PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ابداع هومیوپاتی



mohamad.s
03-18-2011, 04:23 PM
ابداع هومیوپاتی

هومیوپاتی توسط دکتر ساموئل هانمان پزشک المانی (۱۸۴۳-۱۷۵۵) کشف و سیستم درمانی مبتنی بر آن به جهانیان ارائه شد. در طی ۲۰۰ سال اخیر هومیوپاتی با اقبال هر چه بیشتر بیماران و توجه پزشکان به این طب روند صعودی خود را طی نموده بخصوص در ۲۰ سال اخیر که مورد توجه شایانی قرار گرفته است .

• روش درمان

در هومیوپاتی اعتقاد بر این است که ساختار بدن(جسمی و روانی) دارای قدرت ترمیم بیماری می‌باشد و آنچه باعث عدم بهبودی و مزمن شدن بیماری می‌شوند اشکال در ساز و کار سیستم حیاتی (ایمنی) بدن است که در صورت حل این مسأله براحتی می‌توان بر بیماری غلبه نمود .

داروهای هومیوپاتی از آنجایی که خود قدرت تحریک نقاط مختلف سیستم حیاتی بدن را دارند قادرند فیزیولوژی بدن را به نحو مطلوبی در جهت رسیدن به سلامت تحریک و تقویت نمایند. یک تفاوت عمده هومیوپاتی با پزشکی کلاسیک (رایج) در این است که در هومیوپاتی سعی در باز گرداندن تعادل به بدن است در صورتیکه در پزشکی رایج درمان عموماً از طریق از بین بردن عامل بیماری‌زا به دست می‌آید (که متاسفانه این عوامل بیماری‌زا را در اکثریت موارد نمی‌توانیم از بین ببریم و یا حتی شناسایی کنیم (بجز باکتری‌ها)؛ مثلا اگر عوامل بیماری‌زا از جنس استرس‌های زندگی باشند چه کاری می‌توان برای آن‌ها نمود؟ از سوی دیگر حتی قادر به نابودی ویروس‌ها نیز نیستیم.

* یک مثال:

داروی هومیوپاتی تهیه شده از پیاز از داروهای مهم درمان آلرژی فصلی و سرماخوردگی می‌باشد چرا که پیاز همانطور که می‌دانید می‌تواند ایجاد آبریزش بینی و چشم کند (موقع پوست کندن) با این شباهت خصوصیت که بین پیاز و سرماخوردگی وجود دارد می‌توان از داروی هومیوپاتی پیاز برای درمان استفاده نمود. مثال دیگر داروی هومیوپاتی قهوه است که در هومیوپاتی برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود! (در نظر بگیرید که قهوه خود ایجاد بی خوابی می‌نماید) تمامی داروهای هومیوپاتی ابتدا روی افراد داوطلب امتحان شده و تمامی خواص آن‌ها بر روی انسان سالم ثبت شده است و سپس با داشتن اطلاعات مربوط به هر دارو پزشک هومیوپات در مواجهه با هر بیمار دارویی را تجویز می‌کند که بیشترین پوشش علائم را داشته باشد و شبیه ترین علائم را بتواند ایجاد نماید.

البته در هومیوپاتی تنها بر اساس یک علامت نمی‌توان دارو داد حتماً باید تمام علائم جسمی و روحی بیمار با خواص دارو پوشش داده شوند. در عمل بیماری که نزد پزشک هومیوپات می‌آید نه تنها از بابت درد اصلی به دقت مورد سؤال قرر می‌گیرد بلکه تمامی ناراحتی‌های به ظاهر بی‌ربط جسمی و روحی مورد توجه قرار می‌گیرند و تجویز دارو بر اساس مجموعه نارحتی‌های بیمار صورت می‌گیرد و از سوی دیگر تمام ناراحتی‌های بیمار بایستی برطرف شود.

• بیماری‌های قابل درمان با هومیوپاتی

هومیوپاتی یک طب کامل می‌باشد و تقریباً برای اکثر قریب به اتفاق بیماری‌های رایج راه حل درمانی دارد از بیماری‌های جسمی همچون سردرد کمر دردها دردهای مزمن مشکلات گوارشی تنفسی روماتیسمی بیماری‌های با منشا هورمونی و پوستی تا بیماری‌های روان همچون افسردگی‌ها اظطراب‌ها ترس‌ها و حتی رفتارها و عادات ناپسند.

اما باید توجه نمود که در هومیوپاتی هر بیمار برای درمان شدن باید به دقت تشخیص داده شود امری که همیشه رخ نمی‌دهد پزشکان هومیوپات مجرب در برخورد با بیماری‌های مختلف موفقیتی بیش از ۶۰% موارد دارند که بسته به علم و تجربه هومیوپات و نوع و شدت بیماری و اینکه در چه مرحله‌ای از بیماری مراجعه نموده‌اند متفاوت خواهد بود در کل اکثر بیماران می‌توانند به درمانی کامل برسند بدون آنکه نیاز باشد تا آخر عمر از داروهای شیمیایی برای کاهش آلام خود استفاده کنند.

طب هومیوپاتی برای تمام سنین قابل توصیه می‌باشد بطوریکه از نوزادان تا افراد کهنسال می‌توانند از درمان هومیوپاتی منتفع شوند.

نمونه ای از بیماری‌هایی که از طریق هومیوپاتی می‌توان به درمان قطعی رسید در ذیل ارائه می‌شود

پوست: جوش‌های صورت و بدن (مقاوم به داروهای شیمیایی). پسو ریازیس، خارش، کهیر، …

گوش و حلق و بینی: آلرژی فصلی، زخم و آفت‌های مکرر دهان، بدبویی مزمن دهان، سینوزیت مزمن، ترشحات پشت حلق دائم، صدا‌های اضافه در گوش، کاهش شنوائی، گرفتگی‌های مزمن بینی

سر و گردن: سر دردهای مزمن، میگرن، احساس‌های خاص در سر (سنگینی، بزرگی، سوزش، …)

سینه و قلب: دردهای مزمن، طپش قلب، دردهای قلبی، مشکلات قلبی مقاوم به درمان، سرفه‌های مزمن، نفس تنگی، آسم

گوارش:درد و زخم معده، نفخ معده و روده، یبوست و یا اسهال‌های مزمن، تهوع و استفراغ‌های مکرر (مانند دوران بارداری و …

اعضا بدن: دردهای مزمن در دست و پا، روماتیسم، سرد یا داغ بودن غیر طبیعی دست و پا، عرق زیاد و غیر طبیعی در کف دست و پا، خواب رفتن دست و پا، کمر دردها، درد سیاتیکی، فلجی‌ها

زنان: دردهای قائدگی شدید، مشکلات جنسی، خونریزی‌های زیاد، عفونت‌های زنانگی مزمن و مکرر

اعصاب و روحیه: افسردگی‌ها، اضطراب‌ها، ترس‌ها، اخلاق و عادات نامناسب، عصبانیت‌های شدید و سریع، فراموشکاری، آزردگی از افکار گذشته یا حال، تیک عصبی، خجالتی بودن، …

تومورها، سرطان‌ها (با توجه به شرایط بیمار)، پارکینسون، ام اس، بیماری‌هایی که در پزشکی کلاسیک حتی اسمی ندارند!

لیست فوق تنها نمونه‌ای از قدرت عمل هومیوپاتی می‌باشد و شاید بهتر باشد بیماری‌های خاصی در این زمینه نام برده نشود

اما در تمام موارد فوق رسیدن به تشخیص هومیوپاتی شرط اول درمان است چرا که یک هومیوپات بایستی با دقت بسیار علائم مختلف را در کنار یکدیگر قرار دهد و تنها با یک دارو بیمار را به شفا برساند که در عمل این مسئله به فاکتور‌هایی بستگی دارد همچون: همکاری کامل بیمار در دادن شرح حال (حتی ریزترین مسائل) و عدم مخفی کردن خصوصیات جسمی و اخلاقی، دقت و تجربه و علم بالای هومیوپات …

فراهم شدن شرایط فوق در صد موفقیت را بسیار بالا می‌برد.

البته در مورد بیمارانی نیز که داروهای بسیار استفاده می‌کنند (به خصوص داروهای کورتون دار نظیر پردنیزولون، دگزامتازون، …)روند درمان سخت می‌شود که باید بسته به شرایط اقدام به درمان نمود (مشورت قبلی با هومیوپات)

• خصوصیات پزشک هومیوپات

پزشکان هومیوپات افرادی هستند که بعد از پایان دوره عمومی پزشکی دوره هومیوپاتی (حداقل دو ساله) را طی نموده اند و علاوه بر تبحر کافی بر پزشکی رایج از علم و تجربه کافی در زمینه طب هومیوپاتی برخوردارند. متاسفانه بعضی از افراد بدون داشتن تحصیلات لازم و طی دوره‌های آموزشی کافی مبادرت به درمان می‌نمایند که نتایج ضعیف درمانی این عده گاه به کل جامعه هومیوپاتی منتسب می‌شود.

• مصاحبه و مشاوره هومیوپاتی

نحوه مصاحبه هومیوپاتی کاملاً متفاوت از ویزیت پزشکی رایج می‌باشد. دانستن تفاوت‌های موجود توسط بیمار می‌تواند در نتیجه نهایی درمان بسیار موثر باشد چرا که دریک جلسه مشاوره و ویزیت هومیوپاتی اطلاعات زیادی بایستی ثبت شود و عدم آشنایی بیمار با این سوال‌ها با توجه به وقت محدود می‌تواند تشخیص را با مشکل روبرو کند. مهم‌ترین عامل عدم توفیق در درمان هومیوپاتی را عدم توضیحات کافی از جانب بیمار می‌باشد.

در ابتدا باید یاد آوری کنم که هومیوپاتی یک طب کل‌نگر می‌باشد و این به معنای آن است که تمام خصوصیات و دردهای ظاهراً بی‌ربط با یکدیگر در یک فرد بیمار به احتمال زیاد جزئی از بیماری اصلی می‌باشند و بنابر این ذکر آن‌ها بسیار مهم است بخصوص اگر همزمانی خاصی با شروع درد اصلی داشته باشند؛ مثلا از دوسال قبل که سر درد شروع شده تقریبا از همان زمان هم دچار نفخ شکم شده است. همچنین ذکر اتفاقات مهم زندگی که با فاصله کم قبل و یا همزمان با بیماری اصلی رخ داده است بسیار مهم می‌باشد این رخدادها می‌تواند شامل شکست عاطفی، شکست کاری، فوت عزیزان، ازدواج، طلاق، شوک ناگهانی ناشی از ترس یا خبر بد، جراحی، تغییر محیط زندگی یا کار، … باشد.

هر درد یا ناراحتی در هومیوپاتی بایستی با ذکر خصوصیات درد بیان شوند یعنی آن درد یا ناراحتی آیا در زمان‌ها (روز، ساعت …) خاصی پیش می‌آید؟

با چه عواملی درد بهتر یا بدتر می‌شود؟ (راه رفتن، دراز کشیدن، سرما، گرما، صدا، بوها، فشار دادن محل ناراحتی و …)

کیفیت درد‌ها اهمیت دارد. مثلاً سوزشی، فشار دهنده، مانند فرو رفتن جسم تیز، احساس خرد شدن یا شکستن و …

بنابراین بایستی بیمار در مورد خصوصیات ناراحتی‌هایش بسیار دقیق باشد.

از طرف دیگر علائمی برای پزشک هومیوپات ارزش دارند که بطور مستمر و یا متناوباً تکرار شوند و علائمی که به ندرت و یا در اثر عوامل مشخص دیگری ایجاد شده باشند اهمیت چندانی ندارند مثلاً در فردی که روماتیسم دارد ممکن است فراموش کند که درد زانوی راست بعد از ضربه شدید به زانو ایجاد شده است و ربطی به درد مفاصل دیگر ندارد.

بیان خصوصیات روحی و عصبی جایگاه ویژه‌ای در درمان هومیوپاتی دارند هرچند که بیمار تنها برای یک درد جسمی نزد هومیوپات آمده باشد. مهمترین قسمت در اینجا زمانی است که بیمار به دلایل گوناگون واقعیات روحی و عاطفی و عصبی خود را بیان نکند (به علت: خجالت، بی اهمیت دانستن موضوع، فراموش کردن موضوع، عدم اعتماد به پزشک و ….) باید این نکته را یادآوری نمایم که تمام گفته‌های بیمار جزو اسرار وی بوده و به هیچ وجه در جایی بازگو نخواهد شد و حفظ اسرار نزد پزشکان هومیوپات بسیار اهمیت دارد.

اکثر مواقع بیماران در مقابل این سؤال هومیوپات که چه خصوصیات اخلاقی دارید؟؛ کاملاً گیج می‌شوند. شاید بهتر باشد قبل از مراجعه نزد هومیوپات ابتدا در مورد خصوصیات اخلاقی و روحی خود صادقانه با خودتان مشورت کنید!

باید توجه داشته باشید که تاریخچه بیماری شما تا آنجایی برای هومیوپات اهمیت دارد که شامل علائم بیماری شما باشد و تنها نام تشخیص قطعی بیماری شما (توسط چند پزشک) ارزش دارد بیان سفرنامه بیمار از یک پزشک به پزشک دیگر گرچه شاید برای تسلی خاطر بیمار مفید باشد، اما در تشخیص هومیوپاتی نقش مثبت نخواهد داشت اصولاً تمام بیمارانی که نزد هومیوپات می‌آیند قبل از آن به تعداد زیادی پزشک رایج و انواع متخصص‌ها مراجعه نموده‌اند که ذکر تمام آن‌ها (با جزئیات) فایده‌ای برای درمان آن‌ها ندارد.

پزشک هومیوپات بایستی از داروهایی که بخصوص در حال حاضر استفاده می‌کنید آگاه شود تا با صلاحدید وی تا جای ممکن داروها قطع یا کاهش یابند عکس رادیولوژی و آزمایشات خود را حتی المقدور با خود داشته باشید گرچه که برخلاف پزشکی رایج این آزمایشات نقش زیادی در تشخیص هومیوپاتی و درمان ندارند فقط گاهی می‌توانند نکاتی را کمک کنند اصولا در هومیوپاتی ما با خود بیمار در تعامل هستیم و خصوصیات و علائم کلیدی بیمار را با هیچ آزمایشی نمی‌توان پی برد مگر بیان خود بیمار. در مورد خصوصیات اخلاقی نیز بهتر است فرد دیگری که آشنایی کامل با روحیات و خلقیات وی دارد بطور جداگانه مورد مصاحبه قرار گیرد.

در ضمن مشاوره هومیوپاتی تا جای ممکن بطور انفرادی انجام می‌شود تا بیمار به علت رازداری از گفتن مطالب کلیدی امتناع نکند. گاه بیماران در ابتدا خواهان حضور همراه می‌شوند اما در ادامه متوجه می‌شوند که به بسیاری از سؤالات پزشک هومیوپات به علت حضور همراه قادر به پاسخگویی نیستند هرچند که وی بسیار صمیمی باشد.

در انتها باید این اصل را در نظر بگیرید که در درمان هومیوپاتی نتیجه درمان تا حد زیادی به همکاری متقابل بیمار و هومیوپات وابسته است و بیماران در امر درمان نقش فعالی دارند و برخورد انفعالی (پاسخ ندادن به سؤالات و یا پاسخ‌های کوتاه و کلی) در نهایت به ضرر بیمار تمام خواهد شد هر بیمار نزد هومیوپات همچون معمایی است که باید رمز آن را کشف کند خصوصیات بیمار کدهای رمز آن می‌باشند که اگر به درستی پیدا شوند درمان قطعی همچون معجزه‌ای به حقیقت می‌رسد. معجزه‌ای که پزشکان هومیوپات هر روزه شاهد آن هستند.