PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ظرفيت روزانه انتقال گاز تا پايان سال به 600 ميليون مترمکعب مي رسد



mohamad.s
05-13-2011, 02:50 PM
ظرفيت روزانه انتقال گاز تا پايان سال به 600 ميليون مترمکعب مي رسد مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران مي گويد: با اتمام طرح هاي انتقال گاز در سطح کشور، ظرفيت روزانه انتقال گاز تا پايان سال 88 به 600 ميليون مترمکعب مي رسد.



(http://www.njavan.com/forum/register.php)

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، "عليرضا غريبي" عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در اين زمينه، اظهار داشت: در سال 88 ، 40 هزار ميليارد ريال اعتبار براي احداث دو هزار کيلومتر
خط لوله و 11 ايستگاه فشار قوي برنامه ريزي شده که از اين ميان بخش اندکي باقي مانده که اميدواريم تا پايان سال به اتمام برسد.
وي در تشريح طرحهاي در حال انجام شرکت مهندسي و توسعه گاز در سالجاري، گفت:
خط ششم سراسري گاز از عسلويه تا خروجي "بيدبلند" که سال گذشته افتتاح شد امسال تا اهواز و استان کردستان ادامه خواهد يافت.
به گفته غريبي، طول اين خط 117 کيلومتر خواهد بود که 30 کيلومتر آن امسال اجرا خواهد شد و بخشي از نيازهاي مصرفي استان خوزستان را تامين خواهد کرد و از اهواز نيز تا استان
کردستان بطول 600 کيلومتر لوله گذاري خواهد شد و از اين منطقه به سمت استان آذربايجان غربي امتداد خواهد يافت.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران افزود: هزينه احداث 600 کيلومتر خط لوله در اين طرح 900 ميليون تومان خواهد بود.
وي درباره خط لوله هفتم نيز که از عسلويه شروع و تا استان سيستان و بلوچستان امتداد خواهد يافت، گفت: اين خط پس از عبور از استانهاي هرمزگان و کرمان به سيستان و بلوچستان خواهد رسيد که هم مي تواند بخشي از نيازهاي منطقه را تامين کند و هم نقش صادرات گاز به پاکستان و هند را برعهده گيرد.
غريبي خاطرنشان کرد: 422 کيلومتر از اين خط لوله در مناطق سخت کشيده شده و هم اکنون فقط 10 کيلومتر جوشکاري آن باقي مانده است.
وي ظرفيت انتقال گاز از خطوط 6،7 و 8 سراسري را هر يک به مقدار 110 ميليون مترمکعب و در کل 330 ميليون مترمکعب در روز عنوان کرد و گفت: خط 8 با هزار و 55 کيلومتر طول از خطوط بسيار بزرگ و اساسي انتقال گاز در کشور است که احداث آن از سال 85 و از هفته گذشته تزريق گاز در آن آغاز شده و بزودي در مدار انتقال گاز قرار خواهد گرفت.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران افزود: خط 5 سراسري نيز بزودي وارد مدار انتقال گاز خواهد شد اما بدليل آماده نبودن ايسگاههاي خط 8 ، 50 درصد ظرفيت آن مورد بهره
برداري قرار خواهد گرفت.
غريبي درباره خط لوله دولت آباد که براي واردات گاز از ترکمنستان در نظر گرفته شده، گفت: طول اين خط لوله 155 کيلومتر و هزينه احداث آن هزار و 800 ميليارد ريال است و مي تواند 45 ميليون مترمکعب گاز را در روز انتقال دهد.
به گفته وي قرارداد ايران با ترکمنستان انتقال روزي 16 ميلبون مترمکعب بوده و قرار است در مرحله اول گاز ترکمنستان تا پالايشگاه شهيد هاشمي نژاد در خانگيران انتقال يابد.
اين مقام مسئول در شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران، اظهار داشت: اين خط لوله طي روزهاي آتي توسط مقام هاي رسمي دو کشور افتتاح خواهد شد و گاز در آن جريان پيدا خواهد کرد.
غريبي افزود: قرار است 120 کيلومتر از خط اين لوله در سال آينده کشيده شود و تا منطقه سنگ بست در استان خراسان برسد.
وي درباره لوله‌گذاري خط لوله انتقال گاز ميامي به سبزوار، گفت: کار 50 کيلومتر لوله گذاري
از ميامي به سمت سبزوار انجام شده و تا پايان سال گاز آن تزريق خواهد شد.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران درباره آخرين وضعيت ساخت خط لوله اردبيل به خلخال، گفت: در زمان حاضر اين خط لوله به مرحله بهره برداري رسيده، ضمن آنکه 65 کيلومتر از 75 کيلومتر لوله گذاري خط دوم کرمان نيز انجام شده است.
به گفته وي از ابتداي امسال تاکنون هزار و 600 کيلومتر لوله گذاري صورت گرفته و انتظار مي رود اين ميزان تا پايان سال به 2000 کيلومتر برسد.
به گفته غريبي در سال 89 هزار کيلومتر خط لوله و پنج ايستگاه تقويت فشار احداث خواهد شد، منابع اعتبار اين طرح ها هزار و 700 ميليارد تومان برآورد شده است.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران درباره تامين اعتبارات امسال طرح هاي اين شرکت، اظهار داشت: اين شرکت هزار ميليارد تومان را از منابع داخلي جذب کرده و ممکن است تا پايان سال جاري ميزان بدهي آن به هزار و 500 ميليارد تومان برسد.
وي اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها را باعث کاهش مصرف گاز در کشور و کمتر شدن نياز به سرمايه گذاري براي احداث خط لوله در سطح کشور عنوان کرد.
شرکت مهندسي و توسعه گاز يکي از شرکت هاي تابعه شرکت ملي گاز ايران است که بر اساس نظام اجرايي طرح هاي صنعت نفت پايه گذاري شده است.
انجام تمام امور مطالعاتي اعم از اقتصادي، فني و توجيهي طرح هايي که از سوي شرکت ملي گاز ايران ابلاغ مي شود نظير انجام امور مهندسي اعم از بنيادي (پايه) و تفصيلي در خصوص طرح هاي ابلاغي، طراحي، نظارت و اجراي عمليات مهندسي و ساختمان مانند احداث و توسعه سيستم هاي توليد و جمع آوري و انتقال گاز، تأسيسات سرچاهي، پالايشگاهها و تأسيسات نم زدايي، خطوط انتقال، تغذيه و توزيع گاز، ايستگاه هاي تقويت و تقليل فشار گاز، سيستم هاي مخابراتي، تلمبه خانه، کارهاي ساختماني و زيربنايي و انواع سازه هاي دريايي و تأسيسات مربوطه در داخل و خارج کشور از جمله عملکردهاي اين شرکت است.
اقتصام ** 1568 ** 1558

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 872482