PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ۱۰ زلزله مهیب و بزرگ تاریخ + عکس



mehraboOon
03-26-2011, 01:06 AM
در پی زلزله ۸٫۹ ریشتری مهیب چند روز پیش در نزدیکی سواحل شرق ژاپن و آسیب دیدن بسیاری از تاسیسات زیربنایی این کشور، سازمان لرزه نگاری و زلزله شناسی آمریکا، لیستی از ۱۰ زلزله بزرگ تاریخ را منتشر کرده است.
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake03.jpg

به گزارش دادنا، در لیست مورد اشاره، زلزله دیروز سندای ژاپن در رده پنجم بزرگترین زلزله تاریخ ثبت شده است.
لیست بزرگترین زلزله های رخ داده در تاریخ جهان به ترتیب شدت آن عبارتند از:
۱- زلزله شهر والدویدا در شیلی – شدت ۹٫۵ ریشتر – ۲۲ می ۱۹۶۰
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake01.jpg

بزرگترین زلزله ثبت شده در تاریخ زلزله ۹٫۵ ریشتری در شیلی است که با وجود قدرت بسیار زیاد، به علت وقوع در عمق در مقایسه با زلزله های بزرگ دیگر تاثیرات چندان مخربی به جای نگذاشت. زلزله ۱۹۶۰ شیلی، حدود ۲۰۰۰ کشته و دو میلیون بی خانمان به جای گذاشت.
۲- زلزله بخش پرنس ویلیامز سوند در آلاسکا – شدت ۹٫۲ ریشتر – ۲۷ مارس ۱۹۶۴
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake02.jpg

مرکز این زلزله در بخش غیرمسکونی در ایالت آلاسکا رخ داد که منجر به کشته شدن ۱۲۸ نفر از ساکنین شهرهای مجاور شد. ریشه بسیاری از درختان منطقه در پی این زلزله از ریشه درآمد. این زلزله باعث بوجود آمدن سونامی های بسیاری در اقیانوس آرام شد.
۳- زلزله شهر سوماترا در اندونزی – شدت ۹٫۱ ریشتر – ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake03.jpg

سومین زمین لرزه پرقدرت تاریخ، باعث به وجود آمدن یک سونامی و فاجعه‌ ای شد که در ۱۲ کشور جهان بیش از ۲۶۶ هزار کشته به جای گذاشت. تنها در اندونزی ۱۶۵ هزار و ۷۰۰ نفر و در سریلانکا، ۳۵ هزار و ۴۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
۴- زلزله شهر کام چاتکا در روسیه – شدت ۹ ریشتر – ۴ نوامبر ۱۹۵۲
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake04.jpg

زلزله ۹ ریشتری کام چاتکای روسیه باعث بوجودآمدن سونامی بزرگ در اقیانوس آرام شد که امواج مخرب آن به شمال ژاپن و، جزیره هاوایی و سواحل غربی آمریکا نیز رسید.
۵- زلزله شهر سندای ژاپن – شدت ۸٫۹ ریشتر – ۱۱ مارس ۲۰۱۱
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake05.jpg

زلزله دیروز در سواحل شرقی ژاپن، تاکنون حدود هزار کشته به جای گذاشته است. ابعاد خسارت به راه های ارتباطی و شبکه های حمل و نقل تا اندازه ای است که ارزیابی کامل وضعیت و شمار تلفات دشوار است. پس از آن که سیستم خنک کننده تاسیسات هسته ای فوکوشیما دائیچی از کار افتاد مقامات آن را تعطیل کرده و به دو هزار سکنه منطقه گفتند این مکان را ترک کنند. آمار کشته شدگان و خسارت ناشی از آن تا لحظه تهیه این گزارش در حال افزایش است. این زلزله بزرگترین زلزله ثبت شده در تاریخ ژاپن است.
۶- زلزله شهر مائول شیلی – شدت ۸٫۸ ریشتر – ۲۷ فوریه ۲۰۱۰
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake06.jpg

زمین‌لرزه مائول شیلی، زمین‌لرزه ۸.۸ ریشتری بود که دست‌کم ۷۰۰ کشته برجای گذاشت. مرکز این زلزله در ۳۲۵ کیلومتری سانتیاگو، پایتخت شیلی بود. در پی این زمین‌لرزه در ۵۳ کشور اعلام خطر سونامی شد.
۷- زلزله شهر اکوادور-کلمبیا – شدت ۸٫۸ ریشتر – ۳۱ ژانویه ۱۹۰۶
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake07.jpg

در پی زلزله ای که ۱۰۵ سال پیش در مرز کلمبیا و اکوادور رخ داد، حدود ۱۵۰۰ نفر کشته و حدود ۵۰۰۰ نفر زخمی شدند و سونامی بزرگی سراسر اقیانوس آرام را درنوردید.
۸- زلزله شهر سوماترای اندونزی – شدت ۸٫۸ ریشتر – ۲۵ نوانبر ۱۸۳۳
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake08.jpg

بر اساس شواهد و یاددشتهایی که درباره زلزله ۱۸۳۳ سوماترای اندونزی باقی مانده، در اثر این زلزله بزرگ بسیاری از ساکنین شهر سوماترا از بین رفتند و چندین روستا نیز بکلی زیر خاک مدفون شد. آمار دقیقی از کشته شدگان وجود ندارد اما تخمین می زنند حدود ۸۰ هزار نفر از بین رفته باشند.
۹- زلزله کاسداکیای اقیانوس آرام – شدت ۸٫۷ ریشتر – ۲۶ ژانویه ۱۷۰۰
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake09.jpg

این زلزله در اقیانوس آرام و نزدیکی سواحل غربی مشترک آمریکا و کانادا رخ داد. اطلاع دقیقی از آمار خسارات جانی و مالی این زلزله و سونامی پدید آمده نیست اما گزارش هایی به جای مانده که دهکده هایی در ژاپن و مناطقی مسکونی در غرب آمریکا بکلی زیر آب رفتند.
۱۰- زلزله جزیره رت آیلند آلاسکا – ۸٫۷ ریشتر – ۴ فوریه ۱۹۶۵
http://www.bia2tafrihi.com/upload/morteza/earthquake10.jpg

وقوع این زلزله بزرگ به علت عمق زیاد و رخ دادن در مکان غیر مسکونی، خسارت جانی در پی نداشت و تنها به تاسیسات محلی در آلاسکا آسیب زد.