PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تکنولوژی رادار گریزی



mohamad.s
05-05-2011, 12:06 AM
تکنولوژی رادار گریزی بدنه فلزی یک هواپیما در بازتاب سیگنالهای راداری بسیار مناسب است . به همین دلیل کشف و پیگیری هواپیماها بواسطه تجهیزات راداری به کاری اسان تبدیل شده است . هدف از تکنولوژی رادار گریزی اینست که هواپیما در مقابل رادار ، قابل دید و شناسایی نباشد .

دو روش متفاوت در این زمینه وجود دارد که عبارتند از :
1- هواپیما را می توان به گونه ای شکل داد که هر نوع سیگنال راداری که هواپیما بازتاب می دهد ، از تجهیزات راداری دور شود .
2- هواپیما را می توان با موادی ساخت پوشش داد که سیگنالهای راداری را جذب کند .

mohamad.s
05-05-2011, 12:08 AM
تکنولوژی رادار گریزی از طرف دیگر ، یک هواپیمای رادار گریز از سطوح کاملا صاف و لبه های بسیار تیز ساخته شده است . زمانیکه یک سیگنال راداری به این هواپیما اصابت می کند ، سیگنال در یک زاویه برگزدانده می شود .

نکته مهم دیگر اینست که سطوح یک هواپیمای رادار گریز را می توان طوری ساخت که بتواند انرژی راداری را جذب کند . نتیجتا می تونا گفت که یک هواپیمای رادار گریز همچون f-117 aمی تواند به اندازه یک پرنده کوچک اثر راداری داشته باشد . تنها استثنا زمانی است که هواپیما بلند می شود – در این لحظه یکی از قسمتهای هواپیما ، امواج انرژی راداری را به طور کامل به انتن بر می گرداند .

چگونگی عملکرد بمب افکن های رادار گریز :
بمب افکن b-2که از ان به عنوان بمب افکن رادار گریز یاد می کنند ، از طراحی بسیار هدفمند و موثری برخوردار است که در این مقاله تا حدودی به ان می پردازیم .

ارتش امریکا در دهه 70 ، تصمیم گرفت تا جایگزینی برای بمب افکن سالخورده و قدیمی b-52 بیاورد . به این منظور هواپیمایی نیاز بود تا هم بتواند بمب های هسته ای را در طی فقط چند ساعت از سراسر جهان به اتحادیه شوروی انتقال دهد و از طرفی در مقابل سنسورهای دشمن غیر قابل دید باشد .

همانطور که شما فکر می کنید ، پنهان ساز یک هواپیمای غول پیکر ، کار اسانی نیست.

نورث روپ گرومن کمپانی که در قرار داد بمب افکن پیروز شد ، بیلیونها دلار هزینه کرد و تقریبا 10 سال به توسعه این پروژه محرمانه پرداخت. محصول نهایی این شرکت ، دستگاهی کاملا متفاوت با 172 فوت پهناست که بال پرواز نام دارد .

این بمب افکن در مقابل اسکنرهای راداری همچون حشره ای ظاهر می شود . این هواپیما همچنین از دیدگاه دانش هوانوردی ، صنعتی انقلابی به حساب می اید ، به طوریکه هیچ یک از سیستم های استاندارد تثبیت که در ان هواپیماهای معمولی پیدا می شود را ندارد و خلبانان ان پرواز با ان را همچون پرواز با جت جنگنده تعریف می کنند.

ما در این مقاله به چگونگی پرواز b-2 و همچنین پنهان شدن ان خواهیم پرداخت . ما همچنین به سیستم های مربوط به سلاح های مهم هواپیما و تاریخچه انها نیز نگاهی می اندازیم .

mohamad.s
05-05-2011, 12:08 AM
تکنولوژی رادار گریزی B-2 روح :
B-2 رادار گریز ، توانست طراحی دانش هوانوردی را برای همیشه با تغییرات عمده ای مواجه کند . این اعجوبه امریکایی ، پیشرفته ترین بمب افکنی استکه تاکنون ساخته شده ، به طوریکه در فهرست بمب افکن های امریکایی ، موقعیت بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است .


یک بال پرواز :
یک هواپیمای معمولی شامل یک بدنه ، دو بال و سه تثبیت کننده عقب است که به دم هواپیما وصلند . بالها ، بالا رفتن بدنه هواپیما را به سمت هوا فراهم می اورند . خلبانان نیز به واسطه تنظیم اجزای متحرک بالها و تثبیت کننده ها ، هواپیما را هدایت می کند . تنظیم این اجزا ، باعث تغییر جریان هوا در اطراف هواپیما و همچنین باعث صعود ، فرود و چرخش هواپیما می گردد . تثبیت کننده ها نیز سطح هواپیما را حفظ می کنند .


بمب افکن B-2 از طراحی کاملا متفاوتی برخوردار است : چرا که همانند یک بومرنگ یک بال بزرگ دارد .
طراحی این بال پرواز نسبت به یک هواپیمای معمولی ، بسیار موثرتر می باشند . چرا که به جای بالهای مجزا که کل وزن بدنه را تحمل می کنند ، تمام هواپیما کار بلند شدن را انجام می دهد . همچنین با حذف دم و بدنه هواپیما ، از میزان درگ یعنی نیروی مقاومت هوا که بر هواپیما اعمال می شود نیز کاهش می یابد .


بازدهی و کارایی بالای B-2 سبب می گردد ، هواپیما بتواند در فاصله زمانی کوتاهی ، فواصل بسیار بالایی را طی کند . این هواپیما سریع ترین هواپیمای موجود نیست ، بلکه به گفته ارتش ، از سرعت مادون صوت بالایی برخوردار است و این یعنی سرعت بالای ان فقط تحت شرایط سرعت صوتی ( حدود 1000 ft/sec و یا 305 m/s) امکان پذیر می باشد . این هواپیما همچنین قابلیت انرا دارد تا بدون سوخت گیری مجدد 6900 مایل ( 11000 km ) را بپیماید و فقط با یک بار سوخت گیری در حین پرواز 11/500 مایل ( 18/500 km ) راه ر اطی کند .