توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : انواع آبگوشت
R A H A
05-01-2011, 11:46 PM
طرز تهیه آبگوشت کلم قمری
ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده سپس کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس گوشت و نخود را به مواد بیفزایید...
http://www.akairan.com/images2/gol3/abgoosht-kalam-ghomri.jpg
مواد لازم :
کلم قمری یک عدد
نخود یک لیوان
عدس نصف لیوان
سیبزمینی ۲ عدد
گوشت آبگوشتی ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
کشک ۱ لیوان
سیر ۲ حبه
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده سپس کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس گوشت و نخود را به مواد بیفزایید. روی آن آب ریخته، روی شعله گاز قرار دهید تا کاملاً بپزد. پس از کوبیدن چربی آن با زردچوبه و فلفل آن را به آبگوشت اضافه کرده و البته در این غذا کشک و سیر میبایست با هم خوب مخلوط شده و کنار غذا میل میشود
R A H A
05-01-2011, 11:47 PM
طرز تهیه آبگوشت روستایی
هویج را خرد نموده پیاز و کرفس را حلقه حلقه بریده و بآن کمی نمک و شکر افزوده مدت نیم ساعت در آبگوشت مخلوط با کره روی آتش بپزید....
http://www.akairan.com/images2/gol3/abgoosht-roostaii.jpg
مواد لازم :
هندوانه 2 عدد
كرفس خرد شده قدری
نخود فرنگی 2 قاشق سوپخوری
لوبیا سفید 2 قاشق سوپخوری
آب سبزی 0.3 لیتر
آب گوشت 0.7 لیتر
پیاز 1 عدد
گل كلم 1 عدد
سیب زمینی 2 عدد
كره قدری
شكر قدری
نمك قدری
طرز تهیه :
هویج را خرد نموده پیاز و کرفس را حلقه حلقه بریده و بآن کمی نمک و شکر افزوده مدت نیم ساعت در آبگوشت مخلوط با کره روی آتش بپزید . همینکه آب بجوش آمد ، سیب زمینی ها را خرد کرده با نخود و لوبیا ، در آبگوشت بریزید و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد .
R A H A
05-01-2011, 11:49 PM
طرز تهیه آبگوشت لپه
پيازها را خرد كرده و در روغن تفت ميدهيم، سپس، لپه و گوشت را هم اضافه ميكنيم، مقداري مواد را تفت داده، آنگاه، زردچوبه را هم ميافزاييم...
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_1/abgoosht-lapeh_400.jpg
مواد لازم:
گوشت آبگوشتي نيم كيلوگرم
لپه يك پيمانه
پياز دو عدد
رب گوجهفرنگي دو قاشق سوپخوري
ليموعماني سه عدد
سيبزميني دو عدد
آب، روغن، نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه :
پيازها را خرد كرده و در روغن تفت ميدهيم، سپس، لپه و گوشت را هم اضافه ميكنيم، مقداري مواد را تفت داده، آنگاه، زردچوبه را هم ميافزاييم بعد در حدود پنج ليوان آب به موادمان اضافه ميكنيم و ميگذاريم تا آبگوشت بجوشد، سپس با حرارت ملايم، سه تا چهار ساعت ديگر صبر ميكنيم تا آبگوشت بپزد، ليموعمانيها را سوراخ كرده، همراه با رب گوجهفرنگي، سيبزميني، نمك و فلفل به آبگوشت اضافه و كمي صبر ميكنيم تا يك ساعت ديگر آبگوشت بپزد، در پايان ميتوانيد، كمي مرزه خشك يا تازه به آن اضافه كنيد تا عطر غذايتان چند برابر شود، حالا غذا آماده است.
R A H A
05-01-2011, 11:50 PM
آبگوشت لپه و لیمو عمانی
یاز را خرد و با روغن به حدی سرخ می کنیم که طلایی شود،بعد لپه را تمیز می کنیم و می شوییم و با پیاز یک تفت می دهیم،بعد گوشت را تکه تکه می کنیم ...
http://www.akairan.com/images2/gol3/abgoosht-lapeh-limoo.jpg
مواد لازم برای 6 نفر:
گوشت ماهیچه یا استخوان سردست=750گرم
لپه=50 گرم یا یک پیمانه سرخالی
لیمو عمانی=4 تا 5 عدد
پیاز متوسط=دو تا سه عدد
روغن مایع=دو سه قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=به مقدار کم
زردچوبه=1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
پیاز را خرد و با روغن به حدی سرخ می کنیم که طلایی شود،بعد لپه را تمیز می کنیم و می شوییم و با پیاز یک تفت می دهیم،بعد گوشت را تکه تکه می کنیم و داخل پیاز و لپه می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا آب گوشت کشیده شود،زردچوبه را اضافه می نماییم و بهم می زنیم .5 تا 6 لیوان آب سرد داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم جوش بیاید،در ظرف را محکم می بندیم و حرارت را ملایم می کنیم،کمی که آبگوشت جوشید و نیم پز شد
لیمو عمانی را تکه تکه می کنیم و هسته آن را می گیریم و داخل آبگوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت کاملا بپزد،در اواخر طبخ پنج تا شش عدد سیب زمینی اسلامبولی یا پشندی را پوست می کنیم و با کمی نمک و فلفل داخل آبگوشت می ریزیم و می گذاریم سیب زمینی بپزد .اگر با مقدار آب تعیین شده فوق گوشت نپزد باید مقداری آب گرم به آن اضافه نمود.ممکن است یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی به این گوشت اضافه کنیم
R A H A
05-01-2011, 11:51 PM
آب پيازک یا اشکنه شیرازی
مو اد لازم :
پياز چند عدد, روغن, ماست, تخم مرغ, شنبليله, نعناع خشک, نمک و زردچوبه
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh02.jpg
طرز تهيه:
پيازها را خلال کرده در روغن سرخ می کنند, وقتی که رنگ پيازها طلايی شد, زردچوبه را روی آن ريخته, کمی هم می زنند. سريع تفت می دهند تا سبزی ها نسوزد و مقداری آب و نمک به آن اضافه می کنند و می جوشانند وقتی آب پيازک حاضر شد, آن را روی نان خرد کرده ريخته, به صورت تريد مصرف می کنند.
اگر خواستند تخم مرغ به آن اضافه کنند, قبل از آماده شدن,تخم مرغ ها را در ظرفی به هم زده و يا با ماست مخلوط نموده و داخل آب پيازک می ريزند.
به جای ماست می توان از دوغ هم استفاده کرد.
R A H A
05-01-2011, 11:52 PM
طرز تهیه آبگوشت کرمانی
مواد لازم :
گوشت گوسفند : 500 گرم
نخود : 50 گرم
لوبیا قرمز : 50 گرم
آب غوره : قدری
چغندر : 1 عدد
آلو قیسی : قدری
برگه زرد آلو : قدری
آلو بخارا : قدری
گوجه برقانی : قدری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/abgooshtkermani.jpg
طرز تهیه :
ابتدا چغندر را خرد کنید و سپس 100 گرم نخود و لوبیا را پاک کرده با نیم کیلو گوشت و کمی آب بار کنید. سپس چغندر را ریز ریز خرد نموده آن را با 200 گرم قیسی، برگه ی هلو و زرد آلو (و غیره) در دیگ بریزید تا بپزد. پس از پخته شدن اگر مزهاش خیلی شیرین بود، یک قاشق آبغوره (و یا سرکه) در آن بریزید.
R A H A
05-01-2011, 11:55 PM
آبگوشت کشک لرستان
مواد لازم :
گوشت آبگوشتی 500 گرم
نخود و لوبیا سفید 2 پیمانه
بادمجان سرخ کرده 2 عدد
پیاز 1 عدد درشت
سیر 4 حبه
کشک 250 گرم
نمک و زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/abgoosht-kashk.jpg
طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید. گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با 5 پیمانه آب خوب بپزید.پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده راهم اضافه کنید. در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید. وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید. گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید. به این آبگوشت به زبان محلی " دو گوله دودار" گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد و از نظر مواد لازم برای بدن بسیار غنی و در عین حال، خوشمزه و دلچسب است.
R A H A
05-01-2011, 11:56 PM
طرز تهیه اشکنه کشک
مواد لازم:
- پیاز 1 عدد متوسط
- گردوی خرد شده یک قاشق مرباخوری
- کشک ساییده 3 تا 5 قاشق غذاخوری
- نعناء خشک یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh-02.jpg
طرز تهیه:
1- پیاز را خلال کرده، با مقدار کمی روغن آن را سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- به پیاز داغ، نعناء خشک را اضافه کنید و سر و تفت دهید. (مراقب باشید نعناء نسوزد).
3- یک لیوان آب روی نعناء داغ بریزید و کشک را به آن اضافه کنید به آن نمک و فلفل بزنید. پس از آن که چند جوش زد، گردو را اضافه کنید و آن را از روی گاز بردارید
R A H A
05-01-2011, 11:57 PM
طرز تهیه اشکنه گوجه سبز
مواد لازم :
گوجه سبز 500 گرم
شكر قدری
پیاز 3 عدد
روغن 150 گرم
شنبلیله 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 4 عدد
آرد سفید 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
فلفل قدری
نمك قدری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh-03_400.jpg
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
بعد یک کیلو گوجه را پس از گرفتن هسته داخل اشکنه میریزیم بعد از پختن گوجه 2 تا 3 قاشق شکر بآن اضافه می نمائیم بطور کلی در تمام اشکنه ها میتوانیم بعد از ریختن تخم مرغ و پختن آن 3 تا 4 عدد تخم مرغ را درسته در آن بشکنیم و بدون بهم زدن بگذاریم تخم مرغها بسته و پخته شود.
R A H A
05-01-2011, 11:58 PM
طرز تهیه اشکنه با رب انار
مواد لازم :
رب انار قدری
شكر قدری
پیاز 3 عدد
روغن 150 گرم
شنبلیله 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 4 عدد
آرد سفید 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
فلفل قدری
نمك قدری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh-06.jpg
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم . با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
بعد به آن کمی رب انار یا آب انار اضافه میکنیم ، باین اشکنه هم میشود کمی شکر اضافه کرد .
R A H A
05-01-2011, 11:59 PM
طرز تهیه اشکنه آلبالو
مواد لازم :
آلبالو 500 گرم
شكر قدری
پیاز 3 عدد
روغن 150 گرم
شنبلیله 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 4 عدد
آرد سفید 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
فلفل مقداری
نمك مقداری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh-05.jpg
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
به مقدار نیم کیلو آلبالو را هسته میگیریم در اواخر طبخ داخل اشکنه میریزیم و بعد از پخته شدن آلبالو آنرا در ظرف میکشیم ، ممکن است باین اشکنه کمی شکر بزنیم .
R A H A
05-02-2011, 12:00 AM
طرز تهیه اشکنه معمولی
مواد لازم :
پیاز - 3 عدد
روغن - 150 گرم
شنبلیله - 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ - 4 عدد
آرد سفید - 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه - 1 قاشق سوپخوری
فلفل قدری
نمك قدری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/eshkeneh-04.jpg
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
R A H A
05-02-2011, 12:01 AM
نکاتی برای تهیه آش و آبگوشت
طرز تهیه :
برای تهیه آش و آبگوشت به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید :
نکته حساس در تهیه انواع آش جا افتادن آنست کلیه آشها باید کاملا پخته شده و جا بیافتند و بطور کلی وقتی حبوبات آش پخته شد باید برنج یا رشته آنرا ریخت و بعد از پخته شدن برنج یا رشته سبزی آش را اضافه نمود و باید توجه نمود وقتی برنج یا رشته لعاب انداخت حرارت آش باید کاملا ملایم باشد و آش را باید گاهی بهم زد که ته نگیرد . به تمام آشها می توانیم یک قاشق زرد چوبه بزنیم .
آبگوشت یکی از غذا های اصیل ایرانی است که با دقت و توجه میتوان آنرا با طعم بسیار مطبوع تهیه کرد نکته ای که برای تهیه ابگوشت باید بآن توجه شود این است که بعد از جوش آمدن در ظرف را باید محکم بست و حرارت را ملایم نمود تا آبگوشت با بخار پخته شود و آب آن تبخیر نگردد و به اضافه کردن چندین بار آب احتیاج پیدا نکند .
سبزی آش شامل : تره ، جعفری ، اسفناج ، شبت ، گشنیز است
R A H A
05-02-2011, 12:02 AM
طرز تهیه آبگوشت هویج
مواد لازم:
گوشت گوسفند - ۵۰۰ گرم
نخود - ۱۲۰ گرم
لپه - ۱۲۰ گرم
هویج - ۱۲۰ گرم
سرکه - قدری
شیره - قدری
سیر - قدری
نعناع - قدری
برنج - قدری
ادویه - قدری
نمک - قدری
http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/abgoosht-03.jpg
طرز تهیه :
گوشت نخود و لپه را بار کنید. نیم پز که شد هویج را پوست کنده، حلقه حلقه بریده برویش بریزید. سپس سرکه شیره و نمک و ادویه و کمی برنج رویش ریخته در صورت تمایل، نعناع و سیر داغ هم بدان بیفزائید
R A H A
05-02-2011, 12:03 AM
طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
کشک ساييده - 1 پيمانه
گوشت چرب با استخوان - 500 گرم
نخود و لوبيا سفيد - 200 گرم
سيب زميني پوست کنده - 1 عدد
پياز- يک عدد متوسط
بادمجان قلمي - 8 عدد
چغندر ورقه شده - 1 عدد
خيار - 4 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه - به ميزان لازم
طرز تهيه:
نخود و لوبيا را از شب قبل خيس مي کنيم و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالي مي کنيم و مي شوييم. پياز را چهار قاچ مي کنيم. گوشت استخوان دار را همراه با پياز و حبوبات، روي حرات قرار مي دهيم. بعد از 2 ساعت، زردچوبه و فلفل و سيب زميني را اضافه مي کنيم. پس از پخت سيب زميني، آن را از روي حرارت بر مي داريم. آب اين غذا نبايد خيلي کم باشد.
بادمجان ها را پوست گرفته و پس از خيس نمودن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ مي کنيم و کنار مي گذاريم. چغندرها را کف تابه گذاشته و روي آنها بادمجان مي چينيم. کمي از آب گوشت را روي آن ريخته و در تابه را مي گذاريم تا بپزند. سپس نيمي از بادمجان ها را با مقداري آبگوشت و کشک مخلوط کرده و مي کوبيم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملايم مي کنيم تا گرم بماند. بقيه بادمجان ها را با چغندر پخته در ديس مي کشيم و کنار ظرف را با خيار پوست کنده و خرد شده تزيين مي کنيم. مردم کرمان معتقدند که چغندر و خيار، گرمي بادمجان را مهار مي کنند
R A H A
05-02-2011, 12:05 AM
آبگوشت غوره
مواد لازم :
گوشت گوسفند 500 گرم
نخود 87.5 گرم
لوبیا 87.5 گرم
ادویه 1 قاشق مرباخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
نمك قدری
غوره 200 گرم
پیاز 1 عدد
سیب زمینی 375 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
گوشت گوسفند معمولا ماهیچه و گوشت سینه را با مقداری دنبه قطعه قطعه کرده با نخود و لوبیا و یک پیاز در دیگ آبجوش بار کنید . همینکه به اندازه کافی پخته شد ، کفهای روی آبگوشت را جمع نموده و دور بریزید . سپس مقداری زرد چوبه و نمک در آبگوشت ریخته ، سیب زمینی ها را پوست کنده در آن بریزید . برای خوش طعم کردن آبگوشت 200 گرم غوره در آبگوشت بریزید . بعد از 20 دقیقه به سر میز ببرید .
R A H A
05-02-2011, 12:08 AM
مواد لازم :
گوشت ماهیچه گوسفندی 750 گرم
نعناع 200 گرم
جعفری ساطوری شده 200 گرم
شنبلیله 100 گرم
لپه 150 گرم
گوجه سبز 5 عدد
روغن 4 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
فلفل قدری
نمك قدری
رب گوجه فرنگی قدری
طرز تهیه :
گوشت را تکه تکه می کنیم و می شوئیم و با لپه و پیاز خرد کرده و 5 تا 6 لیوان آب در حرارت ملایم بار می کنیم ، تا کمی گوشت بپزد بعد هسته های گوجه سبزها را بیرون می آوریم و داخل آن می کنیم سپس سبزی (که شامل نیک کیلو نعناع و جعفری است )را تمیز و خرد می کنیم و با روغن کمی سرخ می نمائیم و داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت کاملا بپزد در اواخر طبخ 5 تا 6 عدد سیب زمینی پوست گرفته با کمی نمک و فلفل و زرد چوبه بآن اضافه می کنیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 نفر کافیست
R A H A
05-02-2011, 12:09 AM
آبگوشت به آلو
اگر از شمایی كه سن و سالی ازتان گذشته بپرسند خوشمزهترین غذای قدیمی مورد علاقهتان چیست، به احتمال زیاد آبگوشت را نام خواهید برد.
آبگوشت یكی از اصیلترین و رایجترین غذاهای قدیمی مردم ایران است كه نوع سادهاش از تركیب حبوبات شامل لوبیای سفید یا چیتی و نخود، گوشت، سیبزمینی، پیاز و لیموعمانی تشكیل شده و با اضافه كردن ادویهجات، آن را طعمدار میكنند ولی این غذا نیز مانند دیگر غذاها، از تیررس ابتكار بانوان باسلیقه خانهها بینصیب نبوده و با جایگزین كردن بعضی دیگر از انواع حبوبات و ایجاد تنوع در مواد تشكیلدهنده و همچنین افزودنیهای جدید، آبگوشتهای متنوعی را درست كردهاند.
آبگوشت به آلو از این جمله است. این آبگوشت به جهت وجود به و آلو- كه هر دو طعم شیرین دارند- غذایی مناسب برای آنهایی است كه ذائقه آنها با غذاهای شیرین همخوانی زیادی دارد.
اگر شما دوستدار این قبیل غذاهای سنتی و شیرین هستید، مواد لازم آبگوشت به آلو را برای نهار روز جمعه این هفته آماده كنید. فقط خرید نان سنگك یادتان نرود.
مواد لازم برای 5 نفر:
- 500 گرم گوشت ماهیچه یا 750 گرم گوشت آبگوشتی
- 300 گرم لوبیا سفید
- یك عدد پیاز متوسط
- 2 عدد به متوسط
- 300 گرم آلو بخارا
- نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- دارچین، یك قاشق چایخوری سرخالی
طرز تهیه:
1 - لوبیا را شسته و به مدت 8 ساعت یا از شب تا صبح خیس كنید. طی این مدت، چند بار آب آن را عوض كنید تا به اصطلاح، خاصیت نفاخی آن از بین برود.
2 - بهها را شسته و همینطور با پوست به 4قاچ تقسیم كنید. پس از خرد كردن به، دانههای آن را نیز خارج كنید. [آشنایی با خواص به]
3 - آلوها را نیز به مدت چند ساعت در كاسهای فلزی محتوی آب، خیس كرده و سپس روی اجاق گاز حرارت دهید تا بپزند. پس از اینكه آب اضافی آلوها از بین رفت، هستههای آنها را از گوشت جدا كرده و به ظرف دیگری منتقل كنید.
4 - پیاز را نیز پوست كنده و پس از شستن به صورت 4قاچ خرد كنید.
5 - همه مواد شامل پیاز، گوشت، زردچوبه و لوبیا سفید را در قابلمهای گود حاوی مقداری آب ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزند. برای پخت آبگوشت در قابلمه، مدت 3 تا 4 ساعت زمان لازم است ولی اگر برای پخت آن زمان كمتری دارید، به جای قابلمه از دیگ زودپز استفاده كنید. گوشت و لوبیا در دیگ زودپز، یك ساعته میپزند.
6 - بعد از اینكه لوبیا و گوشت كاملا پخته شد، استخوانها را از داخل مواد آبگوشت خارج كرده، سپس آلو، دارچین و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید و بگذارید به مدت نیمساعت دیگر بجوشد تا آبگوشت كاملا جا بیفتد.
در پایان مواد را از آب آن جدا كرده و مخلوط گوشتی را با گوشتكوب، خوب بكوبید و آب آن را نیز به صورت جداگانه سرو كنید.
نكته 1: استفاده از ماهیچه برای آبگوشت، باعث لعابدار شدن آن میشود.
نكته2: كاشانیها برای پخت این آبگوشت، آلو را حذف كرده و آب انار را جایگزین آن میكنند. در ضمن به جای لوبیا سفید نیز از عدس استفاده میكنند. البته این غذا دیگر آبگوشت به آلو نیست بلكه آبگوشت به كاشانی نام دارد.
R A H A
05-02-2011, 12:11 AM
آبگوشت بادمجان
مواد لازم :
گوشت ماهیچه گوسفندی 750 گرم
لپه 150 گرم
بادمجان 3 عدد
روغن 150 گرم
غوره 250 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
سیب زمینی استامبولی 6 عدد
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
فلفل قدری
نمك قدری
طرز تهیه :
گوشت را با 2 تا 3 قاشق عدد پیاز خرد کرده و 5 تا 6 لیوان آب با حرارت ملایم میگذاریم نیم پز شود بعد لپه را میشوئیم و اضافه می نمائیم تا لپه و گوشت کاملا بپزند بادنجانها را پوست میکنیم حلقه حلقه میبریم کمی نمک میزنیم و با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم و سیب زمینی را پوست میکنیم و با غوره و بادنجان داخل گوشت میریزیم سیب زمینی که پخته شد رب گوجه فرنگی و باندازه کافی نمک و کمی ادویه در آبگوشت میریزیم و بعد از چند جوش آبگوشت را در ظرف میکشیم بدیهی است که اگر گوشت با مقدار آب فوق نپخت مقداری آب اضافه می نمائیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 نفر کافیست
R A H A
05-02-2011, 12:11 AM
آبگوشت ذرت
مواد لازم
روغن یا کره گیاهی : یک قاشق غذاخوری
پیاز قرمز : نصف خرد شده
فلفل دلمه ای قرمز ، سیر و سیب زمینی خرد شده : دو قاشق غذا خوری
ذرت کنسرو شده : سیصد گرم
گل کلم : پنجاه گرم
پنیز پیتزا : 75 گرم
گشنیز تازه : به مقدار لازم
نمک و فلفل : به مقدار دلخواه
شیر : ششصد سی سی
آرد : سه قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
ابتدا روغن را در ظرف مربوطه گرم کرده ، پیاز و فلفل دلمه ای ، سیر و سیب زمینی را برای دو الی سه دقیقه در آن تفت می دهیم . سپس به آن آرد را آضافه کرده ، بعد از این که آرد را اضافه کردید ، شیر را پس از سی ثانیه گرم کردن ، داخل آن می ریزیم و پس از آن گل کلم و ذرت را هم اضافه کرده ؛ مخلوط را جوشانده و حرارت را کم می کنیم تا برای مدت بیست دقیقه سبزیجات ترد شود .
آن گاه پس از این مرحله و چند دقیقه قبل از کشیدن پنیر پیتزا را به آن اضافه می کنیم .
R A H A
05-02-2011, 12:14 AM
طرز تهیه انواع اب گوشت بزپاش
مواد لازم برای 6 نفر :
گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان 750 گرم
تره و جعفرى و كمى شنبلیله نیم كیلو
لوبیاى قرمز یا چشم بلبلى 150 گرم
لیمو عمانى 4 تا 5 عدد
روغن 3 تا 4 قاشق غذاخورى
پیاز متوسط یك عدد متوسط
سیب زمینی 6-5 عدد متوسط
نمك و فلفل به مقدار كافى
زرد چوبه 1 قاشق مرباخورى
طرز تهیه :
سبزی ها را خرد می کنیم . گوشت را تكه تكه می كنیم و می شوییم و همراه با لوبیا ، پیاز خرد شده و 5 تا 6 لیوان آب در قابلمه یا زودپز می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا گوشت کمی بپزد. بعد هسته هاى لیمو عمانی را درآورده و داخل قابلمه می ریزیم . سپس سبزى های خرد شده را با روغن، كمى سرخ می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا گوشت كاملا بپزد. در اواخر طبخ 5 تا 6 عدد سیب زمینى را پوست گرفته و با كمى نمك ، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه می كنیم.
R A H A
05-02-2011, 12:15 AM
آبگوشت سریع
مواد لازم
گوشت : نیم کیلو
پیاز : 1 دانه
رب گوچه فرنگی : 1 قاشق سوپخوری
نمک : به مقدار دلخواه
سیب زمینی : 4 عدد
هویج : 2 عدد
جعفری : چند برگ
طرز تهیه :
گوشت بی استخوان را با پیاز خرد کنید و در آبجوش بریزید تا بپزد .سیب زمینی و هویج را تمیز کرده چهار قسمت کنید و آن را در آبگوشت بریزید ، وقتی که سیب زمینی قدری پخت آن را هم با هویج خرد کرده و در کاسه بریزید ، سپس رب گوجه را در آبگوشت ریخته و بگذارید چند جوش بزند آن را از روی آتش برداشته و آبگوشت را در کاسه سیب زمینی و هویج بریزید .
R A H A
05-02-2011, 12:15 AM
آبگوشت معمولی ساده
مواد لازم
گوشت با استخوان : چند قطعه
پیاز خردکرده : 1 عدد
نمک : 1 قاشق چایخوری
فلفل : نیم قاشق چایخوری
لیموعمانی : چند عدد
زردچوبه : نیم عاشق چایخوری
زعفران : 1 قاشق چایخوری
لوبیای قرمز : نیم فنجان
آب : 2 فنجان
سیب زمینی درشت : 1 عدد
طرز تهیه :
قطعات گوشت را در یک دیگ بزرگ ریخته و پیاز خرد کرده و آب و ادویه جات را به آن افزوده ، روی شعله خیلی ملایم به مدت یک ساعت الی یک ساعت نیم می گذارید آرام بجوشد.
بیست دقیقه قبل از سرو کردن ، لوبیا و سیب زمینی و لیمو عمانی به آن بیافزائید . می توانید گوجه فرنگی و بادمجان را هم به آبگوشت فوق افزود .
این را باید همیشه در نظر داشت که یک آبگوشت خوب وقتی بدست می آید که روی آتش خیلی ملایم بپزد و مقدار اجزای آن بی کم و زیاد باشد .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.