PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روش بخارپز کردن



mohamad.s
05-21-2011, 11:23 PM
روش بخارپز کردن

استفاده از روش بخار پز سالمترین نوع طبخ خوراک است. این روش علاوه بر اینکه تمام خواص ماده مورد نظر را حفظ میکند به دلیل عدم استفاده از روغن به مقدار زیاد و حرارت بالا برای طبخ خوراک، برای بیماران کلیوی، دیابتیک و مبتلایان به ناراحتی های قلبی بسیار مفید است.
دستگاه بخار پز در انواع مختلف با سایز ها و کارایی های متفاوت در بازار موجود است. در صورتی که دستگاه بخارپز در دسترس ندارید، برای طبخ این نوع خوارک، از یک قابلمه با سایز بزرگ و یک توری فلزی که دهانه آن کمی از دهانه قابلمه کوچکتر باشد استفاده کنید. توری را روی قابلمه قرار دهید، داخل قابلمه به اندازه ای آب بریزید که حداقل 10 سانت با کف توری فاصله داشته باشد. به عنوان محفظه ادویه نیز میتوانید از یک کاسه فلزی در کف قابلمه استفاده کنید. فقط هنگام انتخاب توری توجه داشته باشید طوری سایز توری را در نظر بگیرید که امکان بستن درب قابلمه حین طبخ وجود داشته باشد. به اين نكته توجه كنيد كه هنگام استفاده از این روش کمی زمان پخت طولانی تر خواهد شد .

زمان مارینه کردن بستگی به نوع ماده دارد. برای گوشت های قرمز این زمان تا یک شب حداکثر در نظر گرفته میشود و برای گوشت های سفید ( غیر از گوشت ماهی ) حدود 3-4 ساعت و برای گوشت ماهی به طور معمول حدود سی دقیقه است . مگر در موارد خاص از جمله ماهی آزاد ( سالمون ) ماهی سفید و انواعی از ماهی تن. که برای این موارد زمان مارینه کردن تا یک ساعت ( حداکثر ) مجاز می باشد. اگر مارینه کردن مواد بیش از زمان لازم طول بکشد، بافت ماده مورد نظر به شکل چرمی در می آید و نهایتا بعد از طبخ خوراک، بوی نامناسبی خواهد داشت. علاوه بر این ممکن است باعث فساد ماده مورد نظر حین طبخ نیز بشود . یک نکته مهم در مورد مارینه کردن ماهی اینست که اگر از گوجه فرنگی در سس مارینه استفاده کرده باشید میتوانید زمان مارینه کردن هر نوع ماهی را تا دو برابر افزایش دهید. می توانید برش هایی از انواع مختلف ماهی را برای تهیه این خوراک استفاده کنید. ولی استفاده از ماهی کامل برای طبخ این خوراک توصیه نمیشود.