PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ثبت جهاني 2 ذخيره گاه دنا و تنگ صياد



sorna
03-22-2011, 12:16 AM
يونسکو موافقت کرد
ثبت جهاني 2 ذخيره گاه دنا و تنگ صياد


http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/11/17/100866725554.jpg


جام جم آنلاين: مديرکل زيستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست گفت: با تلاش اين سازمان و موافقت يونسکو پس از 34 سال دو ذخيره گاه «دنا در کهگيلويه و بوير احمد و تنگ صياد در چهارمحال و بختياري» در فهرست جهاني در قالب زيست کره هاي ايران ثبت مي شوند.

امير عبدوس روز شنبه در گفتگو با ايرنا افزود: از دو سال پيش تلاش براي ثبت اين دو ذخيرگاه آغاز شد و اطلاعات مورد نياز به يونسکو ارسال شد ولي آنها به برخي اطلاعات ارسالي ايراد گرفتند.

به گفته وي ، پس از رفع نواقص و اشکالات گرفته شده از سوي يونسکو برغم فرآيند نسبتا طولاني که ثبت در سازمان بين المللي دارد ، شوراي بين المللي انسان و کره مسکوني با پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران براي ثبت اين دو ذخيره گاه در فهرست جهاني يونسکو موافقت کرد.

مديرکل زيستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست اضافه کرد: قرار است در جلسه خرداد ماه سال 89 اين سازمان و شوراي بين المللي انسان و کره مسکوني اين دو اثر طبيعي ايران در فهرست جهاني ثبت شود.هم اکنون 9 ذخيره گاه پارک هاي ملي اروميه، گلستان، کوير، مناطق حفاظت شده ارسباران در آذربايجان شرقي، توران در استان فارس، گنو و حرا در هرمزگان، ارژن و پريشان استان فارس و پناهگاه حيات وحش ميانکاله استان مازندران در فهرست يونسکو در 34 سال پيش ثبت شده اند. با توجه به فرآيندي که ثبت آثار در يونسکو دارد از سال 1976 ميلادي تاکنون هيچ کدام از ذخيره گاههاي طبيعي ايران در فهرست جهاني ثبت نشده است.

عبدوس با اشاره به اينکه ايران ظرفيت زيادتري براي ثبت تعداد بيشتري از اين آثار در فهرست جهاني دارد، يادآور شد: با توجه به تجربياتي که براي ثبت اين دو ذخيره گاه بدست آورديم برنامه ريزي براي ثبت تعداد بيشتري از ذخيره گاههاي کشور در فهرست جهاني را از هم اکنون آغاز کرده ايم.

وي گفت: ثبت اين آثار در فهرست جهاني يونسکو ارزش و اعتبار بين المللي به ذخيره گاههاي کشورمان مي بخشد .ذخيره‌گاه هاي زيستکره، مناطق حفاظت شده‌اي هستند که از طرف يونسکو تحت پوشش دفتر شوراي هماهنگي بين‌المللي برنامه انسان و کره مسکون (MAB) قرار مي گيرند.

به گفته مديرکل زيستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست ، هدف اصلي تعيين اين ذخيره‌گاهها ايجاد زمينه علمي مناسب در جهت هماهنگي بين کشورها و تبادل دانش علمي به منظور جلوگيري از کاهش روند رو به نابودي تنوع‌ زيستي است.

عبدوس افزود: هم اکنون 533 ذخيره‌گاه زيست کره متعلق به 107 کشور جهان در فهرست يونسکو به ثبت رسيده که ايران از جمله کشورهاي پيشگام و موثر در تحقق برنامه‌هاي انسان و کره مسکون سازمان يونسکو و به عنوان يکي از اعضاي فعال کميسيون ملي انسان و کره مسکون يونسکو محسوب مي شود. تاکنون سهم ايران از ذخيره‌گاههاي زيستکره جهان معادل 1/69 درصد بوده است که اين شامل 9 ذخيره‌گاه زيستکره قبلي ثبت شده در فهرست يونسکو است.

وي يادآور شد: حفاظت از تنوع‌زيستي و تنوع فرهنگي، توسعه اقتصادي که شامل توسعه اقتصادي، فرهنگي و زيست‌محيطي است و حمايت منطقي به منظور انجام تحقيقات، نظارت و ديده‌باني، آموزش و تعليم محيط زيست از کاربردهاي اصلي ذخيره‌گاه‌هاي زيستکره است.

مديرکل زيستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به ذخيره‌گاه زيستکره دنا گفت: اين منطقه با وسعتي معادل 93 هزار و 821 هکتار در جنوب غربي کشور در شمال استان کهکيلويه و بويراحمد، جنوب استان اصفهان و بخش کوچکي از جنوب استان چهارمحال و بختياري قرار گرفته است.

عبدوس در خصوص ذخيره‌گاه زيستکره تنگ صياد نيز اظهار داشت: منطقه تنگ صياد ناحيه کوهستاني و مرتفع با وسعت حدود 27 هزار هکتار است که اين محدوده در قسمت‌هايي از بخش شرقي شهرستان شهرکرد و بخش غربي شهرستان بروجن، در استان چهارمحال ‌و بختياري واقع شده و قله جيلون در جنوب‌غربي سفيددشت با 3 هزار و 141 متر ارتفاع از سطح دريا، بلندترين نقطه منطقه است.