موضوع بازنشسته کردن اساتید شعاری است و دولت واقعیتها را در نظر نمی گیرد."
بنا به اظهارات علی عباسپور تهرانی، " اکنون که دانشگاهها از لحاظ علمی به وضعیت نامطلوبی رسیده اند رئیس جمهور به فکر چاره افتاده و تعجب می کنم که چرا با وجود سالها تذکر و مخالفت مجلس رئیس جمهور اکنون به فکر این موضوع افتاده است."
حامیان تفکیک جنسیتی، منتقد این تصمیم دولت
بند دوم نامه رئیس جمهور به منع "رشته ها و کلاسهای تک جنسیتی" اشاره دارد. موضوعی که این روزها به "تفکیک جنسیتی" معروف شده، هر چند وزیر علوم می گوید این اصطلاح را رسانه های بیگانه ای مانند bbc و voa ساخته اند.
اکنون مقابله با این طرح در دستور کار وزارتهای علوم و بهداشت قرار گرفته، ولی حامیان سرسخت تفکیک جنسیتی می گویند با جداسازی دختران از پسران در دانشگاه ها، مراکز آموزشی و علمی، "اسلامی" می شود. در آخرین اظهار نظرها در این باب، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفته: "رعایت دقیق، منطقی و اصولی حجاب و عفاف و روابط دانشجویان دختر و پسر در محیط های دانشجویی از موارد کلیدی اسلامی شدن فضای دانشگاهها است و جلوگیری از اختلاط زن و مرد و تفکیک جنسیتی در محیط های دانشجویی به شکلی که حق دانشجویان دختر و پسر بخاطر تفکیک جنسیتی تضییع نشود، باید صورت گیرد."
احمد خاتمی، یکی از ائمه موقت جمعه در تهران نیز از منع تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها انتقاد کرده و گفته: "باید به رئیس دانشگاهی که کلاسهای آقایان و خانمها را جدا کرده مدال داد نه اینکه وی مورد بازخواست و اعتراض قرار گیرد که چرا تفکیک جنسیتی میکنید."
با این همه، وزارت بهداشت رسما گفته نمی تواند تفکیک جنسیتی را در دانشگاه های خود پیاده کند، زیرا ترکیب بیماران از جنسیتهای مذکر و مؤنث، امکان تفکیک جنسیتی در دانشگاههای علوم پزشکی را نمی دهد.
با این حال، به نظر می رسد برخی چهره های مذهبی و مراجع تقلید که با فتواهای خود از تفکیک جنسیتی حمایت کرده اند نیز با این اقدام رئیس جمهور، مخالف خواهند بود.
علی مطهری از چهره های با نفوذ اصولگرا در مجلس نیز با انتشار نامه سرگشاده ای خطاب به رئیس جمهور در خبرآنلاین، موضعگیری احمدی نژاد را "لیبرالیستی" خوانده و می نویسد: "این که حکم اسلام یعنی اولویت عدم اختلاط دختر و پسر را علی رغم نظرات چند مرجع تقلید، امری سطحی و غیر عالمانه نامیده اید بسیار مایه تاسف است و دلیل دیگری بر لیبرال بودن این دولت در حوزه فرهنگ است."
نماینده تهران، نتیجه گیری خود را از آزادی حضور دختران و پسران در یک کلاس درس، اینگونه اعلام کرده: " اگر بناست اختلاط آزاد باشد باید روابط جنسی هم مانند دنیای غرب آزاد باشد والا عوارض روحی و روانی در پی خواهد داشت."
و در پایان نوشته: "این سخن را از روی اعتقاد گفته اید و یا با اهداف سیاسی، در هر دو صورت قابل توجیه نیست ."
اکنون به نظر می رسد احمدی نژاد با انتخاب آگاهانه نسبت به حساسیتهای چهره های سنتی و مذهبی و مجلسیان نسبت به موضوع تفکیک جنسیتی، خود را برای پیامدهای حتمی این دستور آماده می کند.
این پیامدها، هر چه که باشد، مطمئنا منجر به نزدیک شدن نظرات دولت با منتقدانش نخواهد شد.
شاید به همین دلیل است روسای دانشگاه ها، بیانیه ای منتشر کرده اند و در آن نوشته اند:
"روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، همگان را به پرهیز از شعارزدگی در اعلام موافقت یا مخالفت در این عرصه دعوت می نماید ... و برنامه ها و اقداماتی را که در این حوزه (عفاف و حجاب) فراتر از برداشتهای نازل شکلی و مبتنی بر سیاستهای عالمانه، قانونی و منطقی و روشهای اصولی و تدریجی [که] مورد توجه ریاست جمهوری تعریف می شوند را امری لازم و ضروری و موثر می دانند."
shirin71
07-07-2011, 04:15 PM
واکنش وزیر علوم به نامه احمدی نژاد
وي ادامه داد: در نتيجه ممكن بود آن هدفي كه روساي دانشگاهها و وزارت علوم براي آن دلسوزانه اقدام ميكردند با چالشهاي بيجهتي روبهرو شود و لذا رييسجمهور فرمان توقف و جلوگيري از آن را صادر كردند كه طبعا توسط مسوولين وزارت علوم و نيز روساي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي به گوش جان شنيده شد و دستور وي بيوقفه اجرا ميشود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به نامه اخير رييسجمهور به وزراي علوم وبهداشت درباره خودداري از بازنشسته نمودن بي رويه اساتيد و تفكيك جنسيتي، گفت: دستور رييسجمهور را به گوش جان شنيده و اجرا خواهيم كرد.
كامران دانشجو كه هماكنون به همراهي معاون اول رييسجمهور درعراق به سر ميبرد، در گفتوگوي اختصاصي با ايسنا، درباره دستور اخير رييسجمهور در خصوص طرح تكجنسيتي شدن دانشگاهها، گفت: روسا و مسوولين دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور در طول يكسال گذشته با درك اهميت مصوبات شوراي انقلاب فرهنگي كه ساليان دراز بر زمين مانده بود و با نيت خالصانه به دنبال اجرايي كردن اين مصوبات و حفظ حدود اسلامي كردن در دانشگاهها بودند.
وي با اشاره به سابقه اين طرح كه در شوراي انقلاب فرهنگي و در خرداد و تير سال 66 طي چهار جلسه در قالب 14 بند به تصويب رسيده است، گفت: اين طرح تاكنون اجرايي نشده و بر زمين مانده بود. البته در گذشته اقدامات بسيار مناسبي را انجام دادند و راهكارهاي فراواني را هم در مسير اجرايي كردن اين مصوبات برداشتند. اين مصوبات اعتقاد روساي دانشگاهها در راستاي اسلامي كردن محيط دانشگاه بود تا دانشگاه در محيطي سالمتر، با نشاطتر و با رعايت اخلاق و شئونات اسلامي بيشتر فعاليتهاي علمي، پژوهشي و توليد خود را ادامه دهد و يكي از اين راهكارها در دوره اخير ايجاد كلاسها و بعضا رشتههاي تكجنسيتي بود كه موجب دلنگراني رييسجمهور شد.
دانشجو در ادامه در پاسخ به اين سوال كه اگر وزارت علوم مصوبه شوراي انقلاب فرهنگي را اجرا كرده، علت دلنگراني رئيسجمهور چيست؟ گفت: شايد وي اين راهكار را به خاطر اثرات سوئي مناسب ندانستند، البته رييسجمهور اجرايي كردن مصوبات شوراي انقلاب فرهنگي در خصوص اسلامي كردن دانشگاهها را زير سوال نبردند و از رييسجمهوري كه در مسير اعتلاي فرهنگ اسلام تمام تلاش خودش را انجام داده است انتظارم همين بود. اما اين راهكار يعني تشكيل برخي كلاسهاي تكجنسيتي و بعضا رشتههاي تكجنسيتي در برخي دانشگاهها و يا اعلام برخي دانشگاهها براي مقررات وروديهاي جديد از اول مهر، به نظر رئيسجمهورمان تبعات سوئي داشته و ممكن بود يك دوگانگي در درون دانشگاه پيش بياورد كه بدينترتيب آن هدف اصلي را زيرسوال ميبرد.
وي ادامه داد: در نتيجه ممكن بود آن هدفي كه روساي دانشگاهها و وزارت علوم براي آن دلسوزانه اقدام ميكردند با چالشهاي بيجهتي روبهرو شود و لذا رييسجمهور فرمان توقف و جلوگيري از آن را صادر كردند كه طبعا توسط مسوولين وزارت علوم و نيز روساي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي به گوش جان شنيده شد و دستور وي بيوقفه اجرا ميشود.
ايجاد كلاس تكجنسيتي در دانشگاهي كه درهر دو جنس پذيرش دارد، متوقف ميشود
دانشجو با اعلام اينكه با دستور رييسجمهور اين شيوه اخير متوقف ميشود اظهار كرد: ايجاد كلاس تكجنسيتي در دانشگاهي كه در هر دو جنس پذيرش دارد، متوقف ميشود. بدون اينكه بقيه فعاليتها در مسير اسلامي شدن دانشگاهها زير سوال برده شود و مطمئنا توقف اين هدف كلي مدنظر رييسجمهور نبوده و نخواهد بود. البته تاكيد ميكنم دستور مطاع رييسجمهور به گوش جان شنيده و بلافاصله عملي ميشود.
تاسيس دانشگاه تكجنسيتي يا ايجاد پرديسهاي خواهران و برادران در حال بررسي است
وزير علوم و تحقيقات و فناوري در ادامه درباره اينكه آيا روشهاي ديگري جانشين طرح اخير خواهد شد يا خير؟ پاسخ داد: اميدواريم كه راهكارهاي عالمانه ديگري مثل تاسيس دانشگاه تكجنسيتي يا ايجاد پرديسهاي خواهران و برادران در طرحهاي گسترش آموزش عالي و دانشگاهها و يا طرحهاي عالمانه ديگري كه مصوبه مورد نظر را اجرايي كند يا احيانا طبعات سوئي اين راهكار متوقفشده را نداشته باشد و موجب دلنگراني رييسجمهور هم نشود.
وزير علوم افزود: به عنوان مسوول و خدمتگذار مردم و منصوب از طرف رييسجمهور اميدم اين است كه با درايت و تدبيري رييس جمهور در طول مسير اسلامي شدن دانشگاهها كه با توجه به شناختي كه سالهاي سال است از ايشان دارم و ميدانم كه رعايت اخلاق و حدود اسلامي در دانشگاهها و در كل اسلامي شدن دانشگاه خصوصا از بعد محتوي حتما يكي از دغدغههاي رييسجمهور است، ايشان در طول اين مسير هم ما و هم روساي دانشگاهها را از هدايتها و حمايتهاي راهگشاي خودشان محروم نكنند و هر زماني كه خطري را احساس كردند يا اجراي روشي در نظرشان احيانا طبعات سوئي داشت به ما و روساي دانشگاهها هشدار لازم را بدهند و ما هم همچون اين دفعه هر بار كه هشدار بدهند و ما را هدايت كنند به گوش جان خواهيم شنيد و دستور ايشان براي ما كه برخواسته از دلسوزي و احساس مسووليت براي انقلاب و كشور است، مطاع است و به سرعت اجرايي ميشود.
پيشنهاد افزايش سن بازنشستگي و سنوات خدماتي اعضاي هيات علمي در دانشگاهها را با شوراي انقلاب فرهنگي مطرح كردهام
توقف بازنشستگي اساتيد تا زمان اعلام نتايج طرح جديد وزارت علوم
وزيرعلوم و آموزش عالي در بخش ديگري از اين گفتوگو به موضوع بازنشسته شدن اساتيد اشاره كرد و گفت: پيشنهادي چندماه پيش توسط خود بنده در اينباره به شوراي انقلاب فرهنگي ارايه شد كه اين پيشنهاد براي بررسي كارشناسان طرح به شوراي معين ارجاع شد. در آن پيشنهاد من افزايش سن بازنشستگي و سنوات خدماتي اعضاي هيات علمي در دانشگاهها را مطرح كردم. به اين علت كه تعداد اعضاي هيات علمي كشور همچنان كم است و با كمبود هيات علمي مواجه هستيم.
دانشجو اضافه كرد: در دانشگاهها به 20 هزار هيات علمي نياز داريم. البته ما همين امسال با عنايت رييسجمهور كه مجوز هفتهزار هيات علمي را صادر نمود توانستيم 2500 هيات علمي استخدام كنيم. وزارت علوم خود پيشقدم شد و اين پيشنهاد را ارايه كرد تا بتوانيم از اعضاي هيات علمي در سنوات آموزشي بيشتري استفاده كنيم.
تا قبل از بررسي اين طرح حكم بازنشستگي كسي صادر نشود تا نتيجه بررسي كارشناسانه آن در شوراي معين شوراي انقلاب فرهنگي مشخص شود
اين طرح به شوراي معين رفته است و من فكر ميكنم رييسجمهور در بند اول دستور اخيرشان اين موضوع را مدنظر داشتهاند تا قبل از بررسي اين طرح حكم بازنشستگي كسي صادر نشود تا نتيجه بررسي كارشناسانه آن در شوراي معين شوراي انقلاب فرهنگي مشخص شود و دانشگاهها با يك رويه متحدالشكل اين كار را اگر نياز بود انجام بدهند. البته در اينجا هم دستور ايشان مطاع است و روساي دانشگاهها در اينباره مثل بند ديگر آن را به گوش جان شنيدند و اجرا خواهند كرد.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.