PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روشهای سرمایش



Mohamad
03-25-2011, 04:36 AM
روشهای سرمایش

سرمایش با گاز طبیعی

يكي از روش‌هاي اصلي سرمايش ساختمان‌هاي مسكوني و عمومي، سرمايش به وسيله گاز طبيعي و يا گاز مايع است. تجهيزاتي كه از طريق گاز طبيعي و يا گاز مايع كار مي‌كنند چيلر ناميده مي‌شوند. چيلر‌ها ادواتي هستند كه در موتور‌خانه و يا در مدل‌هايي خاص ( تناژ‌هاي پائين ) در پشت‌بام و يا محيط باز نصب مي‌شوند و با اتصال به يك سيستم تهويه مطبوع نظير هوا‌ساز و يا فن‌كوئل كه هواي تازه ساختمان را تامين مي‌كنند با چند انشعاب فضاي داخل ساختمان را خنك مي‌كنند. چيلر‌هاي جذبي با توجه به كاربرد در مدل‌هاي مختلفي ارائه مي‌شوند و سيستم‌هاي عملكرد مختلفي دارند.


چيلر‌هاي جذبي تناژ بالا ( بزرگ، 10 تن تبريد به بالا )

اصولاً چيلر‌هاي جذبي بزرگ كه براي مناطق معتدل و خشك مناسب هستند و تا دماي حدود 35 درجه سانتيگراد عملكرد مناسبي دارند داراي يك سيكل تبديل سرمايش مي‌باشند و معمولاً ماده مبرد آنها ماده ليتيم ـ برمايد مي‌باشد. اين سيستم‌ها در مناطق معتدل و خشك بسيار مناسب مي‌باشد و عملكرد بسيار خوبي دارد از مواردي كه مي‌بايست در استفاده از آنها رعايت نمود انتخاب مناسب تناژ و لزوم تعميرات نگهداري مدون دستگاه‌ها مي‌باشد كه در صورت عدم اجراي اين كار، دستگاه با مشكلات جدي مواجه مي‌شود.

چيلر‌هاي جذبي خانگي ( تناژ پائين و يا كوچك، زير 10 تن تبريد )

به اينگونه چيلر‌هاي سيستم‌هاي ميني ابزوربشن نيز اطلاق مي‌گردد و معمولاً در تناژ‌هاي زير 10 تن تبريد ديده مي‌شوند ( 5/3 تن، 6/4 تن، 5 تن و 4/5 تن، 6 تن )
مدل‌هايي از اين سيستم‌ها مانند سيستم‌هاي چيلر جذبي بزرگ فقط براي مناطق معتدل و خشك مناسب هستند و معمولاً تا دماي 35 درجه سانتيگراد عملكرد دارند. از سويي ديگر چيلر‌هاي جذبي ديگري نيز موجودند كه تا دماي 55 درجه سانتيگراد عملكرد دارد و بخش عملكردي آن مستقل از سيستم آبي و يا فاقد برج خنك‌كننده است. اين دستگاه به علت عملكرد مربوطه قابليت كار در دماي بالا و رطوبت بالا را داراست. اصطلاحاً به اين چيلر‌ها، چيلر‌هاي جذبي 5 تن تبريد آب آمونياك گفته مي‌شود كه بسيار مناسب براي مناطق مرطوب و گرم شمالي و جنوبي كشور مي‌باشند.

سرمایش با الکتریسیته

سرمايش با الكتريسيته معمولاً با اداوات مختلفي صورت مي‌پذيرد در حالت‌هايي كه احتياج به سرمايش فضاي عمومي كوچك و يا فضا‌هاي مسكوني و يا اداري كوچك داشته يا نيز در مناطق معتدل و خشك از كولر‌هاي آبي و در مناطق مرطوب و گرم از كولر‌هاي گازي با اسپليت يونيت‌ها استفاده مي‌شود.
معمولاً بر خلاف اينكه استفاده از اسپليت يونيت‌ها و كولر‌هاي گازي به هيچ عنوان از لحاظ اقتصادي زياد مقرون به صرفه نيست اما در عوض سرمايش مناسبي را ارائه مي‌دهند. چيلر‌هاي تراكمي نيز كه مصرف الكتريسيته دارند جهت سرمايش در ساختمان‌هاي بزرگ استفاده مي‌شوند.
جديداً سيستم‌هاي اسكرو كه اساس كار آنها از تركيب سيستم‌هاي تراكمي است جهت سرمايش بكار گرفته مي‌شوند.