PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کودکان و حساسیت های تابستانی



Sara12
05-21-2011, 10:25 AM
کودکان و حساسیت های تابستانی


http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/33431.jpg
آیا می‌دانید اگر كودك شما دچار یکی از حساسیت های تابستانی شود ، برای او چه كارهایی می‌توانید انجام دهید؟
تابستان نزدیك است و زمان مناسبی برای تفریح و بیرون رفتن با كودكان اما دقت كنید كه هوای گرم می‌تواند مشكلاتی برای كودكان به همراه داشته باشد .

زكام تابستانه (زكام در اثر حساسیت)
اگر كودك شما بدون اینكه سرماخورده باشد،عطسه‌های جسته گریخته،سوزش چشم و آب‌ریزش بینی دارد،یعنی دچار زكام تابستانه شده است.
پروفسور امبریل در مركز تحقیقات آلاینده‌های هوایی می‌گوید:معمولاً زكام تابستانه در كودكان زیر 2 سال پیش نمی‌آید،این یك حساسیت است،بنابراین كودكان قبل از اینكه به گرده‌ها واكنش نشان دهند،باید با آن مواجه شده باشند.
به‌طور معمول زكام تابستانه طولانی‌تر از سرماخوردگی است و شما متوجه می‌شوید كه وقتی كودك را بیرون می‌برید،بدتر می‌شود.
آنها را از چمن‌ها و سبزه‌های تازه هرس شده دور نگه دارید. شیشه‌های ماشین را همواره بسته نگه داشته،از كولر و سیستم تهویه مطبوع و فیلترهای مخصوص آلاینده‌ها استفاده كنید. از بیرون آوردن كودك در صبح زود و بعدازظهر كه میزان ذرات و گرده‌های گیاهان به حداكثر می‌رسد، اجتناب كنید. به‌ طور مرتب دست‌های كودك خود را بشویید تا از رفتن گرده‌ها به چشم‌هایش جلوگیری شود.منافذ بینی كودك را با كمی وازلین چرب كنید تا گرده‌ها وارد مجرای تنفسی او نشوند. همیشه آخرین پیش‌بینی وضع هوا را از اخبار بگیرید.


حمله‌های آسم
اگر كودك شما آسم دارد،آلودگی و گرده افشانی تابستانی می‌تواند علائم بیماری را حادتر كند.پرستار یك مركز آسم می‌گوید:گرما وخشكی هوا می‌تواند موجب بروز حمله آسم شود؛چرا كه میزان آلودگی را افزایش می‌دهد همان‌گونه كه در زمان بروز یك توفان میزان ذرات هوا در حد بالایی خواهد بود.


زمان حمله آسم
* بلافاصله اسپری مخصوص آسم را به كودك برسانید.

* به كودك كمك كنید راست بنشیند و به آرامی نفس بكشد.


* بعد از 5 تا 10‌دقیقه كودك باید بتواند به ‌طور طبیعی تنفس كند،اگر نتوانست با مركز فوریت‌های پزشكی تماس بگیرید.


* تا رسیدن كمك دوبار از اسپری استفاده كنید (‌هر دقیقه یك ‌بار و به‌مدت 5دقیقه)


التهابات پوستی در تابستان
چون غده‌های عرق كودك هنوز در حال تكامل است،وقتی كودك عرق می‌كند این غدد توسط باكتری‌ها و سلول‌های مرده پوست بسته می‌شوند و ممكن است كودك شما عرق‌سوز شود. برای جلوگیری از ابتلا می‌توانید كودك را با آب ولرم حمام كنید.از كرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص كودك استفاده كنید.


میوه‌های تابستان و حساسیت‌ها
حتی اگر كودك شما به‌طور معمول میوه دوست نداشته باشد،میوه‌های لذیذ تابستانی مثل كیوی و توت‌ها می‌تواند او را وسوسه كند،كه دقیقاً حساسیت‌ها هم در همین میوه‌هاست؛به‌ خصوص حساسیت به كیوی كه بسیار شایع است. نشانه‌های این حساسیت شامل احساس سوزش و خارش،زخم‌های دهان،تورم لب‌ها،تنگی‌نفس و در شرایط حادتر از دست دادن هوشیاری است.علائم آلرژی به توت‌فرنگی و شاتوت نیز معمولاً خارش،تورم لب‌ها و زبان است.


نیش و گزیدگی حشرات
گزیدگی برای كودكان یك شوك ناراحت‌كننده است كه خوشبختانه خیلی زود آن‌را فراموش می‌كنند اما برای تعدادی از افراد،گزیدگی می‌تواند شروع ابتلا به حساسیت باشد.هر كسی می‌تواند به نیش زنبور عسل یا زنبور زرد حساسیت داشته باشد،اما مبتلایان به آسم بیشتر مستعد هستند.

عوارض گزیدگی

* ایجاد خارش در همه جای بدن.
* التهاب پوست .
* تورم و تنگی نفس .
* احساس سوزش .
* گرفتگی عضلات شكم و احساس بیماری.


درمان گزیدگی
درصورت بی‌تابی شدید كودك حتماً از پزشك یا فوریت‌های پزشكی كمك بخواهید اما اگر كودك شما حساسیت‌های شدیدی بروز نداد،سعی كنید:اگر در خانه هستید برای نیش زنبور زرد از یك كمپرس آب سرد با سركه رقیق شده استفاده كنید و برای درمان نیش زنبور‌عسل ضمادی از آب و بی‌كربنات سدیم تهیه كرده و روی محل گزیدگی بگذارید و در مواقعی كه بیرون از منزل و در فضای باز هستید اسپری مخصوص گزیدگی را همراه داشته باشید. نیش زنبور عسل بر سطح پوست باقی می‌ماند در این صورت با دقت و به كمك ناخن یا موچین تمیز نیش را خارج كنید، نباید محل گزیدگی را فشار دهید،این كار موجب می‌شود زهر بیشتر پخش شود.


راه‌هایی برای دوری از آلرژی‌ها
شیر مادر بیشترین محافظت را برای جلوگیری از پیشرفت آلرژی به كودك می‌كند زیرا به قوی شدن سیستم ایمنی كودكان كمك می‌كند.اگر كودك واقعا دچار تب تابستانه شد،او را در منزل نگه‌دارید،درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارید و به سرعت او را بنشانید.در این صورت در مدتی حدود 15‌دقیقه متوجه می‌شوید كه او احساس بهتری دارد. كنار ساحل یكی از مكان‌هایی است كه خطر ابتلا به تب تابستانی در آن بیشتر است همچنین بهتر است از سبزه‌ها دوری كنید. لباس‌های خنك و كتان از عرق‌سوز شدن كودكان جلوگیری می‌كند.
در 95‌درصد از موارد گرده‌افشانی گیاهان موجب بروز آلرژی شایع تب تابستانه در سال‌های اولیه زندگی می‌شود، بد نیست بدانید فصل گرده‌افشانی معمولا از اوایل خرداد ماه تا اواخر شهریور است.


تغذیه كودكان در دوران بیماری
نكاتی كه باید هنگام غذا دادن به كودك بیمار به آن توجه كرد:

* قبل از غذا دادن به كودك دست‌ها و صورت او را بشویید زیرا این كار به كودك احساس آرامش می‌دهد

* غذا دادن به كودك بیمار مشكل و خسته‌كننده است و باید سعی كنید با صبر و حوصله زیاد به كودك غذا بدهید.

* طی بیماری همواره كودك را تشویق به غذا خوردن كنید.


* حتی اگر كودك مقدار كمی غذا بخورد بهتر از آن است كه چیزی نخورد.


* در حالتی كه كودك خواب‌آلود است به او غذا ندهید.


* از غذاهایی كه كودك در حالت سلامت به آنها علاقه داشته، بیشتر استفاده كنید.


* غذاهایی كه نرم هستند و خوردن آنها نیاز به جویدن ندارد مثل سوپ، پوره یا فرنی به كودك بدهید


* برای نرم كردن غذا از كمی شیر استفاده كنید.


* كودك را مجبور به خوردن غذا نكنید چون ممكن است باعث حالت تهوع او شده و یا غذا وارد مجاری تنفسی كودك شود.


* درصورت گرفتگی بینی كودك،قبل از غذا دادن،ابتدا بینی او را تمیز كنید.


* در هنگام بیماری به كودك غذای بیشتری نسبت به قبل بدهید،برای این كار باید دفعات وعده غذایی را افزایش دهید.

اهمیت تغذیه كودك در دوران نقاهت
دوران نقاهت زمانی شروع می‌شود كه علائم بیماری به تدریج از بین رفته و بیمار رو به بهبودی می‌رود.برخلاف دوران بیماری كه كودك بسیار بی‌اشتهاست،در دوران نقاهت،به ‌طور واضح اشتهای او بیشتر می‌شود.این زمان بهترین فرصت برای جبران وزن از دست رفته كودك است كه باید حتماً از این فرصت استفاده كرده و به او غذای بیشتری بدهید.

به خاطر داشته باشید كه در دوره نقاهت:


* تعداد وعده‌های غذای كودك را بیشتر كنید (‌به جای 5وعده،6 وعده غذا به كودك بدهید)


* در هر وعده غذا، نسبت به قبل مقدار غذای بیشتری به كودك بدهید.


* غذای كودك را نسبت به قبل مقوی‌تر تهیه كنید. انرژی غذای كودك را می‌توانید با افزودن یك قاشق مرباخوری كره یا روغن،افزایش دهید.