PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بشتابيد باغ وحش كهكشان ها در انتظار شماست!



Behzad AZ
06-25-2010, 07:15 AM
بشتابيد باغ وحش كهكشان ها در انتظار شماست!
http://www.hupaa.com/upload/thumb/thumb_5355255.jpgبرای انجام یک پروژه علمی آماده شوید...
(http://www.hupaa.com/list.php?name=article_nojum)
http://www.astronomynow.com/images/081126hanny_000.jpg
در روز 17 فوريه فاز دوم پروژه «باغ وحش كهكشاني» (Galaxy Zoo) به صورت رسمي افتتاح شد، تا علاقه مندان جستجوهايشان را ميان 250 هزار كهكشان از سر گيرند. اين پروژه از مردم كمك مي گيرد تا كهكشان ها را دسته بندي كنند، كاري كه با رايانه هاي جديد نيز امكان ناپذير است. چراكه اولا، دقت بشر بيش از رايانه است و دوما، انواع كهكشان ها آنقدر گستره است كه نمي توان براي آنها الگوريتمي ثابت در رايانه نوشت.
فاز اول اين پروژه از مردم سوال مي نمود كه آيا كهكشان مارپيچي است يا بيضوي، و جهت چرخش آن چگونه است. اما فاز دوم اين پروژه بسيار كامل تر است. فاز دوم به دنبال جزئيات بيشتري است. براي مثال از علاقه مندان سوال مي كند كه كهكشان مورد نظر داراي چند بازوي مارپيچي است، آيا در حال ادغام شدن است يا وضعيت هسته آن چگونه است. دكتر كريس لين تات از دانشگاه آكسفورد مي گويد:" فاز اول اين پروژه راهنمايي هاي كلي را براي ما به ارمغان آورد، اكنون از كاربران مي خواهيم تا اطلاعات خواسته شده را با دقت پاسخ دهند تا بتوانيم راهنمايي كامل تر به سوي كهكشان ها خلق كنيم."
نتايج فاز اول پروژه بسيار باشكوه بود. كاربران مشتاق در مدت 18 ماه 80 ميليون طبقه بندي را در ميان يك ميليون كهكشان مورد نظر انجام دادند. اين در حالي بود كه تعداد اين علاقه مندان تنها بيش از 150 هزار نفر بود. دكتر كوين شاوينزكي از دانشگاه يل در آمريكا مي گويد:" بازتاب كار علاقه مندان بسيار چشمگير بود و سبب شد تا اطلاعات زيادي در مورد كهكشان ها و اينكه آنها چگونه با محيط اطرافشان ارتباط دارند براي ما آشكار شود." او همچنين افزود:" با اتمام فاز دوم اين پروژه نيز ما مي توانيم به اطلاعات گسترده تري در مورد رفتار كهكشان ها دست يابيم."
همانگونه كه گفته شد مردم عادي سهم مهمي را در اين پروژه داشتند و نقش مهمي را ايفا نمودند. در اين ميان اكتشافاتي غريب نيز به واسطه علاقه مندان به ثبت رسيد كه شامل بيش از 3000 تصادم نادر كيهاني بود. براي مثال كهكشان شناخته شده «Hanny’s Voorwerp»، كه ابري غول پيكر و نامنظم به رنگ سبز توسط هاني ون اركل از آلمان به ثبت رسيد. رصدهاي بعدي نشان داد كه به سبب جت هاي موجود در سياهچاله مركزي كهكشان همدم، اين ساختار كيهاني تشكيل شده است. و در نهايت فعل و انفعالات موجود ميان اين ابر و سياهچاله سبب درخشش آن شده است.
اين پروژه به هر كسي كه داراي رايانه است اين امكان را مي دهد تا در پروژه اي مهم و علمي سهيم باشد و بتواند قدمي در جهت پيشرفت علم بردارد. استيون بام فورد از دانشگاه ناتينگهام بر اين اعتقاد است كه مردم با شركت خود در اين پروژه مي توانند در نتايج آن سهمي بزرگ داشته باشند.
كاربران در اين پروژه مي توانند سطح دانش خود را در مورد كهكشان ها بالا ببرند و همچنين در ميان داده هاي بسيار به جستجو بپردازند. بسياري از امكانات سايت مي تواند حتي براي ديگر پروژه هاي علمي نيز به كار گرفته شوند. آنها مي توانند با كاربران سايت در بالا بردن دانش خود و خدمت به علم رقابت نمايند.
امسال نيز با توجه به سال جهاني نجوم، زمان بسيار خوبي است تا كاربران بتوانند در يك پروژه علمي عظيم سهيم باشند و از داده هاي ارزشمند SDSS استفاده نمايند. دكتر باب نيكول از دانشگاه پرتموس مي گويد:" اخترشناسان و دانشمندان گاهي بسياري از شگفتي ها را از دست مي دهند و از آنها غافل مي شوند كه در اين ميان مردم مي توانند بهتر از حرفه اي ها عمل نمايند."