PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دانستنی هایی در باب وسایل پخت و پز



mohamad.s
04-08-2011, 03:36 PM
دانستنی هایی در باب وسایل پخت و پز مزاياي آشپزي با مايكروفر :


سرعت

شما مي توانيد با استفاده از يك مايكروفر ، زمان عادي آشپزي را تا بيشتر از 75 درصد كاهش دهيد

حفظ و نگهداري مواد غذايي

در روشهاي متداول آشپزي ، به هنگام پخت بسياري از مواد غذايي موجود در غذا از بين مي رود
ولي در آشپزي با مايكروفر چون زمان پخت كوتاه و فشرده است و مايه اضافي پخت و پز حداقل است
مواد غذايي كمتر از بين مي رود

صرفه جويي در مصرف انرژي

چون با استفاده از مايكروفر ، عذا در زمان كوتاه تري طبخ مي شود . اين روش پخت به
انرژي كمتري نياز دارد و موجب صرفه جويي در هزينه هاي خانواده مي شود .

كم شدن بوي پخت و پز

بوي پخت تو پز معمولا درون محفظه مايكروفر مي ماند بنابراين بوي پراكنده شده
در آشپزخانه به حداقل مي رسد

آشپزي خنك

به دليل اصول مكانيكي آشپزي با مايكروفر ، فقط غذا فوق العاده داغ مي شود در حاليكه مايكروفر ،
ظروف و آشپزخانه سرد باقي مي ماند . همچنين وجود مايكروفر در آشپزخانه
( جاييكه عموما مشكل تهويه وجود دارد ) يك مزيت مهم بر سيستم آشپزي سنتي است
چرا كه مقدار زيادي بخار به هنگام جوشيدن در روش هاي معمول آشپزي ايجاد مي شود

كاهش احتمال سوختن غذا

چون غذا با آتش پخته نمي شود و عمل پخت فقط از طريق انتقال حرارت به درون غذا انجام مي شود
ريسك كمتري از لحاظ سوختن غذا و چسبيدن به ظروف يا خود فر وجود دارد و اين امر باعث مي شود
كه مايكروفر يكي از ايمن ترين وسايل آشپزي براي هر فرد پير يا جوان و كم تجربه باشد

كم كردن كار شستشو و نظافت
مايكروفر اين امكان را فراهم مي آورد كه در همان ظرفي كه غذا را مي پزيم با
همان ظرف غذا را سرو كنيم و بدينوسيله از مقدار ظروفي را كه بايد شسته شوند كاسته مي شود .

تميز كردن مايكروفر نيز آسان تر است .

غذاهاي شما ديگر مانده نمي شود

با يك مايكروفر از شام هاي مانده خبري نيست و تك تك اعضاي خانواده مي توانند هر وقت كه بخواهند
( يا آنهايي كه ديرتر مي آيند مي توانند در عرض چند دقيقه با گرم كردن غذايي كه كاملا پخته شده )
غذاي خود را ميل نمايند



انتخاب غذا براي آشپزي با مايكروفر :
واقعا به جز چند مورد محدود ، هر غذايي را مي توان در مايكروفر پخت اما برخي از غذاها را
مي توان بهتر از ديگر غذاها با مايكروفر تهيه كرد . وقتي در نظر داريد غذايي را درست كنيد
يا يك دستور العمل غذايي خاص را انتخاب كرده ايد ،
حتما نكات زير را مد نظر قرار دهيد

قسمت اول :

ماهي و آبزيان سخت پوست ( ميگو ، خرچنگ ، صدف)

ماهي و ديگر آبزيان دريايي كه با مايكروفر پخته مي شود بر حسب اينكه تازه يا يخ زده ،
درسته يا فيله شده ، بدون سس يا با سس باشند ، ميزان سفتي ، طعم ، ظاهر و سرعت
و سهولت آماده كردن با هم متفاوت هستند .
ديگر ترسي براي خشك شدن ماهي يا ميگو يا ساير غذاهاي لطيف و حساس وجود ندارد
و تنها با اضافه كردن يك يا دو قاشق غذاخوري آب ، آبليمو ، آب گوشت ، قلم يا حتي كمي
كره مي توان آنها را تر يا آبدار تهيه كرد .
بنابراين ماهي ، ميگو و ديگر آبزيان براي كساني كه به دنبال يك رژيم غذايي سالم
هستند ، غذاهاي مطلوبي مي باشند .
ماهي درسته

دو الي سه جاي پوست ماهي درسته
( مانند ماهي سالمون ، قزل آلا ، خال مخالي ،سفيد و .... ) را چاك دهيد تا به هنگام
پخت در مايكروفر تركيدگي ( توام با صدا ) ايجاد نشود .
اگر ماهي را در كيسه پخت ( تنورك پخت ) مي پزيد ، چند جاي كيسه را سوراخ كنيد .
براي جلوگيري از خشك شدن قسمت هاي انتهايي ماهي ؛ دم و سر آنرا با فويل بپوشانيد.
تبصره : اگر با توجه به مدل مايكروفر مجاز به انجام اين كار هستيد
فيله ، استيك و قطعات ماهي

براي گرفتن بهترين نتيجه به هنگام پخت فيله ماهي ، آنها را بصورت قطعات يك شكل و اندازه
به يك سيخ چوبي بكشيد . سپس با برس مخصوص آشپزي ، آبليمو يا كره آب شده را به آنها
بماليد .
به هنگام پخت استيك ماهي بايد قطعات ضخيم تر در كنار لبه بيروني ظرف و قطعات نازكتر
در مركز ظرف يعني جايي كه كمترين انرژي را دريافت مي داد قرار گيرد

قطعاتي كه با مواد سوخاري پوشانده شده

ماهي كه به آن آرد و ادويه معمولي يا مواد سوخاري زده شده را نيز مي توان در مايكروفر
پخت اما به تردي سرخ كرده آن نمي باشد . براي تهيه اين نوع غذاها به يك ظرف مخصوص
برشته كردن يعني تابه مايكروفر نياز داريد

ميگو ، خرچنگ و صدف
شــاه ميگو ، ميگو ، خرچنگ و صدف بطور عالي در مايكروفر مي پذ اما هميشه به هنگام پخت
اين مواد با حداق زمان شروع كنيد چون اين آبزيان بسيار سريع مي پزند . همچنين بخاطر داشته باشيد
كه زمان وقفه اي
( معمولا پس از اتمام زمان بين سه الي ده دقيقه بايد صبر كرد تا عمل پخت تكميل شود .)
را جز قسمتي از فرآيند كلي پخت به حساب آوريد .
انواع صدف ( mussel يك نوع صدف دو كفه اي خوراكي) و ( clams يك نوع صدف خوراكي)
را نيز مي توان براحتي در مايكروفر بخار داد و پخت

قسمت دوم :
مرغ ، بوقلمون و پرندگان شكاري

پرندگان درسته يا يك چهارم آن ؛ سيـنــه ، ران ، و قطعات باريك و برش هايي از
گوشت مرغ ، خروس ، بوقلمون و پرندگان شكاري را مي توان در مايكروفر بخوبي پخت .
آن دسته از خوراكي هايي كه به برشته شدن زياد نياز ندارند و يا پخت خوراك هايي
كه بايد قسمت هايي از آن در سس پخته شود ، با مايكروفر رضايت بخش تر است