PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ناگفته‌هايي از فيلم ايرانيوم و حواشي آن



king 2011
02-18-2011, 11:10 AM
http://img.tebyan.net/big/1389/11/1022512162411351721931177090202261647.jpg




مدتي است اخبار و حواشي پيرامون لغو نمايش و سپس نمايش فيلم ايرانيوم در کتابخانه و آرشيو کانادا (واقع در شهر اوتاوا) در سايت‌ها و خبرگزاري‌ها منتشر مي‌شود ولي نمي‌دانم چرا وزارت امور خارجه و سفارت ايران در اوتاوا به وضوح موضع گيري نمي‌کنند و وارد عمل نمي‌شود و موضوع را موشکافي نمي‌کنند. به عنوان کسي که از نزديک در جريان حوادث بوده‌ام و اطلاع تقريبا دقيق از ماجرا دارم لازم ديدم مطالبي را عرض کنم.

نمايشگاه معرفي تاريخ و فرهنگ ايران اسلامي
ماجراي اصلي برمي گردد به حدود چهار ماه پيش و زماني که قرار بود رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در کانادا نمايشگاهي را در کتابخانه و آرشيو کانادا برگزار کند. عنوان نمايشگاه پنجره‌اي به سرزمين آفتاب بود و با هدف معرفي تاريخ و فرهنگ ايران اسلامي قرار بود در تاريخ 8 اکتبر 2010 برگزار شود. (لازم به ذکر است که رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي هيچ ارتباط سازماني با سفارت جمهوري اسلامي ندارد. رايزني فرهنگي زير نظر سازمان تبليغات اسلامي کار مي‌کند و به همين جهت در مسائل سياسي وارد نمي‌شود.)
طبق روال نمايشگاه‌هاي گذشته اين نمايشگاه هم تنها جنبه فرهنگي-تاريخي داشت و فارغ از مسائل سياسي سعي در معرفي جاذبه‌هاي ايران اسلامي داشت تا قدمي در راه رفع سو تفاهم‌ها و کژ فهمي‌ها برداشته شود. هدف اصلي تبليغ براي فرهنگ ايران اسلامي بود و لاغير.

کاردار ايران اعلام کرده بود در حالي که کتابخانه و آرشيو کانادا از برگزاري نمايشگاهي صرفا فرهنگي جلوگيري مي‌کند، نمايش اين فيلم که مملو از دروغ و ايراد تهمت به ايران است نشان از سياست‌هاي ضد ايراني-ضد اسلامي کتابخانه دارد.



لغو نمايشگاه به دلايل امنيتي (!)
از چندين ماه پيش از شروع نمايشگاه تلاش بسيار زيادي براي برگزاري هر چه بهتر نمايشگاه صورت پذيرفت و انتخاب کتابخانه و آرشيو کانادا (که يکي از بزرگ‌ترين و زيبا‌ترين کتابخانه‌هاي کشور کانادا است) به اين جهت بود که بتوان در بهترين مکان به معرفي ايران اسلامي پرداخت. پس از کسب اجازه رسمي از رئيس کتابخانه و آرشيو کانادا و هماهنگي‌هاي لازم تبليغات نمايشگاه در سطح وسيعي (از جمله برخي روزنامه‌هاي اوتاوا) صورت گرفت تا تعداد بازديدکنندگان به حداکثر برسد. تا يک روز پيش از برگزاري نمايشگاه همه چيز به خوبي پيش مي‌رفت اما تنها يک روز مانده به برگزاري نمايشگاه دفتر رياست کتابخانه در تماسي با مسئولين رايزني فرهنگي اعلام کرد به دلايل امنيتي (!) امکان برگزاري نمايشگاه وجود ندارد! در مقابل سوال و اعتراض مسئولين رايزني فرهنگي هم در کمال بي‌شرمي تنها به اين ادعا اکتفا کردند که به دليل دريافت تماس‌هاي تهديد آميز (!) کتابخانه و آرشيو کانادا تصميم گرفته است اين نمايشگاه برگزار نشود. پي گيري‌هاي مسئولين و حتي برخي ايرانيان مقيم کانادا هم به جايي نرسيد و در حالي که تمامي مقدمات آماده شده بود و حتي تبليغات از روز‌ها قبل در سطح شهر پخش شده بود، کتابخانه و آرشيو کانادا در آخرين روز (و بد‌ترين زمان ممکن) نمايشگاه را به بهانه مسائل امنيتي لغو کرد.
طبيعتا تبعات لغو اين نمايشگاه براي جمهوري اسلامي سنگين بود. از طرفي باعث بي‌اعتبار شدن رايزني فرهنگي شد و از طرف ديگر فرصت بسيار مناسبي براي معرفي صحيح فرهنگ ايران اسلامي را از رايزني فرهنگي گرفت. حتي وقتي درخواستي مطرح شد مبني بر اينکه کتابخانه اجازه دهد تنها يک ميز از طرف رايزني فرهنگي در محل نمايشگاه قرار داده شود جهت عذرخواهي و توضيح دليل لغو مراسم، اين اجازه هم داده نشد.
برخي شنيده‌ها حکايت از آن داشت که مخالفان جمهوري اسلامي (از جمله منافقين که رابطه خوبي با دولت مردان کانادا دارند) در پي آگاهي از برگزاري نمايشگاه و ترس از معرفي زيبايي‌ها و جاذبه‌هاي فرهنگ ايراني-اسلامي دست به اين اقدام زدند و متاسفانه رياست کتابخانه و آرشيو کانادا هم بر خلاف تمامي تعهدات و هماهنگي‌هاي قبلي دست به اين اقدام ضد فرهنگي زد.
فيلم ضد ايراني ايرانيوم
حدود يک ماه پيش و زماني که تبليغات نمايش فيلم ضد ايراني ايرانيوم در‌‌ همان کتابخانه اعلام شد، مسئولين سفارت جمهوري اسلامي در اقدامي کاملا به جا و به حق طي نامه‌اي به رياست کتابخانه و آرشيو کانادا اعتراض خود را در اين خصوص اعلام کردند. در اين نامه با اشاره به ماجراي چهار ماه پيش و برخورد خلاف اخلاق و ضد فرهنگي کتابخانه و آرشيو کانادا اعلام شد اينگونه برخوردهاي دوگانه با ادعاي آزادي بيان کانادا در تضاد است. در اين نامه کاردار ايران اعلام کرده بود در حالي که کتابخانه و آرشيو کانادا از برگزاري نمايشگاهي صرفا فرهنگي جلوگيري مي‌کند، نمايش اين فيلم که مملو از دروغ و ايراد تهمت به ايران است نشان از سياست‌هاي ضد ايراني-ضد اسلامي کتابخانه دارد.
خوشبختانه نامه منطقي و عزتمندانه کاردار ايران باعث شد رياست کتابخانه و آرشيو کانادا مجبور شود نمايش فيلم ايرانيوم را لغو کند. بر اساس منابع کاملا موثق کتابخانه و آرشيو کانادا براي اينکه آن فيلم در‌‌ همان روز در مکاني ديگر نمايش داده شود تمام تلاش خود را کرد و حتي حاضر به پرداخت مبلغ کلاني براي اين کار نيز شد اما خوشبختانه اين امکان حاصل نشد و پخش آن فيلم در آن روز لغو گرديد.
از آن رو که ساخت و پخش فيلم ايرانيوم از طرف سازمان‌هاي ضد ايراني و صهيونيست حمايت مي‌شد اين اقدام رياست کتابخانه و آرشيو کانادا موجب خشم و عصبانيت مجريان برنامه شد و کار به جايي رسيد که‌‌ همان شب (يا شب بعد از آن) وزير فرهنگ دولت کانادا وارد عمل شد و در مصاحبه‌اي با شبکه سي بي‌سي و در گفتگويي کاملا يک طرفه و بدون حضور نماينده سفارت ايران به جمهوري اسلامي حمله کرد و قضايا را کاملا برعکس جلوه داد.
در آن مصاحبه آقاي وزير بدون اشاره به واقعه چهار ماه قبل و دليل اصلي نامه سفارت جمهوري اسلامي، کشور ما را متهم کرد که مي‌خواهيم تفکرات و ايدولوژي خودمان را در کشور کانادا اجرا کنيم و در موضع گيري مضحکي اعلام کرد کانادا ايران نيست! در ‌‌نهايت آقاي وزير با افتخار اعلام کرد به کتابخانه و آرشيو کانادا دستور داده است اين فيلم را حتما به نمايش بگذارند که اين کار هم چند روز پيش انجام شد.
در ‌‌نهايت بنده چند نکته را که به نظرم لازم مي‌آيد متذکر مي‌شوم:
1- بنده نمي‌خواستم اين مطالب را بنويسم اما به اين دليل که ديدم سفارت ايران و وزارت امور خارجه در قبال اتهام پراکني‌ها و شبهات دولت‌نژاد پرست کانادا صحبتي نمي‌کند وظيفه خود ديدم در حد اطلاعات خودم موضوع را بيان کنم.
2- افراد بسياري در جريان جزئيات اين ماجرا بودند اما به دليل معذوريت‌هاي شغلي و يا محدوديت‌هاي ديگر و يا بعضا محافظه کاري در اين ماجرا سکوت کردند. بنده (که دانشجو هستم و هيچ وابستگي شغلي و يا رسمي به هيچ نهاد دولتي در هيچ کشوري ندارم) مطالب بالا را فارغ از جبهه گيري‌هاي سياسي داخل ايران بيان کردم. به هر حال هر کس مسئول پاسخ گويي در قبال اعمال و رفتار خويش است.
3- بايد از اقدام اوليه سفارت جمهوري اسلامي ايران در کانادا و کاردار آن تشکر کرد که در اقدامي کاملا به جا و شجاعانه و با منطق محکم باعث لغو اوليه پخش آن فيلم شدند. هر چند اين انتقاد هم به ايشان وارد است که چرا پس از آن نامه عرصه را خالي کردند و در ادامه جواب توهين‌هاي وزير فرهنگ کانادا را در رسانه‌هاي رسمي کانادا ندادند تا مردم کانادا به واقعيت ماجرا پي ببرند.
?- اينگونه برخوردهاي دوگانه نشان از شکاف عميق ميان مديريت لايه مياني و دولت مردان صهيونيست بالا نشين کانادا دارد. برخورد رياست کتابخانه و آرشيو کانادا در لغو اوليه فيلم نشان مي‌دهد که مديريت مياني موجود در کانادا تا حدودي منصفانه به قضايا نگاه مي‌کنند اما برخورد دور از منطق و هوچيگرانه وزير فرهنگ کانادا نشان داد راس هرم تصميم گيري در دولت کانادا به شدت تحت تاثير گروه‌هايي خارج از مردم کانادا يعني گروه‌هاي صهيونيست است. اقدام خلاف اخلاق رسانه‌اي شبکه سي بي‌سي در سانسور نامه کاردار ايران و پخش گزينشي قسمت‌هايي از آن و حذف استدلال‌ها و مطالب اصلي نشان داد اين رسانه‌ها تا چه حد وابسته به جريان‌هاي قدرت جهاني هستند و ادعاي «بي‌طرفي» آن‌ها را کاملا زير سوال برد.
?- رسانه‌هاي خبري و سايت‌هاي خبري داخلي که اين ماجرا را پوشش دادند اکثرا بدون اطلاع دقيق از کم و کيف ماجرا فقط قسمت دوم خبر را (که‌‌ همان لغو پخش فيلم ايرانيوم بود) نقد و بررسي کردند. خبر طوري پخش شد که انگار کتابخانه و آرشيو کانادا طبق دستور کاردار سفارت جمهوري اسلامي ايران پخش اين فيلم را متوقف کرده است! و اين سوال را براي بسياري ايجاد کرد که اگر سفارت ايران در کانادا تا اين حد قدرت اعمال نفوذ در دستگاه‌ها و ادارات کانادايي را دارد چرا در بقيه ماجرا‌ها و حوادث به نفع کشورمان دستور (!) صادر نمي‌کند. در صورتي که اصل ماجرا آن چيزي بود که در بالا ذکر شد.:from me :