PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فردا با حضور احمدي نژاد جشن ثبت جهانی سازه هاي آبي در شوشتر برگزار مي شود



World-civilization
06-22-2010, 07:27 PM
فردا با حضور احمدي نژاد جشن ثبت جهانی سازه هاي آبي در شوشتر برگزار مي شود


بالاخره بعد از این همه مدت فردا با حضور رئيس جمهور، جشن ثبت سازه هاي آبي شوشتر در فهرست آثار جهاني در اين شهر برگزار مي شود.

http://www.isrm.net/fotos/editor2/water_mills_complex_shushtar_city_age_1700_yrs.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/04/06/100910562011.jpg

به گزارش مهر در اهواز، سازه*هاي آبي شوشتر در روز پنجم تيرماه سال 88 به عنوان دهمين اثر ايران در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيد و پس از ثبت جهاني سازه هاي آبي شوشتر، قرار بود جشن ملي جهاني شدن اين اثر تاريخي توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در تهران و با حضور رئيس جمهور برگزار شود ولي با توجه به درخواست مسئولان شهر شوشتر و جلساتي که در اين خصوص برگزار شد، مقرر شد اين جشن در شهر شوشتر و توسط ارگان هاي دولتي اين شهر برگزار شود.

در همين راستا روز پنج شنبه محمود احمدي نژاد طبق قولي که به مردم شهرستان شوشتر داده بود در اين شهر حضور پيدا مي کند و ضمن شرکت در جشن ثبت جهاني سازه هاي آبي شوشتر و ديدن نقاط مختلف اين اثر تاريخي، با مردم شهر شوشتر نيز ديدار خواهد داشت.همچنين نمايشگاه صنايع دستي در شهرستان شوشتر به مناسبت برگزاري جشن بزرگ سازه هاي آبي تاريخي اين شهرستان با حضور صنعتگران شاخص استان خوزستان برگزار مي شود.

اين نمايشگاه به مدت پنج روز در مکان هايي همچون کاروانسراي افضل، پل بند ميزان و جوار مرقد امامزاده عبدالله برگزار مي شود.

در اين نمايشگاه هنرمندان و صنعتگران شاخص استان در 100 غرفه محصولات خود را به صورت توليدي و زنده در معرض ديد بازديد کنندگان قرار خواهند داد که در اين خصوص مي توان به غرفه هاي ملحفه بافي ، تذهيب و خوشنويسي ، نقاشي روي شيشه ، کپو بافي ، آينه يراق، محرق ساقه گندم ، حکاکي روي سنگ ، چاپ باتيک ، معرق ، سجاده بافي ، سفالگري ، احرام بافي، مصنوعات چوبي، قلمکاري ، چرم ، قلمزني ، مسگري ، خراطي ، نقوش سفالي ، ساز سازي ، البسه محلي ، زيورآلات سنتي ، گيوه دوزي ، گيوه بافي ، جاجيم بافي ، شال بافي ، گليم بافي و گبه بافي اشاره کرد.

در اين نمايشگاه همچنين تعداد چهار سياه چادر عشايري همچون عشاير عرب ، لر ، بختياري و شوشتري همراه با اجراي سرودهاي محلي برپا خواهد شد.

مجموعه آسياب هاي شوشتر در استان خوزستان شامل ده ها آسياب است که بزرگترين مجموعه صنعتي تا پيش از انقلاب صنعتي به شمار مي رود.

استفاده از آب در ساخت محيطي براي زندگي براساس شرايط اقليمي، با ايجاد شبکه هاي زيرزميني در زير شهر کهن شوشتر، موجب بروز يکي از هوشمندانه ترين اشکال معماري شهري آبي شده است.

سازه هاي آبي تاريخي شوشتر در استان خوزستان که از هزاره اول پيش از ميلاد تا دوره معاصر مورد بهره برداري بوده اند، دانش و تجربه ايرانيان در مهندسي آب را به نمايش مي گذارند و نماينده نبوغ و بلوغ علم بشري هستند.

اين مجموعه با گذشت دو سال تلاش و نيز يک سال از بررسي وضعيت اين مجموعه با ارزش مهندسي آب در سازمان يونسکو به ثبت جهاني رسيد.

اين سازه ها با قدمت بيش از 1400 سال در دوره ساساني ساخته شده که تاکنون اين سازه ها پايدار مانده و از علم مهندسي آب وسيع و پيچيده اي برخوردارند هر ساله گردشگران بسياري از سراسر جهان براي بازديد از اين مجموعه به شوشتر سفر مي کنند.

به غير از سازه هاي آبي شوشتر تاکنون 9 اثر از آثار تاريخي ايران مانند تخت جمشيد، طاق بستان، ميدان نقش جهان اصفهان، پاسارگاد، مجموعه کليساها و... در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده بود که سازه هاي آبي شوشتر نيز به عنوان دهمين اثر در اين فهرست قرار گرفت.

World-civilization
06-22-2010, 07:30 PM
معرفی کوتاه سازه های آبی شوشتر


آب همواره در شكل گيري تمدنها نقش بسزايي داشته، تا بدانجا كه كهن ترين تمدن هاي بشري در كنار رودخانه ها شكل گرفته اند. رود خروشان كارون نيز در جنوب كشور پهناور ايران، مبدأ پيدايش تمدن هايي در كنار خود بوده است. رود كارون، بزرگترين رودخانه ايران پس از خروج از تنگه هاي كوهستاني زاگرس به جلگه خوزستان وارد شده و در دشت شوشتر آرام مي گيرد. خاك مستعد و زمين هموار، بهمراه آب فراوان رودهاي جاري در جلگه خوزستان، اين منطقه را به يكي از مهمترين قطبهاي كشاورزي كشور در طول تاريخ تبديل نموده بگونه اي كه همواره توجه حكومت ها را به اين سرزمين جلب كرده است. در دوره حكومت هخامنشيان، اقتصاد وابسته به درآمد حاصل از كشاورزي باعث مي گرديده تا حكومت با توسعه اين بخش، سطح درآمد كشاورزان و متعاقب آن درآمدهاي كشور را افزايش دهد. حفر نهرهاي دستكند "گرگر" و "داريون" در شوشتر از فعاليتهاي احتمالي دوره هخامنشيان به منظور توسعه كشاورزي است. پس از هخامنشيان، ساسانيان نيز براي ساخت و توسعه تأسيسات آبي در شوشتر كوشيده، و موفق به ساخت بي نظيرترين شبكه آبياري در اعصار كهن شده اند. گرچه در ساخت تأسيسات آبي شوشتر مهمترين هدف، آبياري بوده؛ اما سازندگان آن توانسته اند به اهداف بزرگ ديگري چون اهداف صنعتي، بازرگاني، دفاعي، معماري، راه و... دست يابند. -مجموعه آسيابهاي شوشتر شامل دهها آسياب است كه بزرگترين مجموعه صنعتي تا پيش از انقلاب صنعتي به شمار مي رود. -بهره گيري از رودخانه در گرداگرد شهر كهن شوشتر، بمنظور ايجاد خندق در كنار حصار و ايجاد موقعيت استراتژيك دفاعي باعث شده تا اين شهر در برهه هايي از تاريخ تسخير ناپذير باشد. -قابل كشتيراني بودن رود دستكند گرگر باعث مي شده تا شوشتر از نظر تجارت و بازرگاني از قطبهاي مطرح در سطح بين الملل باشد.(تا قرن گذشته، جابجايي بار و مسافر از طريق كشتي در رود گرگر رواج داشته) -استفاده از آب در ساخت محيطي براي زندگي براساس شرايط اقليمي، با ايجاد شبكه هاي زيرزميني در زير شهر كهن شوشتر، موجب بروز يكي از هوشمندانه ترين اشكال معماري شهري-آبي گرديده. -پل و سد شادروان، كه بلند آوازگي آن در افسانه هاي ايراني به چشم مي خورد، نه تنها يكي از اساسي ترين بخشهاي شبكه آبياري شوشتر، بلكه از معدود راههاي عبور از رودخانه پهناور كارون بوده كه احتمالاً جاده شاهي نيز از همين پل عبور مي كرده است. با توجه به اهميت سياسي و اقتصادي شوشتر و تأسيسات آبي آن، قلعه اين شهر(سلاسل)، هم مركز كنترل اين تأسيسات بوده و هم مقر والي خوزستان به شمار مي رفته و تا قرن گذشته شوشتر به عنوان مركز خوزستان بوده است.