PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : در همايش بررسي ايمني تشعشع در شبكه‌ي تلفن همراه تشريح شد: تاثير پرتوهاي راديويي - مايكروويو بر بدن انسان



king 2011
02-02-2011, 12:04 AM
عضو هيات علمي دانشگاه با بيان اين كه امروزه در همه خانه‌ها، دستگاه‌هاي فر و مايكروويو وجود دارد گفت: بسياري از اين فرها، وارداتي هستند، بنابراين بايد به استاندارد بودن آن توجه شود.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر نصيري ـ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران - در همايش بررسي ايمني تشعشع در شبكه‌هاي تلفن همراه، درباره اثرات بهداشتي پرتوهاي راديويي - مايكروويو اظهار كرد: پرتوهاي راديويي آخرين دسته از پرتوهاي غير يون‌ساز طيف الكترومغناطيسي است كه داراي كم‌ترين مقدار انرژي و بلندترين طول موج است.

وي افزود: كساني كه نگران‌اند كه زير آنتن‌هاي BTS زندگي مي‌كنند و بسيار نزديك به آن هستند، نبايد از اين موضوع نگراني داشته باشند زيرا هيچ خطري افرادي كه در اين موقعيت قرار دارند را تهديد نمي‌كند.

او تاكيد كرد: بعضا شكايت‌ها و مراجعاتي كه شده از اين موضوع است كه محل زندگي آن‌ها زير آنتن‌ها قرار دارد، در صورتي كه اصلا نگراني در اين رابطه وجود ندارد زيرا برخي احتمالات كه درباره خطرساز بودن اين آنتن‌ها وجود دارد با دور شدن از آنتن‌ها امكان‌پذير است كه البته اين‌ها احتمال است.

نصيري افزود: زماني كه موجود زنده در برابر پرتوهاي راديويي قرار مي‌گيرد، بدنش يك واكنش‌هايي نشان مي‌دهد زيرا بدن انسان ويژگي‌هاي الكترومغناطيسي خاص خود را دارد و وقتي از بيرون و محيط به او يكسري امواج الكترومغناطيسي ديگري برسد، اين موضوع كمي ويژگي‌هاي الكترومغناطيسي طبيعي انسان را مختل مي‌كند.

وي درباره مقدار جذب انرژي RF گفت: اين موضوع به مواردي از جمله فركانس موج راديويي تابشي، تراكم آب موجود در محيط بيولوژيك، ضريب هدايت الكتريكي، ضريب نفوذ الكتريكي و مغناطيسي و يا ابعاد بدن يا شكل هندسي محيط جانبي بستگي دارد كه البته درباره تراكم آب موجود در محيط بيولوژيك گفته مي‌شود كه اگر اين بحث وجود دارد، بيش‌تر در اندام‌هايي است كه تراكم آب در آن‌ها بيش از ساير اندام‌هاست و درواقع اندام‌هايي كه تراكم چربي در آن بيش‌تر است، نسبت به مايكروويو مقاوم‌تر هستند.

وي قطعي‌ترين اثر مايكروويو و RF را ايجاد حرارت ذكر و اظهار كرد: اثرات احتمالي مايكروويو بر موجود زنده شامل كاهش حافظه و عملكرد شناختي، ناباروري در مردان، واكنش‌هاي استرس‌، اختلال سيستم عصبي، نقايص مادرزادي و يا نفوذ پذيري سد خوني ـ مغزي است كه البته همه اين‌ها كاملا احتمالي است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران به برخي پژوهش‌هاي انجام شده در خارج از كشور اشاره و تصريح كرد: نخستين تحقيقي كه در دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام شد، به سال 71 برمي‌گردد كه اين تحقيق برروي مايكروويو بود اما در بخش‌هاي مختلف برج كنترل فرودگاه مهرآباد و برروي امواج راديويي براي نخستين بار در سال 71 در قالب يك پايان نامه ارشد انجام شد.

وي با تاكيد بر اين كه بايد به كساني كه به علت شغل‌شان بيش‌تر با اين پرتوها در تماس‌اند، بيشتر توجه شود و اپراتورها در اين زمينه بسيار مهم هستند، تصريح كرد: البته به كل جامعه نيز بايد توجه شود ولي بيش از جامعه بايد به گروه‌هاي شغلي كه با آن‌ها درگيراند، اهميت لازم داده شود.

نصيري گفت: در برخي از پژوهش‌هاي انجام شده در خارج از كشور و در اكثر موارد در رابطه با اثرات اين امواج موضوع قابل توجهي مشاهده نشده است؛ زماني كه نتايج يكسان نيست، در هر موضوعي بايد تحقيق و بررسي بيش‌تر شود زيرا موارد متفاوتي در اين زمينه عنوان مي‌شود بنابراين بايد هرچه بيش‌تر در اين زمينه تحقيق شده و تاكيد شود.

وي تاكيد كرد: نتايج قاطعي كه مايكروويو با تاكيد بر امواج تلفن همراه، مي‌تواند به سقط جنين منجر شود پيدا نشده اما منظور از اين سخن آن نيست كه سازمان‌ها از بررسي برروي اين موضوع غافل شوند و همه‌ي تحقيقات نشان مي‌دهد كه تا زمان رسيدن به نتيجه قطعي بايد ملاحظات بهداشتي را در سطح شغلي و جامعه رعايت كنيم.

او ادامه داد: تنها چيزي كه كمي در حال رسيدن به نتيجه قطعي است، در رابطه با تاثيرات مايكروويو است؛ اين كه شاغلاني كه با مايكروويو بيش‌تر سر و كار دارند، نسبت فرزند پسر به دختر در اين گروه كاهش يافته و احتمال دارد اين امواج برروي كاهش تولد پسر تاثير داشته باشد اما باز به اين نكته تاكيد مي‌كنم كه اين يك احتمال و فرضيه است.

اين عضو هيات علمي دانشگاه در ادامه با بيان اين پرسش كه آيا با اين نتايج كاملا تلفن همراه امن است يا نه؟ گفت: مسلما تلفن همراه براي مكالمه‌هاي كوتاه‌مدت است و طبيعي است كه بايد اصول ايمني و اصول استفاده از تلفن همراه را بدانيم البته دستگاه‌هايي كه وارد كشور مي‌شود و يا در كشور ساخته مي‌شود، بايد استانداردهاي توليد را رعايت كنند كه رعايت مي‌كنند و تلفن همراه نيز بايد سالم و ايمن باشد.

او در پايان با تاكيد بر اينكه بايد معاينات دوره‌اي از شاغلان مرتبط با اين امواج صورت گيرد تصريح كرد: صرف زير استاندارد بودن، اطمينان بهداشتي ايجاد نمي‌كند.
:sigar::sigar::sigar: