PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : راههاي نگهداري بهتر يخچال



Sara12
06-14-2010, 10:31 AM
برای داشتن یخچالی که وظیفه نگهداری از مواد غذایی را به بهترین شکل انجام دهد و از عمر مفید بیشتری برخوردار باشد، انجام نکات زیر میتواند بسیار مفید باشد.
1. یخچال را از وسایل گرما زا و تابش نور خورشید دور نگاه دارید.
2. در خانه های ییلاقی که مدتی مورد استفاده قرار نمیگیرد یا در زمانی که به سفر طولانی میروید، تمام مواد غذایی را از یخچال خارج کنید و از برق قطع کنید، آنرا به خوبی تمیز کرده، خشک کنید و درب آنرا باز بگذارید تا هوا در آن جریان یابد.
3. در سفرهای کوتاه، یخچال را خاموش نکنید اما مواد غذایی فاسد شدنی را از آن خارج کرده و اگر یخچال دارای یخ ساز و سیستم آب سرد کن است، طبق دستور موجود در بروشور، سیستم را قطع کنید.
4. مواد داخل یخچال را روی هم سوار نکنید و از پر کردن آن خودداری کنید زیرا در غیر این صورت هوای سرد در آن جریان نمیابد.
5. تمام مواد را با درپوش یا با روکش محافظ بهداشتی در یخچال قرار دهید تا از انتشار بوی غذاها جلوگیری شده و در یخچالهی ضد برفک، از خشک شدن آنها جلوگیری کند.
6. برای زدودن برفک در یخچالهایی که برفک تولید میکنند، از لوازم حرارت دهنده مانند سشوار استفاده نکنید زیرا به بدنه یخچال صدمه میزنند. در چنین مواقعی یخچال را خاموش کنید و بگذارید برفکها آب شده و به سادگی جدا شوند. برای جدا کردن آنها هم از ابزارهای تیز استفاده نکنید زیرا لوله های سرد کننده بسیار آسیب پذیرند و امکان سوراخ شدن آنها وجود دارد.
7. حتا اگر یخچال به برفک زدایی نیاز ندارد، باز هم به طور مرتب آنرا تمیز کنید. آنرا خاموش کرده، از برق بکشید، مواد داخل آنرا بیرون آورده و تمام قطعات متحرک یخچال را خارج کنید.
داخل یخچال را با محلولی از 1 تا 2 قاشق جوش شیرین در یک چهارم لیتر آب ولرم بشویید و خشک کنید. قطعات متحرک را با آب و محلول ضد عفونی بشویید و خشک کنید. هیچ یک از قطعات را با آب داغ تمیزز نکنید زیرا ترک خورده و یا مات میشوند.
8. داخل فریزر را با توجه به دستورات موجود در بروشور تمیز کنید.
9. بدنه خارجی یخچال را با محلول آب و مایع تمیز کننده تمیز و خشک نمایید. گاهی اوقات میتوانید از پولیش مخصوص بدنه استفاده کنید.
10. برای جلوگیری از هر مشکل و ایجاد بوی ناگوار، هر لکه یا ذره غذای داخل یخچال را بلافاصله تمیز کنید.
11. بعضی از قطعات پلاستیکی داخل یخچال به سادگی با مواد غذایی رنگی چون توت فرنگی، لک شده و به سادگی بوی مواد را به خود میگیرند. پس این مواد را به خوبی بسته بندی کنید و مواد رو به خراب شدن را هر چه زودتر بیرون بیاورید.
12. گاهی قطعات مذکور در مقابل گرما هم ضعیف هستند و در اثر اختلاف دما ترک خورده یا نرم میشوند. پس هرگز ظروف داغ را در آن قرار ندهید.
13. برای تمیز کردن قطعات پلاستیکی از تمیز کننده های قوی استفاده نکنید.
14. هرگز از پودرهای ساینده برای تمیز کردن یخچال استفاده نکنید.
15. هر از گاهی قسمت کندانسور یخچال را با جارو برقی تمیز کرده یا خاک آنرا بگیرید (برای این کار از اطلاعات موجود در بروشور استفاده کنید) و در این حین محفظه جمع آوری آب ناشی از برفک زدایی اتوماتیک را هم تمیز کنید

Sara12
06-14-2010, 10:43 AM
زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال







قرار دادن مواد غذایی گوناگون و متعدد برایمدت طولانیدر داخل یخچال، کار بسیار راحتی است. اما معمولاً افراد خانواده از موادغذایی که در داخل یخچالشان وجود دارد غافل میشوند و آنها را به فراموشیمیسپارند.





●توصیه هایی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال




قرار دادن مواد غذایی گوناگون و متعدد برای مدت طولانی در داخل یخچال، کار بسیار راحتی است. اما معمولاً افراد خانواده از مواد غذایی که در داخلیخچالشان وجود دارد غافل میشوند و آنها را به فراموشی میسپارند.



به خاطر داشته باشید که خوراکیها و مواد غذایی در یخچال برایهمیشه تازه نمیمانند و روزی خواهد رسید که شما حجم زیادی از آنها را دور میریزیدو یا این که شک می کنید و از خود میپرسید آیا این مواد خوراکی هنوز سالم و قابلاستفاده هستند یا این که فاسد شدهاند؟


کارشناسان میگویند برای اینکه از سالم بودن مواد غذایی اطمینان حاصل کنیم، همیشه نباید به برچسبهای روی آنها که توضیحاتی در مورد تاریخ مصرف دادهاست، اطمینان کرد. اگرچه بعضی از مواد غذایی دارای چنین برچسبهایی هم نیستند. سایرمواد خوراکی دیگری که دارای چنین توضیحاتی هستند هم ممکن است گاهی اوقات مصرف کنندهرا گیج و سرگردان کنند.

بیشتر مردم به محض اینکه درب قوطی کنسروها و مواد غذایی را بازمی کنند، نمیتوانند تشخیص دهند که آیا آنها تازه و قابل مصرف هستند یا خیر. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم کدام یک از مواد غذایی و خوراکی به محض آنکه دریخچال قرار میگیرند، ماندگاری و طول عمر کمتری دارند و سریعتر فاسد میشوند.
اگر مواد خوراکی که برای تهیه غذا در یخچال نگهداری میشوند، پساز گذشت یک مدت طولانی مورد مصرف قرار بگیرند، میتوانند موجب فاسد شدن غذایی که مامصرف میکنیم شوند و در نهایت خطرات و مشکلات بسیار جدی برای سلامت ما ایجادمیکنند.
بطریهای حاوی آب میوه که مخصوص کودکان است از زمانی که درب آنباز میشود، به مدت یک تا سه روز در یخچال قابل استفاده و نگهداری هستند و تازهمیمانند. گوشت و سبزیجات تازهای که برای کودکان تهیه میشود هم باید پس از یک تادو روز نگهداری در داخل یخچال، دور ریخته شوند.
▪ این یک اصل است: هرگز غذای کودکان را بیشتر از سه روز در داخل یخچال نگهداری نکنید.
خطری که گاهی اوقات غذای کودکان را تهدید میکند این است کهوالدین ممکن است کودکان خود را با شیشه شیر غذا بدهند. با این عمل بزاق دهان که بهشیشه منتقل میشود میتواند به رشد باکتری کمک کند(پس از آنکه که شیشه را مجدداًبه داخل یخچال میگذارند).
اگر شما بطری حاوی مواد غذایی کودک خود را بیشتر از یک بار مصرف می کنید، هر بار به مقدار کافی از آن برای کودک خود بردارید. با این عمل مجدداًقاشق کثیف وارد بطری نمیگردد.
● نگهداری سس گوجه فرنگی در یخچال
سسهایی که اساساً با گوجه فرنگی تهیه میشوند، به محض آنکه درب آنها باز میشود، تنها به مدت ۵ روز در یخچال میتوانند نگهداری شوند و تازهبمانند. نگهداری این نوع سسها به دقت زیادی احتیاج دارد.
این نوع سسها را نباید به مدت طولانی در یخچال نگه دارید تاکپک بزند. گاهی اوقات ممکن است شما پس از ۵ روز، کپکی که بر روی سس ایجاد می شود رانبینید. اما آن سس آن قدر کهنه شده است که دیگر قابل استفاده نخواهد بود. بعضی ازکپکها یا قارچها ایجاد سمومی میکنند که میتوانند بسیار مضر باشند. کپکها درمحیطهای خیلی مرطوب رشد میکنند و عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها میگردد،مقدار بیش از حد رطوبت است و پخت آنها نیز نمیتواند سموم آنها را نابود کند و ازبین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است که آن را دور بریزید.
● نگهداری سس مایونز در یخچال
این نوع سس از زمانی که درب آن باز می شود میتواند به مدت دوماه در یخچال نگهداری و استفاده شود. سس مایونز به دلیل آنکه حجم چربی آن بالا است،مانع رشد باکتری و کپک میشود، اما روغن موجود در آن پس از گذشت مدت زمان کوتاهی ازتاریخ مصرف آن، شروع به تجزیه شدن میکند و طعم و بوی آن را تغییر میدهد و دیگرمزه خوبی نمیدهد.
گاهی اوقات ممکن است که شما در تغییر بوی آن دچار اشتباه شوید وقادر نباشید تشخیص دهید که بوی آن تغییر کرده است. بنابراین کاملاً دقت کنید و دراین گونه موارد هرگز ریسک نکنید و حتماً آن را حتی اگر متعلق به یک کارخانه معتبریاست، پس از گذشت دو ماه نگهداری در یخچال، دور بریزید.
برای سایر چاشنیهای دیگر مثل ترکیبات رب گوجه فرنگی و قارچ وسس سالاد حتماً به تاریخ مصرف آن که معمولاً دقیق و درست هستند مراجعه کنید.
پیگیری و به خاطر سپردن اینکه چه مدت غذای شما در یخچال ماندهاست، کارآسانی نیست. به همین دلیل پیشنهاد میشود که یک قلم و کاغذ بردارید وتاریخی را که شما درب هر نوع کنسرو یا بطری را باز می کنید بنویسید و از تاریخ هابه عنوان علامت مرجع استفاده کنید. به محض اینکه تاریخ مصرف آن از زمانی که شمایادداشت کردید گذشت، باید آن ماده خوراکی را دوربریزید