توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شناخت انواع بیماریها و روشهای مقابله با انها
Mohamad
03-26-2011, 04:14 AM
بيماريهاي گوش و حلق و بيني - چشم
افتادگی پلک
- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- پلک بالا روی خط دید را میگیرد، یا پلک پائین از چشم جدا شده است.
- افتادگی پلک نشانهٔ چیست؟
افتادگی پلک بالا که پتوز نامیده میشود، در اثر شلشدن ماهیچههای بالا برندهٔ پلک اتفاق میافتد. این حالت ممکن است مادرزادی، ناشی از بالا رفتن سن، بعد از عمل جراحی آب مروارید، یا بهدنبال آسیب دیدن چشم باشد. علل دیگر افتادگی پلک عبارتند از بیماری قند، وجود تومور، یا فلج موقتی عصب صورتی است. یک یا هر دو پلک ممکن است تا پوشاندن خط دید پائین بیفتند.
در جدا شدن پلک پائین هنگام پیری، ماهیچههای چشم عقب کشیده میشوند، بهطوری که پلک بر میگردد. این باعث میشود که اشک بهجای پخش شدن بر چشم، روی گونهها بریزد. در نتیجه، چشمها خشک و آسیبپذیر در برابر نور و باد میشوند.
- درمان افتادگی پلک
به عقب گرفتن سر یا بالا کشیدن ابروها برای دیدن بهتر کار مشکلی است. در عوض میتوانید کارهای دیگری بکنید.
نوارچسب بزنید. استفاده از نوار چسب مخصوص و کم حساسیت باز نگاه داشتن چشم (که در داروخانهها موجود است) برای بالا کشیدن مختصر پلک از خط دید مفید است. اول انگشت اشاره را در گوشهٔ خارجی پلک بالا گذاشته و پلک شلشده را کمی به طرف ابرو بکشید و آن را با استفاده از کمی چسب ثابت کنید. مواظب باشید که حرکات چشم را محدود نکنید. چسب باید آنقدر شل باشد که پلکزدن و مرطوب کردن چشم انجام گیرد.
عینک مخصوص بزنید. عینکساز میتواند میلهٔ بالشتکداری در داخل دروهٔ عینک نصب کند که پلک را بالا نگاه دارد. البته نباید مانع پلک زدن شود.
عمل جراحی کنید. بهعنوان آخرین راه حل، پزشک ماهیچههای بالا برندهٔ پلک را با جراحی کوتاه میکند. بعد از جراحی، تا مدتی قادر به بستن کامل پلکها نخواهید بود. در این مدت از اشک مصنوعی در روز و پماد مرطوبکنندهٔ چشم در شب استفاده کنید.
Mohamad
03-26-2011, 04:14 AM
پيشگيري از قرمزي چشم
بيماري، کونژکتيويت، که چشم قرمز نيز ناميده ميشود يک بيماري مسري عفوني چشم است.
براي کاهش خطرات گسترش بيماريهاي عفوني به اين نکات توجه کنيد:- به کودک خود ياد بدهيد که مکررا دستهايش را بشويد و حتما از آب گرم و صابون براي شستن دستهايش استفاده کند.- به کودک خود بگوييد که هرگز وسايل شخصي خود را به طور مشترک با ديگران مصرف نکند. ليف، قطره چشمي، باش و حتي حوله وسايل شخصي هستند که نبايد به طور مشترک استفاده شوند.- تا حد امکان مواجهه با گرد و غبار و مواد آلرژن خودداري کنيد.- بعد از مراقبت از کودکي که مبتلا به کونژکتيويت است دستهايتان را به خوبي بشوييد و هر آنچه با چشم او تماس داشته است يا دور بريزيد.- وسايل کودک را به خوبي با آب خيلي داغ بشوييد و از مخلوط کردن لباسهاي آلوده با لباسهاي سالم خودداري کنيد.
منبع: هلثدينيوز
Mohamad
03-26-2011, 04:14 AM
چگونه از خستگي چشم جلوگيري كنيم؟ در اينجا چند توصيه براي شما داريم كه باعث ميشوند چشمهايتان سالم بمانند و براي سالها به خوبي كار كنند:
http://www.img98.com/images/lkxnwror9ol5f5rsfex.jpg
1- در هواي آفتابي، عينك دودي به چشمهايتان بزنيد. نور شديد آفتاب باعث تاري ديد و خستگي چشمها ميشود.
2- اگر موقع كار كردن مجبور هستيد به طور مداوم به جايي نگاه كنيد (مثل كار با كامپيوتر يا كتاب خواندن)، هر چند ساعت يك بار به چشمهاي خود استراحت دهيد. از جاي خود بلند شويد، بدنتان را بكشيد و به نقطهاي دور نگاه كنيد.
3- دقت كنيد هنگام مطالعه يا كار، نور محيط كافي باشد. نور ملايم ( نه شديد و نه ضعيف)، بهترين نور است. نور شديد به چشمهايتان فشار ميآورد.
4- از لامپ با نور سفيد در خانه استفاده كنيد، مثل مهتابي يا لامپ كم مصرف. اگر امكان دارد در محل كارتان نيز از آنها استفاده كنيد، زيرا براي چشمها بهترند.
5- هر چند وقت يك بار چشمهايتان را براي چند ثانيه ببنديد. اين كار باعث ميشود بيناييتان تجديد شود.
6- بهطور مرتب پلك بزنيد، بهخصوص اگر موقع كار به جايي نگاه ميكنيد. اين كار باعث ميشد چشمهايتان مرطوب باقي بماند.
7- از منابع غذايي حاوي ويتامين A به طور مرتب استفاده كنيد. ويتامين A براي حفظ سلامت چشمها ضروري است، مثلاً يك ليوان (240 سيسي) آب هويج، 8 برابر نياز روزانه به ويتامين A را تامين ميكند. منابع غني از ويتامين A عبارتند از: جگر، هويج، كدو حلوايي، طالبي، زردآلو، آب كدو، شلغم، چغندر، كلم بروكلي، گريپ فروت، اسفناج و ساير سبزيجات سبز تيره و برگي شكل، شير، زرده تخم مرغ.
8- به مقدار كافي بخوابيد. خستگي و كم خوابي، فشار زيادي به چشمهاي شما وارد ميسازد.
9- براي معاينه چشمهاي تان و انجام تست بينايي به چشم پزشك يا اپتومتر مراجعه كنيد، خصوصا اگر سنتان بالاي 40 سال است. با افزايش سن، قدرت بينايي ضعيف ميشود. شايد نياز به عينك طبي داشته باشيد.
10- اگر كار شما با كامپيوتر است، هر 2 تا 3 ساعت يك بار، براي مدت 10 تا 15 دقيقه به چشمهايتان استراحت دهيد. همچنين ميتوانيد هر چند وقت يك بار، صفحه مانيتور خود را خاموش كنيد.
http://www.img98.com/images/hg0bmcdxk24w3i5rgmwu.jpg
11- چشمهايتان را قدري بماليد، براي اينكه آنها خسته و خشك ميشوند. اگر خستگي چشم در اثر خشكي آن باشد، ميتوانيد با استفاده از قطره استريل چشمي، از بروز آن جلوگيري كنيد.
12- چشم هاي تان را ورزش دهيد. اين كار از خستگي آنها جلوگيري ميكنيد. براي مشاهده ورزشهاي مخصوص چشم، اينجا را كليك كنيد.
هشدارها:
1- اگر بعد از مطالعه يا انجام يك كار چشمي (مثل كار با كامپيوتر)، چشمهاي شما خيلي خسته شدند يا اگر متوجه تغييراتي در بينايي خود شديد، ممكن است نياز به عينك داشته باشيد. لذا هر چه سريعتر به چشم پزشك يا بينايي سنج (اپتومتر) مراجعه كنيد.
2- اگر هر نوع سوال يا نگراني داشتيد، قبل از انجام هر كاري به پزشك مراجعه كنيد. توصيههاي بالا نميتواند جايگزين درمان پزشكي شود.
Mohamad
03-26-2011, 04:15 AM
چرا پلک چشممان می پرد ؟ پرش پلک چشم یکی از عارضه های چشمی می باشد که گاه به گاه بروز می نماید .
این عارضه چشمی از دید پزشکان دارای علت های مختلفی می باشد .
به گزارش خبرنگار سلامت نیوز ، از دید برخی از پزشکان اين عارضه اكثرا خود به خود برطرف مي شود. علت پرش پلك معلوم نيست و ممكن است در اثر تحريك اعصاب عضلات چشم ايجاد شود.
علت پرش پلك در صورت تداوم ممكن است خستگي چشم باشد.
اگر در محلي زير نور شديد لامپ هاي مهتابي كار مي كنيد سعي كنيد ميزان نور را كاهش دهيد و نور حاصل از مفتول هاي گداخته فلزي (لامپ هاي معمولي) را براي ملايم كردن روشنايي به محيط اضافه كنيد. ممكن است با قرار دادن روزانه دوبار كمپرس مرطوب و گرم روي چشم هاي خود احساس راحتي كنيد و به عضلات پلك آرامش بخشيد.
از سوی دیگر برخی دیگر از پزشکان معتقدند عارضه يا ناراحتي پرش يا لرزش پلك چشم، نشانه و اختلالي است كه در عضلات بوجود ميآيد و اين اختلالات به علت كمبود مواد حاوي منيزيم و كلسيم بوجود ميآيد.
پزشكان ميگويند:
درمان اين ناراحتي طولاني است و لااقل بايد به مدت 2 تا 3 ماه ادامه داشته باشد كه به تمام اعضاي بدن مواد معدني برسد.
ساير عوارض و اختلالاتي كه در اثر كمبود منيزيم در بدن بوجود ميآيد شامل لرزش دستها، كرامپ عضلات در پاها، گردن، شانه، گرفتگي گلو يا بلع، خواب رفتن دستها يا پاها و نيز اسپاسمهاي عضلاني است .
Mohamad
03-26-2011, 04:15 AM
پاسخ: چرا پلک چشممان می پرد ؟ عوامل ایجاد کننده
مصرف زیاد كافئین (قهوه و کولا) و همچنین خیره شدن برای ساعات طولانی به صفحه ی مانیتور کامپیوتر و حتی استفاده طولانی مدت از لنزهای چشمی می توانند به پرش پلک ها منجر شوند.
البته این وضعیت عمدتا موقتی است و ممكن است با گذشت چند روز یا چند هفته، متوقف شود.
درمان
راهكارهایی مانند مصرف كمتر كافئین، استفاده از قطره های چشمی و از همه مهم تر استراحت دادن به چشم ها از جمله اقداماتی است كه می توان برای درمان سریع این عارضه موقتی به كار برد.
Mohamad
03-26-2011, 04:15 AM
جراحي ليزيك چشم ليزيك يك اقدام جراحي است كه مي تواند وابستگي فرد به عينك يا لنز تماسي را كاهش دهد. اين روش براي هميشه شكل قرنيه (لايه شفاف ظريف جلوي قرنيه) را عوض مي كند. http://www.img98.com/images/g619s75fbud76gnhzy5.jpg
براي ديد خوب، قرنيه چشم و لنز بايد اشعه هاي نوراني را به طرز مناسب خم كنند(انكسار)، طوري كه تصاوير روي شبكيه متمركز شوند. اگر اشعه هاي نور به درستي روي شبكيه متمركز نشوند، تصاويري كه مي بينيد تار خواهند بود.
اين تاري به نام "عيب انكساري" شناخته مي شود. اين مساله به واسطه ي شكل نامناسب چشم، قرنيه يا لنز ايجاد مي شود. ليزيك از اشعه ليزر اگزومر(ليزر فرابنفش) براي برداشتن دقيق بافت قرنيه به منظور اصلاح شكل و تمركز بهتر آن استفاده مي كند.
جراحي ليزيك چشم بيشتر براي افراد دچار نزديك بيني (ميوپ) به كار مي رود، به اين معني كه اين افراد فقط اجسام نزديك را مي بينند؛ هر چيز دور تار مي باشد.
نقل قول:
توصيف
معاينه كامل چشم قبل از جراحي به منظور اطمينان از سلامت چشم ها انجام مي گيرد. وقتي اين كار انجام شد، پزشك انحناي قرنيه و اندازه و موقعيت مردمك ها، شكل چشم ها (براي اطمينان از عدم وجود اشكالاتي كه مانع عمل ليزيك به عنوان يك اقدام درماني شود) و ضخامت قرنيه (براي اطمينان از وجود بافت كافي پس از برش و تغيير شكل قرنيه) را اندازه مي گيرد.
يك رضايت نامه قبل از عمل لازم است تا اطلاعاتي در مورد خطرات، منافع، روش هاي جايگزين و عوارض احتمالي ارائه كند.
ليزيك يك جراحي سرپايي است و 10 تا 15 دقيقه براي هر چشم وقت مي برد.
بي حسي فقط به صورت يك قطره چشمي كه سطح چشم را بي حس مي كند، مي باشد. جراحي در حالت بيداري مريض انجام مي شود.
عمل ليزيك ممكن است در يك جلسه بر روي يك يا هر دو چشم انجام شود.
حين ليزيك يك چاقوي مخصوص(ميكروكراتوم) براي برش يك فلاپ متصل به بافت قرنيه به خارج كره ي چشم به كار مي رود.
فلاپ كنار زده مي شود و ليزر مخصوص براي تغيير شكل قرنيه زيرين استفاده مي شود.
تخمين مقدار بافتي كه بايد توسط ليزر برداشته شود به مرور مشخص مي شود.
وقتي شكل دهي صورت گرفت، جراح فلاپ را برگردانده و محكم مي كند. بخيه لازم نيست.
يك پوشش چشمي براي حفاظت فلاپ و جلوگيري از ماليدن يا فشار به چشم تا وقتي كه بهبودي حاصل شود روي چشم قرار داده مي شود.
http://www.img98.com/images/mwkvvw9euvmi5uvv95l.jpg
موارد كاربرد
ليزيك بيشتر اوقات براي افرادي به كار مي رود كه براي نزديك بيني از عينك يا لنز استفاده مي كنند. گاهي هم براي تصحيح دور بيني به كار مي رود. ممكن است آستيگماتيسم را هم تصحيح كند.
سازمان دارو و غذا (FDA) ليزر اگزومر را براي تصحيح نزديك بيني تا 12- ديوپتر با 4- ديوپتر آستيگمات و براي تصحيح دوربيني از 1+ تا 6+ با 1 ديوپتر آستيگمات را تأييد كرده است. (ديوپتر، معيار سنجش عيب انكساري است. ديوپتر منفي به منزله نزديك بيني و ديوپتر مثبت به منزله دور بيني است.)
http://www.img98.com/images/qx7e6ocy3nmmdvdrq973.jpg
سازمان دارو و غذا(FDA) با همكاري انجمن چشم پزشكي آمريكا، موارد زير را براي ليزيك مناسب مي داند:
* بايد حداقل 18 ساله باشيد(براي برخي ليزرها 21)، زيرا ديد افراد زير 18 سال معمولاً تغيير مي كند. يك استثنا دركودكان كوچك با يك چشم خيلي نزديك بين و يك چشم طبيعي است. استفاده ليزيك در درمان چشم خيلي نزديك بين ممكن است از تنبلي چشم جلوگيري كند.
* نبايد حامله يا شيرده باشيد، زيرا اين وضعيت مي تواند ميزان انكسار اندازه گيري شده ي چشم را تغيير دهد.
* نبايد برخي داروها مثل آكوتان يا پردنيزولون خوراكي مصرف كنيد.
* چشمان تان بايد سالم و شماره عينك تان ثابت باشد. اگر نزديك بين هستيد، بايد عمل ليزيك را تا زمان ثابت شدن شماره چشم تان به تأخير بيندازيد زيرا نزديك بيني ممكن است در برخي بيماران تا اواسط يا حتي اواخر دهه ي 20 زياد شود.
* سلامت عمومي شما بايد خوب باشد. ليزيك در بيماران مبتلا به ديابت، روماتيسم مفصلي، لوپوس، گلوكوم، عفونت هاي هرپس چشم يا كاتاراكت توصيه نمي شود. بايد اين مسائل را با پزشك تان در ميان بگذاريد.
* منافع و مضرات آن را بسنجيد. اگر از داشتن عينك يا لنز راضي هستيد، ممكن است بخواهيد آن ها را بر جراحي مقدم بداريد.
* انتظارات خود را از جراحي بدانيد. آيا اين انتظارات منطقي هستند؟
*براي بيماران مبتلا به پير چشمي، ليزيك تصحيح كننده ي عيب انكساري نيست زيرا يك چشم هر دو فاصله دور و نزديك را مي بيند. با وجود اين ليزيك را مي توان براي تصحيح يك چشم براي دور و ديگري براي نزديك به كار برد. اگر بتوانيد اين شكل تصحيح را به كار بريد، ممكن است نياز شما براي عينك مطالعه كمتر باشد. در برخي مواقع، تنها جراحي يك چشم لازم است. اگر تصميم به اين كار داشتيد، در مورد جنبه هاي مثبت و منفي آن از پزشك تان سؤال كنيد.
http://www.img98.com/images/cq8dfge4dutdbslyg7r.jpg
خطرات
درمان بيش از حد يا كمتر از معمول ممكن است رخ دهد كه به جراحي ديگر، لنز تماسي يا عينك نياز باشد.
ساير عوارض كه در زير آمده است بسيار نادر هستند:
* عينك مطالعه ممكن است همچنان بعد از عمل لازم باشد.
* برخي بيماران گرچه ممكن است بعد از عمل ليزيك نسبت به قبل از آن بدون عينك بهتر باشند، ولي ممكن است براي ديد خوب همچنان به عينك نياز داشته باشند.
* اشكالاتي در ديد شب يا اشكالات بينايي مثل نور زياد
* اختلالاتي به صورت كاهش دقت تمايز و حتي با ديد 10/10 اشياء ممكن است تار يا قهوه اي به نظر برسند.
* اسكار قرنيه، انحراف دائم قرنيه و ناتواني در مصرف لنزهاي تماسي
* كوري دائم
* مناطق قرمز يا صورتي در منطقه سفيد چشم
* عواض مربوط به فلاپ
* حساسيت به نور
* خشكي چشم
* خراشيدگي چشم
* كاهش فاصله ديد در ارتفاعات
* عفونت قرنيه
* از دست دادن ديد، عدم ديد كافي حتي با عينك يا لنز نسبت به قبل از جراحي
پيش آگهي بعد از عمل
بلافاصله بعد از عمل ممكن است حالت سوزش، خارش يا احساس جسم خارجي در چشم وجود داشته باشد. ممكن است احساس ناراحتي خفيف وجود داشته باشد كه پزشك براي آن مسكن خفيف تجويز مي كند. بسيار مهم است كه چشم بعد از عمل ليزيك مالش داده نشود تا فلاپ دچار جابجايي يا حركت نشود.
در روز عمل، ديد، تار يا مثل مه مي ماند ولي روز بعد تاري بهبود مي يابد. اگر درد شديد رخ دهد يا هر يك از علائم قبل از موعد پيگيري ( 24 تا 48 ساعت بعد از جراحي) بدتر شوند پزشك بايد سريعاً با خبر شود.
در اولين ويزيت پزشك پس از جراحي، محافظ چشم برداشته مي شود و پزشك چشم تان را معاينه و ديدتان را بررسي مي كند. ممكن است براي پيشگيري از عفونت، قطره چشمي دريافت كنيد. براي ايمني تا زمان بهبود كامل ديد از رانندگي خودداري كنيد.
ساير مواردي كه بايد از آن ها پرهيز شود شامل شنا، حمام داغ، جكوزي، ورزش هايي كه در آن ها تماس بدني وجود دارد، محلول هاي طبي، كرم ها و مواد آرايشي چشم براي 2 تا 4 هفته پس از جراحي مي باشد. پزشك دستورات لازم را به شما خواهد داد.
دوره ي نقاهت
ممكن است پس از جراحي 3 تا 6 ماه طول بكشد تا ديد به حالت پايدار برسد.
* شايع ترين عوارض پس از عمل ليزيك شامل برق زدگي، هاله نور و اشكال در ديد شب است. اين مسائل اغلب ظرف 6 ماه بر طرف مي شوند ولي در صد كمي از بيماران ممكن است با برق زدگي مشكل داشته باشند.
* گاهي جراحي ديگري ممكن است براي بهبود كامل ديد لازم باشد. اين جراحي هاي مجدد به نام "جراحي ترفيعي " ناميده مي شوند. با وجودي كه فاصله ديد ممكن است با جراحي ترميمي بهتر شود ولي ساير علائم مثل برق زدگي ممكن است تغيير نكنند.
* انجمن چشم پزشكي (AAO) گزارش كرده است كه تقريباً از پانصد هزار آمريكايي كه در سال 1999 عمل ليزيك داشته اند،70 درصد بعد از عمل داراي ديد 10/10 بوده اند.
* اگر فاصله ديد شما با ليزيك تصحيح شود، احتمال دارد حوالي سن 45 براي خواندن به عينك نياز داشته باشيد.
* اثرات ليزيك پس از گذشت 5 سال از جراحي در دست بررسي است.
Mohamad
03-26-2011, 04:15 AM
معالجه کوررنگی از طریق ژن درمانی
http://www.img98.com/images/bkuow3blpuduulh8f1p.jpg
کوررنگ ها قادر به تمایز رنگ سبز با قرمز نیستند
دانشمندان می گویند به کمک ژن درمانی، یک گام به درمان کوررنگی نزدیک تر شده اند.
تیمی از دانشمندان آمریکایی توانسته اند توانایی تشخیص کامل رنگ را به میمون های بالغی بازگردانند که بدون توانایی تمایز رنگ های قرمز و سبز، متولد شده بودند.
در نشریه Nature تکنیکی که برای این درمان در دانشگاه واشنگتن مورد استفاده قرار گرفته، تشریح شده است.
پژوهشگران می گویند اگر چه هنوز باید مطالعات بیشتری صورت گیرد ولی از همین روش ممکن است برای معالجه افرادی که دچار کوررنگی هستند، استفاده کرد.
متخصصین تا کنون به این فکر نیافتاده بودند که ممکن است مغز افراد را با استفاده از این تکنیک به بازی گرفت.
تا کنون این طور تصور می شد که اضافه کردن اطلاعات حسی تازه ای مانند گیرنده های لازم بصری، برای دیدن کامل رنگ ها را تنها می توان در دوران طفولیت یعنی هنگامیکه مغز شخص بیشترین قابلیت تربیت پذیری را دارد، اضافه کرد.
ولی پروفسور جی نیتس، و تیم همکار او توانستند در سلول های تشخیص دهنده نور در قسمت عقب چشم میمون های نر بالغ، ژن های درمان کننده را قرار دهند.
این ژن ها دارای کد دی ان ای DNA مخصوصی بودند که به وسیله آن سلول های تشخیص دهنده نور می توانستند بین رنگ سبز و قرمز فرق بگذارند. تشخیصی که میمون های نر مورد آزمایش، فاقد آن بودند.
این آزمایش ها نشان دهنده نتیجه بخش بودن ژن درمانی بود و میمون هایی که مورد معالجه قرار گرفته بودند توانستند تمام رنگ ها را به بینند و در روی آزمایش های کامپیوتری بین تصاویر سبز رنگ و قرمز رنگ تفاوت قائل شوند.
معالجه این میمون ها دو سال قبل صورت گرفته ولی از آن هنگام تا کنون توانایی تشخیص رنگ ها توسط این میمون ها همچنان ثابت باقی مانده است.
پروفسور نیتس و همکاران او وضعیت این میمون ها را از نزدیک تحت نظر قرار خواهند داد تا اثرات دراز مدت درمان کوررنگی میمون ها را ارزیابی کنند.
آنها امیدوارند که بتوانند برای معالجه اشخاصی که دچار کوررنگی هستند از همین روش استفاده کنند.
کوررنگی در انسان ها دارای اشکال متفاوت است.
رایج ترین شکل، عدم تمایز بین رنگ سبز و قرمز است که موروثی است و در آن نقصی که در روی کروموزوم ایکس ژن تشخیص رنگ، وجود دارد، به نسل بعد انتقال می یابد.
البته در برخی موارد کوررنگی به دلیل بیماری هایی مانند از بین رفتن تدریجی بینایی چشم در اثر کهولت macular degeneration یا عوارض جانبی داروهاست.
Mohamad
03-26-2011, 04:16 AM
پنج قانون اساسی مراقبت از چشمها http://www.img98.com/images/rch10s3x20bz1jyoigbt.jpg
۱) مطمئن شوید که نمره عینکتان دقیقا مناسب چشم شماست
۲) هنگام کار، از وسایل محافظ مناسب و ایمن برای چشمهایتان استفاده کنید
۳) عینک محافظی مناسب شغلتان به چشم بزنید
۴) بخشهای شکسته و آسیبدیده محافظهای چشم را تعویض کنید
۵) زیاد و طولانی به صفحه کامپیوتر یا تلویزیون خیره نشوید
Mohamad
03-26-2011, 04:18 AM
راه فهميدن علت تاري چشم http://selenocentric.files.wordpress.com/2009/08/eye.jpg
يك متخصص مغز و اعصاب سه راه را براي فهميدن علت تاري چشم و راهكار پيش روي بيماران برشمرد.
دكتر سيد عبدالرضا طبسي در گفتگو با ستاد خبري نوزدهمين كنگره سراسري چشم پزشكي ايران اظهار كرد: برخي مواقع به علت اختلال در هماهنگي دو چشم، فرد دو بيني دارد اما فكر ميكند كه تار ميبيند.در اين حالت، بيمار با بستن يك چشم و ديدن با چشم ديگر ميتواند متوجه اين مشكل بشود. اگر با دو چشم تار ميبيند و با يك چشم درست ميبيند مشخص ميشود كه دو چشم وي هماهنگي ديد ندارد و بايد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كند.
وي افزود: مورد دوم مربوط به عيوب انكساري چشم است. وقتي بيمار چشمش تار ميبيند اگر چشمانش را تنگ كرد و نقطهاي كه تار ميديد شفاف شد او مشكل عيوب انكساري دارد و با تجويز عينك يا اعمال جراحي مشكل او حل ميشود كه صد البته تشخيص قطعي با چشمپزشك است.
عضو هيات علمي كنگره چشمپزشكي گفت: دسته سوم كساني هستند كه در عصب بيناييشان مشكل دارند. اين مشكل ممكن است ناشي از ضربه، التهاب، مسائل تغذيهاي و يا فشار باشد. مهمترين نكته اين است كه اين افراد بدانند به صورت ناگهاني دچار مشكل تاري چشم شدهاند يا بتدريج؟
دكتر طبسي اظهار كرد: در اين مواقع فرد بيمار بايد به متخصص نوروافتالمولوژيست يا متخصص مغز و اعصاب مراجعه كند تا مشكلش بررسي و حل شود.
وي گفت: بر اساس تحقيقي كه به مدت 15 سال روي بيماراني كه التهاب عصب بينايي داشتهاند، انجام گرديده، مشخص شده در 75 درصد موارد، اين افراد به بيماري MS دچار شدهاند كه درمان خاص خود را دارد. اما در 25 درصد موارد هم، طول درمان فرد كوتاه است. اما نكته مهم آنكه بايد بدانيم كه هر التهاب عصب بينايي نشانه MS نيست.
وي همچنين گفت: آمار دقيقي در ايران وجود ندارد كه چند درصد از افرادي كه تاري چشم دارند با عينك مشكلشان حل ميشود و چه تعدادي مشكل التهاب بينايي دارند. نوزدهمين گنگره چشمپزشكي ايران ازفردا به مدت 4 روز در سالن همايشهاي رازي برگزار ميشود.
Mohamad
03-26-2011, 04:18 AM
ایریدولوژی چیست؟
ایریدولوژی، شکلی از تشخیص بیماری است. که در آن، رنگها و سایر خصوصیات الیاف قدامی عنبیه برای اطلاع در مورد سلامتی بیمار، معاینه میشوند. متخصصان مشاهدات خود را با نمودارهای عنبیه تطبیق میدهند. این نمودارها، عنبیه را به مناطق زیادی تقسیم میکنند. اعتقاد بر این است که هر یک از این مناطق با قسمتی از بدن مرتبط هستند. شواهد علمی اندکی دال بر چنین ارتباطی بین ظاهر عنبیه و وضعیت سلامت بیمار، وجود دارند. ایریدولوژیستها ادعا نمیکنند که قادرند بیماریهای مشخص را تشخیص دهند، اما سیستمها و اندامی از بدن را که سالم بوده و یا آنهایی را که «بیش فعال» یا ملتهب هستند، مشخص میکنند. گفته میشود که این علائم، با بازتاب مسائل بهداشتی گذشته یا پیشبینی مشکلات سلامتی که ممکن است در آینده ایجاد شود، به زمینه بیماریهایی مشخص در بیمار دلالت میکنند.
مقدمه
از آنجایی که ایریدولوژی روشی برای درمان نیست، متخصصان آن اغلب، شاخههای دیگر طب جایگزین، مانند طبیعت درمانی را مطالعه کرده و از ایریدولوژی به عنوان قدم اول تشخیص استفاده میکنند. ایریدولوژی در اروپا (به خصوص انگلستان و آلمان) بطور گستردهتری از آمریکا بکار برده میشود. بطوری که در اروپا حدودا 20000 نفر به این کار اشتغال دارند، در حالیکه در آمریکا فقط یک دهم این تعداد موجود میباشد. با این وجود، ایریدولوژی به عنوان با ارزشترین ابزار تشخیص برای پزشکان طبیعت درمانی آمریکا مطرح میباشد.
تاریخچه
تاریخچه ایریدولوژی طولانی است. در موزههای مصری، تصاویری وجود دارد که روحانیان چشمان فرعون را وارسی میکنند. اولین تحلیل منتشر شده عنبیه را میتوان به طبیب یونانی فیلیپوس مینر نسبت داد، که در سال 1670 کتابی در شرح خصوصیات عنبیه به نام «کروماتیکا مدیکا» تحریر کرد، که در آن توضیح داده بود که در چشم اطلاعات ارزشمندی درباره بدن وجود دارد. یکی از اولین ایریدولوژیستهای قرون اخیر دکتر ایگناژ فون پژلی مجاری بود.
ماجرا از این قرار بود که در 1861، یک پسر جوان به نام ایگناتز پژلی، یک جغد با پای شکسته پیدا کرد (بعضی اخبار میگویند او خودش پای او را شکسته بود!). او متوجه یک نوار مشکی در چشم جغد شد. با پرستاری از جغد، پای او خوب شد، و او پرنده را در طبیعت رها کرد. در این موقع او متوجه شد که نوار مشکی با خطوط سفید نازک جایگزین نوار مشکی شده است. سالها بعد هنگامی که همین پسر یک دکتر شد، کم کم متوجه شد که بیمارانش، اختلالاتی در عنبیه خود دارند. تفاوتهای موجود، به نوع و محل بیماری در بدن وابسته بود. در طول زمان او یک نقشه از رابطه بدن و عنبیه ترسیم کرد.
تقریبا در همان زمان، یک پسر 14 ساله سوئدی (نیلز لیلجکوئیت)، پس از تعطیلات به سختی مریض شد. بعد از آن که او درمان با گنهگنه و سایر داروهای قوی را آغاز کرد، متوجه تغییر در رنگ عنبیه خود شد. سالها بعد، تعدادی از دندههای او شکسته شد و مجددا متوجه تغییررنگ عنبیه خود شد. در 1983 او بیش از 258 نقشه در شرح تفسیر خود از رابطه بدن و عنبیه منتشر کرد. نقشههای این دو مرد در ابتدا مشابه بودند. در سال 1950 دکتر برنارد جنسن، مجموعه نقشههای خود را در ایالات متحده چاپ کرد. اینها تعدادی از پراستفادهترین نقشههای ایریدولوژی هستند. که اکنون در جهان و خصوصا در استرالیا، کانادا و تعدادی از کشورهای اروپائی و آسیائی عمومیت یافتهاند.
اصول اولیه ایریدولوژی
عنبیه، آن چیزی است که ما به عنوان قسمت رنگی چشم میشناسیم که مرکز قابل انقباض یا مردمک را احاطه کرده. نور از میان مردمک عبور کرده و توسط عدسی به صورت یک تصویر بر روی شبکیه چشم متمرکز میشود. اعصاب عنبیه به قسمتی از مغز به نام هیپوتالاموس متصل هستند. باید توجه نمود که شواهدی مبنی بر این که هیچ یک از این عصبها به قسمتهای دیگر بدن متصل باشند، وجود ندارد. باور بر این است که چشم چپ با سمت چپ بدن و چشم راست با سمت راست بدن مرتبط است. عموما، اعضای بالاتر مغز و تیروئید در بالای عنبیه و اعضای پائینتر کلیه، در پائین قرار دارند.
خصوصیات مورد استفاده عنبیه در ایریدولوژی
در مطالعه عنبیه برای آگاه شدن به بدن، خصوصیات متعددی وجود دارد. که شامل لایهها، رنگها، حلقهها و نقاط میشود، که البته به اینها محدود نمیشود.
لایهها
فرضیه مقدماتی ایریدولوژی، بیان میکند که عنبیه از لایههایی تشکیل شده که بیانگر 4 مرحله فعالیت بافت میباشند.
تغییرات بحرانی
تغییرات تحت بحرانی
تغییرات موضعی
تغییرات فاسد کننده
با مشاهده این که کدام لایه معیوب است، میشود در مورد طبیعت مشکل نتیجهگیری کرد.
رنگها
مطابق نقشهها رنگهای مناطق معین روی چشم، به منطقه مشخص بدن مربوط است. پس شما میتوانید درباره نوع تغییرات رخ داده تصمیمگیری نمایید.
رنگ سفید نشانگر کارکرد سخت یک قسمت از بدن برای نگهداری است.
رنگ زرد سفید بیانگر قسمتی از بدن است که در یک نبرد شکست خورده.
قهوه ای ـ قرمز نشانگر زوال است.
سیاه نشانگر نسج در حال مرگ است.
حلقهها
حلقههای متعددی در عنبیه قابل مشاهده هستند. اینجا چند تا از مهمترین آنها را معرفی میکنیم:
شعاعهای خورشیدی رو به خارج مانند پرههای روی یک چرخ. که در جائی که ظاهر میشوند، سلولها مسموم و وامانده میشوند.
حلقههای سدیم این یک حلقه ابری سفید است که اغلب روی سطح چرخشی رخ میدهد. که ممکن است نشانگر درد و رنج باشد.
حلقه تسبیحی لنفاوی احتمالا فرد دارای این حلقه، در اعضائی از بدن که وابسته به سطوح زیر حلقه میباشند، به اندازه کافی تمرین و ورزش انجام نداده.
حلقههای عصب هر چه فرد تعداد بیشتری از این حلقهها داشته باشد، عصبیتر است. ممکن است این افراد به تغییر شیوه زندگی مانند کاهش استرس و یافتن یک شخص دیگری برای درد دل نیاز داشته باشد.
نقاط
نقاط ممکن است از این سو به آن سوی عنبیه حرکت کنند، و باور بر این است که نشانگر نقص یا یک انسداد در هوشیاری در رابطه با یک سیستم یا عضو باشد.
تاثیر ایریدولوژی در پزشکی
ایریدولوژی یک کمک بسیار پرانرژی در پزشکی از جنبه تشخیص و درمان است و مخصوصا با پی بردن به موقعیت بافتها قبل از پیشرفت، با دادن رژیم غذایی درست به بیمار، از ناراحتیهای جسمانی بعدی جلوگیری میشود. بدون نیاز به تشخیص از طریق دردآور و پرخرج میتوان به درون شخص آگاهی یافت. هر تغییری در بدن بعلت تغییرات میکروبیوشیمیایی در سلولهای مردمک در چشم آثاری میگذارد. زمانیکه ما از تندرستی خوبی برخوردار هستیم تا حدودی از رنگ پوست و نوع صدا مشخص است، همچنین شفاف بودن و نوع ساختمان مو و نحوهای که شخص راه میرود و بدنش را حرکت میدهد. اما چشمان، به عنوان شعبهای از مغز پرارزشترین وسیله آزمایش و تشخیص است.
بیماریها بر اساس یک سری علائم تعریف میگردند. و چیز بخصوص در مورد علائم این است که آنها اغلب به پزشک اطلاعات کاملی میدهد که به علت بیماری برسد و اینطور نیست که با از بین بردن علائم، حتماً بیماری خوب بشود. ایریدولوژی علتهای اساسی را و شرایطی را که منجر به بیماری میگردند نشان میدهد و اینکه بیماری ناشی از عدم تغذیه درست و کامل یا تجمع سموم در قسمتهای خاصی از بدن میباشد. با رسیدگی در این علتها میتوان بیماریها را از بین برد، و این روش درست درونی است.
Mohamad
03-26-2011, 04:18 AM
درمان نابينايي با توليد سلولهاي چشمي! درمان نابينايي با توليد سلولهاي چشمي!
جام جم آنلاين: دانشمندان با كشف تكنيك نويني براي توليد سلولهاي چشمي به شيوهاي اميد بخش براي درمان نابينايي دست يافتهاند.
به گزارش ايسنا، دانشمندان در اين تكنيك موفق شدند، بافت پوست را به سلولهاي چشمي تبديل كنند.
در اين پيشرفت تازه و مهم سلولهاي چشمي كه به نور حساس هستند، از پوست توليد شدند و در نهايت اين يافته به كشف روش هاي جديدي براي درمان نابينايي منتهي خواهد شد.
دانشمندان در اين روش سلولهاي پوستي انسان را به لحاظ ژنتيكي دوباره برنامهريزي كردند تا داراي ويژگيهايي مشابه سلولهاي موجود در شبكه طبيعي چشم شوند.
در اين پروسه ابتدا سلولهاي پوستي به سلولهاي بنيادي ips تبديل شدند كه ميتوانند به هر نوع بافتي از بدن مبدل شوند.
سپس اين ipsها در معرض تركيب خاصي از مواد شيميايي قرار گرفتند و بعد دانشمندان به اين سلولها اجازه دادند كه تا حدودي رشد كرده و به سلولهاي شبكيه مبدل شوند.
اين سلولهاي حساس به نور در پشت چشم قرار دارند و سيگنالهاي عصبي را به مغز منتقل ميكنند.
هر چند اين يافته هنوز در مرحله بسيار ابتدايي است ، اما راه را براي كشف روشهاي درماني جديد به منظور ترميم شبكيه با استفاده از سلولهاي پوستي رشد يافته در خود بيمار هموار خواهد كرد.
Mohamad
03-26-2011, 04:19 AM
تنبلي چشم را جدی بگیرید شايع ترين بيماري چشمي کودکان، تنبلي چشم است
در طي 4 دهه اول زندگي يعني تا حدود 40 سالگي، تنبلي چشمي يا به اصطلاح آمبليوپي، بيش از هر بيماري چشمي ديگري مسوول کاهش بينايي در يک چشم است. به طور کلي و از لحاظ آماري کمي بيش از 2 درصد افراد در جوامع مختلف دنيا مبتلا به اين عارضه هستند. به گزارش جام جم آنلاين در کشور ما نيز بيش از يک ميليون نفر مبتلا به اين عارضه اند و در واقع اين بيماري يک مساله عمده در بهداشت عمومي کشور به حساب مي آيد. نکته دردناک آن است که هر يک دقيقه در دنيا يک کودک نابينا مي شود، در حالي که شايع ترين بيماري چشمي کودکان، تنبلي چشم است.
اين موضوع تا آنجا اهميت دارد که يکي از مهم ترين مباحث مطرح شده در يازدهمين کنگره سراسري اپتومتري ايران بود که از تاريخ 30 مرداد تا يک شهريور با حمايت و مشارکت تشکل هاي علمي و صنفي و استادان دانشگاه هاي سراسر کشور در مرکز همايش هاي رازي برگزار شد.
آمبليوپي يا تنبلي چشم يک افت بينايي است که بر اثر مانع يا اختلال در رشد عادي بينايي ايجاد مي شود و در واقع گاهي اوقات بنا به دلايلي، شانس فعاليت بينايي براي يک چشم يا هر دو چشم وجود ندارد.
در بيشتر موارد آمبليوپي يک طرفه است، يعني فقط يک چشم کاهش بينايي دارد. آمبليوپي يک طرفه در نيمي از موارد با لوچي چشم (استرابيسم) و در موارد کمتري با عارضه اي به نام آنيزمتروپي (يعني نامساوي بودن اندازه تصوير يک شي در دو چشم که ناشي از اختلاف قدرت دو چشم يا همان اختلاف نمره عينک آنهاست) همراه است. خطر از دست رفتن بينايي بر اثر آمبليوپي در شيرخواران نارس، در نوزادان کم وزن و در نوزاداني که از والدين مبتلا به آمبليوپي متولد شده اند 4 برابر معمول است.
وقتي چشم ها تنبل مي شوند
عواملي که ايجاد آمبليوپي مي کنند گاهي آشکار هستند، مثلا اگر چشمي با افتادگي پلک روبه رو باشد به صورتي که چشم پشت پلک مخفي شده باشد و نتواند به صورت صحيح کار کند يا يک چشم از حالت مستقيم و به سوي جلو بودن خارج شده و به سمت داخل يا خارج انحراف پيدا کرده باشد; البته به گفته دکتر محمد آقازاده اميري، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و رئيس انجمن اپتومتري ايران، اين موارد از جمله موارد کاملا گويا هستند که پدر و مادر طفل، اطرافيان، مربيان مهد کودک و مدرسه اين موارد را مشاهده مي کنند و بيمار را به مراکز مخصوص ارجاع مي دهند.
اما مشکل در مواردي است که علت ايجاد آمبليوپي عيوب انکساري چشم است، مثلا نمره عينک بالا در يک چشم يا هر دو چشم وجود دارد و پيش از سن مدرسه، نيازهاي بينايي کودک در حدي است که شايد خودش متوجه نشود و هيچ گزارشي هم به والدين خود ندهد، چون طفل فکر مي کند همه همان طور مي بينند که او مي بيند. به همين علت مشکل بيشتر رخ مي نمايد.
در موارد زيادي فرد دچار اشکال در يک چشم است ولي اطرافيان مطلع نيستند و ظاهر چشم سالم است و مشکلي ندارد و فرد هم بموقع به متخصص مراجعه نمي کند.
حال اگر چشم بچه بر اثر يک عفونت ساده کمي قرمز شود مادر و پدر بچه بسرعت به پزشک مراجعه مي کنند ، اين مساله در مواردي که کودک دچار آمبليوپي تنها در يک چشم بوده و چشم ديگرش سالم است بسيار حادتر است و منجر به پيش رفتن اختلال مي شود.
همه ساله در آبان ماه، طرح غربالگري تنبلي چشم کودکان 3 5 سال در مهدهاي کودک و توسط سازمان بهزيستي و اپتومتريست ها به مورد اجرا در مي آيد که در آن معاينات اوليه به وسيله مربيان بهداشت در مهدهاي کودک انجام مي شود و موارد مشکوک از نظر اختلال بينايي و تنبلي چشم براي درمان به اپتومتريست ها ارجاع داده مي شوند، ولي به گفته آقازاده اميري، متاسفانه علي رغم اجراي چند ساله اين طرح و تبليغات گسترده رسانه اي هنگام ورود کودکان به مدرسه در جريان معاينات اجباري و تست هاي مخصوص بينايي، مواردي از تنبلي چشم مشاهده مي شود که قبلا گزارش نشده اند و اين دسته کساني هستند که بهپايگاه هاي سنجش بينايي و مهدکودک ها مراجعه نکرده اند و والدين اين کودکان اظهار مي کنند که کودکشان هيچ شکايتي از بينايي خود نداشته است و در واقع اين کودکان احتياجات اوليه خود را با همان ميزان بينايي رفع کرده اند و از طرفي بيشتر اوقات، تنبلي چشم يک طرفه و يک چشم درگير اختلال است و در ظاهر، هيچ چيز غيرطبيعي به وسيله والدين ديده نمي شود و کودک با چشم ديگر خود که سالم است مي بيند. در اين موارد معمولا درصد بيماري و مشکل تنبلي چشم آنها در حدي پيش مي رود که درمان را در آينده برايشان مشکل تر مي کند.
بستن چشم درماني موثر براي تنبلي چشم
وجود يک تصوير کاملا واضح روي شبکيه در طول دوره کودکي، لازمه رشد طبيعي بينايي است. اساس و زير بناي درمان آمبليوپي نيز بر همين معنا استوار است; يعني نقش تمام درمان هاي موثر بر آمبليوپي فراهم کردن يک تصوير واضح در چشم (يا چشم هاي) گرفتار است که البته در بسياري موارد با خاموش کردن موقت چشم سالم به وسيله بستن يا تارکردن آن همراه است. تصور مي شود که اين درمان با تحرک بيشتر بينايي در چشم گرفتار به آن اجازه مي دهد، خوراک عصبي بيشتر و وسيع تري به مناطق بينايي مغز ارسال کند.
به گفته آقازاده اميري، از جمله مهم ترين و کم هزينه ترين راه هاي درمان تنبلي چشم، بستن چشم سالم تحت کنترل و نظارت متخصصان بينايي يا اپتومتريست ها و تنظيم فعاليت هاي بينايي خاص در قالب تمرين ها و بازي هاي مختلف و مخصوص است که بخشي از آنها در منزل و با کنترل والدين و برخي نيز به صورت تخصصي در کلينيک هاي بينايي صورت مي گيرد.
آقازاده اميري مي افزايد: خوشبختانه 80 درصدآمبليوپي با اين روش در کنار تجويز عينک مناسب و تمرين ها در منزل قابل درمان هستند و تنها در برخي موارد نياز به درمان با دستگاه مخصوص به نام آمبليوسکوپ است که هم اکنون در 2 مرکز علمي گروه اپتومتري دانشکده هاي توانبخشي ايران و شهيد بهشتي وجود دارد.
Mohamad
03-26-2011, 04:20 AM
تنبلی چشم پس ازهفت سالگی درمان ندارد یک متخصص چشم اظهار داشت: درمان تنبلی چشم بعد از ۷ سالگی تقریبا امکان پذیر نیست؛ این در حالی است که هرچه سن تشخیص تنبلی چشم کمتر باشد، احتمال درمان افزایش مییابد.
دکتر احمد شجاعی، متخصص چشم، تنبلی چشم را مربوط به عدم رشد عصب بینایی دانست و گفت: مرکزی در مسیر عصب بینایی با عبور امواج بینایی رشد کرده و در دید انسان نقش موثری ایفا میکند. این مرکز از دوران طفولیت تا سن هفت سالگی رشد کرده و سپس متوقف میشود.
دکتر شجاعی با بیان این که چنانچه به هر دلیلی عبور امواج بینایی از عصب بینایی مختل شود، تنبلی چشم بروز میکند، گفت: در سنین طفولیت عیوب انکساری یک طرفه از مهمترین دلایل اختلال در عبور امواج بینایی است. همچنین لک قرنیه میتواند مانع عبور واضح امواج بینایی شود. انحراف چشم و آب مروارید میتواند از دیگر دلایل بروز تنبلی چشم باشد.
این متخصص چشم با اشاره به این که تنبلی چشم علایم ظاهری نداشته و فقط یک چشم با اختلال دید مواجه میشود، تاکید کرد: از آنجا که عیوب انکساری خود به خود باعث بروز تنبلی چشم میشوند، انجام معاینه و بررسیهای لازم در کودکان زیر هفت سال برای تشخیص عیوب انکساری ضروری است.
وی گفت: تنبلی معمولا در یک چشم ایجاد میشود. این در حالی است که اگر به دلایلی، عوامل بروز تنبلی در هر دو چشم بروز کند، احتمال ایجاد تنبلی در هر دو چشم وجود دارد.
دکتر شجاعی با بیان این که تنبلی چشم بعد از ۷ سالگی درمان ندارد و هرچه سن تشخیص کمتر باشد احتمال درمان بیشتر است، گفت: در صورتی که تنبلی چشم قبل از هفت سالگی تشخیص داده شود، با برطرف کردن علت ایجاد کننده آن و همچنین بستن چشم سالم به منظور افزایش فشار به چشم تنبل، تنبلی چشم قابل درمان است. این در حالی است که در برخی کودکان تا سن ۹ سال هم ممکن است پاسخ به درمان مثبت باشد.
Mohamad
03-26-2011, 04:20 AM
قوز قرنيه (کراتوکنوس Keratoconus )
بیماری است که قرنیه چشم را در گیر می کند و آن را از حالت طبیعی که مقطعی از یک جسم کروی منظم می باشد به مقطعی از جسم مخروطی شکل نامنظم تبدیل می کند. این بیماری یک پدیده غیر التهابی و دو طرفه می باشد که بتدریج، قرنیه چشم شروع به نازک شدن و نامنظم شدن می کند و در نوع نسبتا پیشرفته قرنیه حالت مخروطی پیدا می کند. این تغیرات منجر به نزدیک بینی و آستیگماتیسم نامنظم و در نتیجه کاهش دید به درجات متفاوت می گردد.
از خصوصیات این بیماری این است که حالت پیشرونده ای را دارد و هر دوچشم را گرفتار می کند، هرچند در ابتدا ممکن است دریک چشم خود را بیشتر نشان دهد. میزان پیشرفت بیماری نیز از یک فرد به فرد دیگر بسیار متفاوت می باشد. معمولا از دهه دوم زندگی و دوران بلوغ شروع می شود و تا دهه سوم و چهارم پیشرفت می کند و سپس متوقف می گردد. خیلی بعید است که بیماری قوز قرنیه در سنین بالا ظاهر شود. نکته ای مهمی که باید به آن توجه شود این است که علی رغم مشکلات بینایی فراوانی که این بیماری می تواند ایجاد می کند ولی کورکننده نمی باشد.
علت بیماری هنوز کاملا شناخته شده نیست، اگرچه زمینه های ارثی مطرح می باشد، اما رفتار این بیماری شبیه بیماریهای ارثی معمولی نیست و فقط در حدود ده درصد موارد می توان رد پای آن را در دیگر اعضای فامیل پیدا کرد. مالیدن محکم چشم، اگرچه علت قوز قرنیه نمی باشد ولی در روند ایجاد وپیشرفت آن بی تاثیر نیست. به همین جهت معمولا به بیماران مبتلا به قوز قرنیه سفارش می شود که از مالیدن چشمشان پرهیز کنند.
علائم قوز قرنیه
علائم بیماری قوز قرنیه بسته به شدت بیماری، بسیار متفاوت می باشد. در بعضی از افراد قوز قرنیه ممکن است آنقدر خفیف باشد که برای بیمار هیچگونه علامت خاصی را ایجاد نکند. گاهی آنقدر بیماری خفیف است که حتی بیماری این افراد در معاینه معمولی چشم هم کشف نمی شود و تنها با گرفتن نقشه توپوگرافی قرنیه می توان به وجود آن پی برد. اما عمده این بیماران در ابتدا با عیب انکساری نزدیک بینی و آستیگماتیسم مراجعه می کنند که در این موارد دید بیمار با اصلاح با عینک در حد قابل قبولی می رسد اما ممکن است کامل و 10/10 نشود. در این موارد نیز گرفتن نقشه توپوگرافی قرنیه تشخیص را مسجل می کند. در انواع پیشرفته تر علائم شدیدتر می باشد و فرد با عینک بینایی مناسبی پیدا نمی کند که در این حالت حتی بدون گرفتن نقشه قرنیه، بیماری در معاینه معمولی هم تشخیص داده می شود.
درمان قوز قرنیه
قوز قرنيه را از نظر شدت عارضه می توان درجه بندی کرد. اگر قوز قرنيه بسيار خفيف باشد اين افراد حتی با عينک می توانند ديد مناسبی داشته باشند و نياز به درمان ديگری ندارند. انواع خفيف تا متوسط معمولا با استفاده از لنزهای تماسی سخت (کنتاکت لنز ) بينايی بسيار خوبی را در اکثر مواقع بدست می آورند و طبعا در اين صورت اعمال جراحی ضرورت پيدا نمی کند. متقاعد نمودن بيمار و ايجاد رغبت در وی به استفاده از اينگونه لنزها ، شرط اصلی موفقيت درمان با کنتاکت لنز خواهد بود. در موارد قوز قرنيه شديد، درمان پيوند قرنيه خواهد بود که شانس موفقيت پيوند در قوز قرنيه بسيار بالا و نزديک به ۹۵ درصد می باشد. زمان عمل بستگی به شدت قوز قرنيه و عدم موفقيت در استفاده از کنتاکت لنز دارد. در هر حال بايد دانست که عمل پيوند برای درمان قوز قرنيه يک عمل غير اورژانس و انتخابی می باشد و تاخير در اين نوع عمل عارضه ای بدنبال نخواهد داشت. نکته ای را که در مورد پیوند قرنیه باید حتما به آن توجه نمود این است که پیوند قرنیه در بسیاری از موارد نیاز به عینک را از بین نمی برد و هدف اصلی از پیوند قرنیه، تبدیل کردن استیگمات نامنظم به آستیگمات منظم است تا فرد بتواند با عینک دید مناسبی داشته باشد. حتی در مواردی بعد از پیوند قرنیه نیز ممکن است برای بهبود دید نیاز به استفاده از لنز تماسی باشد، از این رو تنها زمانی که عدم تحمل واقعی نسبت به کنتاکت لنز ایجاد شده باشد، بهتر است اقدام به پیوند قرنیه گردد.
از درمانهای جراحی ديگری که برای قوز قرنيه وجود دارد، استفاده از حلقه های داخل قرنيه (Intracorneal ring ) می باشد که اين نوع از درمان در بعضی از قوزهای خفيف تا متوسط که کنتاکت لنز را نمی توانند تحمل کنند، کاربرد دارد. اين حلقه ها با کاهش ميزان آستيگماتيسم نامنظم به بهبود بينايی کمک می کنند. اما بايد دانست که ميزان موفقيت در حلقه های داخل قرنيه بسيار متغير و از فردی به فرد ديگر متفاوت خواهد بود و در صورت عدم موفقيت درمانی، نهايتا بيمار نياز به پيوند قرنيه خواهد داشت.
نقش لیزیک و دیگر اعمال جراحی لیزری در درمان قوز قرنیه
از آنجایی که قوز قرنیه بیماری پیشرونده ای است، تمامی جراحی هایی که به نحوی به تضعیف قرنیه کمک می کنند، می توانند سیر بیماری را تسریع کنند و به همین علت انجام اینگونه اعمال جراحی در قوز قرنیه ممنوع می باشد. لیزیک و دیگر اعمال جراحی لیزری از این دسته هستند و طبعا هر فردی که بیماری قوز قرنیه را دارد، حتی اگر بیماری وی بسیار بسیار خفیف باشد که فقط با گرفتن نقشه توپوگرافی قرنیه به تشخیص رسیده است، باید از انجام اینگونه اعمال جراحی اجتناب کند.
البته استفاده از عمل جراحی لیزیک، لازک، و یا پی آر کی در کسانیکه تحت عمل پیوند قرنیه قرار گرفته اند و بعد از عمل نزدیک بینی، آستیگماتیسم، و یا دوربینی قابل توجه ای دارند، می تواند بسیار کمک کننده باشد. تاکنون بیشتر عمل جراحی لیزیک را بعد از پیوند قرنیه توصیه می شد. اما اخیرا اعمال جراحی سطحی مانند لازک و پی ار کی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و نتایج این عملهای جراحی نیز بعد از پیوند قرنیه بهتراز نتایج عمل لیزیک می باشد.
Mohamad
03-26-2011, 04:22 AM
نگهداری عينك عينك وسيله ايي است كه ارتباط شخص را با محيط اطراف
برقرار مي كند. لذا براي يك ارتباط صحيح دانستن نكات زير
ضروري است :
مراكز عدسي ، نقاط كانوني عينك مي باشند. اين نقاط
بايستي هم از لحاظ افقي هم عمودي در يك راستا بوده و
در مقابل مردمك چشم قرار گيرد كه ساخت صحيح عينك
از نظر نقاط كانوني و نمره و محور به عهده عينك ساز
و نحوه صحيح استفاده از آن به عهده شخص مي باشد.
عينك را نبايد بيش از حد پايين تر و بالاتر از
جاي معين قرار داد زيرا بهترين ديد در صورتي
ميسر است كه از مراكز كانوني رويت شود .
جهت حفظ تنظيم عينك مي بايست عينك با دو دست
گذاشته و برداشته شود .با يك دست برداشتن باعث
به هم خوردن تنظيم عينك و آسيب ديدن فنر هاي
داخل آن است .
جهت تميز كردن عينك بايستي فقط از مخلوط آب
و الكل يا اسپري مخصوص استفاده شود و استفاده
از مواد شوينده و آب باعث كاستن عمر عينك ،
آسيب رساندن به فنر ها و از بين رفتن رنگ فرم
مي گردد.
شيشه هاي پلاستيك را حتما با دستمال مخصوص
( كه با عينك داده مي شود ) پاك كنيد و از موارد ديگر
خودداري كنيد.
از گذاشتن سطح شيشه عينك روي ميز يا اجسام سخت خودداري كنيد و در صورت عدم استفاده از عينك آن را در جلدش قرار دهيد .
Mohamad
03-26-2011, 04:25 AM
تیرگی زیر چشم بیماری تیرگی زیر چشم یک بیماری ایدیوپاتیک است. به این معنا که علت بیشتر آنها ناشناخته است البته بسیاری از مبتلایان سابقه خانوادگی مثبتی دارند اما از شایعترین علل قابل توجه تیرگی زیر چشمها میتوان به انواع آلرژیها اشاره کرد. آلرژی انواع گوناگونی دارد و از یک حساسیت ساده به بوی گل، گوجهفرنگی و یا گردنآویز شروع میشود و به آلرژی به پنیسیلین، دود سیگار و هوای آلوده و یا حتی به چهره رئیس اداره ختم میشود. بدیهی است درمان آن، استفاده از یک آنتیهیستامین نیست و تنها باید از ماده حساسیتزا دوری جست.
دومین علت شایع کبودی زیر چشم اختلالات خواب است. خیلیها عقیده دارند که یک خواب ۳ تا ۴ ساعته طی شبانهروز جوابگوی نیاز آنها به خواب است اما در واقع اینطور نیست و این افراد بهخاطر داشتن نیروی جوانی، از ذخیره انرژی خود برای سر حال بودن استفاده میکنند، غافل از اینکه این ذخیره انرژی تمامشدنی نیست. کبودی زیر چشمها میتواند اولین علامت تمام شدن این ذخیره محدود باشد. پس اگر رختخواب گرم و نرمی دارید حتما ۷ تا ۹ ساعت در شبانهروز را به خوابیدن روی آن اختصاص دهید.
● خواب داریم تا خواب
عده دیگری که اتفاقا همین مقدار در شبانهروز میخوابند نیز از چشمان کبود خود ناراحت هستند. درست است که آنها ۷ تا ۹ ساعت میخوابند اما چه خوابی؟ کیفیت خواب مهمترین عامل در سرحال بودن و بیمه شدن در برابر بیماریهاست. خیلیها عادت دارند نقشههای روزمره خود را در خواب حلاجی کنند. متن سخنرانیها، متن قراردادها، نوع برخوردها، لوازم مورد نیاز منزل و حساب و کتابهای بانکی و دفتری همه و همه مواردی نیستند که بشود آنها را در خواب حل و فصل کرد.
علاوه بر این، کسانی هستندکه مشکلات چندانی برای حل کردن در زمان خواب ندارند (هرچند تعداد این افراد از انگشتان دست نیز کمتر است) اما این <مرفهین بیدرد> به گونهای دیگر خواب خود را آشفته میکنند و آن مصرف انواع داروهای خوابآور یا محرک است.
● آگهی
اشتباه نکنید، منظورم از این داروها فقط الکل یا قرص اکس نیست. قهوه هم میتواند خواب ناز شما را برهم زند.
بیماریهای هورمونی، عاطفی، روحی روانی و تغذیهای نیز نقش مؤثری در بروز تیرگی زیر چشم دارند اما شاید بتوان کاهش وزنهای ناگهانی به علت رژیمهای نامتعارف را نیز ازجمله علل مهم افتادگی چین و چروک صورت و تیرگی زیر چشم دانست.
● راه حل
اولین و بهترین راه، حل مشکلات یاد شده است. هرچند در موارد مادرزادی حل مشکل چندان آسان بهنظر نمیرسد. استفاده از ماسکهای شبانه علاوه بر فراهمآوردن محیطی مغذی و مرطوب برای پوست صورت، باعث ایجاد آرامش مضاعف برای شما میشود. این امکان را برای پوست شما مهیا میکند که پس از یک روز خستهکننده کاری پوست خود را در بهشت میوهها با گل و بلبل تنها بگذارید. زمانی این تاثیرات دوچندان میشود که در ماسک خود از مواد آنتیاکسیدان یا ضد پیری نیز کمک گرفته شود.
پوست خیار یکی از این مواد معجزهآساست، بنابراین لازم نیست تا شب صبر کنید.
همین حالا دست به کار شوید و اگر مشغول پوستکندن خیار هستید دست نگه دارید. به جای اینکه این پوست باارزش را از روی خیارتان بردارید آن را به صورت نوارهای پهنی برش دهید و زیر چشمانتان بگذارید. البته بهتر است به آنها نمک نزنید!
از ظهر گذشته و تنها پس از یک چرت کوتاه برای کار آماده می شوید. آیا تا به حال نوشیدن یک فنجان چای داغ را فراموش کردهاید؟ از این به بعد گذاشتن چای کیسهای نیمهگرم در زیر چشمانتان را هم فراموش نکنید، چرا که چای با داشتن مقادیر زیادی تانن تاثیر خوبی بر کاهش ورم و بازشدن رنگ صورت شما دارد.
صبح که از خواب بیدار میشوید صورتتان را با آب خنک بشویید.
این باعث میشود رگهای خونی زیر چشمان شما به یک باره بر اثر سردی آب منقبض و پس از چند دقیقه به صورت واکنشی متورم شود. افزایش خونرسانی درمان اصلی کبودی زیر چشم است.
امروزه روش جدیدی به نام مزوتراپی با بهرهگیری از جدیدترین و مؤثرترین داروهای موجود توانسته است در درمان کبودی و پف زیر چشم گام موثر بردارد. از بین این داروها میتوان به ویتامین k، رتینول، ویتامین C، داروهای بازکننده عروق خونی مثل آرتی شوک، انواع اسیدهای میوهای مثل گلیکولیک اسید و مواد مغذی برای سلولهای پوستی شامل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه ضروری برای فعالیت سلولهای پوستی اشاره کرد.
البته این مواد پیش از این در انواع کرمها و لوسیونهای دور چشم بهکار رفته و امتحان خود را پس دادهاند اما از آنجایی که جذب این مواد از روی پوست با محدودیتهایی رو به رو است، تزریق زیر پوستی آنها به روش مزوتراپی درمان را بسیار مطمئنتر کرده است.
یکی دیگر از داروهای پرمصرف در تیرگی زیر چشم، مواد پرکننده و آبرسان است که قادر است خشکی و گودافتادگی پوست زیر چشمها را به شکل قابل قبولی ترمیم کند.
علاوه بر مزوتراپی، قطع یا حداقل کاهش مصرف سیگار، کاهش مصرف نمک و مصرف سبزیها و میوههای حاوی مواد آنتیاکسیدان مثل اسفناج نیز توصیه میشود.
استفاده از پدهای گرم و سرد بهصورت متوالی برای تحریک عروق خونی زیر چشم نیز روش مناسبی است، به شرط اینکه پدها خیلی داغ یا سرد نباشند.
Mohamad
03-26-2011, 04:30 AM
پیر چشمی و روش های درمانی جدید آن عدسی
عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر ۹ میلیمتر و ضخامت۴ میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام میدهد.
پير چشمي presbyopia
در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد مینماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن ۴۵-۴۰سالگی به بعد، کاهش مییابد و بنابراین پیر چشمی عارض میگردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه میکند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم میکند و لذا عدسی کرویتر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا میکند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه میاندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق میافتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش مییابد و فرد تار میبیند.اين همان حالتي است كه به آن پير چشمي گفته مي شود.
تئوریهای پیرچشمی
گرچه هنوز روی علت اصلی پیر چشمی بحث است، مطالعات متعدد بوضوح نشان می دهد که با پیشرفت سن عدسی چشم سفت تر شده و انعطاف پذیری آن کاهش می یابد. هر چند که این پدیده تمام جوانب را توجیه نمی کند؛ حداقل مسئول قسمتی از پیرچشمی است.رونالد شاچارفرضیه دیگری را پیشنهاد کرده که بر طبق آن شروع پیر چشمی عمدتا ناشی از شل شدن رشته هایی است که نیروی لازم برای تغییر شکل عدسی را انتقال می دهند. این تئوری مورد بحث است زیرا هنوز اثبات نشده است. بهر حال؛ عمل جراحی موفق "برای دید نزدیک و مطالعه" نیاز به تکنیکی داردکه عامل مسببیر چشمی را اصلاح کند. در صورتیکه چنین درمانی عملی گردد، طبعا هر کسی با پا به سن گذاشتن پیرچشم شده وداوطلب آن خواهد شد.
روشهای درمان پیرچشمی presbyopia treatment
بهبود پیرچشمی با جراحی(Surgical Reversal of Presbyopia (SRP
رایج ترین روشی که هم اکنون بکار می رود:
" بهبود پیرچشمی با جراحی"؛(Surgical Reversal of Presbyopia (SRPنامیده می شود.
طبق این تکنیک، فرض بر این است که پیرچشمی ناشی از شل شدن رشته های متصل به لنز است. با استفاذه از چهار "باند متسع کننده اسکلرا(صلبیه)"، فرض بر این است که این رشته ها مجددا سفت شده و قدرت تمرکز را به عدسی باز می گردانند. تا کنون با این تکنیک بیش از 500عمل جراحی در جاهای مختلف دنیا و با نتایج متفاوت انجام شده است. کارآزمایی بالینی در 6 مرکز در آمریکا شروع شده است. این کارهای تحقیقاتی بی خطر بودن و موثر بودن این روش را ارزیابی می کند. ابهامات خاصی در ارتباط با بی خطری این تکنیک مثلا خطر پارگی کره چشم، فرسایش چشم با باند متسع کننده، عفونت وکاهش خونرسانی کره چشم وجود دارد. علی رغم عدم اطمینان از بی خطری و موثر بودن آن، این تکنیک در مکزیک و سایر کشورهای خارج از آمریکا انجام می شود.
اسکلروتومی مژگانی قدامی Anterior Ciliary Sclerotomy or ACS
روش دیگری که " اسکلروتومی مژگانی قدامی" Anterior Ciliary Sclerotomy or ACS نامیده می شود،نیز بر همین فرضیه سفت کردن رشته های متصل به عدسی استوار است. در این روش چند برش نیم ضخامت شعاعی شبیه کراتوتومی شعاعی در اسکلرا یا سفیدی چشم ایحاد می شود.بر طبق گزارشات موجود با این روش به مدت چند هفته بعد از عمل قدرت تمرکز عدسی بهبود می یابد و سپس کاملا به شرایط قبل از عمل برمیگردد.
اسکلروتومی مژگانی قدامی توأم با ایملنت
بعضی از جراحان با قرار دادن قطعاطی از جنس سیلیکون داخل برش های شعاعی سعی در جلوگیری از بازگشت پیرچشمی دارند.
استفاده از لیرز مادون قرمز infrared laser
روش دیگری نیز که با هدف سفت کردن رشته های متصل به عدسی بکار می رود، استفاده از لیرز مادون قرمز برای نازک کردن اسکلرا است.بر اساس گزارشات اولیه از آمریکای جنوبی، با استفاده از دستگاه لیزری که توسط شرکت SurgiLight, ساخته شده؛ این روش قادر است که توانایی قدرت تمرکز عدسی را بر خلاف دو روش قبلی بطور ماندگار،بهبود بخشد.
روش د روش های نرم کردن هسته عدسیsoften the inside of the crystalline lens
دو روش دیگر نیز با این فرض که پیر چشمی عمدتا ناشی از سخت شدن عدسی و از دست دادن انعطاف پذیری آن است، ابداع شده اند. در روش اول از وسیله ای بنام کاتارکسCatarex استفاده می شود که برای عمل آب مروارید (کاتاراکت) اختراع شده است. با کاتارکس، بطور کامل محتویات عدسی چشم تخلیه شده و کپسول عذسی“bag” باقیمانده با پلیمر قابل ارتجاعی پر می شود. این پلیمر انعطاف پذیری لازم برای بازگشت الاستیسیته برای تغییرقدرت تمرکز عدسی را فراهم می کند. در روش دوم با استفاده از لیزر فوتودیسراپتیو( انهدام با نور)photodisruptive laser ، محتویات عدسی چشم crystalline lens نرم شده و الاستیسیتی بهبود می یابد. هر دوی این روش ها تا مصارف کلینیکی راه زیادی را در پیش دارند.
تعویض عدسی چشم Intraocular Lens Implantation
آخرین روش درمان پیر چشمی از این نظر با سایر روش ها متفاوت است که با رشته های متصل به عدسی چشم و نرم کردن محتویات عدسی سر و کاری ندارد. در این روش عدسی چشم برداشته شده و با عدسی (لنز) مصنوعی جایگزین می شود. عدسی به عضلات مژگانی متصل می شود.در حالت طبیعی عضلات مژگانی باعث تغییر شکل عدسی می شوند ولی در اینجا عدسی را حرکت می دهند.مطالعات اولیه نشان داده که با این روش حداقل مقدار کمی قدرت تمرکز ایجاد می شود. یکی از کمپانی های شروع کننده بنام C & C Visionاست که لنز داخل چسمی با قدرت تطابق بنام AT-45 accommodating intraocular lensرا ساخته است که اکنون فاز اول تائیدیه انجمن دارو و غذای آمریکا FDAرا طی می کند. کمپانی دیگری که لنز داخل چسمی با قدرت تطابقی را ساخته (Human Optics AG (in Erlangen, Germany از آلمان است.
منبع : سايت دکتر عليرضا نادری
Mohamad
03-26-2011, 04:30 AM
رعايت نکردن فاصله بين دو مردمک درعينک طبي باعث ايجاد انحراف چشم ميشود رئيس جامعه اپتومتري ايران:
رعايت نکردن فاصله بين دو مردمک درعينک طبي باعث ايجاد انحراف چشم ميشود سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
به گفته رئيس جامعه اپتومتري ايران؛ رعايت نکردن فاصله بين دو مردمک در عينک طبي pd منشور بسازد و باعث ايجاد انحراف در چشم شود. به همين علت رعايت فاصله بين دو مردمک بسيار حائز اهميت است.
افسانه هراتي زاده رئيس جامعه اپتومتري ايران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، با اشاره به لزوم استخدام اپتومتريست توسط عينک سازيهاي طبي و همچنين عدم نظارت كافي معاونت درمان وزارت بهداشت در اين خصوص، گفت: گاهي اتفاق افتاده که نسخه بيمار به دليل اختلاف فاصله تنها 3 ميليمتر به عينک سازي ارجاع داده شده است كه اين امر ميتواند پس از مدتي مشکلات بسياري را براي چشم فرد ايجاد كند.
اين اپتومتريست با بيان اين که به طور مسلم فاصله بين دو مردمک کيلومتري نبوده و بلکه ميلي متري است، گفت: عينک ساز چون در اين زمينه دانش كافي ندارد تنها به تطابق نسخه با فرمي که بيمار انتخاب کرده اقدام ميكند چرا که به فرم عينک به چشم کالايي چون لباس نگاه ميکند که مشتري بر اساس سليقه خود آن را انتخاب ميکند.
Mohamad
03-26-2011, 04:30 AM
عوارض جراحي دور چشم هشدار معاون مركز تحقيقات چشم دانشگاه علوم پزشكي ايران:
جراحي زيبايي اطراف چشم بدون معاينه دقيق، ميتواند عوارض زيانباري داشته باشد
معاون پژوهشي مركز تحقيقات چشم دانشگاه علوم پزشكي ايران با تاكيد بر لزوم معاينه دقيق چشم قبل از اعمال جراحي پلاستيك اطراف چشم افزود: معاينه دقيق چشم سبب ميشود كه اگر چشم مشكلي داشته باشد قبل از جراحي يا در حين جراحي رفع شود تا بعد از جراحي، بيمار دچار عوارض نشود.
دكتر محسن بهمني كشكولي، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، جراحيهاي پلاستيك چشم را جراحيهاي زيبايي كه در اطراف چشم و با محوريت چشم انجام ميشوند تعريف كرد و گفت: جراحيهايي نظير جراحي پلك، ابرو، پيشاني، گونه كه نزديك چشم هستند ميتوانند بر عملكرد چشم و ضمائم آن اثر بگذارند همچنين جراحي مجاري اشكي، حدقه چشم و چشم مصنوعي نيز از ديگر انواع جراحيهاي پلاستيك چشم هستند.
وي خاطرنشان كرد: هر نوع تزريقي كه در اطراف چشم، پيشاني، خط اخم انجام شود نظير جراحي پلاستيك پف پلك، افتادگي پلك و ابرو در صورت انجام نشدن معاينات قبلي ميتوانند اثرات زيان باري بر چشم داشته باشند.
دكتر بهمني كشكولي، خشكي زياد از حد چشم، زخم قرنيه، بسته نشدن كامل پلكها از كار افتادن پمپ اشكي، اشك ريزش، به خارج برگشتن و شل شدن پلك را ازعوارض اثرات زيان بار جراحيهاي پلاستيك اطراف چشم، بدون معاينه قبلي دانست.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات چشم دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به صدمه عضلات داخل چشم به عنوان مهمترين عارضه، اظهار كرد: هدف اين نيست كه اعمال جراحي زيبايي پلاستيك انجام نشود بلكه به دليل تاثير بر چشم و ضمائم چشمي معاينه قبل از جراحي توصيه ميشود.
Mohamad
03-26-2011, 04:31 AM
نابينايي ناشي از مصرف محلولهاي لنز تقلبي http://ylym.files.wordpress.com/2008/05/contact-lens-turkmen.jpg?w=108&h=86
به دنبال استفاده روزافزون از لنزهاي طبي و رنگي، محققان دانشكده پزشكي هيوستون هفته گذشته با انتشار گزارشي با هشدار نسبت به اين امر اعلام كردند كه صرفاً در سال گذشته 138 نفر دچار عفونتهاي چشمي و نابينايي ناشي از مصرف محلولهاي لنز تقلبي شدهاند.
به طوري كه در بسياري از موارد، هنگام مراجعه به چشمپزشك فقط يك راه باقي مانده: تخليه چشم.
مركزكنترل بيماريهاي ايالات متحده (CDC)همچنين اعلام كرد كه اين محلولها، اعم از محلول نگهداري لنز يا ضدعفونيكننده باشد و چنانچه دو نوع ميکروب خاص در آن وجود داشته باشد، ميتواند منجر به بروز عفونتهاي حاد چشمي شود.
انتشار اين خبر در حالي بود كه در كشور ما هم هرازگاهي نسبت به تبعات استفاده از لنزهاي رنگي و همچنين استفاده از محلولهاي تقلبي شست وشوي لنزها هشدار داده ميشود.
دكتر پرويز زرينبخش، متخصص چشم و رييس مركز تحقيقات لنز و اپتيك ايران با تأييد اين خبر و اشاره به اينكه اكثر محلولهاي نگهدارنده لنز تقلبي هستند، به همشهري ميگويد: «علت اصلي اين امر اين است كه ماده اصلي ضدعفونيكننده لنز اغلب در اين محلولها نيست و البته اين بيشتر مربوط به لنزهاي نرم است چون لنزهاي سخت كمتر نياز به استريل كردن و پاك كردن دارند.»
وي با اشاره به اينكه يكي از محلولهاي سالم و مطمئن براي شستو شوي لنزهاي نرم آب اكسيژنه 3درصد است، در ادامه ميگويد: «اگر لنزهاي نرم استريل نشوند فرد دچار بيماري به نام كراتيت و همچنين زخم قرنيه ميشود. در بيشتر موارد نيز ممكن است فرد نابينا شود يا اينكه چشمش به طور كامل تخليه شود. براي همين افرادي كه از لنز استفاده ميكنند بايد در موقع خريد اين محصولات به نمايندگيهاي معتبر مراجعه كنند نه به بازار يا داروخانهها.»
مصائب زيبايي
هشدار متخصصان چشم و اپتومتريستها نسبت به تقلبي بودن محلولهاي شستوشوي چشم در حالي است كه در همه جاي دنيا بهخصوص كشورهاي آسياي جنوب شرقي موارد زيادي از نابينايي در اثر استفاده از اين محصولات ديده شده است.
دكتر فقيهي، متخصص چشم ضمن اشاره به اينكه متاسفانه در تمام دنيا انواع تقلبي اين محلولها وجود دارد و بيشتر سودجويان نوع مشابه آن را با مارك اصلي ميفروشند، ميگويد: «در كشور ما هم از لنز گرفته تا محلولهاي شست و شودهنده آن بهصورت تقلبي به فروش ميرسند. براي همين اين محصولات بايد علاوه بر اينكه از مكانهاي معتبر خريداري شوند حتماً در هنگام خريد افراد بايد با چشمپزشك تماس گرفته باشند. چون چشمپزشك ميتواند نوع تقلبي را از نوع غيرتقلبي تشخيص دهد.»
اين متخصص ضمن تاكيد بر مضرات استفاده از كنتاكتلنزها در ادامه اينطور توضيح ميدهد: «علاوه بر اينكه كنتاكتلنزها با هدف استفاده به منظور زيبايي باعث ضررهاي غيرقابل جبران در چشم ميشوند و بايد فقط در مدت كوتاهي مصرف شوند، اين محلولها هم به طور كامل نميتوانند آميبها و انگلهاي مختلف در لنز بخصوص لنزهاي نرم را از بين ببرند. مخصوصاً در محيط آلودهاي مثل تهران. محلولهاي تقلبي هم علاوه بر اينكه باعث عفونتهاي شديد ميشوند، فرد را دچار آلرژي شديد چشمي ميكنند، لنز را از بين ميبرند و قرنيه و ملتحمه و پلك را هم حتي دچار آسيب ميكنند.»
وي در ادامه توضيح ميدهد: «براي هر لنزي محلول خاصي وجود دارد كه تمام افراد بايد براي بار دوم استفاده، لنز را در اين محلولها شست وشو دهند. وقتي لنز با اين محلولها شست وشو داده شد، بايد با سرم شست وشوي نرمال سالين هم شسته شود تا مواد و رسوباتي كه روي لنز هستند به طور كامل پاك شوند. همچنين بايد در هنگام خريد اين محلولها به بروشورها و مجوز فروش آنها توجه داشته باشيم و از فروشگاههاي لنزفروشي اين محصولات را خريداري نكنيم.».
هشدار قديمي
هشدارها در اين باره البته چندان هم تازگي ندارند. مثلاً ۲۵ ارديبهشت ماه سال گذشته اعلام شد محلولReNu with MoistureLoc ، به علت ترکيب شيميايی خاص و افزايش احتمال ابتلا به عفونت قارچی چشم بدون توجه به اين كه در چه كشوري ساخته شده، بايد از بازار جمعآوری شود.
در آمريكا هم سال گذشته طبق آخرين گزارشي كه در سايت آکادمی چشمپزشكان آمريكا آورده شد، تعداد موارد عفونت قارچی چشم در ارتباط با استفاده از لنز تماسی به ۱۷۶مورد در ۲۹ ايالت آمريكا رسيد كه يكي از علل احتمالی آن استفاده از محلولReNu بود، علیرغم اينكه هنوز ارتباط بين استفاده از محلول فوق و اين عفونت وخيم چشمی اثبات نشده است.
البته سال گذشته اپيدمی ديگری از اين نوع عفونت قارچی قبلاً در كشورهاي آسيايی هنگکنگ و سنگاپور نيز گزارش شد كه منجر به توقف فروش اين محلول در اين كشورها از اسفند سال گذشته شد.
محلولهايی كه در كشورهاي فوق مورد استفاده قرار گرفته نيز از نوعی بود كه در كشور آمريكا و در كارخانهاي واقع در ايالت کارولينای جنوبی تهيه میشد؛ اگرچه هنوز در ايران موردی از عفونت در اثر استفاده از اين محلول گزارش نشده است.
گام اول؛ مشورت با پزشك
مشكلات استفاده از كنتاكتلنزها و همچنين محلولهاي شستوشوده/ده آنها به همينجا ختم نميشود.
در بخش ديگري از هشدار متخصصان دانشكده پزشكي هيوستون نسبت به اين مورد كه در مورد انتخاب و مصرف محلولها صرفاً به نام تجاري آنها نبايد اكتفا شود و حتماً با پزشك مربوطه بايد مشورت شود و همچنين اينكه در عين حال از مراكزي كه اعتبارشان مورد تاييد نيست، به هيچ وجه لنز نبايد خريداري شود، آمده است: «در ضمن به دنبال استفاده نادرست از لنزها چنانچه افراد پس از استفاده از لنز دچار درد يا قرمزي چشم، تاري ديد، حساسيت به نور و يا احساس خارش در چشم شدند، حتماً با پزشك متخصص خود تماس بگيرند تا به موقع مشكل آنها برطرف شود.»
به گفته متخصصان چشم بيشترين موارد عفونت چشمي در مصرف كنندگان لنزهاي رنگي بروز ميكند كه علت آن استفاده ناصحيح از لنزهاي رنگي است نه صرفاً استفاده از لنز. عدهاي از استفادهكنندگان از لنزهاي رنگي آنها را فقط در سرم نمكي نگهداري ميكند كه اين درست مثل آن است كه دستهاي كثيف فقط با آب شستوشو شوند.
به عقيده متخصصان سرم فقط محلول شستوشوي لنز است و محلول نگهداري آن نيست.
به گفته دكتر فقيهي محلولهاي نگهداري لنز حاوي موادي هستند كه لنز بايد حداقل به مدت 5 ساعت در آن نگهداري شود. همچنين نوعي عفونت انگلي به اسم آميب آكانتومبا در لنزهاي تماسي به خوبي رشد ميكند و در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي و عدم قرارگيري لنز در محيط ضدعفوني، احتمال بروز اين نوع عفونت در استفادهكنندگان لنز و از بين رفتن قرنيه افزايش مييابد.
بازهم چيني دردسرساز
در حال حاضر تاكيد همه متخصصان در استفاده از كنتاكتلنزها اين است كه به عنوان گام اول بدون مشورت با پزشك از لنز چشمي استفاده نشود چون اكثر لنزهاي وارداتي از كشور چين هستند كه متاسفانه با قيمت نازلي به فروش ميرسند و عوارض بسياري را براي مصرفكنندگان داشته و دارند.
دكتر زرينبخش در رابطه با مصرف صحيح اين محصولات در ادامه ميگويد: «حتماً هنگام خريد لنز به تاريخمصرف و مدتزمان مجاز استفاده از لنز بايد توجه شود و هرگز از لنزهاي بدون تاريخ مصرف يا تاريخمصرف گذشته استفاده نشود. پس از هر بار خارج كردن لنز ابتدا بايد با محلول مخصوص تميز شود تا مواد آرايشي شسته و رسوبات پاك شوند.»
وي ضمن بيان اينكه بعضي محلولها نياز به ساييدن دارند اما بعضي ديگر فقط با ريختن محلول روي لنز تمام رسوبات را پاك ميكنند، ادامه ميدهد: «بسته به نوع لنزي كه استفاده ميشود و ميزان پروتئيني كه روي لنز رسوب ميكند پزشك ممكن است محلولهاي خاصي را پيشنهاد كند. دنبال نكردن و انجام ندادن دستورالعملها عمر لنز را كوتاه كرده و ميتواند قرنيه و بافت اطراف چشم را عفوني كند.»
محلولهاي شستوشوي لنزهاي نرم
سالين: براي شستن و نگهداري لنز تماسي است به شرط اينكه از حرارت يا اشعه ماوراءبنفش براي ضدعفوني كردن لنز تماسي استفاده نماييد.
هيدروژن پراكسيد: براي پاك كردن، ضدعفوني كردن و شستن و نگهداري لنز استفاده ميشود. با اين محصول لنز را در سبد خاصي قرار داده و آن را ميشوييد سپس سبد را در ظرف مخصوص قرار داده و آن را از محلول پر ميكنيد تا لنز تميز شود.
محلولهاي هيدروژن پراكسيد حتماً بايد خنثي كننده داشته باشد كه يا در خود محلول وجود دارد يا بهطور جداگانه قرص خنثيكننده بايد استفاده شود تا هيدروژن پراكسيد تبديل به آب شود و واكنشهاي حساسيتي ايجاد نكند. بعد از در آوردن لنز از محلول هيدروژن پراكسيد، لنزتان را با محلول ديگري بشوييد و داخل چشم بگذاريد.
وسائل پاككننده و ضدعفونيكننده: وسايل پاككننده از امواج اولتراسوند و وسائل ضدعفونيكننده از امواج ماوراءبنفش يا حرارت استفاده ميكنند. ابتدا لنز را شسته و سپس در اين وسائل قرار دهيد و با محلول پر كنيد و آن را روشن كنيد تا لنز شما پاك و ضدعفوني شود.
پاككننده آنزيمي: براي شستن پروتئينها از لنز استفاده ميشوند. معمولاً هفتهاي يكبار از اين آنزيم استفاده ميشود لنز بايد معمولا 51 دقيقه در اين محلول بماند و بعد با محلول ديگري ضدعفوني شود
Mohamad
03-26-2011, 04:32 AM
نزديك شدن بيش از حد به تلويزيون باعث ايجاد اختلالات بينايي ميشود نزديك شدن بيش از حد به تلويزيون خصوصا در كودكان باعث ايجاد تنشهايي در سيستم تطابقي و ديد دو چشمي، خستگي چشم، سردرد، تاري ديد، ناپايداري بينايي و ايجاد اختلالات بينايي ميشود.
كتر ابراهيم جعفرزاده پور، دبيرعلمي يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران در جريان برگزاري اين كنگره با اعلام خبر فوق، گفت: كودكان به دو دليل عمده به صفحه تلويزيون نزديك ميشوند، يكي ايجاد ادارك حسي بيشتر با ديدن تصاوير بزرگتر و با وضوع بيشتر و ديگري وجود اختلالات بينايي در چشم كه نيازمند بررسي، اصلاح سيستم بينايي و جلوگيري از پيشرفت اختلال موجود ميباشد.
وي، سيستم بينايي كودكان را بسيار حساس عنوان كرد و افزود: مشكلات ايجاد شده در اثر تشعشعات صفحه تلويزيون، پرتوهاي مضر و شدت نور آن در كودكان با شدت بيشتري رخ ميدهد و لازم است كودكان براي حفظ ديد چشم و جهت ديدن مقابل تلويزيون، فاصلهاي حدود 5 برابر اندازه صفحه تصوير با تلويزيون داشته باشند و اين فاصله در تلويزيونهاي جديد با صفحات lcd كه تشعشعات كمتري را در بر دارد به حدود 4 تا 3 برابر اندازه تصوير تقليل پيدا ميكند.
دكتر جعفرزاده پور تصريح كرد: در يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران كه از 30 مرداد تا يك شهريور ماه جاري برگزار شد، مباحثي چون، تنبلي چشم، راههاي نوين درمان اختلالات بينايي، روشهاي جديد تصويربرداري قرينه، ارزيابي لنزهاي داخل چشمي براي افراد مبتلاء به آب مرواريد و روشهاي استفاده از لنزهاي چند كانوني در قالب ارائه بيش از 70 مقاله به صورت سخنراني، پوستر و كارگاه عملي مورد بحث و تبادل نظر علمي متخصصان بينايي، اپتومتريستها و اساتيد دانشگاههاي سراسر كشور قرار گرفت.
Mohamad
03-26-2011, 04:33 AM
خشکی چشم خشکی چشم
خشکی چشم موجب احساس جسم خارجی،قرمزی،سوزش،خارش وحساسیت به نور می شود.علت آن عدم ترشح کافی اشک می با شد که می تواند به طور طبیعی در سنین پیری اتفاق افتد ویا در اثراستعما ل بعضی ازداروها مثل آنتی دپرسورها ایجاد شود.همچنین سوختگی های شیمیایی یا گرمایی می توانند،خشکی چشم ایجاد نمایند.
خشکی چشم درصورت عدم درمان می تواند به آسیب قرنیه منجرشود ونیز درحضور خشکی چشم استفاده از کنتاکت لنز(عدسی تماسی)مشکل می باشد.
برای خشکی چشم درمان قطعی وجود ندارد ولی قطره اشک مصنوعی در تخفیف علائم مؤثر خواهد بود.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.