PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : با ستاره دنباله دار بیشتر آشنا شوید



shirin71
07-03-2011, 02:18 AM
http://images.astronet.ru/pubd/2003/06/23/0001191163/halebopp8_aac_big.jpg



روزگاری همین که ستاره ی دنباله داری در آسمان پیدا می شد ، مردم از ترس به خود می لرزیدند . آنان می پنداشتند که ستارگان دنباله دار پیک ها و علایم بلا هستند و رسیدن بلا و وبا ، یا جنگ و مرگ را پیش آگهی می دهند .

ولی امروزه ما ستارگان دنباله دار را به نحو شایسته و خوبی می شناسیم .

گر چه باز هنوز همه ی پرسش های راجع به آن را جواب نمی توانیم داد .

چون ستاره ی دنباله دار پیدا می شود در نخستین مرحله مانند نقطه ای کوچک از نور به چشم ما می آید ، هر چند ممکن است که قطر واقعی آن هزاران کیلومتر باشد .

این نقطه ی نور را می گویند راس یا هسته ی ستاره ی دنباله دار، که به نظر دانشمندان گروه بزرگی از اجسام خرد و سفت است که با گاز هایی ترکیب یافته . .. (http://forum.isatice.com/showthread.php?t=76919)

همچنان که ستاره ی دنباله دار به خورشید نزدیک می شود ، معمولاً دُمی به دنبال آن کشیده می شود .

این « دُم » از گازهای بسیار رقیق و ذرات خردی درست شده که از درون « هسته ی » ستاره ی دنباله دار ، تحت تاثیر خورشید ، بیرون می جهند .

گرداگرد هسته ، یک چیز دیگری هم هست به نام « گیسو » . گیسو ماده ای ابر مانند و تابنده است که گاهی قطرش به 240000 کیلومتر و بیشتر می رسد .

دم های ستارگان دنباله دار از نظر شکل و اندازه بسیار گونه گونند . برخی کوتاه و ریشه مانند ، و برخی دیگر کشیده و باریک ، معمولاً طول آنها به نه میلیون کیلومتر می رسد ، و گاهی هم البته ممکن است به 160 میلیون کیلومتر برسد . بعضی از آنها هم اصلا دم ندارد!

وقتی ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود ، نخست دمش پیشاپیش می رود و سپس سر آن . علت این آنست که فشار نور خورشید اجزای کوچکی از هسته ی ستاره بیرون می راند واین خود باعث تشکیل دم در پیشاپیش راس آن ، می شود .

در نتیجه ، هنگامی که ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود دم آن می بایست جلو جلو برود . در اثنای دور شدن از خورشید ، ستاره ی دنباله دار کم کم سرعتش فرو می کاهد و از انظار ناپدید می شود .

ستارگان دنباله دار ممکن است سال ها از برابر چشم ما مخفی بمانند . ولی بیشتر آنها بالاخره روزی به چشم ما خواهند آمد. آنها به گرد خورشید پیوسته در حرکتند. ولی برای یک دور گردش ممکن است زمان بسیار زیادی طول بکشد . مثلا برای ستاره ی دنباله دار « هالی » مدت 75 سال لازم است تا یک بار گردش خود را به دور خورشید ، تمام کند . .. (http://forum.isatice.com/showthread.php?t=76919)

اکنون اختر شناسان تقریباً 1000 ستاره ی دنباله دار شمرده اند . اما در منظومه ی ما باید چند صد هزار ستاره ی دنباله دار دیگر وجود داشته باشند که هنوز آنها را ندیده اند .