توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آبگوشت با آب انار *
mohamad.s
05-22-2011, 08:40 AM
مواد لازم :
گوشت سردست :: نيم كيلو
پياز متوسط :: دو عدد
نخود و لوبيا سفيد :: يك فنجان
فلفل سبز ريز :: چند عدد
سيب زميني استانبولي :: 250 گرم
آب انار :: 1 ليوان
رب گوجه فرنگي :: يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل وزردچوبه :: به ميزان كافي
طرز تهيه:
گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پياز خرد شده و روغن كمي تفت دهيد. نخود و لوبيا را از قبل خيس كنيد. بعد از خيس خوردن، آنها را با زردچوبه و 2 ليوان آب داغ روي شعله ملايم بپزيد. رب گوجه فرنگي را كمي تفت دهيد. سپس آب انار، سيب زميني، نمك و فلفل را اضافه كنيد. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نماييد.
نكات تغذيه اي:
در تهيه اين آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار داراي خواص بسياري است و حتي در احاديث هم بر خوردن آن تأكيد شده است. از جمله خواص آن مي توان موارد زير را نام برد:
1- انار خون را تصفيه كرده و تقويت كننده قلب است.
2- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
3- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهمي را ايفا مي كند.
4- مصرف انار شيرين، ايجاد شادي نموده و رنگ رخسار را باز مي كند.
5- مصرف انار شيرين تقويت كننده كبد مي باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است.
6- انار ترش و شيرين( ملس) باعث كاهش فشار خون مي شود.
7- مصرف انار در معالجه راشي تيسم، كم خوني و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو مي بخشد. ازاين رو امام صادق(ع) مي فرمايد : به كودكان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جواني مي رساند.
تذكرات:
1- انار براي اشخاصي كه دچار يبوست هستند، مضر است.
2- انار ميوه اي سرد است، بنابراين اشخاصي كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداري آب جوش با نبات بخورند.
3- انار براي كسانيكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زياده روي در مصرف انار ترش ايجاد زخم معده مي كند.
__________________________________________________ _______
mohamad.s
05-22-2011, 08:40 AM
مواد لازم:
- گوشت قيمهاي، 300 گرم
- لپه، 2 پيمانه
- پياز بزرگ، يك عدد
- ليمو عماني، 10 عدد
- زعفران ساييدهشده، يك قاشق چايخوري سرخالي
- روغن مايع، به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگي، يك قاشق سوپخوري سرپر
- پودر دارچين، يك قاشق چايخوري سرخالي
- زردچوبه، يك قاشق چايخوري
- نمك به مقدار لازم
- سيبزميني متوسط، 4 عدد
طرز تهيه:
1 - ابتدا لپه را در كاسهاي ريخته و خوب بشوييد، سپس آن را در سبدي آبكشي كنيد. گوشت را نيز بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. پس از آن، پياز را پوست كنده و بهصورت خلالي خرد كنيد. [فريزر كردن گوشت...]
2 - داخل قابلمهاي مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. حالا پياز خردشده را در روغن به اندازهاي تفت دهيد تا رنگ آن طلايي شود. در حين سرخشدن پياز، يك قاشق چايخوري زردچوبه را اضافه كنيد و هم بزنيد.
3 - تكههاي گوشت را به پيازداغ اضافه كنيد و روي حرارت مرتب همبزنيد تا گوشت تفت داده شود، سپس لپه را اضافه كرده و به همزدن ادامه دهيد. در اين زمان مقداري نمك هم اضافه كنيد.
نكته: علت تفتدادن لپه اين است كه پس از اضافهكردن آب براي پخت خورش، لپه وا نرفته و له نشود.
4 - بعد از حدود 3 تا 4 دقيقه، از تفتدادن گوشت و پياز و لپه، حدود 2 پيمانه آب جوشيده به مخلوط اضافه كنيد و بگذاريد روي حرارت كم اجاقگاز بپزد. بعد از اينكه مواد چند جوش زد، پودر زعفران كه قبلا در مقداري آب جوش حل كرده بوديد را به مواد اضافه كنيد.
نكته: براي اينكه لپه و گوشت خوشرنگتر شوند، همان زماني كه لپه را به گوشت و پيازداغ اضافه كرديد، محلول زعفراني را نيز ميتوانيد بيفزاييد.
5 - در فاصله پخت گوشت و لپه، ليمو عمانيها را شسته و در كاسهاي حاوي آب جوش كمي خيس كنيد.
سپس به وسيله چنگال چند سوراخ داخل آنها ايجاد كنيد و در خورش بريزيد. حالا حدود 2 ساعت صبر كنيد تا خورش روي حرارت ملايم اجاقگاز جا بيفتد. در اين فاصله، سيبزمينيها را هم پوست كنده و پس از خلاليكردن در روغن سرخ كنيد.
6 - در يك ظرف فلزي جداگانه، رب را در كمي روغن تفت داده، سپس به غذا اضافه كنيد. به اين صورت رب، رنگ بهتري در غذا ايجاد ميكند. بعد از حدود يك ربع، پودر دارچين را بيفزاييد. حالا خورش را در ظرف موردنظر بريزيد و با سيبزميني سرخ كرده تزئين كنيد.
نكته 1: باتوجه به اينكه رب گوجهفرنگي، پخت لپه و گوشت را به تاخير مياندازد، آن را در مراحل آخر اضافه كنيد.
نكته 2: دارچين را نيز در مراحل پاياني پخت خورش اضافه كنيد زيرا افزودن آن در مرحله اول پخت، باعث تيرهشدن رنگ خورش ميشود.
نكته 3: به جاي سيبزميني سرخكرده، از چيپس خلالي نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
__________________________________________________ _______
mohamad.s
05-22-2011, 08:40 AM
در پخت خورش گوجهسبز – مانند خورشهاي كرفس و كنگر – از سبزيهايي مثل نعنا و جعفري استفاده ميشود؛ فقط با اين تفاوت كه در اين خورش ديگر نيازي به آبغوره يا آبليمو براي ترش كردن نيست؛ گوجهسبز خودش ترشي لازم غذا را تامين ميكند.
مواد لازم:
- گوجهسبز، 250 گرم
- گوشت قيمهاي، 500 گرم
- پياز، 2 عدد متوسط
- نعناي تازه، 150 گرم
- جعفري تازه، 150 گرم
- رب گوجهفرنگي، يك قاشق سوپخوري
- زعفران ساييدهشده، نوك قاشق چايخوري
- نمك و زردچوبه، به مقدار لازم
- آرد سفيد، يك قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
1 - ابتدا چوب گوجهسبزها را گرفته و پس از شستن كنار بگذاريد. نعنا و جعفري را به صورت جداگانه پاك كرده و پس از شستن و ضدعفوني كردن بهصورت ريز خرد كنيد و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافه آنها خارج شود.
2 - پيازها را پوست كنده و بهصورت خلالي خرد كنيد. در يك قابلمه مناسب مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود.
سپس پيازها را به آن اضافه كرده و بگذاريد تا تغيير رنگ دهد. حين سرخ شدن، مقداري زردچوبه نيز روي پياز بريزيد.
وقتي كه پياز كمي سرخ شد، تكههاي گوشت را اضافه كنيد و همراه با پياز و زردچوبه در روغن تفت دهيد.
پس از گذشت چند دقيقه، كمي نمك روي گوشت بپاشيد و پس از اضافه كردن آب، در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بهطور كامل بپزد.
3 - در تابه ديگري مقدار كمي روغن بريزيد و نعنا و جعفري خردشده را در آن تفت دهيد.
تقريبا بعد از يكساعتونيم – كه گوشت مراحل پاياني پخت را طي كرد – نعنا و جعفري سرخ شده را به آن اضافه كنيد و حدود يك ربع پس از آن، گوجهسبز را نيز به اين مخلوط بيفزاييد.
4 - آرد را در يك كاسه كوچك ريخته و به آن كمي آب سرد اضافه كنيد و با چنگال آنقدر هم بزنيد تا آرد در آب حل شود، سپس به خورش اضافه كنيد.
نكته: اضافه كردن آرد براي لعابدار شدن خورش انجام ميشود.
5 - پودر زعفران را نيز در مقداري آبجوش حل كرده و همراه رب در غذا بريزيد و بگذاريد خورش جا بيفتد. معمولا نيمساعت پس از اضافه كردن گوجهسبز به خورش، غذا آماده است.
نكته 1: پيش از آنكه از پخته شدن گوشت بهصورت كامل مطمئن شويد، گوجهها را به غذا اضافه نكنيد زيرا گوجهسبز در اثر جوشيدن زياد له ميشود.
نكته 2: اگر گوجهسبزي كه خريدهايد از نوع خيلي ترش بوده يا اينكه شما تمايل بيشتري به طعم ترش و شيرين يا همان ملس داريد، يك يا 2قاشق چايخوري شكر نيز به خورش اضافه كنيد.
نكته 3: اضافه كردن رب به اين خورش اختياري است. شما ميتوانيد اين خورش را بدون رب نيز بپزيد.
__________________________________________________ _______
mohamad.s
05-22-2011, 08:41 AM
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
سبزی(تره،جعفری،کمی شنبلبله)=یک کیلو
گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان(یا 750گرم با استخوان)=نیم کیلو
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی=1/2 پیمانه(100گرم)
لیمو عمانی درسته=3 تا 4 عدد
گرد لیمو=یک قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن=250گرم (یک پیمانه)
طرز تهیه:
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز سرخ کرده و لوبیا و لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود،بعد سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوییم،آب سبزی که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم. بعد سبزی را با روغن کمی سرخ می کنیم و داخل خورش می ریزیم می گذاریم خورش آهسته بجوشد و به روغن بیفتد.ممکن است به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بزنیم.
mohamad.s
05-22-2011, 08:41 AM
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
سبزی(تره،جعفری،کمی شنبلبله)=یک کیلو
گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان(یا 750گرم با استخوان)=نیم کیلو
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی=1/2 پیمانه(100گرم)
لیمو عمانی درسته=3 تا 4 عدد
گرد لیمو=یک قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن=250گرم (یک پیمانه)
طرز تهیه:
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز سرخ کرده و لوبیا و لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود،بعد سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوییم،آب سبزی که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم. بعد سبزی را با روغن کمی سرخ می کنیم و داخل خورش می ریزیم می گذاریم خورش آهسته بجوشد و به روغن بیفتد.ممکن است به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بزنیم.
mohamad.s
05-22-2011, 08:41 AM
خورش فسنجان با بادمجان مواد لازم:
بادمجان قلمی و باريک خرد شده
هفت عدد
پياز متوسط
دو عدد
زرد چوبه و نمک و دارچين
مقداری
رب انار
يک ليوان
مغز گردو
150 گرم
روش تهيه:
رب انار را در قابلمه ريخته و نمک و زرد چوبه و فلفل را به ان بيفزاييد و با سه ليوان آب روی حرارت بگذاريد تا جوش آيد بادمجانها را که قبلا خرد کرده ايد با مقداری روغن تفت دهيد پياز را خرد کرده و با بادمجان تفت دهيد گردو را آسياب کرده
به بادمجان اضافه نموده و کمی با مواد تفت دهيد سپس اين مواد را به رب انار در حال جوش اضافه کرده و مرتب هم بزنيد تا گردو در آب انار حل شود و به تدريج به ان آب سرد اضافه کرده و حرارت را کم کنيد اين غذا بايد دو تا سه ساعت روی حرارت خيلی کم بماند تا کاملا جا بيفتد
mohamad.s
05-22-2011, 08:42 AM
مواد لازم:
گوشت: نيم كيلو
مغز گردو: يك پيمانه
سبزي (شامل تره، جعفري، گشنيز و شويد): دو پيمانه
پياز متوسط: يك عدد
دانه انار: نصف پيمانه
رب انار: يك پيمانه
گلپر در صورت تمايل: دو قاشق چايخوري
آبغوره: دو قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
ابتدا گوشت را به صورت قيمهاي تكهتكه كرده و با كمي پياز سرخ كنيد، سپس مغزگردو را چرخ كنيد و با دانه انار و رب انار بجوشانيد، آنگاه سبزي را خرد و سرخ كرده و تمام مواد را با گردو مخلوط كنيد، سپس گلپر، نمك، فلفل و آبغوره را به آن اضافه كنيد و هم بزنيد، به روغن كه افتاد اين خورش انار آماده مصرف است، اين خورش با برنج هم بسيار خوشمزه ميشود همچنين ميتوانيد از سيبزميني سرخ كرده هم استفاده كنيد.
mohamad.s
05-22-2011, 08:42 AM
مواد لازم براي چهار نفر:
گوشت بياستخوان: بيش از نيم كيلو
روغن: پنج قاشق غذاخوري
به: يك كيلو
پياز: به مقدار لازم
شكر: در صورت تمايل دو قاشق سوپخوري
آبليمو: نصف فنجان
رب گوجهفرنگي: سه قاشق غذاخوري
زعفران آب گرفته: يك قاشق مرباخوري
نمك، فلفل و ادويه: به مقدار لازم
هويج: در صورت تمايل سه عدد
طرز تهيه:
ابتدا گوشت را قيمهاي خرد ميكنيم و با پياز حلقه حلقه شده سرخ ميكنيم. سپس به مقدار كافي در قابلمه آب ميريزيم و ميگذاريم بپزد، سپس «به» را پوست ميكنيم و به قسمتهاي مساوي تقسيم ميكنيم، اگر دوست داشتيد خورش شما هويج هم داشته باشد، هويجها را خوب شسته و تكهتكه ميكنيم، به ياد داشته باشيد، «به» را هم بايد مانند سيبزميني خرد كرده و تفت دهيم، (كمي سرخ ميكنيم) و سپس داخل گوشت ميريزيم، پس از اين مرحله شكر (اگر دوست داشتيد)، آبليمو، رب گوجهفرنگي و زعفران را به همراه نمك، فلفل و ادويه به آن اضافه ميكنيم و ميگذاريم تا ملايم بجوشد، بايد دقت كنيد خورش نبايد زياد جوش بخورد. كه «به» و هويج آن له شود، چرا كه شما قبلا «به» را تفت دادهايد.
خورش زماني آماده است كه بوي آن در بيايد، اين خورش را، هم ميتوانيد با نان ميل فرماييد هم با برنج…
mohamad.s
05-22-2011, 08:43 AM
خورش گوشت ترش
مواد لازم ـ برای ۶ الی ۸ نفر گوشت خورشتی گوسفند (خرد شده) .................................................. ...۱ کیلو سبزی معطر (شامل تره، جعفری، گشنیز، نعناع و یک پر شوید)......................۱ کیلو گوجه فرنگی ریز .................................................. ..............................نیم کیلو آبغوره، نمک و فلفل سیاه.......................................... ..................به مقدار دلخواه لپه یا لوبیا قرمز.......................................... .........................۲قاشق سوپخوری طرز تهیه ۱ـ گوشت را با کمی پیاز سرخ شده تفت دهید، بعد لپه و دو – سه لیوان آب درون قابلمه بریزید و بگذارید گوشت نیمپز شود. سبزی را پاک کرده و ساطوری ریز کنید. مقداری روغن درون ماهیتابه ریخته و سبزی را در آن سرخ کنید و وقتی گوشت نیمپز شد، داخل قابلمه بریزید. ۲ـ گوجه فرنگیها را درسته در مقدار کمی روغن سرخ کنید و پس از آنکه خورشت پخت، آنها را به همراه آبغوره و نمک و فلفل سیاه درون قابلمه بریزید. حرارت زیر قابلمه را کاملاً ملایم کنید تا خورشت جا بیفتد. آب این خورشت نباید زیاد باشد. * در صورتی که خلواش در دسترس بود، مقدار کمی خلواش به سبزی اضافه کنید.
mohamad.s
05-22-2011, 08:43 AM
سالاد ذرت وسیب زمینی
سیب زمینی پخته شده را مربع مربع کرده و به همراه ذرت و فلفل دلمه ای قرمز مربع شده در درون کاسه ای مخلوط کنید سپس کل مواد دیگر را که حاصل آن سس می شود به مایع سیب زمینی و ذرت فلفل اضافه کنید و آرام هم زده و 15 دقیق در یخچال گذاشته و نوش جان کنید.نوشیدنی لیموناد و نعنا
5 شاخه نعنا تازه را درون مخلوط کن ریخته آب لیمو را اضافه کنید ، شکر را اضافه کنید و 12 قطعه یخ را به همراه یک لیوان آب سرد به دستگاه اضافه کرده و مخلوط کن را 3 دقیق روشن نمایید سپس نوشیدنی شما آماده است
سیب زمینی پخته شده ...................................... 500 گرم
کنسرو ذرت شیرین مهرام..................................... 1 قوطی
شوید خشک .................................................. ... 1-2 ق.غ
سس سالاد رژیمی مهرام ................................ به مقدار لازم
فلفل دلمه ای قرمز.......................................... ..... 2-3 عدد
سرکه خرما.......................................... .............. 4-5 ق.غ
آبلیمو...................................... ........................... 3-4 ق.غ
نوشیدنی لیموناد و نعنا
نعنا تازه.......................................... .................... 5 شاخه
آب لیمو .................................................. ............... 5 ق.غ
شکر............................................ ........................ 1-2 ق.غ
mohamad.s
05-22-2011, 08:44 AM
سالاد ماکارونی و نوشیدنی مخلوط میوه
خیلیها برای مهمانی سالاد ماکارونی را می پسندند و این روش بهترین سالاد ماکارونی است.
ماکارونی فرمی را مطابق دستور بسته می پزیم سپس آنرا آبکش می کنیم تا سرد و کل سبزیجات و ماکارونی فرمی را درون کاسه ای با هم مخلوط می کنیم دقت کنید لوبیا سبز پخته شده باشد و در کاسه ای شوید پنیر تبریزی سس هزار جزیره آب لیمو و سرکه را مخلوط کرده و به سالاد اضافه نمایی و آرام آرام مخلوط کنید نوشیدنی سرشار از ویتامین c و ویتامین a می باشد
پودر ژله کمک به جلوگیری از پوکی استخوان می کند کل مواد را درون مخلوط کن ریخته فراموش نکنید که آب و یخ را هم مخلوط کنید این نوشیدنی رنگ زیبایی دارد
گوجه فرنگی........................................ ............................ 5 عدد
ماکارونی فرمی .................................................. ..............1 بسته
لوبیا سبز............................................ ........................... 400 گرم
کنسرو قارچ مهرام........................................ .................... 1 قوطی
شوید خشک .................................................. ............1 ق.غ سرپر
پنیر تبریزی 150.......-200 گرم
سس هزار جزیره مهرام به مقدار لازم
آب لیمو 5 ق.غ
سرکه 5 ق.غ
نوشیدنی
هویج 2 عدد
پرتقال 1 عدد
پودر ژله 1 بسته
mohamad.s
05-22-2011, 08:44 AM
سالاد ماکارونی و گوشت با سس خردل خامهای
موادلازم:
ماکارونی پروانهای: 500 گرم
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
فیله گوسفند: 4 تکه
لوبیا سفید پخته شده: 150 گرم
فلفل دلمهای قرمز: 1 عدد
قارچ دلمهای: 200 گرم
برای سس خردل خامهای:
خامه: 300 گرم
خردل: 1 قاشق غذا خوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
سرکه: نصف قاشق مرباخوری
سیر خردشده: 2 حبه
عصاره مرغ: یک چهارم لیوان
طرز تهیه:
ماکارونی را در یک قابلمه آب درحال جوشبریزید و بدون اینکه درب آن را بگذارید، آن رابچوشانید. روغن را در ماهیتابهای داغ کنید وتکههای گوشت را در آن بریزید و دو طرف آنهارا خوب سرخ کنید. در این هنگام آنها را باریکببرید و ماکارونی را با گوشت مخلوط کنید. باقیموادهایی را هم که در اختیار دارید به آن اضافهکنیدو خوب هم بزنید.
برای تهیه سس، تمام مواد آن را درظرفی ریخته وبا هم زن آنقدر هم بزنید تا نرم و یکدست شود.قبل از اینکه غذا را سرو کنید، سس را روی آنبریزید و در صورت تمایل روی آن را با پنیر و فلفلسیاه تزیین کنید.
mohamad.s
05-22-2011, 08:44 AM
سالاد زمستاني
مواد لازم:
يک پيمانه خيارشور خرد شده
يک پيمانه لوبيا چيتي پخته
يک پيمانه سيب زميني پخته خرد شده
يک پيمانه هويج پخته خرد شده
يک دوم پيمانه لبوي پخته شده ، خرد شده يا با قالب به فرم مشخص درآورده شده
6 برگ کاهو
يک پيمانه سس مايونز
نمک و فلفل به اندازه کافي
يک قاشق سرکه
يک قاشق آبليموي تازه
طرز تهيه:
همه مواد ( چهار گوش ) خرد شده را با هم مخلوط نموده ، سس مايونز رقيق شده را به آن اضافه کرده و داخل ظرف گودي که در آن کاهوي خرد شده ريخته ايم ، مي ريزيم .
براي تزئين ، در وسط ظرف روي سالاد ، زيتون سياه مي گذاريم و دورآن را با برگ جعفري تزئين مي کنيم.
نکات تغذيه اي:
اين سالاد خوشمزه يک شام کامل است براي افرادي که رژيم لاغري دارند و يک پيش غذاي لذيذ براي افراد ديگر و به دليل دارا بودن حبوبات ، داراي پروتئين بالايي است و فيبر زياد موجود درآن موجب بهبود وضعيت دستگاه گوارش مي شود.
mohamad.s
05-22-2011, 08:45 AM
سالاد سوسيس با سيب زميني
مواد لازم:
سوسيس 250 گرم
سيب زميني آب پز نيم كيلو
خيار شور 200 گرم
نخود فرنگي پخته نصف فنجان
سس مايونز 3 قاشق سوپخوري
شويد خرد شده يك قاشق مرباخوري
پيازچه خرد شده نصف فنجان
سركه يا آب ليمو 3 قاشق سوپخوري
روغن زيتون 3 قاشق سوپخوري
خردل يك قاشق مرباخوري
فلفل و نمك به مقدار دلخواه
طرز تهيه :
سيب زميني هاي آب پز را پوست گرفته و حلقه حلقه كنيد. سپس سس مايونز، روغن زيتون ، آب ليمو يا سركه، شويد ، خردل ، فلفل و نمك را با هم مخلوط كنيد و به سيب زميني ها اضافه كنيد.
سوسيس ها را حلقه حلقه كرده و كمي در روغن سرخ كنيد. سپس همراه با خيار شو، پيازچه خرد شده و نخود فرنگي پخته به مواد قبلي افزوده و در ظرف سالاد بريزيد و با يك گوجه فرنگي گل شده و 2 ساقه نعنا يا جعفري تزئين آن را كنيد
mohamad.s
05-22-2011, 08:45 AM
سالاد سيب زميني
غذايي مناسب براي ورزشكاران
سالاد سيب زميني
مواد لازم:
سيب زميني پخته شده و پوست گرفته و خردشده: 6 پيمانه
سركه سيب يا آبليموي تازه: يك سوم پيمانه
پيازچه خرد شده: يك سوم پيمانه
كره آب شده: يك چهارم پيمانه
شويد خرد شده: يك قاشق غذاخوري
كرفس خرد شده: يك و يك دوم پيمانه
پرتقال خرد شده: سه چهارم پيمانه
خامه: يك پيمانه
نمك و فلفل: به مقدار لازم
شكر: يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه: سيب زميني هاي پخته و خرد شده را در يك ظرف بزرگ و مناسب بريزيد. سركه سيب يا آبليموي تازه را اضافه كنيد. سپس پيازچه هاي خرد شده و كره آب شده را اضافه كنيد.
كره آب شده، شويد و شكر را داخل مخلوط فوق بريزيد و خوب بهم بزنيد تا كاملا يكدست شود. اين مخلوط را به مدت يك ساعت در جاي گرم قرار دهيد تا كاملا مزه ها به خورد هم بروند. سرانجام، پيش از صرف غذا خامه و كرفس و پرتقال هاي ريز شده و نمك و فلفل را به مخلوط اضافه كنيد و خوب بهم بزنيد.
- نكات تغذيه اي
با مقادير فوق، اين غذا براي 8 نفر مناسب است. در اين صورت هر پرس آن شامل 219 كالري است. 7/3 گرم پروتئين، 1/28 گرم كربوهيدرات و 11 گرم چربي در هر پرس آن وجود دارد. علاوه بر اين سالاد سيب زميني حاوي 59 ميلي گرم كلسيم، 596 ميلي گرم پتاسيم، 1/0 ميكروگرم ويتامين دي 37 ميلي گرم منيزيوم و 185 واحد ويتامين a است.
مقادير مناسبي نيز، روي، ويتامين 12 b، تيامين، ريبوفلاوين و نياسين نيز در اين غذا هست كه سبب مي شود اين غذا دوستدار سلامت به شمار رود.
پختن سيب زميني (نه سرخ كردن آن) باعث حفظ و نگهداري مواد غذايي با ارزش آن مي شود. سيب زميني حاوي مقادير زياد ويتامين6 b است. يك فنجان سيب زميني پخته شده 21 درصد از نياز روزانه شما به ويتامين 6 b را تامين مي كند. ويتامين 6 b در پيشگيري از سرطان و نيز آمادگي و بازسازي بدني و توليد سلول هاي جديد كمك مي كند.
به همين سبب براي ورزشكاران نقش حياتي دارد. مهم ترين ماده موجود در سيب زميني، نشاسته است كه معمولا 9 تا 25 درصد آن را تشكيل مي دهد و منبع خوبي براي تامين انرژي بخصوص در ورزشكاران است.
استفاده از شويد در غذا براي ورزشكاران فوائد زيادي دارد. زيرا هم باعث افزايش اشتها مي شود و هم براي مشكلات گوارش مفيد است.
از طرف ديگر شويد از افزايش چربي خون نيز جلوگيري مي كند.
بهترين راه براي حفظ مقادير بيشتري از ويتامين هاي موجود در سيب زميني پختن يا كباب كردن سيب زميني با پوست است. براي آن كه ويتامين هاي سيب زميني كمتر از دست برود، آن را در مقادير كم خريداري كنيد تا هميشه سيب زميني تازه مصرف كنيد، علاوه بر آن براي پخت ابتدا آب را جوش بياوريد و سيب زميني ها را به آن اضافه كنيد و پس از پختن آنها، سيب زميني ها را از آب جوش خارج كنيد.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.