PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : در حسرت قطره‌هاي آن‌لاين باران



sorna
05-09-2011, 12:54 AM
در حسرت قطره‌هاي آن‌لاين باران
جاذبه‌هاي گردشگري:كويرهاي ايران به دليل وسعت، تنوع و ويژگي‌هاي خاص مي‌تواند از يك منبع گردشگري به يك جاذبه تبديل شود و سالانه و ماهانه و روزانه هزاران گردشگر علاقه‌مند به كوير و شترسواري يا رصد ستارگان در تاريك‌ترين نقطه جهان و يا ديدن گرم‌ترين نقطه جهان كه هيچ چيز در آن نمي‌گندد را به ايران بكشاند، تنها اگر خوب معرفي شود به‌خصوص در ابزار اصلي عصر ارتباطات، اينترنت. اما هنوز آنقدر جدي گرفته نشده كه اينترنتي شود
.
اينترنت آسان‌ترين راه براي معرفي و طرح يك موضوع است و اساسا در مراكز دولتي ايران هم راه‌اندازي وب‌سايت يكي از راه‌هاي به رسميت شناختن و طرح يك موضوع است. كوير به عنوان يكي از مهم‌ترين جاذبه‌هاي اكوتوريستي ايران هنوز آنقدر جدي گرفته نشده كه از طرف يك سازمان وب‌سايتي براي آن راه‌اندازي شود
.
سايت ties يكي از منابعي است كه مي‌شود شاهكارهاي اكوتوريستي زمين را در آن يافت. ايران حتي عضو جامعه بين‌المللي اكوتوريسم‌‌(ties) نيست و نامي از ايران در اين سايت برده نشده است. جامعه بين‌المللي اكوتوريسم ties قديمي‌ترين و بزرگ‌ترين جامعه جهاني اكوتوريسم است كه در 1990 تاسيس شده و بيش از 70 كشور در اين جامعه عضو هستند. در حالي كه كشورهايي مثل مكزيك، سوئد، نپال، اندونزي، پاكستان، سريلانكا، گواتمالا و تانزاينيا در ties عضو هستند نامي از ايران در اين جامعه ديده نمي‌شود.
پرشيا ديزرت تا مدت‌ها تنها سايتي بود كه اطلاعات قابل قبولي در دسترس قرار مي‌داد. اين سايت هم دير به دير به‌روز مي‌شد و آخرين اخبار را در اختيار قرار نمي‌داد. اما ويژگي مثبتش اين بود كه به زبان انگليسي هم در دسترس بود و خارجي‌ها هم مي‌توانستند از طريق اين سايت با كويرهاي ايران آشنا شوند.
در حالي كه مسوولان دولتي هنوز درگير درك اهميت كوير بودند علاقه‌مندان كوير خودشان دست به كار شدند. آن موقع‌ها كه اوركات ******************** نبود دوست‌داران كوير جايي داشتند كه همديگر را پيدا كنند. كاميونيتي كوير در اوركات گروهي بود با بيش از دو هزار عضو. گروهي بود كاملا غير رسمي اما بسيار جدي. در اين جامعه مي‌شد از كويرهاي ايران، نحوه و چگونگي سفر به آن‌ها خبري پيدا كرد.
با ******************** شدن اوركات، باز هم دوست‌دارن كوير به فكر پايگاهي جدي‌تر براي معرفي كوير در درجه اول به ايران و سپس خارجي‌ها افتادند.
«محسن اديب» يكي از اين افراد است كه به طراحي وب‌سايت «كويرهاي ايران» پرداخته است. او در اين سايت _كه هنوز در دست تكميل است_ از دوستان خود و علاقه‌مندان به كوير كمك گرفته تا كوير را وارد عرصه شبكه جهاني كند. به قول خودش «اين سايت غيرحرفه‌اي است اما شروع خوبي است براي معرفي كوير‌هاي ايران.»
وب‌سايت «كويرهاي ايران» بخش‌هاي متنوعي دارد. مقالات مختلف درباره كويرهاي ايران، برنامه‌هاي گروهي كويرگردي و آشنايي با كويرگرداني ايران از بخش‌هاي اين سايت است. اطلاعاتي درباره مردمان مناطق کويري، گياهان مناطق کويري، حيوانات منـــاطق کويري، زمــيــن‌شـنـاسي کوير، کـــويــــرنــوردان ايــــران، طريقه رانندگي در کويـر و تقسيم‌بندي کـــــويرها نيز براي افزودن بر اين سايت در نظر گرفته شده است. اين سايت قرار است به دو زبان انگليسي و فرانسه نيز برگردانده شود.
ايرانيان خارج از كشور نيز در اين زمينه فعال‌اند. مثلا پروفسور «علي پارسا» در وب‌سايت خود از تجربه هفت بار سفر خود به «ريگ جن» مي‌گويد. منطقه‌اي كويري در استان سمنان است كه تا كنون عده كمي موفق به عبور از آن شده‌اند. سايت «علي پارسا» نمونه‌اي است از تلاش ايراني‌هاي مقيم كشور براي شناساندن اين گنجينه مهم اكوتوريسم ايران.
در وب‌سايت‌هاي سازمان‌ها و اداره‌كل‌هاي ميراث‌فرهنگي و گردشگري استان‌هاي كويري اشاره مختصري به كوير شده اما هنوز هيچ ارگاني به صورت جدي معرفي كوير را به عهده نگرفته است. به نظر مي‌رسد تلاش مسوولان در اين زمينه ناكافي باشد.
ايران با داشتن دو كوير بزرگ مركزي و لوت يكي از غني‌ترين پتانسيل‌هاي اكوتوريسم را در خاورميانه داراست. كشوري چون مكزيك كه در زمينه اكوتوريسم در حال پيشرفت به شمار مي‌آيد در نخستين سال‌هاي رونق اكوتوريسم يعني بين سال‌هاي 93 تا 95 پنج ميليون دلار از صحراي «ماگ دالنا» و 3/3 ميليون دلار از صحراي «سن ايگناسيو» كسب درآمد كرد. هزينه شركت در تورهاي هشت روزه كويرگردي مصر نيز به 475 هزار پوند مي‌رسد.