sorna
03-28-2011, 12:41 AM
کلانه، ناني با طعم بهار
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/06/25/100949165684.jpg
جام جم آنلاين:کلانه، ناني با طعم و بوي سبزيهاي کوهي کردستان زينت بخش سفره هاي مردم اين استان در فصل بهار است .اين نان سنتي خوشمزه و بسيار ساده با استفاده از تره ، پياز و دو نوع گياه کوهي به نام کني وال و پيچک و خمير نان درست مي شود که با شروع بهار به عنوان يکي از غذاهاي اصلي مردم مورد استفاده قرار مي گيرد.
تره ، پياز ،کني وال يا پيچک را درون خمير نان قرار مي دهند و پس از چند دقيقه بر اثر تماس با آتش برشته مي شود و بعد آن را با روغن حيواني يا کره آغشته و معمولاً به همراه غذاهاي محلي از جمله آش دوغ مصرف مي کنند.
به گفته متخصصان تغذيه اين نوع نان محلي که مواد اوليه آن از گياهان کوهي کردستان است سرشار از فيبر ، املاح و مواد معدني مفيد براي بدن است.
درست کردن اين نان سنتي اغلب به صورت خانگي مرسوم است اما چند سالي است که پخت کلانه به صورت يک شغل در آمده و مغازه هايي به عرضه اين غذاي بهاري مي پردازند.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/06/25/100949165684.jpg
جام جم آنلاين:کلانه، ناني با طعم و بوي سبزيهاي کوهي کردستان زينت بخش سفره هاي مردم اين استان در فصل بهار است .اين نان سنتي خوشمزه و بسيار ساده با استفاده از تره ، پياز و دو نوع گياه کوهي به نام کني وال و پيچک و خمير نان درست مي شود که با شروع بهار به عنوان يکي از غذاهاي اصلي مردم مورد استفاده قرار مي گيرد.
تره ، پياز ،کني وال يا پيچک را درون خمير نان قرار مي دهند و پس از چند دقيقه بر اثر تماس با آتش برشته مي شود و بعد آن را با روغن حيواني يا کره آغشته و معمولاً به همراه غذاهاي محلي از جمله آش دوغ مصرف مي کنند.
به گفته متخصصان تغذيه اين نوع نان محلي که مواد اوليه آن از گياهان کوهي کردستان است سرشار از فيبر ، املاح و مواد معدني مفيد براي بدن است.
درست کردن اين نان سنتي اغلب به صورت خانگي مرسوم است اما چند سالي است که پخت کلانه به صورت يک شغل در آمده و مغازه هايي به عرضه اين غذاي بهاري مي پردازند.