PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 10 واقعیت اعجاب انگیز درمورد گفتار انسانها



R A H A
01-25-2011, 09:04 PM
یک کلمه ساده `سلام` می تواند اطلاعات زیادی را منتقل کند. تن صدا نشان می دهد که گوینده شاد است، خسته است، ناراحت است، عجله دارد، عصبانی است، ترسیده است، خشن است




1. مهارت حرف زدن یک شگفتی است. برای تولید یک عبارت، تقریباً 100 عضله در سینه، گردن، فک، زبان و لب ها باید با هم همکاری کنند. هر عضله دسته ای متشکل از صدها یا هزاران فیبر است. برای هماهنگی این عضلات، نورون هایی بسیار بیشتر از حد لازم برای پای یک ورزشکار لازم است تا این عضلات را منقبض کنند. فقط هر یک نورون حرکتی می تواند حرکت را در 2000 فیبر عضلانی موجود در عضله ساق تحریک کند. اما نورون هایی که تارهای صوتی یا حنجره را کنترل می کنند، می توانند فقط به یک تا دو-سه سلول عضلانی بچسبند.
2. هر کلمه یا عبارت کوتاهی که بر زبان می آید با الگوی حرکت عضلانی خاص خود همراه است. کلیه اطلاعات لازم برای بر زبان آوردن یک عبارت مثل "حال شما چطور است؟" در مغز در قسمت گفتار ذخیره می شود. اما این برنامه ثابت نیست. اگر دچار زخمی در دهان باشید که مانع تلفظ عادی کلمات شود، این حرکات تغییر می کنند و به شما این امکان را می دهند کلمات را تا حد امکان نزدیک به حالت عادی بر زبان آورید.
3. یک کلمه ساده "سلام" می تواند اطلاعات زیادی را منتقل کند. تن صدا نشان می دهد که گوینده شاد است، خسته است، ناراحت است، عجله دارد، عصبانی است، ترسیده است، خشن است و شدت این حالات، کنایه، توجه و مهربانی، حمایت یا شوخ طبعی آن را نیز مشخص می کند. حس یک عبارت ساده می تواند برحسب مدت حرکت هر عضله، با سرعت حرکات و کسری از ثانیه تغییر کند.
4. انسان ها می توانند حدود 14 حرکت در هر ثانیه تولید کنند در حالی که بخش های جدا از دستگاه گفتار مثل زبان، لب ها، فک و سایر قسمت ها قادر نیستند بیشتر از 2 حرکت در ثانیه ایجاد کنند.
5. انسان های اولیه دستگاه گفتاری ابتدایی و اولیه از صدا های بصری، لامسه و شنوایی داشتند که شبیه به گفتار حیوانات بوده است. فقط زمانی که نیاز به نشان دادن اشیاء از طریق سمبل ها و صحبت کردن با فردی دیگر در مورد تولدات ذهنی خود بودند، حرف زدن اتفاق می افتاده است. این مغز خاص انسان بوده که توانایی این کار را به او می داده است.
اولین زبان سمبلیک 5/2 میلیون سال پیش پدیدار شد که انسان شروع به ساختن اولین ابزارهای سنگی کرد. این توانایی مطمئناً نقش مهمی در رشد و پیشرفت ارتباط سمبلیک داشته است. صحبت کردن صحیح و کامل 150،000 سال پیش اتفاق افتاد که انسان صدایی مشابه با آنچه انسان مدرن به زبان می آورد از خود تولید کرد.
دهان، بینی و حنجره به یک دستگاه تبدیل شدند که در آن هوا به خاطر وضعیت بهتر زبان و لب ها، به حروف صدادار و بی صدا تبدیل می شد. علاوه بر این، یادگیری دستور زبان و صرف و نحو در نتیجه یک فرایند تکاملی پدید آمد در حالی که توانایی نوشتن برآمد تفسیر آوایی آیکون های اولیه بوده است.
6. گفتار زاده شده یا یاد گرفته شده است؟ موارد مشهور از گم شدن کودکان در جنگل قبل از سن سه سالگی (که زبان عمدتاً یاد گرفته می شود) و پیدا کردن آنها در سالها بعد نشان داده است که طی آن دوران توانایی محدودی در یادگیری زبان انسانی داشته اند و یادگیری زبان نیاز به ایجاد رابطه با دیگران دارد. به نظر می رسد که مغز دوره ای دارد که در آن گفتار را یاد می گیرد و اگر این دوره نادیده گرفته شود، فرد بعدها قادر به کسب مهارت گفتار نخواهد بود. مهارت گفتار فقط با حضور در یک اجتماع و در سن رشد مغزی ایجاد می شود.
7. گفتار پیچیده انسان به دو هسته مغزی مرتبط است که زبان را کنترل می کنند (کنترل حرف زدن، ذخیره اطلاعات و ادغام قوانین دستورزبان) و در نیمکره چپ مغز قرار دارد. آنچه می خواهیم بر زبان بیاوریم در ناحیه ای در نیمکره چپ که "منطقه ورنیک" (Wernicke zone) نام دارد، تولید می شود. این قسمت با "منطقه بروکا" (Broca zone) که مسئول قوانین دستور زبان است در ارتباط می باشد. ضربه ها از این نواحی به عضلات دخیل در گفتار می روند. این مناطق با سیستم بصری (به همین دلیل می توانیم بخوانیم) و سیستم شنیداری (به همین دلیل می توانیم حرف های دیگران را بشنویم، درک کنیم و به آن پاسخ دهیم) نیز در ارتباط است و همچنین یک بانک حافظه برای یادآوری عبارات مهم و باارزش دارد.
همین نیمکره چپ حرکات دست راست را کنترل می کند و 99 درصد از انسان ها راست دست هستند. نیمکره چپ همچنین مرکز تفکر تحلیلی است که با توانایی های منطقی در ارتباط است.
8. با ظهور زبان حدود 50،000 سال پیش، تحول و پیشرفتی ناگهانی در تکامل گفتار پدید آمد.
گفته می شود که 6000 زبان مدرن دنیا همه ریشه در یک زبان مادر واحد داشته اند زیرا که 50،000 سال پیش انسانها جمعیتی بسیار اندک و فقط حدود 1000 نفر بوده اند. امروز، سه خانواده بزرگ از زبان های انسانی وجود دارد.
9. به بسیاری از میمون ها از نژادهای بومبو، شمپانزه، گوریل یا اورانگوتان، زبان علامات یا اداره علامت های گرافیکی یا کامپیوتری آموزش داده شده است. برخی از آنها قادر بوده اند تا 1000 کلمه را یاد بگیرند (روزانه 40 کلمه تازه) اما آگاهی موقت آنها پوچ است. در نتیجه، همه اینها به توانایی های مغز برمی گردد.
10. درمورد نحوه پدید آمدن زبان انسانی سه فرضیه اصلی وجود دارد:
الف) خوردن سلوسیبین (psilocybin) که یک آلکالوئید روان گردان موجود در برخی قارچ هاست، توسط انسان های اولیه که می توانسته بخش های تکامل یافته مغز مثل منطقه بروکا را تحریک کرده باشد. نقاشی های عصر نوسنگی بر روی دیوارها، انسان را با دست های پر از قارچ نشان می دهد که بازگو کننده این تئوری است.
ب) مبحث تکاملی در مورد ابداعات مغز، مکانیزم هایی که موجب یک رشد مشخص شده اند، صحبت می کند. ممکن است پیشرفت گفتار به خاطر باروری یا بقای انسان صورت گرفته باشد.
ج) ممکن است فقط یک جهش یا تحول توانایی گفتار را ایجاد کرده باشد. زبان های انسانی ساختاری یکسان دارند که می تواند ذاتی و از ویژگی های گونه ها انگاشته شوند. محققان امریکایی در سال 2001 روی کروموزم 7 ژنی کشف کردند که نبود آن بین اعضای یک خانواده موجب بروز دشواری هایی برای تولید کلمات و درک آنها شود، حتی اگر آن افراد، انسانهایی واقعاً باهوش بوده باشند. این نشان می دهد که زبان به هوش کلی ارتباطی ندارد و همچنین بیانگر این واقعیت است که گفتار پایه و اساسی ژنتیکی دارد.