PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : SonyEricsson XPERIA X10 آشتی با سنت شکنی



Mohamad
02-15-2010, 02:07 PM
بازار گوشی های مبتنی بر گوگل آندروید این روزها بشدت گرم است جائیکه حتی خود گوگل نیز بلاخره تسلیم جذابیت های این رده شد و محصولی را با نام خود به بازار ارائه کرد یکی از شرکت های فعال در این زمینه که پس از مدتها سکوت، حالا در پی کسب مجدد اعتبار سالهای پیش خود است سونی اریکسون می باشد. یکی از آخرین تولیدات این شرکت در کلاس هوشمندهای آندرویدی XPERIA X10 نام دارد که با اینکه هنوز به بازار ارائه نشده است اما با مشخصات پیشرفته و قابلیت هائی که کمتر در محصولی با نام سونی اریکسون دیده شده توجه بسیاری را به خود جلب نموده است. در مقاله پیش روی نگاه کوتاهی داریم به مشخصات سخت افزاری و قابلیت های این محصول پیشرفته. با ما همراه شوید.


http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_01.jpg



مدل و نام SonyEricsson XPERIA X10 ابعاد 13×63×119 میلی متر وزن 135 گرم صفحه نمایش 4.0 اینچ 854×480 پیکسل از نوع TFT قابلیت نمایش 65 هزار رنگ دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+1GB ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth سیستم عامل Google Android V1.6 Donut پردازنده Qualcomm SnapDragon با فرکانس 1 گیگاهرتز وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس حداکثر وضوح فیلمبرداری 800×480 با 30 فریم در ثانیه ظرفیت باتری 1500mAh

داستان گوشی های پر امکانات سونی اریکسون که به نوعی گشاینده فصل جدیدی در محصولات این شرکت نیز بودند به تولد XPERIA X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) و اولین تجربه این برند در رده PDA ها باز می گردد. از آن پس و با اینکه نقش سونی اریکسون در ساخت X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) از چند طرح ساده بروی بدنه و یک نام جدید و نا آشنا فراتر نمی رفت اما این رویه آرام آرام به برنامه بلند مدت این شرکت در ساخت گوشی های پیشرفته بدل شد و حضور یکی دو مدل کاملا متفاوت از کلاسی که برای اولین بار X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) در آن معرفی شده بود به روشنی مشخص کرد که رده XPERIA به نوعی معرف تکنولوژی های نوین و خیره کننده ای ست که محدودیتی در استفاده از سیستم عامل های گوناگون و متفاوت در آن وجود ندارد. بدین معنا که علاوه بر سیستم عامل ویندوز موبایل نمونه های دیگری با سیستم عامل های دیگر و یا حتی بدون سیستم عامل نیز در این کلاس معرفی گردیده اند. یکی از این سیستم عامل های موفق که بجز نوکیا تقریبا تمامی بزرگان دنیای موبایل اقبال بسیار زیادی به آن نشان داده اند سیستم عامل پر آتیه گوگل آندروید است که برای تضمین موفقیت و اطمینان از حضور فوق العاده این سیستم عامل در بازار تنها کافی ست یک بار با صدای بلند از روی نام آن خواند جائیکه طنین صدای "گوگل" برای حصول اطمینان از هر موفقیتی کافی ست. سونی اریکسون نیز به مانند دیگر برندهای فانوس بدستی که این روزها بشدت به دامان آندروید پناه آورده اند، اسمارت فون های مبتنی بر این سیستم عامل را در دستور کار خود قرار داده است که XPERIA X10 با ظاهری آراسته و جذاب و امکاناتی نسبتا غیر منتظره محصول این استراتژی جدید سونی اریکسون به حساب می آید





نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena (http://www.gsmarena.com/) می باشد



در اولین برخورد XPERIA X10 گوشی بسیار بزرگی ست که صفحه نمایشی غول پیکر تقریبا تمامی فضای روی آن را پوشانده است. لبه های گرد در بخش پشتی و طرح نقره ای موج مانند در کناره های دستگاه دیگر المان های اساسی طراحی در این مدل را تشکیل می دهند.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_02_b.jpg
بدنه پلاستیکی گوشی در بخش پشتی بخوبی در برابر اثرات انگشت مقاومت کرده و این تنها بخش های براق روی دستگاه به همراه صفحه نمایش غول آسای آن است که با اینکه عنوان ضد خش را با خود به همراه دارند اما در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان پوشانده می شوند. ابعاد این مدل برابر 13×63×119 میلیمتر با وزن 135 گرم است که اگر 4 میلیمتر افزایش ارتفاع و 11 گرم کاهش وزن در آن را نادیده بگیریم ابعادی تقریبا معادل HTC Touch HD (http://www.writeage.com/sony_ericsson_aino_mobile_review.html) دارد. صفحه نمایش گوشی یک نمونه 4.0 اینچی غول پیکر با وضوح 480×854 پیکسل با فناوری لمسی خازنی (http://www.writeage.com/touch_screen_technology_tutorial.html) و قابلیت نمایش 65 هزار رنگ است که از تکنولوژی TFT در ساخت آن استفاده شده است. کیفیت این صفحه نمایش در به تصویر کشیدن تصاویر شفاف و با کنتراست بالا بسیار مناسب ارزیابی شده و در یک نگاه کلی می توان آن را در صدر تمامی گوشی هائی که تا بحال نام سونی اریکسون را بر خود داشته اند قرار داد. عملکرد این بخش در محیط های خارجی و در زیر نور مستقیم خورشید نیز بسیار از حد انتظار بالاتر بوده و حتی می توان آن را با موفق ترین نام در این زمینه یعنی Apple iPhone (http://www.writeage.com/apple_iphone_3gs_mobile_review.html) نیز مقایسه کرد. وجود فناوری لمسی خازنی که پس از حضوری نصفه و نیمه در Aino (http://www.writeage.com/sony_ericsson_aino_mobile_review.html) این بار بطور کامل و جامع در X10 ظهور کرده است دیگر نکته مثبت فوق العاده ای ست که می توان برای این صفحه نمایش در حساسیت بسیار بالای آن در هنگام لمس کردن بر شمرد. بالای صفحه نمایش به مانند رسم تقریبا همیشگی آندروید ها از دوربین دوم تماس های ویدئویی خبری نیست و آنچه از ظواهر امر بر می آید از حسگر تقارب (Proximity Sensor) نیز در این قسمت استفاده نشده است. تنها المان حاضر در این بخش اسپیکر برقراری تماس می باشد که در محوطه ای نیم دایره در مرکز جای گرفته است.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_03_b.jpg
در زیر صفحه نمایش بجز نشان زیبای XPERIA، سه کلید مکانیکی نسبتا باریک قرار دارند که به ترتیب از راست به چپ شامل کلید Back، میانبر Home و کلید ورود به منو می باشند که از وظایفی کاملا مشخص برخوردارند.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_04_b.jpg
سمت چپ گوشی هیچ المان کنترلی دیده نمی شود و در سمت راست نیز کلیدهای کاملا باریک Rocker تنظیم صدا و شاتر دوربین دیده می شوند که حتی قبل از لمس کردن و با اولین نگاه نیز می توان ضعف اصلی آنها یعنی کوچکی بیش از اندازه را حس کرد.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_05_b.jpg
بالای گوشی جک 3.5 میلیمتری هدست، کلید Power و بلاخره پورت اتصال Micro USB قرار دارد که این آخری با پوششی پلاستیکی در برابر نفوذ گرد و غبار محافظت می گردد. حرکت سونی اریکسون به سمت استاندارد سازی با بکار گیری پورت های محبوبی همچون Micro USB و جک 3.5 میلیمتری هدست که بجز دو نمونه معرفی نشده پیش از این تنها یک بار در یک مدل با هم مشاهده شده اند (X2 (http://www.writeage.com/sony_ericsson_xperia_x2_pda_preview.html))، حاکی از تغییرات بزرگ و مهمی در ساختار این شرکت می دهد که به رغم ایستادگی همیشگی سونی اریکسون در برابر فشار کاربران و استفاده از پورت های سنتی خود در این قسمت ها بلاخره اوضاع را به نفع کاربران تغییر داده است. در بخش پائینی X10 بجز محلی برای اتصال بند نکته دیگری به چشم نمی خورد.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_06_b.jpg
اما بجز صفحه نمایش عظیم خازنی، X10 در یک جنبه محبوب دیگر یعنی دوربین نیز حرف های فراوانی برای گفتن دارد. طاهر ساده این دوربین 8 مگاپیکسلی که بشکلی کاملا معمولی در بخش پشتی و بدون هیچ پوشش محافظی قرار گرفته است البته به روشنی بر عدم تاکید سونی اریکسون در تبدیل X10 به یک Camera Phone اشاره دارد اما حداقل بروی کاغذ از دوربین حاضر در این گوشی می تواند بعنوان یکی از بهترین های این شرکت یاد نمود. در کنار این دوربین یک فلش LED کوچک جای دارد که با اینکه فاصله فراوانی با نمونه های Xenon سالهای قبل سونی اریکسون در رده عکاسی دارد اما در مجموع وجود آن بهتر از نبود آن است. نشان های XPERIA و SonyEricsson حاضر در این قسمت، جلوه خاصی به پشت دستگاه بخشیده اند. با کنار زدن کاور سرتاسری موجود در این بخش علاوه بر باتری 1500mAh مدل BST-41 که هنوز اطلاعات چندانی در مورد زمان های مکالمه و Stand-by آن منتشر نشده است، محل اسلات کارت حافظه Micro SD دستگاه ظاهر می شود که نگاهی دقیق تر به آن یکی از نکات منفی قابل بحث در رابطه با X10 را مشخص می کند جائیکه این کارت بعلت نحوه قرارگیری و درگیری مستقیم با باتری، امکان خارج شدن بدون درآمدن باتری را نداشته و در نتیجه از امکان Hot Swap در آن خبری نیست نکته نچندان دلچسبی که برای دستگاهی در این کلاس کاملا عجیب می نماید.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_07.jpg
از مسائل سخت افزاری که بگذریم مطمئنا اصلی ترین دلیل جذابیت X10 به سیستم عامل Google Android آن باز می گردد جائیکه در معرفی رسمی این گوشی از ورژن 1.6 این سیستم عامل موسوم به Donut سخن رفته است این البته در حالی ست که این روزها علاوه بر ورژن 2.0 (با کدنام Eclair) که در Moto Droid بکار گرفته شده ، ورژن جدید 2.1 با کدنام Flan نیز معرفی گردیده و قرار است بزودی در قالب اولین تجربه گوگل در بازار موبایل (بخوانید HTC) با نام Nexus One ارائه گردد. حال این دو نکته مهم را در کنار این واقعیت قرار دهید که X10 با سیستم عامل ورژن 1.6 حتی هنوز به بازار وارد هم نشده است بدین ترتیب انتظار تغییر ورژن سیستم عامل و یا حداقل امکان ارتقای رایگان آن به نسخه های بالاتر در هنگام ورود به بازار، انتظار چندان دور از دسترسی هم به نظر نمی رسد. البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که سونی اریکسون در چوب حراج زدن به محصولات خود و عدم درک صحیح بازار ید طولائی دارد و هیچ بعید نیست که X10 در زمان ورود به بازار یعنی بین یک تا دو ماه دیگر باز هم از همین سیستم عامل استفاده کرده و هیچ خبری از ارتقا هم نباشد و این ارتقا احتمالا در محصول دیگری مثلا با نام X11 یا X12 صورت بگیرد (نمونه این ماجرا در رابطه با X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) و X2 (http://www.writeage.com/sony_ericsson_xperia_x2_pda_preview.html) بطور کامل تکرار گردید جائیکه با حداقل تغییر پردازشی از X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) به X2 (http://www.writeage.com/sony_ericsson_xperia_x2_pda_preview.html)، سونی اریکسون حاضر نگردید امکان ارتقای X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) به نسخه 6.5 ویندوز موبایل را فراهم نماید و نسخه 6.5 را منحصر به X2 (http://www.writeage.com/sony_ericsson_xperia_x2_pda_preview.html) نموده و قیمت آن را تا رقم کاملا توجیه ناپذیری در حدود 500 یورو بالا برد. البته به لطف هکرهای مهربان ورژن 6.5 در دسترس کاربران X1 (http://www.writeage.com/sonyericsson_xperia_x1_pda_review.html) نیز قرار گرفته و در این میان ظاهرا بیشترین ضرر متوجه X2 (http://www.writeage.com/sony_ericsson_xperia_x2_pda_preview.html) و سونی اریکسون شده است). تغییرات فراوانی در ورژن های جدید گوگل آندروید صورت پذیرفته است اما یکی از اصلی ترین های این تغییرات که در صورت عدم ارتقای X10 به ورژن های بالاتر می تواند ضربه جبران ناپذیری به فروش این گوشی وارد نماید بدون هیچ شکی به خاصیت Multi-Touch یا لمس چند نقطه ای آن باز می گردد فناوری پیشرفته ای که تنها در ورژن های بالا حضور داشته و در صورت استفاده از ورژن 1.6 و به رغم وجود صفحه نمایش خازنی در X10، لمس چند نقطه ای جائی در این مدل پیشرفته ندارد.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_08.jpg
اما پس از این شکوائیه بلند بالا بهتر است اندکی به نکات مثبت نرم افزاری این مدل هم بپردازیم. ساختار منوئی حاضر در X10 همان چیزی ست که پیش از این از دیگر آندرویدها نیز دیده بودیم مواردی نظیر سه Home Screen جداگانه، Notification Area کشوئی در بالای صفحه نمایش و میانبرهای منوئی در پائین همه و همه در X10 نیز حضور دارند اما آنچه تجربه استفاده از X10 را با دیگر Android ها متفاوت می سازد به طراحی جدید و زیبای منوها و آیکون ها باز می گردد که بدون استثنا تمامی قسمت های گوشی را با طرحی زیبا به فرم آبی جذابی تبدیل نموده که موج های چشم نواز ایجاد شده در آن تناسب زیبائی با طرح های حاضر در کناره های دستگاه دارد. مشخصات پردازشی X10 در سطح پیشرفته ترین اسمارت فون ها و PDA های حال حاضر بازار است پردازنده گوشی از نوع Qualcomm QSD8250 Snapdragon با فرکانس 1 گیگاهرتز است که با 256 مگابایت حافظه RAM محیطی بسیار پر سرعت برای ایترفیس دستگاه فراهم می آورد. حافظه داخلی گوشی 1 گیگابایت است که بکمک کارت حافظه Micro SD حداکثر تا 16 گیگابایت دیگر قابل افزایش خواهد بود. قرار است همراه با دستگاه یک کارت حافظه 8 گیگابایتی نیز ارائه شود.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_09.jpg
دو اینترفیس دیگر حاضر در X10 که بهتر است آنها را Application های جدید بنامیم Timescape و Mediascape نام دارند. این دو برنامه که بطور اختصاصی برای X10 طراحی شده اند و سونی اریکسون این روزها بشدت به کار زیبا سازی و متفاوت ساختن آنها مشغول است در حقیقت روشی جدید و بدون واسطه برای دسترسی و مدیریت تمامی ارتباطات (از جمله شبکه های اجتماعی) و تمامی محتوای صوتی و تصویری فراهم می آورند. در یک نگاه بسیار ساده، Mediascape یک File manager برای دسترسی به محتوای صوتی و تصویری موجود در حافظه و Timescape نیز محلی ست که تمام ارتباطات دستگاه را در یک جا نشان می دهد. اما این همه ماجرا نیست و بهتر است اندکی دقیق تر به این دو برنامه جدید بپردازیم.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_10.jpg
Mediascape همانطور که پیش از این نیز گفته شد محلی برای دسترسی و مدیریت محتوای صوتی و تصویری گوشی ست بدین ترتیب در این قسمت سه محل جداگانه برای دسترسی به تصاویر، موسیقی و ویدئوها در نظر گرفته شده است که با سه Tab جداگانه در پائین صفحه نمایش از یکدیگر جدا می گردند. در بخش های موسیقی و تصاویر صفحه نمایش به دو قسمت مشخص تقسیم شده است که در بخش بالائی تصاویر یا موزیک های جدیدا مشاهده شده، تصاویر یا موسیقی های جدیدا اضافه شده و بلاخره تصاویر یا آهنگ های Favorite جای گرفته اند. در بخش پائینی نیز محلی برای دسترسی به محتوای آنلاین نظیر سایت های اشتراک گذاری عکس یا موسیقی وجود دارد که با کلیک کردن بروی آن به راحتی می توان به این سرویس های آنلاین دسترسی پیدا کرد. در صفحه مربوط به ویدئوها، این بخش آنلاین حذف گردیده و بجای آن امکان دسترسی مستقیم به تمامی ویدئوها فراهم شده است. در هر سه Tab البته دکمه ای تحت عنوان More وجود دارد که با لمس آن نسخه کاملی از Application تحت استفاده مثل گالری تصاویر، پلیر موسیقی یا پلیر ویدئو با تمامی فایل های مرتبط با آن ظاهر می گردد. امکان جستجوی مستقیم با کمک موتور گوگل در گالری تصاویر و بخش موسیقی که بر پایه اطلاعات حاضر در هر بخش از جمله نام آهنگ، نام آلبوم و مواردی نظیر این صورت می گیرد از جمله امکانات مطلوب این برنامه است. از نکته های منفی در این بخش می توان به عدم پشتیبانی پلیر ویدئوی دستگاه از فرمت های DivX و XviD اشاره کرده که به رغم صفحه نمایش بسیار بزرگ و با کیفیت و قابلیت های پردازشی فوق العاده دستگاه عدم حضور این دو فرمت با کیفیت کاملا به چشم می آید.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_11.jpg
در سوی دیگر Timescape برنامه ای کاربردی با ظاهری کاملا جدید است که تمامی ارتباطات گوشی از جمله SMS و MMS ها، ایمیل ها، Missed Call ها، آپدیت های شبکه های اجتماعی همچون توئیتر و فیس بوک و هر بخش دیگری که در قالب ارتباطی جای بگیرد را در ظاهری زیبا به نمایش گذاشته است. از جمله نکات جالب در این بخش امکان فیلتر کردن گسترده محتوا با استفاده از Tab های فراوان حاضر در زیر صفحه نمایش است. نکته جالبی که هم در مورد Timescape و هم در مورد Mediascape صادق است به امکان قرار دادن آنها بعنوان Home Screen در صفحه Stand-by باز می گردد که با لمس کلید Home می توان به آنها در این قسمت دسترسی پیدا کرد.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_12_b.jpg
[RIGHT]دوربین 8 مگاپیکسلی گوشی قادر به دستیابی به رزولوشن 2448×3264 پیکسل بوده و ساختار منوئی در نظر گرفته شده برای آن از ظاهری کاملا متفاوت نسبت به دیگر نمونه ها در این کلاس برخوردار است. در این بخش و در ستون سمت چپ پنج آیکون برای دسترسی به حالات عکاسی، وضوح تصویر، Scenes، حالات فوکوس و بلاخره سوئیچر عکاسی و فیلمبرداری جای گرفته است و در سمت راست نیز دو گزینه برای تغییر نوردهی و ورود به گالری تصاویر دیده می شود. اما گذشته از این موارد نکته جدید و کاملا کاربری حاضر در این قسمت به نوار افقی کوچک حاضر در پائین این صفحه باز می گردد که با ظاهری شیک و آراسته تصاویر قبلی گرفته شده توسط دوربین را به فرم Thumbnail به نمایش می گذارد. از جمله امکانات حاضر در تنظیمات این دوربین باید به قابلیت های تشخیص چهره و لبخند، تشخیص خودکار حالت عکاسی، تاچ فوکوس و امکان فوکوس چند نقطه ای اشاره کرد. تصاویر گرفته شده توسط این دوربین در سطح بسیار بالائی جای دارد و علاوه بر نمایش جزئیات فراوان، بازتولید طبیعی رنگ ها نیز کاملا رضایت بخش به نظر می رسد. در کل مشکل خاصی در تصاویر چه از لحاظ الگوریتم کاهش نویز و چه از لحاظ مشکلات احتمالی مرتبط با لنز وجود ندارد. شاید برای اولین بار در محصولی با نام سونی اریکسون قابلیت فیلمبرداری حاضر در این دوربین نیز به خوبی قابلیت عکاسی آن است در اینجا از وضوح فوق العاده 480×800 پیکسل یا WVGA با 30 فریم در ثانیه برای فیلمبرداری استفاده شده و فرمت فیلمرداری نیز بلاخره به MP4 نغییر یافته است. کیفیت ویدئوهای ثبت شده توسط این دوربین در سطح کاملا مناسبی قرار دارد و بسیاری از امکانات حاضر در بخش فیلمبرداری همچون Touch Focus در اینجا نیز مورد استفاده قرار گرفته است. البته بر طبق رسم همیشگی، دوربین و موارد مرتبط با آن معمولا آخرین قسمت هایی هستند که در ساختار یک مدل جدید بهینه گردیده و تنظیم می شوند بنابراین حتی می توان انتظار کارکرد بهتری از این بخش در زمان حضور نسخه نهائی آن در بازار داشت.

گزینه های ارتباطی X10 متناسب با کلاسی که در آن قرار دارد، کاملا پیشرفته و مدرن به حساب می آیند. در اینجا علاوه بر چهار فرکانس GSM و تمامی فرکانس های قابل استفاده در شبکه 3G برای برقراری تماس، از حداکثر گزینه ها در رده ارتباطات تحت شبکه نیز پشیبانی بعمل می آید جائیکه علاوه بر GPRS و EDGE کلاس 10 اتصال HSDPA تا سرعت 10.2Mbps در دانلود و 2Mbps در آپلود نیز برای X10 در نظر گرفته شده است. این مجموعه با اتصال Wi-Fi مجهز به فناوری DLNA و بلوتوث نسخه 2.1 با پروفایل A2DP تکمیل می گردد. مسیریاب ماهواره ای GPS از دیگر سخت افزارهای حاضر در این مدل است که البته همچنان اطلاع دقیقی از نوع سخت افزار و نرم افزار بکار گرفته شده در آن منتشر نشده است.

http://www.writeage.com/images/sony_ericsson_xperia_x10_13.jpg
SonyEricsson XPERIA X10 به مانند دیگر اعضای خانواده اکسپریای سونی اریکسون محصول متفاوتی ست که با حضور به موقع در کلاس رو به رشد اسمارت فون های آندرویدی و به لطف سخت افزارهای با کیفیت موجود در آن، در صورت برخورداری از قیمتی مناسب و رقابتی می تواند تحولی چشمگیر در فروش گوشی های سونی اریکسون ایجاد نماید. البته در این میان چندین عامل باز دارنده در جهت تبدیل X10 به یک سوپر استار واقعی وجود دارد که با توجه به سابقه سونی اریکسون در از دست دادن موقعیت های طلائی مشاهده مجدد این عوامل چندان هم دور از انتظار نیست مواردی همچون تاخیرهای همیشگی این برند در ارائه مدل های جدید و پر طرفدار ، مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری منجر به جمع آوری گوشی ها از بازار (داستانی که در مورد Aino (http://www.writeage.com/sony_ericsson_aino_mobile_review.html) و Satio (http://www.writeage.com/sonyericsson_satio_mobile_preview.html) رخ داد) و بلاخره شیوه قیمت گذاری کاملا سخت گیرانه این شرکت که در افت فروش و در نهایت فراموش شدن بسیاری از مدل های محبوب و باکیفیت این شرکت نقشی اساسی ایفا کرده اند. X10 قرار است در سه ماهه اول سال 2010 و به احتمال قریب به یقین در آستانه نمایشگاه بارسلونای امسال به بازارهای جهانی ارائه شود و هنوز صحبت چندانی از قیمت احتمالی آن نشده است.
writeage