PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اثر تيندال درمحلول هاي كلوئيدي



Sara12
05-16-2011, 10:21 AM
اثر تيندال درمحلول هاي كلوئيديhttp://images.google.com/images?q=tbn:kf4V_ks7vhwJ:www.lcp.nrl.navy.mil/%7Esandberg/colloid.gif
اگرجسمي راكه نرم ساييده شده درآب بريزيم سه حالت امكان دارد رخ دهد .

1- محلول حقيقي تشكيل شود كه دراين حالت جسم به صورت اتم٬ مولكول ويا يون درحلال به طور يك نواخت پراكنده شده واندازه ذرات از(nm 1) تجاوز نمي كند. http://cwx.prenhall.com/bookbind/pubbooks/hillchem3/medialib/media_portfolio/thumbnails/CH12/tFG12_21.JPG

2- اگر اندازه ذرات بزرگتر از (nm 100 ) باشد.به تدريج ته نشين مي شوند.اين مخلوط سوسپانسيون ناميده مي شود.

3- اگر اندازه ذرات بين 1 تا حدود 100 متغير باشدومعمولا به صورت پراكنده درهمه جاي مخلوط باقي مي مانند .اين گونه مخلوط هارا كلوييد مي نامند.درواقع وقتي يكي ازسه بُعد ذرات كمتراز nm100 باشد خواص غير عادي نشان مي دهند .
اگر يك باريكه نور از درون يك كلوييد عبور دهيم .نور به وسيله ذرات كلوييد بزرگتر پراكنده مي شود وازپهلو قابل مشاهده است اين اثر راتيندال مي نامنداين اثر درپرتو نورافكن درهواي شب مي توان ديد دراين حالت نور باقطره هاي آب معلق درهوا٬ پراكنده مي شود. و يا به هنگام عبور باريكه نور خورشيد ازدرون يك روزنه ٬ كه ذرات گرد وغبار معلق موجود درهوا ٬ نور را پراكنده مي نمايند.
http://cwx.prenhall.com/bookbind/pubbooks/hillchem3/medialib/media_portfolio/thumbnails/CH12/tFG12_19.JPG
كلوييد هاازدوفازپراكنده وفازپيوسته تشكيل مي شوند و برمبناي حالت فازهاي آن راطبقه بندي مي كنند.
آ- آئروسول : مايعات وجامدات پراكنده درگاز را گويند. مانند مه مايع و دود جامد پراكنده درگاز است.
ب - امولسيون: مايع و ياجامد پراكنده در مايع را گويند.مانند سس مايونز امولسيون مايع٬ وپنير امولسيون جامد پراكنده در مايع مي باشد.
پ- سل: جامد پراكنده درمايع يا درجامد گويند. مانند ژله ها ورنگ هاي ساختماني جامد پراكنده درمايع ٬ و مرواريدو عقيق سل جامد هستند.
ت- كف: گازهاي پراكنده درمايع ويا جامد راگويند. مانند خامه زده شده يك كف مايع وپفك كف جامد به شمار مي رود.

Sara12
05-16-2011, 10:22 AM
http://i1.tinypic.com/n38zfl.gif محلول های بافری
يک سیستم بافرمی تواند مقدارقابل توجهی اسید یا باز رابدون آنکه تغییر عمده ای در PH محلول رخ دهد جذب نماید محلول های بافر ازمخلوط یک اسید ضعیف بانمک آن ویا محلول

بازضعیف بانمک آن تهیه می شوند. وزمانی بیشترین کارایی رادارند که غلظت اسيد ضعیف با

بازمزدوجش ( HA و A- ) ویا غلظت بازضعیف بااسید مزدوجش( MOH و M+ )

برابرباشد.محلولهای بافر درحیات مابسیاربااهمیت می باشند .ازجمله خون یک بافربسیارمهم است

که باعث می شود PHمحیط بدن درمقابل مواد غذایی متنوع ویاداروهایی که می خوریم ثابت بماند.

برای این که مکانیسم این پدیده را مشاهده نمایید دراینجا (http://www.greenandwhite.net/%7Etfchan/Animations/flash-animations/buffer12.swf) کلیک کنید.

بدنیست بدانیدزمانی که ورزشکاران درلحظات اضطراب ناشی از مسابقه ورقابت، سریعترو

عمیق تر نفس می کشند تهویه بیش از اندازه میزان CO2 موجوددرخون راکاهش می دهد

درنتیجه مقداربیشتری H2CO3 طبق رابطه زیر تجزیه شده تاطبق اصل لوشاتلیه این کاهش

جبران شود H2O + CO2 <ــــ H2CO3 امادرنتیجه این عمل تعادل میان

-HCO3 و H2CO3 به هم می خورد برای جبران H2CO3 مصرفی تعادل زیر صورت

می گیرد H3O+ + HCO3- → H2O+ H2CO3 ممکن است. ـHCO3

به حدی کم شود که برای جبران آن PH خون افزایش یابد دراین شرایط رگهای خون درمغز

انقباض یافته وخون کمی به مغز میرسددراین حالت ورزشکار دچارسرگیجه وگاه بیهوش

می شود دراین وضعیت تنفس عادی شده و PHبه مقدارطبیعی بارمی گردد.