PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مختل كننده‌ تلفن‌ های همراه



poyan
02-22-2011, 11:44 AM
http://www.daneshema.com//upload/mayor/upload/image/technology_engineering/electronic/article/jammer.jpg
تلفن‌های همراه امروزه در هر جای جهان یافت می‌شوند، تنها در ایالات متحده تاماه ژوئن سال 2004 تعداد كاربران تلفن‌های همراه و اینترنت همراه 169 میلیون نفر برآورده شده است.
این تجهیزات كاربران را قادر می‌سازند تا در هر زمان و مكان تماس تلفنی را برقرار و یا دریافت كنند، ولی متاسفانه امروزه، معضل بزرگ، استفاده كاربران از تلفن‌های همراه در مكان‌هایی مانند، بیمارستان‌ها،‌بانك‌ها، تالارهای سینما- تاتر و موسیقی است، چرا كه كاربران نمی‌دانند كه در چه زمان‌ها و مكان‌هایی می‌بایست گوشی خود را خاموش كنند . تلفن‌های همراه اساسا نوعی رادیوی دو طرفه دستی هستند و طبعا هر سیگنال رادیویی قابل گسیختگی و اختلال است.

مبانی اختلال
ایجاد اختلال در تلفن همراه درست همانند اختلال در سایرانواع سامانه‌های ارتباط رادیویی است. تلفن‌های همراه ارتباط را به وسیله آنتن‌های مستقردر سلول‌هاو گوشی برقرار می‌سازند. سلول‌ها، منطقه تحت پوشش شبكه تلفن همراه را به چندین قسمت كوچك تقسیم می‌كنند. هنگامی كه كاربر در حال رانندگی و یا حركت است، سیگنال تلفن همراه وی از سلولی به سلول دیگر دست به دست و منتقل می‌گردد، این ویژگی موجب پایداری تماس و عدم قطع ارتباط در هنگام حركت می‌شود. دستگاه‌های مختل كننده تلفن همراه با ارسال بسامدی همانند بسامد‌های تلفن همراه و یكسانبا آن‌ها موجب قطع ارتباط سیگنال میان گوشی تلفن و سلول BTS می‌شوند.
قدرت سیگنال دستگاه‌های مختل كننده همواره بر تلفن‌های همراه غالب می‌گردد، چرا كه این تجهیزات با ارسال سیگنال‌های مخرب بر روی بسامد‌هایی مشابه بسامد‌های تلفن همراه اما با توانی بیشتر از آن‌ها موجب اختلال و لغو اثر سیگنال اصلی می‌گردند. از طرف دیگر، تلفن‌های همراه دستگاه‌هایی هستند كه ارتباطی تمام دو طرفه را برقرار می‌سازند،‌بدین معنی كه آن‌ها از دو بسامد یكی برای ارسال ( صحبت كردن ) و دیگری برای دریافت ( شنیدن ) به صورت همزمان، بهره می‌برند. برخی از مختل كننده‌ها تنها یكی از بسامد‌ها را سد می‌كند، اما تاثیر نهایی قطع هر دو سیگنال است، چرا كه در این حالت تلفن به كاربر پیغام خارج از سرویس را نشان می‌دهد، زیرا تنها یكی از بسامد‌ها را دریافت می‌كند. همچنین برخی از تجهیزات ساده مختل كننده، تنها یك نوع ( باند بسامدی ) از سیگنال‌ها را مختل می‌نمایند، اما انواع پیشرفته تر قادرند تا، چندین نوع سیگنال ( باند‌های مختلف ) را در یك زمان مختل و قطع نمایند، چرا كه برخی از انواع گوشی‌ها كه به دو باندی و سه باندی مشهورند، در صورت قطع سیگنال دریافتی در یكی از باند‌ها، به صورت خودكار جهت برقراری ارتباط بر روی باند‌های دیگر فعال شده و شروع به جستجو می‌نمایند كه انواع پیشرفتۀ مختل كننده‌ها قادر به مقابله با این تجهیزات نیز خواهند بود.

تمام آن چه كه برای مختل كردن ارتباط تلفن همراه نیاز است، عبارت است از دستگاهی كه سیگنال‌های مورد نظر را با توانی مناسب منتشر نماید. اگر چه شبكه‌های مختلف تلفن همراه از بسامد‌های متفاوتی بهره می‌برند اما تمامی آن‌ها از سیگنال‌های رادیویی استفاده می‌كنند كه قابل مختل شدن هستند. سامانۀ متداولGSM در باند‌های 900 مگاهرتز و 1800 مگاهرتز در اروپا و آسیا و همچنین باند 1900 مگاهرتز در آمریكا عمل می‌كند. مختل كننده‌ها در برابر هر یك از باند‌های فوق و سامانه‌هایی چون GSM، CDMA، IDEN و........ موثر واقع می‌گردند. از سامانه‌های تلفن همراه آنالوگ قدیمی تا جدید دیجیتالی، همگی به وسیله این تجهیزات اخلال پذیرند

برد موثر
برد مفید سیگنال‌های دستگاه مختل كننده بیشتر تابع توان خروجی دستگاه و محیط استفاده از آن است، مختل كننده‌های كم توان و قابل حمل،‌قادرند تا محیطی به شعاع 10 متر تا یك كیلومتری خود را پوشش دهند، اما مدل‌هایی با توان بالاتر كه به صورت ثابت و نصب شده استفاده می‌شوند فضایی تا شعاع 8 كیلومتر را نیز پوشش می‌دهند.

ساختار یك مختل كننده
اغلب این تجهیزات بسیار ساده و ابتدایی هستند، به طوری كه همگی دارای كلید روشن و خاموش و چراغ نمایشگری برای نشان دادن روشن بودن دستگاه هستند. تجهیزات پیشرفته تر آن‌ها،‌شامل دستگاه‌هایی است كه به طور خودكار بر روی باند‌های بسامدی مختلف تلفن همراه فعالیت می‌كنند. یك مختل كننده اغلب از اجزاء زیر تشكیل یافته است:
مدار الكترونیكی: مركب است از اجزاء اصلی الكترونیكی مختل كننده.
كنترل كننده نوسانات ولتاژ: سیگنال‌های رادیویی را برای تداخل با سیگنال‌های تلفن همراه تولید می‌نماید.
مدار كنترل: برای كنترل سیگنال‌های تولید شده توسط نوسان ساز.
ایجاد كننده نویز: تولید كننده سیگنال‌های خروجی در محدوده بسامد‌های شبكه تلفن همراه (بخشی از مدار كنترل است).
تقویت كننده سیگنال: توان بسامد‌های رادیویی خروجی سامانه را به منظور بالا بردن سطح اختلال در سیگنال‌های اصلی تقویت می‌نماید.
آنتن: هر دستگاه مختل كننده دارای یك آنتن برای ارسال سیگنال است، تجهیزات قوی تر برای ارسال كردن سیگنال‌ها تا فواصل دورتر دارای آنتن خارجی و بزرگتری هستند

كاربرد‌های مختلف
این تجهیزات كه به منظور قطع ارتباط و تماس‌های تلفنی با خارج از محدوده به كار می‌روند، اغلب توسط نیروهای امنیتی و مكان‌های حفاظت شده حساس كه خطر سرقت اشیاء و یا اطلاعات و یا حملات تروریستی در آن‌ها بیشتر احساس می‌شود به كار گرفته می‌شوند. برای مثال در جلساتی كه شخصیت‌های مهم سیاسی حضور دارند برای خنثی نمودن حملات احتمالی و افزایش ضریب امنیت از چنین تجهیزاتی استفاده می‌گردد. همچنین این تجهیزات می‌توانند در مكان‌هایی كه بر قراری مكالمات با تلفن همراه خطرناك هستند، همچون انبارهای مواد شیمیایی حساس و منفجره و یا بیمارستان‌ها، به كار برده می‌شوند.

معیار قانونی
در ایالات متحده، انگلستان،‌استرالیا و بسیاری كشورهای دیگر، ایجاد اختلال و سد كردن خدمات تلفن‌های همراه بر خلاف قانون است و سازندگان، واردكنندگان و فروشندگان این گونه وسائل، از طرف قانون منع شده اند. دلایلی نیز برای توجیه آن وجود دارد كه از جمله آن‌ها این است كه، خرید و استفاده از دستگاه‌های مختل كننده تلفن همراه از آن رو كه این تجهیزات بر روی بسامد‌هایی كه شركت‌های تلفن همراه قبلا حق امتیاز و مجوز ارائه خدمات خود را به صورت قانونی بر روی آن اخذ نموده اند،‌سیگنال ارسال می‌كنند،‌در حقیقت نوعی دزدی و سرقت حقوق دیگران است. دلیل دیگر این كه، مختل شدن تلفن همراه می‌تواند خطر آفرین و مضر باشد،‌زیرا این تجهیزات، تمامی تماس‌ها را بی ثمر و قطع می‌نمایند، حال آن كه ممكن است شخصی نیاز به ارتباط اضطراری و فوری مثل تماس با فوریت‌ها یا پلیس داشته باشد.
در آمریكا FCC مسئولیت اجرای قوانین مربوط به اختلال تلفن‌های همراه را بر عهده دارد. در این كشور متخلفان برای بار اول استفاده از این تجهیزات جریمه نقدی برابر 11 هزار دلار خواهند شدو دستگاه آن‌ها نیز توقیف می‌گردد.
بر خلاف موارد گفته شده،‌برخی از كشور‌ها نیز، بعضا اجازه استفاده از مختل كننده‌ها را به سازمان‌های دولتی و تجاری یا نظامی خود می‌دهند. برای مثال دولت فرانسه در ماه دسامبر 2004 به یكی از تالار‌های سینما تاتر این كشور اجازه داد تا به شرط فراهم آوردن امكان بر قراری تماس با شماره‌های اضطراری، داخل سالن را تحت پوشش دستگاه‌های مختل كننده قرار بدهد. همچنین هندوستان نیز این تجهیزات را در مجلس ملی و زندان‌های این كشور نصب نموده است. به تازگی دانشگاه‌های ایتالیا نیز جهت جلوگیری از تقلب دانشجویان در امتحانات، ار این وسائل بهره گرفته اند، زیرا تا پیش از آن، دانشجویان به وسیله تلفن‌های دوربین دار خود تصاویری از پاسخ آزمون را ضبط كرده و آن‌ها را برای همكلاسی خود ارسال می‌نمودند.

بهبود عملكرد
هم اكنون شركت‌های سازنده مشغول بررسی برای ساخت تجهیزاتی هستند كه كارآیی بیشتری خواهند داشت. این تجهیزات قادرند تا تماس‌های دریافتی تلفن‌های تحت پوشش خود را به سوی صندوق پست صوتی مشتركان هدایت نموده و تنها تماس‌های خروجی را مختل نمایند.

هشدار دهنده تلفن همراه
این تجهیزات معمولا در مكان‌هایی كه احتمال ایجاد تداخل سیگنال‌های تلفن همراه و تجهیزات حساس الكترونیكی، همانند وسائل پزشكی بیمارستان‌ها و یا بانك‌ها، وجود دارد،‌جستجو می‌نمایند و به محض یافتن سیگنال یك تلفن همراه پیغامی را برای آن ارسال می‌كنند و از صاحب تلفن می‌خواهند تا گوشی خود را خاموش نماید.


منبع : متن از ewa.ir