PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دلمه بادنجان



mohamad.s
04-08-2011, 10:11 PM
دلمه بادنجان مواد لازم برای 8 نفر:
بادنجان قلمی متوسط=8 عدد(یا بادنجان دلمه ای 3 عدد)
گوشت چرخ کرده=نیم کیلو
سبزی دلمه(تره،جعفری،نعناع،ترخا ،پیازچه)=نیم کیلو
برنج=یک پیمانه پر(200 گرم)
پیاز سرخ کرده=دو تا سه قاشق سوپخوری
روغن=1 پیمانه(200 گرم)
رب گوجه فرنگی=یک قاشق سوپخوری
و یا آب گوجه فرنگی=2 لیوان
آبلیمو=به مقدار کافی
شکر(در صورت تمایل)=1 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی
طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ می کنیم،تا حدی که آب گوشت کشیده شود،بعد یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل و یک لیوان آب گوجه فرنگی و یا نصف قاشق رب گوجه فرنگی داخل گوشت می ریزیم حرارت را ملایم می کنیم تا آب گوشت کشیده شود، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ می کنیم،گوشت را از روی آتش برمی داریم و با سبزی مخلوط می کنیم بعد برنج را با دو لیوان آب و کمی نمک یک دو جوش می دهیم تا کمی نرم شود،در آبکش می ریزیم و با مایه گوشت و سبزی مخلوط می نماییم. ممکن است داخل این مایه دو تا سه عدد تخم مرغ سفت نیز رنده کرد. کمی آبلیمو و شکر و رب گوجه فرنگی و بقدر کافی نمک و فلفل با مایه دلمه مخلوط می کنیم و مایه را آماده و کنار می گذاریم. پوست بادنجانها را می کنیم و سر بادنجان را بشکل دایره کوچک عمیق برمی داریم بعد داخل بادنجان را خالی می کنیم بطوریکه دیواره و ته دیواره بادنجان سوراخ نشود و به قطر دو سانتیمتر باقی بماند. داخل و اطراف بادنجان را کمی نمک می زنیم و با مایه دلمه پر می کنیم و در بادنجانها را می گذاریم و کمی فشار می دهیم تا نیفتد بعد روغن را در ظرفی می ریزیم و اطراف بادنجانها را در روغن سرخ می کنیم. بادنجانها را در ظرف مناسبی در یک ردیف می چینیم و نصف قاشق رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب گوشت یا آب ساده حل می کنیم و داخل ظرف بادنجان می ریزیم و یا در صورت مصرف آب گوجه فرنگی آن را اضافه می کنیم و کمی نمک و فلفل و یکی دو قاشق آبلیمو و در صورت تمایل یک قاشق شکر در ظرف دلمه می ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آهسته بجوشد تا دلمه بپزد اما له نشود و در صورتیکه با این مقدار آب دلمه پخته نشد ممکن است کمی آب اضافه کنیم. وقتی دلمه ها آماده شدند(باید آب آن کاملا تبخیر شده باشد)آنها را در ظرف می چینیم و ممکن است یک پیمانه سس گوجه فرنگی که با سه چهار قاشق خامه مخلوط شده باشد روی دلمه ها بدهیم و بقیه را در سس خوری بریزیم و با دلمه ها سر میز ببریم.