PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ورزش، فشار خون را كاهش می دهد



mohamad.s
03-21-2011, 01:12 PM
ورزش، فشار خون را كاهش می دهد (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=505846)


جام جم آنلاین: هوای خوب و دلپذیر روزهای آخر اسفند و آغاز بهار مشوق خوبی برای شروع ورزش و فعالیت‌های بدنی بیشتر است، بخصوص برای كسانی كه با مشكلاتی نظیر فشار خون و چاقی مواجه هستند. فشار خون بالا یكی از بیماری‌های رایج این روزگار است كه هر روزه افراد بیشتری را درگیر می‌كند. همین مشكل احتمال بروز سكته مغزی و بیماری‌های قلبی را نیز افزایش می‌دهد.

چنانچه شما هم با یكی از این موارد درگیر هستید و می‌خواهید از بروز چنین مشكلاتی پیشگیری كنید، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم را نباید نادیده بگیرید. در ضمن چنانچه از داروهایی كه پزشك برای شما تجویز كرده استفاده می‌كنید، بدانید ورزش به اثربخشی بهتر آنها كمك خواهد كرد.

البته به یاد داشته باشید ورزش نباید برای شما خسته‌كننده و آزاردهنده باشد. به همین دلیل بهتر است فعالیت‌هایی را انتخاب كنید كه برای شما لذت بخش بوده و موجب سرگرم شدن و ایجاد رضایت روحی شما بشوند. به‌این ترتیب می‌توانید حداقل روزی 30 دقیقه مشغول ورزش شوید و از فواید آن بهره ببرید. پس از هر فرصتی در طول روز برای ورزش كردن استفاده كنید.

هرچند برخی افراد با عضو شدن در یك باشگاه ورزشی فعالیت خود را افزایش می‌‌دهند؛ اما این شرطی لازم برای شروع و تداوم ورزش نیست. شما فقط باید بخواهید و اراده‌ای قوی را پشتوانه فعالیت‌های خود كنید.

ورزش و سلامت قلب

ورزش‌های هوازی و مقاومتی به تقویت قلب كمك می‌كنند و می‌توانند در حفظ سلامت شما موثر باشند. یكی از دلایل مهم همین است؛ ورزش با كاهش فشار خون می‌تواند به حفظ سلامت قلب شما كمك كند. ورزش‌های مقاومتی با كاهش فشار خون و چربی و همچنین افزایش حجم عضلانی و متابولیسم می‌توانند در این راه به شما كمك كنند. علاوه بر‌این موارد، ورزش در كاهش وزن هم موثر بوده و از این راه به حفظ سلامت افراد كمك می‌كند.

تحمل گرما در ورزش

ورزش‌هایی كه باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند نیز به كاهش فشار خون كمك كرده و می‌توانند برای سلامت شما مفید باشند. اما برخی افراد نمی‌توانند گرمای ناشی از ورزش را تحمل كنند و به همین دلیل از این كار اجتناب می‌كنند. این بهانه خوبی برای كنار گذاشتن ورزش نیست. اگر شما هم از این گروه افراد هستید، شنا را امتحان كنید. 30 دقیقه شنا كردن می‌تواند به شل شدن عروق خونی كمك كرده و فشار خون را كاهش دهد.

چقدر ورزش كافی است؟

اگر فشار خون شما فقط كمی افزایش یافته است، 30 دقیقه پیاده‌روی سریع می‌تواند به بهبود شرایط كمك كند. اما چنانچه شما با تشخیص پزشك داروهای مربوط به فشار خون را مصرف می‌كنید، 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط ـ به حدی كه بتواند ضربان قلب شما را افزایش داده و باعث عرق كردن بدن شود ـ می‌تواند به تاثیر بیشتر داروها كمك كند. در صورتی كه هیچ‌یك از این مشكلات را ندارید، فعالیت بدنی می‌تواند همیشه شما را در وضعیتی طبیعی و سالم حفظ كند.

اما اگر مدت زمانی است كه ورزش نكرده‌اید و به این كار عادت ندارید، باید فعالیت‌های ورزشی را آرام و آهسته شروع كنید. پس از مدتی تمرین و در صورتی كه با مشكل خاصی مواجه نشدید، می‌توانید بتدریج مدت زمان ورزش را افزایش دهید. به عنوان مثال می‌توان با 10 تا 15 دقیقه ورزش لذتبخش شروع كرد و هر چند روز این زمان را كمی افزایش داد تا حداقل به روزی 30 دقیقه برسد. این نكته را هم همیشه به یاد داشته باشید كه با سرعتی مناسب خودتان ورزش كنید. بخصوص در روزهای اول، ورزش‌هایی مانند یوگا، دوچرخه‌سواری تفریحی، قدم زدن یا شنا كردن با سرعتی آرام را انتخاب كرده و به آرامی شدت و مدت آنها را بیشتر كنید. البته برای رسیدن به هدف، باید مطمئن شوید كه ورزش با برنامه كاری شما نیز هماهنگ است؛ چرا كه رها كردن ورزش در میانه راه، تمام تلاش شما و وقتی را كه صرف كرده‌اید از بین می‌برد. همچنین در روزهای شلوغ می‌توانید، ورزش‌ها و فعالیت‌های سبكی را انتخاب كنید. با همین فعالیت‌های ساده و كوتاه مدت می‌توانید سلامت قلب خود را حفظ كنید.علاوه بر این موارد، فراموش نكنید كه گرم كردن بدن قبل از ورزش و سرد كردن پس از آن نیز برای افراد مبتلا به فشار خون اهمیتی ویژه دارد. این فعالیت‌ها به شما اجازه می‌دهد ضربان قلبتان آرام و بتدریج با ورزش هماهنگ شود.

ورزش و داروها

مصرف برخی از داروها می‌تواند سبب كاهش ضربان قلب و آهسته شدن آن شود. در صورتی كه از چنین داروهایی استفاده می‌كنید، بهترین كار مشورت با پزشك است تا از میزان ورزش مناسب برای خود آگاه شوید. همچنین به خاطر داشته باشید كه نوع ورزشی كه انتخاب می‌كنید چندان مهم نیست، بلكه باید محدودیت‌های خود را درست بشناسید. اگر ورزش و فعالیتی به شما صدمه می‌زند و احساس ناراحتی در قفسه سینه، بازوها یا گلو دارید یا باعث سرگیجه شما می‌شود، سریع آن را متوقف كنید.