PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آش گوجه سبز



mohamad.s
04-08-2011, 10:06 PM
آش گوجه سبز

اگر با طعم ترش، ميانه خوبي داريد و گوجه‌ سبز هم از جمله ميوه‌‌ هاي مورد علاقه شما است، علاوه بر خوردن آن به صورت خام، فرصت را غنيمت شمرده و براي مزه ‌دار كردن غذاهاي مختلف، از طعم ترش آن استفاده كنيد.



آش گوجه ‌سبز، يكي از خوشمزه ‌ترين غذاهاي فصلي است و حتما با ذائقه شما هماهنگ است.

مواد لازم:



گوجه‌ سبز 750 گرم



گوشت چرخ‌ كرده 300 گرم



سبزي آش يك كيلوگرم



بلغور گندم 2 پيمانه



لوبيا قرمز يك پيمانه



عدس يك پيمانه



نعنا خشك 3 قاشق سوپ‌خوري سرخالي



پياز نيم كيلوگرم



نمك به اندازه كافي



فلفل يك قاشق چاي‌خوري سرخالي



روغن مايع به ميزان لازم

روش تهيه:



* ابتدا لوبيا قرمز را در يك كاسه آب بريزيد و بگذاريد حدود 24ساعت خيس بخورد.



* بلغور و عدس را نيز به صورت جداگانه در آب به مدت يك‌ ساعت خيس كنيد.



* در اين فاصله، يكي از پيازها را پوست بكنيد و پس از خرد كردن، در تابه ‌اي حاوي مقداري روغن داغ شده، بريزيد تا كمي‌ سرخ شود.



* سپس گوشت چرخ‌ كرده را با كمي نمك و فلفل، به پياز اضافه كنيد و همراه با آن تفت دهيد.



* در تابه را بگذاريد تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد.



* در اين فاصله زماني، بقيه پيازها را پوست كنده به صورت خلالي خرد كنيد.



* يك قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده كنيد و در آن كمي روغن بريزيد و روي شعله اجاق ‌گاز قرار دهيد.



* پيازهاي خلالي ‌شده را داخل روغن سرخ كنيد و بعد يك قاشق از نعناي خشك را نيز در روغن تفت دهيد. البته پيش از آن، كمي از پياز داغ را براي تزيين روي آش برداريد.



* حالا لوبيا را همراه دو ليوان آب اضافه كنيد و بگذاريد نيم‌ پز شود.



* پس از آن، عدس و بلغور را اضافه كرده و صبر كنيد تا اين حبوبات هم نيم‌ پز شوند.



* در فاصله زماني لازم براي پخت حبوبات، سبزي را پاك كنيد و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنيد.



* بعد از اينكه همه حبوبات نيم ‌پز شدند، سبزي را همراه دو ليوان آب جوشيده به غذا اضافه كنيد.



* گوجه ‌سبزها را بشوييد.



* بعد از اين كه سبزي آش پخت، گوجه‌ سبزها را همراه با گوشت چرخ‌ كرده ي سرخ شده به آش اضافه كنيد. در اين مرحله، حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد تا آش كاملا جا بيفتد.



* در پايان در تابه كوچكي مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود.



* سپس 2 قاشق باقيمانده نعنا خشك را در آن تفت دهيد.



* حالا روي آش را با نعنا داغ و پياز داغ تزيين كنيد.

نكات:



1- شما مي ‌توانيد به جاي استفاده از گوشت چرخ‌ كرده ي سرخ شده، در گوشت چرخ‌ كرده خام، يك عدد پياز بزرگ رنده كنيد و پس از اضافه كردن نمك و فلفل، مخلوط گوشتي را به صورت كوفته ‌هاي ريز درآوريد و در روغن سرخ كنيد. در پايان مقداري از كوفته ‌ريزه‌ها را داخل آش ريخته و بقيه را براي تزيين روي آن استفاده كنيد.



2- شما مي ‌توانيد به جاي ريختن همه گوجه‌ سبزها در آش، مقداري از آن ها را جدا بپزيد و با قاشق له و هسته ‌شان را جدا كنيد. سپس از صافي عبور دهيد و به آش اضافه كنيد. بقيه را هم به صورت درسته به آش اضافه كنيد.

3- در صورتي كه ديگر افراد خانواده، آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداري براي خودتان برداريد و به بقيه ي آش، يك يا 2 قاشق سوپ‌خوري شكر اضافه كنيد و بگذاريد چند جوش بزند
__________________