king 2011
01-16-2011, 10:00 AM
مقدمه
با ارزان شدن گوشی های لمسی محبوبیت آن ها هم به شدت افزایش پیدا کرد و اکنون ، گوشی های هوشمند ارزان قیمت در حال رواج یافتن هستند. Nokia C5-03 نتیجه این دو گرایش کاربران است و با اینکه از نظر طراحی ظاهری این گوشی شباهت زیادی به Nokia C6-01 دارد ، قیمت ارزان آن شانس بیشتری برای موفقیت در اختیارش می گذارد.
با توجه به اینکه این گوشی نسبت به همتای مبتنی بر Symbian^3 خود ، برای رده ارزان قیمت ها طراحی شده است ، مسلما برخی از ویژگی های آن تنزل پیدا کرده اند.
http://www.gsm.ir/review/2296/002.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/001.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/003.jpg
Nokia C5-03 از نوادگان گوشی پرفروش 5800 XpressMusic است و با اینکه ممکن است از آخرین گوشی های مبتنی بر Symbian^1 (یا همان S60) باشد، سعی دارد که همان رضایتمندی را در برابر بهایی مشابه به دست آورد.
ویژگی های کلیدی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">صفحه نمایش لمسی مقاومتی 3.2 اینچی از نوع TFT LCD با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">دوربین پنج مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و ضبط ویدیویی VGA با نرخ 15 فریم بر ثانیه ، قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سیستم عامل سیمبین S60
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">Wi-Fi 802.11 b/g ، UPnP
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">گیرنده GPS با پشتیبانی از AGPS و امکان استفاده از قابلیت مسیریابی صوتی دائمی و رایگان. راهنمای رایگان شهرها و اطلاعات ترافیکی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">قطب نمای دیجیتال
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">حافظه داخلی 40 مگابایتی ، اسلات کارت حافظه microSD با قابلیت پشتیبانی از کارت هایی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">تا گنجایش 16 گیگابایت ، عرضه یک کارت حافظه دو گیگابایتی به همراه گوشی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سنسور شتاب سنج
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سوکت استاندارد صوتی 3.5 میلی متری
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">رادیو اف ام استریو با RDS
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پورت MicroUSB با امکان شارژ گوشی از طریق این پورت
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی از فایل های فلش و جاوا در مرورگر وب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">بلوتوث استریو v2.0
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">کیفیت صدای بسیار خوب
پشتیبانی از دستورات صوتی
نقاط ضعف اصلی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سیستم عامل Symbian S60 دیگر آنقدرها جذاب به نظر نمی رسد
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">تعداد نسبتا محدود نرم افزارهای در دسترس
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">زوایای دید کم صفحه نمایش و عملکرد بد آن در برابر تابش آفتاب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">دوربین تنها از فوکوس ثابت برخوردار است و نه از فلاش ، نه از کلید اختصاصی دوربین و نه حتی از مکانیزمی برای محافظت لنز اثری دیده نمی شود
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم امکان ویرایش فایل های آفیس ، عدم امکان مشاهده فایل های PDF
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم تعبیه سنسورهای مجاورت و محدود کننده نور
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم تعبیه دوربین ثانویه جهت برقراری تماس های ویدیویی
عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند
Nokia C5-03 از گوشی های سازگار با محیط زیست است ، 80 درصد از بدنه گوشی از مواد قابل بازیافت ساخته شده است و نیمی از مواد سازنده جعبه گوشی هم از میان مواد بازیافت شده استفاده شده است.
این گوشی ارزان قیمت از امکانات ارتباطی پرسرعتی نظیر HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه برخوردار است. C5-03 همین طور به سریعترین پردازنده موجود میان محصولات مبتنی بر S60 نوکیا مجهز است. یک پردازنده 600 مگاهرتزی که به خوبی از پس اداره سیمبین بر می آید.
http://www.gsm.ir/review/2296/005.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/004.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/007.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/006.jpg
امکان استفاده از مسیریابی صوتی دائمی و رایگان بزرگترین مزیت گوشی های مبتنی بر سیمبین نوکیاست، امکانی که هنوز مشابهی برای آن در هیچ پلت فرم و برند دیگری ارائه نشده است. Nokia C5-03 را می توان یک ابزار اختصاصی مقصدیابی دانست که در هر جایی از دنیا قابل استفاده و رایگان است ، می توانید تمامی نقشه های مورد نیاز را از طریق رایانه دانلود نمایید. Ovi Maps نیازی به اتصال اینترنتی برای کار کردن ندارد.
در قسمت بعد هم با ما همراه باشید تا با هم به بررسی ویژگی های سخت افزاری Nokia C5-03 بپردازیم . اما اول بهتر است نگاهی به لوازم جانبی عرضه شده به همراه گوشی و همین طور نمای 360 آن داشته باشیم!
محتویات جعبه Nokia C5-03
Nokia C5-03 آیتم های استانداردی را به همراه خود عرضه می دارد که با توجه به قیمت گوشی کاملا قابل درک است. لوازم جانبی عرضه شده به همراه گوشی شامل یک شارژر فشرده که به پورت 2 میلی متری ختم می شود ، یک کابل microUSB کوتاه و همین طور هدستی یک تکه است. کتابچه های راهنمای کار با گوشی هم از دیگر آیتم هایی هستند که در این جعبه به چشم می خورند.
http://www.gsm.ir/review/2296/009.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/008.jpg
از اینکه نوکیا عرضه کارت حافظه به همراه گوشی را فراموش نکرده است ، بسیار خوشحال شدیم. یک کارت حافظه 2 گیگابایتی به همراه گوشی عرضه می شود که به نظر می رسد حداقل تا مدتی برای ذخیره آهنگ ها و عکس های تان کافی باشد. در صورتی که به فضایی بیش از این مقدار نیاز دارید ؛ Nokia C5-03 می تواند از کارت هایی تا 16 گیگابایت هم پشتیبانی نماید.
نمای 360 درجه ای از Nokia C5-03
با ابعادی معادل 13.8*51*105.8 میلی متر ، Nokia C5-03 تقریبا اندازه ای مشابه Nokia C6-01 دارد اما به اندازه قابل توجهی از آن سبک تر است. وزن 93 گرمی گوشی ، آن را به یکی از سبک ترین گوشی های لمسی هوشمند تبدیل می کند. گوشی بسیار فشرده است و تنها حاشیه کوچکی در اطراف صفحه نمایش دیده می شود.
گستره ترکیب رنگی وسیع گوشی هم نسبت به ترکیب رنگی همیشگی سیاه ، نقره ای ، سفید در گوشی های هوشمند امتیاز دیگری برای آن به شمار می آید. گرچه پلاستیک صیقلی استفاده شده در کناره پشتی گوشی ،به آسانی لکه ها و اثر انگشت را به خود جذب می کند.
طراحی
طراحان Nokia C5-03 بهایی بیش از اندازه صفحه نمایش به فشردگی و کوچک بودن گوشی داده اند و فضای اندکی را در اطراف صفحه نمایش اتلاف کرده اند. گوشی از دو رنگ استفاده می کند ، از یک رنگ اصلی برای پشت گوشی و اطراف صفحه نمایش استفاده شده است و با رنگ دیگری هم کناره پایینی آن پوشش داده شده است.
دو رنگ اصلی سفید و سیاه (برای کناره جلویی و اطراف صفحه نمایش) و پنج رنگ سیاه ، سبز ، آبی ، نقره ای و بنفش برای کناره پایینی در نظر گرفته شده اند.بدین طریق ده ترکیب رنگی متفاوت به وجود آمده است و Nokia C5-03 را به یکی از رنگارنگ ترین گوشی های موجود در بازار تبدیل کرده است. ما از دو ترکیب رنگی مشکی و سبز ،و مشکی و نقره ای برای این بررسی استفاده کرده ایم.
صفحه نمایش به کار گرفته شده در Nokia C5-03 چندان اعجاب انگیز نیست. از یک صفحه نمایش مقاومتی 3.2 اینچی از نوع LCD TFT در این گوشی بهره گرفته شده است. حتی با در نظر گرفتن استانداردهای LCD هم می شود توقع بسیار بیشتری از این صفحه نمایش داشت. این صفحه نمایش نه خیلی روشن است ، نه زوایای دید وسیعی دارد و با قرار گیری در برابر تابش نور آفتاب هم عملکرد بسیار بدی دارد . پوشش استفاده شده در بالای صفحه نمایش ، بازتابندگی بسیار بالایی دارد.
درست در زیر صفحه نمایش ، سه کلید سخت افزاری دیده می شود که در نواری پلاستیکی جای داده شده اند ، این کلیدها شامل کلیدهای آغاز و پایان مکالمه در طرفین و کلید منو در میان آن ها می شوند. کلیدها به اندازه کافی بزرگ هستند اما جای داده شدن آن ها در فاصله بسیار کم تا پایین گوشی سبب می شود تا استفاده از آن ها خیلی هم آسان نباشد.
http://www.gsm.ir/review/2296/012.jpg
بالای صفحه نمایش هم تقریبا خالیست و حتی اثری از گوشی خروجی صدای مخاطب هم در این قسمت دیده نمی شود. از سنسور مجاورت هم خبری نیست و بنابراین صفحه نمایش Nokia C5-03 در هنگام مکالمه همیشه قفل شده و باید به صورت دستی قفل آن را باز کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/013.jpg
دو کنترل در کناره سمت راست گوشی دیده می شود، این کنترل ها شامل کلیدهای تنظیم صدا و همین طور کلید قفل صفحه نمایش هستند. کلیدهای تنظیم صدا خیلی برجسته نشده اند و بازخورد خوبی هم ندارند. این مطلب در مورد کلید قفل گوشی هم صادق است اما حداقل به این طریق ، فشردن تصادفی این کلیدها بسیار معدود خواهد شد.
http://www.gsm.ir/review/2296/015.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/014.jpg
کناره سمت چپ Nokia C5-03 کاملا خالیست.
کناره بالایی و پایین گوشی پورت های اتصال آن را در خود جای داده اند. در کناره بالایی سوکت صوتی 3.5 میلی متری و پورت microUSB دیده می شود که هر دوی آن ها بدون پوشش رها شده اند و در کنار پایینی هم پورت 2 میلی متری شارژر جای داده شده است. می توان از پورت microUSB هم برای شارژ گوشی بهره گرفت.
http://www.gsm.ir/review/2296/018.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/017.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/020.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/019.jpg
دهنی گوشی هم در کناره پایینی آن و در کنار پورت شارژر دیده می شود.
در کناره پشتی مظنونین همیشگی یعنی دوربین و اسپیکر دیده می شوند. لنز دوربین هم بدون محافظ است. این لنز تنها کمی در بدنه گوشی فرو رفته است اما این عمل تنها می تواند تا حدی آن را در برابر خراش ها محافظت نماید . از فلاش هم نمی توان برای عکاسی در شرایط کم نور کمک گرفت.
http://www.gsm.ir/review/2296/022.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/021.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/023.jpg
اسپیکر گوشی هم درست در سمت مقابل کناره پشتی قرار دارد و طراحی انحناوار آن در پایین این سمت کار فوق العاده ای بوده است. حتی اگر گوشی را بر روی یک سطح صاف چون سطح میز هم قرار دهید ، جلوی آن پوشیده نشده و همچنان می توانید از صدای واضح آن لذت ببرید.
با برداشتن کاور پشتی ، باتری آن که 1000 میلی آمپری و از نوع BL-4U است ، نمایان می شود. آنچنان که بیان شده است این باتری می تواند تا 576 ساعت در حالت آماده به کار و تا 4 ساعت و نیم در حالت مکالمه در شبکه های 3G دوام آورد.
شیار جایگیری سیم کارت در زیر باتری جای داده شده است اما اسلات کارت حافظه در سمت راست دیده می شود. مثل همیشه امکان تعویض سریع کارت حافظه را دارید اما برای این کار باید ابتدا کاور باتری را از جای خود خارج کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/025.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/024.jpg
پلاستیک صیقلی استفاده شده در کناره پشتی به شدت لکه و اثر انگشت را به خود جذب کرده و اگر به خوبی از آن مراقبت نکنید ، درخشش خود را به زودی از دست خواهد داد.
Nokia C5-03 به درستی مخاطبین جوان تر را هدف قرار داده و انتخاب فوق العاده رنگ های زنده برای آن هم قطعا با استقبال روبرو خواهد شد.
گوشی بسیار فشرده و سبک است و استفاده از آن هم آسان است. علاوه بر این گوشی به آسانی در هر جیبی جای می گیرد. صفحه نمایش گوشی بهترین نوع صفحه نمایش های فعلی نیست اما برای چنین بهایی انتخاب رایجی به نظر می رسد.
http://www.gsm.ir/review/2296/027.jpghttp://www.gsm.ir/review/2296/026.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/028.jpg
رابط کاربری
از ویرایش پنجم رابط کاربری سری 60 در Nokia C5-03 بهره گرفته شده است و چنین تصور می کنم که دیدن سیمبین بر روی گوشی های لمسی اصلا چیز تازه ای برای بسیاری از شما نباشد. از زمان عرضه 5800 XpressMusic می توان گوشی های بسیاری را یافت که با این رابط کاربری عرضه شده اند و البته این رابط با به روز رسانی های زیادی هم رو به رو شده است.
پیمایش حرکتی از جمله امکاناتی بود که انتظار برای عرضه آن در گوشی های نوکیا مدتی طولانی شده بود. گرچه در Nokia C5-03 این قابلیت در تمامی رابط کاربری ،از مرورگر های فایل و وب گرفته تا گالری و مخاطبین و حتی منوی اصلی، در دسترس است .پیمایش با انگشت هم بهبود قابل توجهی پیدا کرده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/030.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/029.jpg
بنابراین نوع تجربه کاربران از ویرایش پنجم S60 به خود آنها و اینکه چه پیشینه ای دارند باز میگردد. اگر قبل با گوشی های دارای سیستم عامل سیمبین کار کرده باشید ، با Nokia C5-03 کاملا راحت خواهید بود. اما اگر با گوشی لمسی دیگری تا به حال کار می کرده اید ، یادگیری استفاده از این رابط کاربری کمی طول می کشد.
خوشبختانه اثری از ناهماهنگی پیشینی که در رابط کاربری گوشی های لمسی نوکیا (استفاده از یک ضربه در بعضی بخش ها و دو ضربه در بخش های دیگر برای انتخاب آیتم ها) در اینجا دیده نمی شود. تا به حال در لیست ها باید از دو ضربه ، یکی برای انتخاب و دیگری برای اجرا ، استفاده می کردید.
در حال حاضر استفاده از دو ضربه تنها در File Manager گوشی دیده می شود. پیمایش لمسی بهبود یافته هم سبب می شود که احساس راحتی بسیار بیشتری نسبت به کاربران اولیه 5800 XpressMusic داشته باشید.
صفحه اصلی
ساختار منوی اصلی برای تان تردیدی در مورد اینکه با یک گوشی سیمبین روبرو هستید باقی نخواهد گذاشت. آیکن ها در یک نمایش مشبک 4*3 یا یک لیست قرار گرفته اند و می توانید آنها را به طور دلخواه مرتب کنید. با توجه به وجود سنسور شتاب سنج ، می توانید امکان تنظیم چرخش خودکار صفحه را هم فعال کنید.
آیکن های وضعیت در Nokia C5-03 به همراه ساعت و تاریخ در بالای صفحه اصلی قرار گرفته اند .با فشاری روی ساعت ، نرم افزار Clock اجرا می شود که به شما امکان تنظیم آسان هشدار ها را می دهد. با ضربه زدن روی تاریخ منویی باز می شود که از طریق آن می توانید نرم افزار Calendar را اجرا نموده یا پروفایل فعال تان را تغییر دهید.
http://www.gsm.ir/review/2296/033.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/032.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/031.jpg
نوار مخاطبین یا Contacts bar درست در زیر آیکن های وضعیت قرار گرفته است. هر مخاطب با عکس و نام کوچکش نمایش داده می شود . می توان تا سه مخاطب را به صورت همزمان در این بخش مشاهده کرد اما امکان پیمایش این لیست به سمت چپ یا راست هم وجود دارد.
با انتخاب یک مخاطب از نوار مخاطبین ، صفحه ای شامل اطلاعات مخاطب نمایش داده می شود (که متفاوت از صفحه ای است که در صورت دستیابی به مخاطب از طریق لیست مخاطبین به آن دست پیدا می کنید). در این صفحه عکس مخاطب ، نام و شماره تلفن وی نمایش داده می شود.
پایین تر از آن ، ناحیه ای وجود دارد که برای نمایش تاریخچه تماس ها (هم تماس های صوتی و هم پیام ها) در نظر گرفته شده است. در نهایت دو خط هم برای نمایش فیدهای RSS مختص مخاطبین اختصاص داده شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/034.jpg
زیر نوار مخاطبان ، یک نوار Standby با چهار میانبر پیش فرض وجود دارد. Wi-Fi Manager هم در این قسمت دیده می شود. یادآور ایمیل یا Email notification با نمایش تعداد پیام های نخوانده ، به همراه نام فرستنده و موضوع ایمیل را در این قسمت جای داده شده است.
فضای خالی پایین برای نرم افزار های کوچک رادیو و پخش کننده موزیک در نظر گرفته شده است که در هنگام فعال بودن این نرم افزارها در پس زمینه ، در این بخش نمایش داده می شوند.
در پایین ترین قسمت صفحه اصلی نوار میانبرها قرار دارد . هر دوی نوار مخاطبان و میانبرها را می توانید از طریق منوی تنظیمات پنهان نمایید.
http://www.gsm.ir/review/2296/038.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/037.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/036.jpg
Nokia C5-03 از یک Task Manager استفاده می کند که با فشردن و نگهداشتن کلید منو اجرا می شود. Task Manager از همان نوعی است که پیش از این در گوشی های با سیستم عامل S60 3.2دیده بودیم. و مشابه رابط کاربری سابق ، این گزینه در بالای هر منوی بازشونده ای هم وجود دارد. در این گوشی کلید C وجود ندارد تا با استفاده از آن بتوانید نرم افزارهای در حال اجرا را ببندید و به جای آن باید روی آیکن نرم افزار مورد نظر ضربه ای بزنید تا دو کلید Open و Exit به شما نمایش داده شود.
http://www.gsm.ir/review/2296/039.jpg
از کلید سخت افزاری اختصاصی در نظر گرفته شده در کناره سمت راست برای قفل کردن و باز کردن قفل گوشی استفاده می شود.
دفترچه تلفن
دفترچه تلفن Nokia C5-03 قابلیت ذخیره تعداد نامحدودی از شماره ها را دارد و قابلیت های آن با توجه به به روز رسانی انجام شده ، بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. قابلیت پیمایش حرکتی در لیست مخاطبین C5-03 هم وجود دارد.
به راحتی می توانید مخاطبین را براساس نام کوچک یا اسم فامیلی مرتب کنید و طبیعتا امکان جستجو در میان آنها نیز برای شما فراهم شده است.علاوه بر این می توانید مخاطبان موجود در سیم کارت ، حافظه تلفن یا هردوی آن ها را مشاهده کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/043.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/042.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/041.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/040.jpg
وقتی به جستجوی یک مخاطب می پردازید ، از راهنمای هوشمند پویا استفاده می شود تا تنها مخاطبانی که با کارکترهای ورودی شما مرتبط هستند به نمایش در آیند. با تایپ یک کاراکتر ، تعداد کاراکترهای نمایش داده شده به کاراکترهایی محدود می شود که با آن می توان یک مخاطب واقعی از دفترچه تلفن را پیدا کرد(در مثال ما این کاراکترها E و X هستند). شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما این ابزار واقعا مفید است.
http://www.gsm.ir/review/2296/044.jpg
در ویرایش مخاطبین به شما طیف وسیعی از فیلد ها ارائه می شود که می توانید هرکدام از آنها را که مایل باشید ، هر چند بار که بخواهید تکرار نمایید.البته اگر گزینه ای هم مد نظر شما بود که در میان این فیلدها وجود نداشت خودتان می توانید آنرا ایجاد کنید. زنگ ها و ویدیو کلیپ های خاصی را می توانید به هر تماس اختصاص دهید . اگر مایل باشید می توانید تعدادی از مخاطبانتان را در یک گروه قرار دهید و سپس زنگ خاصی را به تماس های این گروه مرتبط سازید.
http://www.gsm.ir/review/2296/050.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/049.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/048.jpg
گزارش تماس ها یا Call logs ، گزارشی از تماس های اخیر گرفته شده را در خود نگه میدارد . این نرم افزار از دو طریق قابل دستیابی است و هم از طریق فشردن کلید تماس و هم از طریق منوی اصلی می توانید به آن دست پیدا کنید. این نرم افزار 20 تماس اخیر دریافتی ، گرفته شده و یا از دست رفته را به شما نمایش می دهد.
http://www.gsm.ir/review/2296/053.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/052.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/051.jpg
اگر از طریق منوی اصلی گوشی این نرم افزار را اجرا کنید ، لیستی از جزئیات اتصال به اینترنت را برای 30 روز گذشته ملاحظه می کنید. که شامل پیام ها ، تماس ها و داده های انتقالی هم می شود .
قابلیت های تلفنی
کیفیت صدا در هر دو سمت تماس ها خوب است ، صدای خروجی بسیار واضح است و اختلالی در آن به چشم نمی خورد.
تنها مشکلی که هنوز دیده می شود ، عدم پشتیبانی گوشی از قابلیت شماره گیری هوشمند است. شاید برخی در یک گوشی لمسی این قابلیت را جز ضروریات تلقی نکنند اما به هرحال برای رقابت با سایر گوشی ها وجود چنین قابلیتی لازم به نظر می رسد.گوشی های با سیستم عامل ویندوز موبایل از یک امکان شماره گیری هوشمند استفاده می کنند که نه تنها در دفترچه تلفن بلکه حتی در گزارش تماس ها نیز به دنبال شماره مورد نظر می گردند.
http://www.gsm.ir/review/2296/054.jpg
قابلیت شماره گیری صوتی در Nokia C5-03 وجود دارد. این قابلیت نیازی به استفاده از صداهای از پیش ضبط شده ندارد و کاملا به خود اسامی وابسته است. این قابلیت با فشردن و نگهداشتن کلید call فعال می شود. به خاطر داشته باشید که اگر به یک مخاطب چندین شماره تخصیص داده باشید ، با استفاده از این قابلیت با اولین شماره یا شماره پیش فرض مخاطب تماس برقرار خواهد شد .
با استفاده از سنسور شتاب سنج می توانید صدای زنگ گوشی را با چرخاندن آن در هنگام دریافت تماس یا حتی زنگ های هشدار ، قطع کنید.همچنین در هنگام مکالمات سنسور نزدیکی باعث می شود که صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار در هنگامی که گوشی را به گوش تان نزدیک می کنید، قطع گردد.
http://www.gsm.ir/review/2296/056.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/055.jpg
با استفاده از کلید سخت افزاری قفل صفحه نه تنها می توانید صفحه نمایش گوشی را قفل کنید ، بلکه امکان قطع صدای گوشی با استفاده از این کلید هم وجود دارد.
Nokia C5-03 توانست در آزمون بلندی صدای ما امتیاز «خوب» را کسب نماید.
پیام رسانی
Nokia C5-03 از تمامی فرمت های رایج پیام رسانی SMS ، MMS و Email پشتیبانی می کند. همه این پیام ها از یک ویرایشگر مشترک برای ویرایش پیام ها استفاده می کنند که برای همه آشنا است.
http://www.gsm.ir/review/2296/059.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/058.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/057.jpg
بخش ایمیل کاملا مناسب است و تقریبا تمامی نیازهای مربوط به ایمیل را برآورده می کند. تنظیمات آسان ایمیل که در گوشی های اخیر نوکیا شاهد آن بوده ایم در این گوشی هم قابل ملاحظه اند. با این تفاوت که این بخش در این گوشی لمسی است و بنابراین به ورود اطلاعات کمتری نیازمند است.
اگر شما از هرکدام از سرویس های ایمیل عمومی استفاده می کنید (که شمار سرویس های پشتیبانی شده به هزار عدد می رسد) ، تنها کاری که باید برای ارسال و دریافت ایمیل بکنید این است که نام کاربری و کلمه عبور خودتان را وارد نمایید. Nokia C5-03تمامی تنظیمات مرتبط را برای راحتی شما ظرف چند ثانیه دانلود می کند.
از آدرس های چندگانه ایمیل و پروتکل های امنیتی مختلف در این گوشی پشتیبانی می شوند و شما می توانید از سازگاری C5-03با اکثر سرویس دهنده های ایمیل لذت ببرید.
http://www.gsm.ir/review/2296/060.jpg
اکنون زمان مناسب برای بیان گزینه های درج متن در Nokia C5-03 فرا رسیده است . این گوشی از یک صفحه کلید معمولی مجازی استفاده می کند که در هنگام چرخش گوشی به صورت خودکار به یک صفحه کلید QWERTY افقی تبدیل می شود.
http://www.gsm.ir/review/2296/064.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/063.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/062.jpg
گزینه بعدی ، در C5-03، قابلیت تشخیص دست خط است. این قابلیت به خوبی کار می کند و تقریبا تمامی متون نوشته شده را تشخیص می دهد. شما با تمرین می توانید این قابلیت را بهبود ببخشید و ببینید که گوشی چطور کاراکترهای متفاوت را از هم تشخیص می دهد.
گالری عکس کـــــــــــــنــــــــــ ـــــــــــد!
گالری عکس Nokia C5-03به خوبی با رابط لمسی سازگار شده است و می توان از کنترل های حرکتی برای مرور عکس ها در آن بهره گرفت.
عکس ها بوسیله فیلدهایی چون نام ، تاریخ و اندازه قابل مرتب سازی هستند . علاوه بر این امکان کپی ، انتقال یا حذف آنها نیز مهیاست. همچنین به طور مستقیم از گالری می توان عکس ها را با استفاده از MMS و بلوتوث ارسال کرد یا آنها را به طور آنلاین به اشتراک گذارد .
http://www.gsm.ir/review/2296/065.jpg
حالت نمایش اصلی ، حالت عمودی است اما با استفاده از شتاب سنج می توانید به طور خودکار به حالت افقی بروید. یک اسلاید شو هم در این گوشی وجود دارد اما به اندازه گوشی های سری N قابل سفارشی سازی نیست.
امکان بزرگنمایی روی عکس ها برای واضح تر شدن جزئیات آن ها وجود دارد. بزرگنمایی با استفاده از کلیدهای تنظیم صدا یا کنترل لمسی آن بر روی صفحه انجام می گیرد. در بقیه موارد عکس ها به صورت تمام صفحه نمایش داده می شوند.
http://www.gsm.ir/review/2296/069.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/067.jpg
احتمالا مشکل اصلی این گالری سرعت آن است. حتی برای بار شدن یک عکس کوچک هم به چند ثانیه زمان نیاز است. اگر عکس های زیادی در گالری داشته باشید ، شاید سال ها باید برای بار شدن پیش نمایش های آن ها انتظار بکشید!
بزرگنمایی و Panning از سرعت مناسبی برخوردارند. گرچه همانطور که ذکر کردیم پیاده سازی پیمایش حرکتی نقص هایی دارد و به آن اندازه که انتظار دارید سریع حرکت نمی کند ،توقف های ناگهانی را هم به این مورد بیافزایید. این نقص ها به آن معنا هستند که برای حرکت از یک سمت عکسی که روی آن زوم کرده اید به سمت دیگر آن ، به چندین حرکت نیاز دارید.نکته آزار دهنده بعدی این است که برای مشاهده عکس ها در یک پوشه باید از دو ضربه ، یکی برای انتخاب و دیگری برای باز کردن ، استفاده نمایید.
پخش کننده موسیقی
پخش کننده موسیقی Nokia C5-03 قابلیت های خوبی دارد اما نوکیا می توانست از طراحی به روزتری برای آن استفاده کند. این نرم افزار از زمان عرضه 5800 XpressMusic تغییر چندانی نکرده است. اگر نوکیا به کاربر پسند بودن نرم افزارها در گوشی های لمسی توجه می کرد شاید این نرم افزار می توانست بهبود یابد.
می توانید آهنگ هایتان را با توجه به نام خواننده ، آلبوم ، سبک یا آهنگساز به صورت خودکار مرتب کنید و همین طور امکان جستجوی فایل ها هم با تایپ بخشی از نام آن ها وجود دارد. ایجاد لیست های پخش شخصی هم به راحتی امکانپذیر است.
http://www.gsm.ir/review/2296/072.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/071.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/070.jpg
افزودن آهنگ ها به Library گوشی به سادگی با انتخاب گزینه Refresh انجام می شود و مجبور نیستید که آهنگ هایتان را حتما بوسیله نرم افزار PC Suite به گوشی منتقل کنید.با پشتیبانی این گوشی از فرمت های مختلف ، سخت می شود فایلی را پیدا کرد که به وسیله آن قابل پخش نباشد. از امکان Album art هم پشتیبانی می شود .شما مجبور نیستید که از تنظیمات پیش فرض صدای گوشی استفاده کنید و می توانید از اکولایزرهای مختلفی که برای این منظور در نظر رفته شده اند ، استفاده نمایید. اگر به نظر ناکافی می رسد ، امکان ایجاد اکولایزرهای اختصاصی نیز در این گوشی تعبیه شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/076.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/074.jpg
مثل همیشه ، امکان پخش موسیقی در حالت پس زمینه هم وجود دارد. در این حالت یک نوار در حالت Standby به نمایش درآمده و مشخصات آهنگ در حال پخش را نمایش می دهد.در صفحه اصلی می توانید ، حالت های پخش با مکث را انتخاب کرده و یا به آهنگ های بعدی حرکت کنید. اگر پخش کننده را برای نمایش در صفحه اصی تنظیم نکرده باشید ، تنها راه برای بازگشت به این نرم افزار استفاده از Task Manager است.
پخش کننده ویدیویی ساده
در آغاز باید اشاره کنم که یک صفحه نمایش 3.2 اینچی بهترین صفحه نمایش ممکن برای تماشای ویدیوها بر روی یک گوشی موبایل نیست . فقدان قابلیت پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD در Nokia C5-03 هم سبب می شود تا ایمان بیشتری به مناسب نبودن این گوشی برای این منظور بیاوریم.
نرم افزار Ovi PC Suite ،نرم افزار مخصوصی برای تبدیل ویدیوها به فایل های سازگار با اندازه گوشی و فرمت قابل پخش آن دارد. مبدل خودکار این نرم افزار حتی با باکیفیت ترین تنظیمات ، ویدیوها را خیلی فشرده می کند و آنها را به صورت پیکسل پیکسل در می آورد . اما به هر حال این راحت ترین راه تبدیل ویدیوها به ویدیوهای قابل پخش در گوشی شماست.
http://www.gsm.ir/review/2296/077.jpg
پخش کننده ویدیویی تنها در حالت تمام صفحه افقی کار می کند . در حالت تمام صفحه با کلیکی بر روی ویدیو می توانید کنترل های مختص آن را مشاهده نمایید و با کلیکی دیگر می توانید آنها را پنهان کنید.
با استفاده از Real Player نه تنها می توانید ویدیو هایتان را که در حافظه گوشی یا کارت حافظه ذخیره شده اند تماشا کنید بلکه به طور مستقیم می توانید به بارگذاری ویدیوها از طریق اینترنت هم بپردازید . گزینه مناسب برای این منظور حتما YouTube خواهد بود.
رادیو اف ام با RDS
رادیوی اف ام در گوشی Nokia C5-03 رابط ساده ای دارد و می تواند به طور خودکار ایستگاه های رادیویی را اسکن و برای شما ذخیره نماید. این رادیو از RDS هم پشتیبانی می نماید. RDS امکان جستجو و ذخیره فرکانس های جایگزین را برای شما فراهم می کند و بنابراین شما در هنگام مسافرت مجبور نیستید به طور دستی به جستجوی ایستگاه های مورد نظرتان بپردازید.Nokia C5-03 به طور خودکار فرکانس های ثانویه را جایگزین فرکانس های اصلی می کند.
http://www.gsm.ir/review/2296/080.jpghttp://www.gsm.ir/review/2296/079.jpg
کیفیت صدا
اکنون مدتیست که عملکرد ناامیدکننده ای از نوکیا از لحاظ کیفیت صدا ندیده ایم و خوشحالیم که Nokia C5-03 هم این روند را متوقف نمی کند. صدای گوشی خیلی بلند نیست اما خروجی صدای واضح و بی نظیر گوشی آن را جبران می کند.
در هنگام اتصال یک تقویت کننده صوتی خارجی ، Nokia C5-03 عملکرد فوق العاده ای دارد و بهترین نتایج ممکن را کسب می کند. واقعا هیچ مشخصه ای را در آن نمی توان یافت که نتواند با بهترین های بازار رقابت کند.
البته مشخصا با اتصال هدست به گوشی کیفیت صدا تنزل پیدا می کند اما شاید این تفاوت را تنها بتوان در شرایط آزمایشگاهی تشخیص داد. میزان سیگنال های ناخواسته تا حدودی افزایش پیدا می کند اما با این حال هنوز هم در سطح قابل قبولی باقی می ماند. انحراف کمی در تغییر شکل بین فرکانسی هم دیده می شود که البته بعید است بتوانید آن را در زندگی روزمره تشخیص دهید.
دوربینی متوسط با فوکوس ثابت
Nokia C5-03 از یک دوربین 5مگاپیکسلی با قابلیت ثبت عکس هایی با حداکثر رزولوشن 1944*2592 پیکسل برخوردار است . این دوربین نه از فلاش LED و نه از امکان فوکوس خودکار برخوردار نیست.از هیچ محافظی برای لنز دوربین استفاده نشده است و این به معنای آن است که هر آن امکان دارد شیشه ای که بر روی لنز دوربین قرار گرفته است ، در معرض لکه و آسیب و خراشیدن باشد.
http://www.gsm.ir/review/2296/081.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/084.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/083.jpg
مشخصا با این ویژگی ها اصلا نمی توان این گوشی را مختص عکاسی دانست . و تنها هنگامی که فراموش کرده اید دوربین تان را با خودتان ببرید ، به کار تان می آید.
دوربین Nokia C5-03 چند صحنه پیش فرض در اختیارتان می گذارد که یکی از آن ها قابل سفارشی سازی است. کنترل محدودی بر روی حساسیت نوری و همین طور کنتراست و وضوح تصاویر در اختیار شما قرار می گیرد.
باقی تنظیمات شامل یک سلف تایمر ، تنظیم وضوح ، نوردهی ،کنتراست ، تون رنگی و همین طور تراز سفیدی می شوند.
کیفیت عکس های این دوربین کمتر از گوشی های مجهز به دوربین پنج مگاپیکسلی است اما هنوز هم عکس های تولید شده توسط Nokia C5-03 ، قابل استفاده اند. کنتراست و رندر رنگی تصاویر خوب است و میزان جزئیات ثبت شده هم عالیست. گرچه عکس های تولید شده پر از نویز هستند که در ترکیب با الگوریتم وضوح سازی عکس ها ، سبب ایجاد لبه هایی ناهموار می شود. الگوریتم کاهش نویز هم سبب می شود که کنتراست تصویر در برخی از نواحی کاهش یابد.
نبود قابلیت فوکوس خودکار در ثبت عکس های ماکرو پر رنگ تر می شود. هر چیزی در فاصله ای کمتر از پنجاه سانتی متری را نمی توانید به صورت واضح ثبت نمایید.
ویدیوهای VGA ضعیف
ضبط ویدیویی دوربین Nokia C5-03 قطعا از قسمت عکاسی آن بدتر است. گوشی می تواند به ضبط تصاویر ویدیویی با رزولوشن VGA و نرخ 13 فریم بر ثانیه بپردازد. به عبارت دیگر ، تصاویر ویدیویی ضبط شده توسط این گوشی تنها برای ارسال با MMS مناسبند.
http://www.gsm.ir/review/2296/085.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/088.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/087.jpg
ویدیوها با فرمت MPEG-4 ضبط می شوند و می توان تراز سفیدی آن ها را به صورت دستی یا خودکار تنظیم نمود. تنظیمات دیگری چون صحنه ها و تون رنگی هم در این بخش در دسترس هستند.
امکانات ارتباطی
Nokia C5-03 از گستره وسیعی از امکانات ارتباطی پشتیبانی می کند. بر خلاف گوشی های ارزان قیمت تر Nokia 523x یا 5530 و 5250 ، Nokia C5-03 از 3G ، Wi-FI و GPS به صورت همزمان پشتیبانی می کند.
GPRS ، EDGE و HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه در اختیار شما قرار می گیرند. پشتیبانی از GPRS/EDGE به صورت چهاربانده و پشتیبانی از 3G در باندهای 900/1900/2100 مگاهرتزی صورت می پذیرد.
در مورد امکانات ارتباطی محلی این گوشی از Wi-Fi b/g و بلوتوث 2.0 به همراه A2DP و پورت MicroUSB حمایت می کند. می توانید C5-03 را در چند حالت PC Suite ، Mass Storage ، Image Transfer و Media Transfer به رایانه متصل کنید. خوشبختانه این بار امکان شارژ گوشی از طریق پورت MicroUSB هم وجود دارد.
سوکت صوتی 3.5 میلی متری هم در اختیار شما قرار داده می شود و بنابراین هیچ مشکلی در استفاده از هدست های دلخواه تان به همراه گوشی نخواهید داشت.
Nokia C5-03 تقریبا 80 مگابایت حافظه داخلی دارد (که کمتر از چهل مگابایت آن خالیست) و می توانید آن را از طریق اسلات کارت حافظه microSD افزایش دهید. یک کارت حافظه دو گیگابایتی هم به همراه گوشی عرضه می شود اما احتمالا شما به فضایی بیش از این مقدار نیاز خواهید داشت.
مرورگر وب توانمند
مرورگر وب S60 مخصوصا با افزوده شدن امکان پیمایش حرکتی به آن قابلیت کاربردی بالایی ارائه می دهد. گرچه هنوز هم فاصله زیادی تا رسیدن به بهترین های این رده وجود دارد. مرورگرهای iPhone و Android در قابلیت استفاده و کاربرپسندی مایل ها جلوتر از این مرورگر هستند. مشخصا نوکیا هم از این روند راضی نیست و در آینده ای نزدیک حتما شاهد حرکتی از سوی آن خواهیم بود.
مرورگر Nokia C5-03 از الگوریتم رندر صفحات خوبی استفاده می کند و اغلب سایت ها را به درستی نمایش می دهد. این مرورگر قابلیت های جالبی چون پنج اندازه مختلف فونت ، تکمیل خودکار فرم های وب و مدیر کلمه عبور هم در خود دارد.
http://www.gsm.ir/review/2296/091.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/090.jpg
RSS خوان این مرورگر فیدهای RSS شما را مدیریت می کند و Download manager اجازه دانلود هر نوع فایلی را به شما می دهد. یک مسدود کننده pop up هم در این مرورگر تعبیه شده است . تعبیه شدن گزینه ای برای باز کردن لینک ها در پنجره ای جدید بسیار مورد استقبال واقع می شد.
قابلیت Minimap که به شما اجازه می دهد لیستی از لینک ها را مشاهده کنید و کار پیمایش صفحات وب بزرگ را آسان می کند هم در این نرم افزار به کار گرفته شده است . تاریخچه تصویری امکان یافتن صفحاتی را که قبلا مرور کرده اید به شما می دهد.
و در آخر اینکه، این مرورگر از فایل های فلش و ویدیو های فلش پشتیبانی می کند که به شما اجازه می دهد مستقیما از مرورگرتان به تماشای ویدیوهای فلش بپردازید.پشتیبانی از فایل های فلش نسبت به X6 بهبود یافته است. هر کدام از ویدیوهای YouTube را که بر روی گوشی آزمودیم ، به آسانی و بدون هیچ فریم از دست رفته ای پخش می شد اما زمان بار شدن آن ها بیش از حد زیاد بود.متاسفانه کوچک بودن صفحه نمایش و رزولوشن آن ، اجازه جایگیری کامل صفحه YouTube را در صفحه نمایش نمی دهند اما به هر حال تصور نمی کنیم که با استفاده از اتصال EDGE به تماشای ویدیوهای فلش بپردازید. نسخه موبایلی YouTube هم گزینه دیگری است که در اختیار شما قرار داده شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/093.jpg
یکی دیگر از ارتقاهای این مرورگر نسبت به X6 پیمایش حرکتی بهتر آن است. این قابلیت اکنون به خوبی کار می کند و می توان آن را با بسیاری از رقبا قابل مقایسه دانست.
با کلیک دوگانه روی هر متنی ، روی آن بزرگنمایی صورت می گیرد اما به دلیل تفسیر بلوک متن به عنوان یک تصویر ، مجددا متن از اندازه کل صفحه تجاوز می کند و برای دیدن همه آن باید صفحه را پیمایش کنید.
سازمان دهنده
ویرایش پنجم سیستم عامل سیمبین از نرم افزارهای مدیریت زمان خوبی استفاده می کند اما باید در انها نوآوری هایی مخصوصا برای گوشی های لمسی صورت بگیرد. با ثابت ماندن و پیشرفت نکردن بعضی از نرم افزارها ، انها خسته کننده و قدیمی شده اند و از همان رابط سه سال پیش استفاده می کنند.
توسعه دهندگان این نرم افزارها در افزودن قابلیت های لمسی مخصوص به این نرم افزارها مردد بوده اند. تنها کاری که در این بخش صورت گرفته است ، بهینه سازی نرم افزارهای ویرایش سوم S60 برای کار با صفحه لمسی است.
در نرم افزار تقویم یا calendar از چهارحالت مختلف نمایش هفتگی ، ماهانه ، سالانه و to do می توان استفاده نمود. و چهار نوع حالت در آن برای ثبت رویدادها در نظر گرفته شده اند که عبارتند از قرار ملاقات (meeting )، یادداشت(memo)، سالگردها (Anniversary) و کارهای که باید انجام بدهم (To do) .هر رویداد فیلدهای مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار برای یاددآوری را هم میدهند.
http://www.gsm.ir/review/2296/098.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/097.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/095.jpg
Quick office از جمله نرم افزارهای نصب شده است که به شما اجازه می دهد تا فایل های word ، Excel و PowerPoint را مشاهده نمایید.متاسفانه این نرم افزار امکان مرور فایل های PDF را در اختیار شما قرار نمی دهد.
http://www.gsm.ir/review/2296/102.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/100.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/099.jpg
سازمان دهنده به یک مبدل واحد خوب ، یک ماشین حساب و همین طور یک نرم افزار یادداشت برداری هم مجهز است.
http://www.gsm.ir/review/2296/106.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/105.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/103.jpg
نرم افزار alarm به شما اجازه تنظیم تعداد زیادی زنگ هشدار با نام ، زمان و الگوی تکرار مخصوص به خودشان را می دهد . اگر کمی مشکل به نظر می رسد می توانید از تنظیم سریع هشدار استفاده کنید که فقط نیاز به تنظیم ساعت دارد . با استفاده از سنسور شتاب سنج گوشی می توانید با حرکت دادن گوشی صدای زنگ را قطع کنید.
نرم افزارهایی هم برای سرویس های شبکه های اجتماعی FaceBook ، MySpace ، Twitter، Friendster و hi5 در Nokia C5-03 در نظر گرفته شده است.
چند بازی پیش فرض هم بر روی این گوشی نصب شده اند
.
Ovi Store
در هنگام مرور Ovi Store می توانید از میان بخش های مختلفی چون Applications ، Games ، Audio and video content ، Personalization ، Recommended و My Stuff که نرم افزارهای نصب شده شما را نشان می دهد ، یکی را برگزینید.
ساختار نرم افزار Ovi Store بسیار ساده است . لیستی شامل نام و لوگوی هر نرم افزار ، دسته ای که در آن قرار می گیرد ، قیمت و رتبه بندی آن در این نرم افزار مشاهده می شوند.
با انتخاب یک نرم افزار ، جزئیات بیشتری مثل توضیحات ، اندازه و حجم ، بررسی کاربران ، امکان ارسال به دوستان ، لیستی از نرم افزارهای مرتبط ، امکان گزارش مشکل که میتوانید با استفاده از آن کلاهبرداری ، سو استفاده یا مانند اینها را گزارش کنید و امکان نوشتن یک بررسی توسط خود شما برای تان به نمایش در می آید.
اگر بخش هایی مانند Recommended و Related apps نتوانستند خواسته های شما را برآورده سازند می توانید در این فروشگاه به جستجو هم بپردازید.
البته به دلیل استفاده از سیستم عامل سیمبین در این گوشی می توانید سایت های دیگری را هم برای یافتن نرم افزار مورد نظرتان جستجو کنید. می توانید با جستجوی در Google سایت های زیادی از این نوع را بیابید.می توانید نرم افزار ها را به طور مستقیم به گوشی دانلود کنید یا اینکه آنها را از طریق کامپیوتر دانلود کرده و سپس به گوشی انتقال دهید. نرم افزارهای مفیدی برای خواندن اخبار ، دسترسی به سرویس های شبکه های اجتماعی ، پش بینی هوا و ... را می توانید در این سایت ها بیابید.
مسیریابی GPS
Nokia C5-03 به یک گیرنده GPS مجهز است که همانند نمونه به کار رفته در 5800 از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.
رزولوشن بالای صفحه نمایش سبب می شود که به گوشی به عنوان ابزاری مناسب برای مسیریابی نگاه کنیم.گوشی به نسخه 3.0 نرم افزار Ovi Maps مجهز شده است. این نرم افزار از پوشش بالا و قابلیت های دیگری چون اطلاعات ترافیکی و راهنماهای شهری برخوردار است.
اگر استفاده از نرم افزار دیگری را ترجیح می دهید ، باید به دقت در جستجوی نرم افزاری سازگار با گوشی باشید. برخی منابع استفاده از Garmin Mobile XT را توصیه می کنند اما ما نمی توانیم سازگاری آن با ویرایش پنجم S60 را رد یا تایید کنیم.
نسخه لمسی Ovi Maps قابلیت های خوبی را عرضه می کند. سه حالت نمایش استاندارد ، ماهواره ای و زمینی در این نرم افزار در اختیار شما قرار داده می شوند . حالت های نمایش عادی تر دو و سه بعدی هم در دسترس شما هستند.
Ovi maps برای مسیریابی در حین پیاده روی هم در دسترس است . می توانید با غیر فعال کردن گیرنده GPS از گوشی تلفن همراه تان به عنوان یک نقشه الکترونیکی هم بهره بگیرید.
در کل Nokia C5-03 عملکرد بسیار خوبی در مسیریابی GPS دارد. جزئیات نقشه ها در سطح مناسبی است و نرم افزار هم به خوبی کار می کند. علاوه بر این اصلا نیازی نیست که نگران تمام شدن مجوز استفاده از آن باشید.
سخن پایانی
تا به حال چند بار فکر کرده اید که دیگر زمان بازنشسته شدن 5800 XpressMusic فرا رسیده است؟ اما به نظر می رسد که هنوز هم باید برای بازنشستگی آن انتظار بکشید. این پدر بزرگ پیر می خواهد شاهد بزرگ شدن نوه هایش باشد.
اما بزرگترین نوه در اینجا کیست؟ دقیقا مطمئن نیستیم که کدامیک از آن ها بزرگترین هستند اما تصور نمی کنم Nokia C5-03 بتواند چنین ادعایی داشته باشد. این گوشی به جای Symbian^3 از نسخه قدیمی و منسوخ این سیستم عامل یعنی S60 بهره می گیرد.
از سوی دیگر ، همین نرم افزار نتوانست مانع پیشرفت Nokia 5800 XpressMusic و تبدیل شدن آن به یک گوشی پرفروش شود.
مشخصا نوکیا هم انتظار چنین شاهکاری را از سوی C5-03 ندارد. آنها تنها به فکر به روز رسانی گوشی های لمسی هوشمند ارزان قیمت خود هستند و می خواهد مطمئن شوند که در این رده برای هر سلیقه ای یک محصول در اختیار دارند.
با وجود مجموعه امکانات ارتباطی کامل و امکان مسیریابی رایگان ، Nokia C5-03 ارزاش بالایی را در برابر بهای پرداختی در اختیار کاربران می نهد. اگر به دنبال صفحه نمایش بهتر ، قابلیت های عکاسی بالاتر و تجربه کاربری بهتر هستید ، باید نگاهی به C6-01 و C7 بیاندازید. و البته همه می توانند در صورتی که بخواهند به N8 هم دسترسی داشته باشند.
به هر حال ظاهر و احساسی که Nokia C5-03 به کاربر منتقل می کند ، دوست داشتنی است. Nokia C5-03 از طراحی بهتری نسبت به 5800 برخوردار است. نسخه های متنوع رنگی هم سبب افزایش جذابیت گوشی می شوند. فوکوس ثابت دوربین مایوس کننده است و پشتیبانی آن از قابلیت های چندرسانه ای هم چندان تعریفی ندارد. Symbian S60 بهترین سیستم عامل به کار گرفته شده در گوشی های لمسی نیست اما به هر حال قابلیت های گوشی های مبتنی بر این سیستم عامل هم جالب توجه هستند.
رده متقابل در دنیای آندروید را Sony Ericsson Xperia X8 و Samsung I5800 Galaxy 3 اشغال کرده اند. صفحه نمایش لمسی خازنی آن ها در این رده قطعا شما را شگفت زده خواهد کرد و البته آندروید نسبت به سیمبین روان تر و بهتر به نظر می رسد. اما در صورت انتخاب آن ها قابلیت مسیریابی رایگان ماهواره ای را از دست خواهید داد.
اگر به فکر محصول هیجان انگیزتری با همان قیمت و قابلیت های بهتر هستید ، می توانید نگاهی به Vivaz بیاندازید که با گذشت زمان زیادی از عرضه آن ، قیمت آن رو به کاهش است. این گوشی به یک دوربین فوق العاده هشت مگاپیکسلی مجهز است و قابلیت ضبط ویدیویی 720p را هم دارد.
مشخصا این همان قسمتی است که Nokia C5-03 نمی تواند در آن هیچ دفاعی از عملکرد خود داشته باشد. به هر حال رقابت در برابر بهترین ها ، حتی اگر بهترین های دیروز باشند ، دشوار است. اما من فکر می کنم Nokia C5-03 چیزی دارد که Vivaz فاقد آن است ، منظورم مسیریابی رایگان ماهواره ای نیست بلکه شجره و اصالت گوشی است!
با ارزان شدن گوشی های لمسی محبوبیت آن ها هم به شدت افزایش پیدا کرد و اکنون ، گوشی های هوشمند ارزان قیمت در حال رواج یافتن هستند. Nokia C5-03 نتیجه این دو گرایش کاربران است و با اینکه از نظر طراحی ظاهری این گوشی شباهت زیادی به Nokia C6-01 دارد ، قیمت ارزان آن شانس بیشتری برای موفقیت در اختیارش می گذارد.
با توجه به اینکه این گوشی نسبت به همتای مبتنی بر Symbian^3 خود ، برای رده ارزان قیمت ها طراحی شده است ، مسلما برخی از ویژگی های آن تنزل پیدا کرده اند.
http://www.gsm.ir/review/2296/002.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/001.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/003.jpg
Nokia C5-03 از نوادگان گوشی پرفروش 5800 XpressMusic است و با اینکه ممکن است از آخرین گوشی های مبتنی بر Symbian^1 (یا همان S60) باشد، سعی دارد که همان رضایتمندی را در برابر بهایی مشابه به دست آورد.
ویژگی های کلیدی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">صفحه نمایش لمسی مقاومتی 3.2 اینچی از نوع TFT LCD با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">دوربین پنج مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و ضبط ویدیویی VGA با نرخ 15 فریم بر ثانیه ، قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سیستم عامل سیمبین S60
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">Wi-Fi 802.11 b/g ، UPnP
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">گیرنده GPS با پشتیبانی از AGPS و امکان استفاده از قابلیت مسیریابی صوتی دائمی و رایگان. راهنمای رایگان شهرها و اطلاعات ترافیکی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">قطب نمای دیجیتال
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">حافظه داخلی 40 مگابایتی ، اسلات کارت حافظه microSD با قابلیت پشتیبانی از کارت هایی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">تا گنجایش 16 گیگابایت ، عرضه یک کارت حافظه دو گیگابایتی به همراه گوشی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سنسور شتاب سنج
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سوکت استاندارد صوتی 3.5 میلی متری
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">رادیو اف ام استریو با RDS
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پورت MicroUSB با امکان شارژ گوشی از طریق این پورت
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی از فایل های فلش و جاوا در مرورگر وب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">بلوتوث استریو v2.0
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">کیفیت صدای بسیار خوب
پشتیبانی از دستورات صوتی
نقاط ضعف اصلی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سیستم عامل Symbian S60 دیگر آنقدرها جذاب به نظر نمی رسد
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">تعداد نسبتا محدود نرم افزارهای در دسترس
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">زوایای دید کم صفحه نمایش و عملکرد بد آن در برابر تابش آفتاب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">دوربین تنها از فوکوس ثابت برخوردار است و نه از فلاش ، نه از کلید اختصاصی دوربین و نه حتی از مکانیزمی برای محافظت لنز اثری دیده نمی شود
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم امکان ویرایش فایل های آفیس ، عدم امکان مشاهده فایل های PDF
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم تعبیه سنسورهای مجاورت و محدود کننده نور
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم تعبیه دوربین ثانویه جهت برقراری تماس های ویدیویی
عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند
Nokia C5-03 از گوشی های سازگار با محیط زیست است ، 80 درصد از بدنه گوشی از مواد قابل بازیافت ساخته شده است و نیمی از مواد سازنده جعبه گوشی هم از میان مواد بازیافت شده استفاده شده است.
این گوشی ارزان قیمت از امکانات ارتباطی پرسرعتی نظیر HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه برخوردار است. C5-03 همین طور به سریعترین پردازنده موجود میان محصولات مبتنی بر S60 نوکیا مجهز است. یک پردازنده 600 مگاهرتزی که به خوبی از پس اداره سیمبین بر می آید.
http://www.gsm.ir/review/2296/005.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/004.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/007.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/006.jpg
امکان استفاده از مسیریابی صوتی دائمی و رایگان بزرگترین مزیت گوشی های مبتنی بر سیمبین نوکیاست، امکانی که هنوز مشابهی برای آن در هیچ پلت فرم و برند دیگری ارائه نشده است. Nokia C5-03 را می توان یک ابزار اختصاصی مقصدیابی دانست که در هر جایی از دنیا قابل استفاده و رایگان است ، می توانید تمامی نقشه های مورد نیاز را از طریق رایانه دانلود نمایید. Ovi Maps نیازی به اتصال اینترنتی برای کار کردن ندارد.
در قسمت بعد هم با ما همراه باشید تا با هم به بررسی ویژگی های سخت افزاری Nokia C5-03 بپردازیم . اما اول بهتر است نگاهی به لوازم جانبی عرضه شده به همراه گوشی و همین طور نمای 360 آن داشته باشیم!
محتویات جعبه Nokia C5-03
Nokia C5-03 آیتم های استانداردی را به همراه خود عرضه می دارد که با توجه به قیمت گوشی کاملا قابل درک است. لوازم جانبی عرضه شده به همراه گوشی شامل یک شارژر فشرده که به پورت 2 میلی متری ختم می شود ، یک کابل microUSB کوتاه و همین طور هدستی یک تکه است. کتابچه های راهنمای کار با گوشی هم از دیگر آیتم هایی هستند که در این جعبه به چشم می خورند.
http://www.gsm.ir/review/2296/009.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/008.jpg
از اینکه نوکیا عرضه کارت حافظه به همراه گوشی را فراموش نکرده است ، بسیار خوشحال شدیم. یک کارت حافظه 2 گیگابایتی به همراه گوشی عرضه می شود که به نظر می رسد حداقل تا مدتی برای ذخیره آهنگ ها و عکس های تان کافی باشد. در صورتی که به فضایی بیش از این مقدار نیاز دارید ؛ Nokia C5-03 می تواند از کارت هایی تا 16 گیگابایت هم پشتیبانی نماید.
نمای 360 درجه ای از Nokia C5-03
با ابعادی معادل 13.8*51*105.8 میلی متر ، Nokia C5-03 تقریبا اندازه ای مشابه Nokia C6-01 دارد اما به اندازه قابل توجهی از آن سبک تر است. وزن 93 گرمی گوشی ، آن را به یکی از سبک ترین گوشی های لمسی هوشمند تبدیل می کند. گوشی بسیار فشرده است و تنها حاشیه کوچکی در اطراف صفحه نمایش دیده می شود.
گستره ترکیب رنگی وسیع گوشی هم نسبت به ترکیب رنگی همیشگی سیاه ، نقره ای ، سفید در گوشی های هوشمند امتیاز دیگری برای آن به شمار می آید. گرچه پلاستیک صیقلی استفاده شده در کناره پشتی گوشی ،به آسانی لکه ها و اثر انگشت را به خود جذب می کند.
طراحی
طراحان Nokia C5-03 بهایی بیش از اندازه صفحه نمایش به فشردگی و کوچک بودن گوشی داده اند و فضای اندکی را در اطراف صفحه نمایش اتلاف کرده اند. گوشی از دو رنگ استفاده می کند ، از یک رنگ اصلی برای پشت گوشی و اطراف صفحه نمایش استفاده شده است و با رنگ دیگری هم کناره پایینی آن پوشش داده شده است.
دو رنگ اصلی سفید و سیاه (برای کناره جلویی و اطراف صفحه نمایش) و پنج رنگ سیاه ، سبز ، آبی ، نقره ای و بنفش برای کناره پایینی در نظر گرفته شده اند.بدین طریق ده ترکیب رنگی متفاوت به وجود آمده است و Nokia C5-03 را به یکی از رنگارنگ ترین گوشی های موجود در بازار تبدیل کرده است. ما از دو ترکیب رنگی مشکی و سبز ،و مشکی و نقره ای برای این بررسی استفاده کرده ایم.
صفحه نمایش به کار گرفته شده در Nokia C5-03 چندان اعجاب انگیز نیست. از یک صفحه نمایش مقاومتی 3.2 اینچی از نوع LCD TFT در این گوشی بهره گرفته شده است. حتی با در نظر گرفتن استانداردهای LCD هم می شود توقع بسیار بیشتری از این صفحه نمایش داشت. این صفحه نمایش نه خیلی روشن است ، نه زوایای دید وسیعی دارد و با قرار گیری در برابر تابش نور آفتاب هم عملکرد بسیار بدی دارد . پوشش استفاده شده در بالای صفحه نمایش ، بازتابندگی بسیار بالایی دارد.
درست در زیر صفحه نمایش ، سه کلید سخت افزاری دیده می شود که در نواری پلاستیکی جای داده شده اند ، این کلیدها شامل کلیدهای آغاز و پایان مکالمه در طرفین و کلید منو در میان آن ها می شوند. کلیدها به اندازه کافی بزرگ هستند اما جای داده شدن آن ها در فاصله بسیار کم تا پایین گوشی سبب می شود تا استفاده از آن ها خیلی هم آسان نباشد.
http://www.gsm.ir/review/2296/012.jpg
بالای صفحه نمایش هم تقریبا خالیست و حتی اثری از گوشی خروجی صدای مخاطب هم در این قسمت دیده نمی شود. از سنسور مجاورت هم خبری نیست و بنابراین صفحه نمایش Nokia C5-03 در هنگام مکالمه همیشه قفل شده و باید به صورت دستی قفل آن را باز کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/013.jpg
دو کنترل در کناره سمت راست گوشی دیده می شود، این کنترل ها شامل کلیدهای تنظیم صدا و همین طور کلید قفل صفحه نمایش هستند. کلیدهای تنظیم صدا خیلی برجسته نشده اند و بازخورد خوبی هم ندارند. این مطلب در مورد کلید قفل گوشی هم صادق است اما حداقل به این طریق ، فشردن تصادفی این کلیدها بسیار معدود خواهد شد.
http://www.gsm.ir/review/2296/015.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/014.jpg
کناره سمت چپ Nokia C5-03 کاملا خالیست.
کناره بالایی و پایین گوشی پورت های اتصال آن را در خود جای داده اند. در کناره بالایی سوکت صوتی 3.5 میلی متری و پورت microUSB دیده می شود که هر دوی آن ها بدون پوشش رها شده اند و در کنار پایینی هم پورت 2 میلی متری شارژر جای داده شده است. می توان از پورت microUSB هم برای شارژ گوشی بهره گرفت.
http://www.gsm.ir/review/2296/018.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/017.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/020.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/019.jpg
دهنی گوشی هم در کناره پایینی آن و در کنار پورت شارژر دیده می شود.
در کناره پشتی مظنونین همیشگی یعنی دوربین و اسپیکر دیده می شوند. لنز دوربین هم بدون محافظ است. این لنز تنها کمی در بدنه گوشی فرو رفته است اما این عمل تنها می تواند تا حدی آن را در برابر خراش ها محافظت نماید . از فلاش هم نمی توان برای عکاسی در شرایط کم نور کمک گرفت.
http://www.gsm.ir/review/2296/022.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/021.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/023.jpg
اسپیکر گوشی هم درست در سمت مقابل کناره پشتی قرار دارد و طراحی انحناوار آن در پایین این سمت کار فوق العاده ای بوده است. حتی اگر گوشی را بر روی یک سطح صاف چون سطح میز هم قرار دهید ، جلوی آن پوشیده نشده و همچنان می توانید از صدای واضح آن لذت ببرید.
با برداشتن کاور پشتی ، باتری آن که 1000 میلی آمپری و از نوع BL-4U است ، نمایان می شود. آنچنان که بیان شده است این باتری می تواند تا 576 ساعت در حالت آماده به کار و تا 4 ساعت و نیم در حالت مکالمه در شبکه های 3G دوام آورد.
شیار جایگیری سیم کارت در زیر باتری جای داده شده است اما اسلات کارت حافظه در سمت راست دیده می شود. مثل همیشه امکان تعویض سریع کارت حافظه را دارید اما برای این کار باید ابتدا کاور باتری را از جای خود خارج کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/025.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/024.jpg
پلاستیک صیقلی استفاده شده در کناره پشتی به شدت لکه و اثر انگشت را به خود جذب کرده و اگر به خوبی از آن مراقبت نکنید ، درخشش خود را به زودی از دست خواهد داد.
Nokia C5-03 به درستی مخاطبین جوان تر را هدف قرار داده و انتخاب فوق العاده رنگ های زنده برای آن هم قطعا با استقبال روبرو خواهد شد.
گوشی بسیار فشرده و سبک است و استفاده از آن هم آسان است. علاوه بر این گوشی به آسانی در هر جیبی جای می گیرد. صفحه نمایش گوشی بهترین نوع صفحه نمایش های فعلی نیست اما برای چنین بهایی انتخاب رایجی به نظر می رسد.
http://www.gsm.ir/review/2296/027.jpghttp://www.gsm.ir/review/2296/026.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/028.jpg
رابط کاربری
از ویرایش پنجم رابط کاربری سری 60 در Nokia C5-03 بهره گرفته شده است و چنین تصور می کنم که دیدن سیمبین بر روی گوشی های لمسی اصلا چیز تازه ای برای بسیاری از شما نباشد. از زمان عرضه 5800 XpressMusic می توان گوشی های بسیاری را یافت که با این رابط کاربری عرضه شده اند و البته این رابط با به روز رسانی های زیادی هم رو به رو شده است.
پیمایش حرکتی از جمله امکاناتی بود که انتظار برای عرضه آن در گوشی های نوکیا مدتی طولانی شده بود. گرچه در Nokia C5-03 این قابلیت در تمامی رابط کاربری ،از مرورگر های فایل و وب گرفته تا گالری و مخاطبین و حتی منوی اصلی، در دسترس است .پیمایش با انگشت هم بهبود قابل توجهی پیدا کرده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/030.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/029.jpg
بنابراین نوع تجربه کاربران از ویرایش پنجم S60 به خود آنها و اینکه چه پیشینه ای دارند باز میگردد. اگر قبل با گوشی های دارای سیستم عامل سیمبین کار کرده باشید ، با Nokia C5-03 کاملا راحت خواهید بود. اما اگر با گوشی لمسی دیگری تا به حال کار می کرده اید ، یادگیری استفاده از این رابط کاربری کمی طول می کشد.
خوشبختانه اثری از ناهماهنگی پیشینی که در رابط کاربری گوشی های لمسی نوکیا (استفاده از یک ضربه در بعضی بخش ها و دو ضربه در بخش های دیگر برای انتخاب آیتم ها) در اینجا دیده نمی شود. تا به حال در لیست ها باید از دو ضربه ، یکی برای انتخاب و دیگری برای اجرا ، استفاده می کردید.
در حال حاضر استفاده از دو ضربه تنها در File Manager گوشی دیده می شود. پیمایش لمسی بهبود یافته هم سبب می شود که احساس راحتی بسیار بیشتری نسبت به کاربران اولیه 5800 XpressMusic داشته باشید.
صفحه اصلی
ساختار منوی اصلی برای تان تردیدی در مورد اینکه با یک گوشی سیمبین روبرو هستید باقی نخواهد گذاشت. آیکن ها در یک نمایش مشبک 4*3 یا یک لیست قرار گرفته اند و می توانید آنها را به طور دلخواه مرتب کنید. با توجه به وجود سنسور شتاب سنج ، می توانید امکان تنظیم چرخش خودکار صفحه را هم فعال کنید.
آیکن های وضعیت در Nokia C5-03 به همراه ساعت و تاریخ در بالای صفحه اصلی قرار گرفته اند .با فشاری روی ساعت ، نرم افزار Clock اجرا می شود که به شما امکان تنظیم آسان هشدار ها را می دهد. با ضربه زدن روی تاریخ منویی باز می شود که از طریق آن می توانید نرم افزار Calendar را اجرا نموده یا پروفایل فعال تان را تغییر دهید.
http://www.gsm.ir/review/2296/033.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/032.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/031.jpg
نوار مخاطبین یا Contacts bar درست در زیر آیکن های وضعیت قرار گرفته است. هر مخاطب با عکس و نام کوچکش نمایش داده می شود . می توان تا سه مخاطب را به صورت همزمان در این بخش مشاهده کرد اما امکان پیمایش این لیست به سمت چپ یا راست هم وجود دارد.
با انتخاب یک مخاطب از نوار مخاطبین ، صفحه ای شامل اطلاعات مخاطب نمایش داده می شود (که متفاوت از صفحه ای است که در صورت دستیابی به مخاطب از طریق لیست مخاطبین به آن دست پیدا می کنید). در این صفحه عکس مخاطب ، نام و شماره تلفن وی نمایش داده می شود.
پایین تر از آن ، ناحیه ای وجود دارد که برای نمایش تاریخچه تماس ها (هم تماس های صوتی و هم پیام ها) در نظر گرفته شده است. در نهایت دو خط هم برای نمایش فیدهای RSS مختص مخاطبین اختصاص داده شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/034.jpg
زیر نوار مخاطبان ، یک نوار Standby با چهار میانبر پیش فرض وجود دارد. Wi-Fi Manager هم در این قسمت دیده می شود. یادآور ایمیل یا Email notification با نمایش تعداد پیام های نخوانده ، به همراه نام فرستنده و موضوع ایمیل را در این قسمت جای داده شده است.
فضای خالی پایین برای نرم افزار های کوچک رادیو و پخش کننده موزیک در نظر گرفته شده است که در هنگام فعال بودن این نرم افزارها در پس زمینه ، در این بخش نمایش داده می شوند.
در پایین ترین قسمت صفحه اصلی نوار میانبرها قرار دارد . هر دوی نوار مخاطبان و میانبرها را می توانید از طریق منوی تنظیمات پنهان نمایید.
http://www.gsm.ir/review/2296/038.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/037.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/036.jpg
Nokia C5-03 از یک Task Manager استفاده می کند که با فشردن و نگهداشتن کلید منو اجرا می شود. Task Manager از همان نوعی است که پیش از این در گوشی های با سیستم عامل S60 3.2دیده بودیم. و مشابه رابط کاربری سابق ، این گزینه در بالای هر منوی بازشونده ای هم وجود دارد. در این گوشی کلید C وجود ندارد تا با استفاده از آن بتوانید نرم افزارهای در حال اجرا را ببندید و به جای آن باید روی آیکن نرم افزار مورد نظر ضربه ای بزنید تا دو کلید Open و Exit به شما نمایش داده شود.
http://www.gsm.ir/review/2296/039.jpg
از کلید سخت افزاری اختصاصی در نظر گرفته شده در کناره سمت راست برای قفل کردن و باز کردن قفل گوشی استفاده می شود.
دفترچه تلفن
دفترچه تلفن Nokia C5-03 قابلیت ذخیره تعداد نامحدودی از شماره ها را دارد و قابلیت های آن با توجه به به روز رسانی انجام شده ، بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. قابلیت پیمایش حرکتی در لیست مخاطبین C5-03 هم وجود دارد.
به راحتی می توانید مخاطبین را براساس نام کوچک یا اسم فامیلی مرتب کنید و طبیعتا امکان جستجو در میان آنها نیز برای شما فراهم شده است.علاوه بر این می توانید مخاطبان موجود در سیم کارت ، حافظه تلفن یا هردوی آن ها را مشاهده کنید.
http://www.gsm.ir/review/2296/043.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/042.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/041.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/040.jpg
وقتی به جستجوی یک مخاطب می پردازید ، از راهنمای هوشمند پویا استفاده می شود تا تنها مخاطبانی که با کارکترهای ورودی شما مرتبط هستند به نمایش در آیند. با تایپ یک کاراکتر ، تعداد کاراکترهای نمایش داده شده به کاراکترهایی محدود می شود که با آن می توان یک مخاطب واقعی از دفترچه تلفن را پیدا کرد(در مثال ما این کاراکترها E و X هستند). شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما این ابزار واقعا مفید است.
http://www.gsm.ir/review/2296/044.jpg
در ویرایش مخاطبین به شما طیف وسیعی از فیلد ها ارائه می شود که می توانید هرکدام از آنها را که مایل باشید ، هر چند بار که بخواهید تکرار نمایید.البته اگر گزینه ای هم مد نظر شما بود که در میان این فیلدها وجود نداشت خودتان می توانید آنرا ایجاد کنید. زنگ ها و ویدیو کلیپ های خاصی را می توانید به هر تماس اختصاص دهید . اگر مایل باشید می توانید تعدادی از مخاطبانتان را در یک گروه قرار دهید و سپس زنگ خاصی را به تماس های این گروه مرتبط سازید.
http://www.gsm.ir/review/2296/050.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/049.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/048.jpg
گزارش تماس ها یا Call logs ، گزارشی از تماس های اخیر گرفته شده را در خود نگه میدارد . این نرم افزار از دو طریق قابل دستیابی است و هم از طریق فشردن کلید تماس و هم از طریق منوی اصلی می توانید به آن دست پیدا کنید. این نرم افزار 20 تماس اخیر دریافتی ، گرفته شده و یا از دست رفته را به شما نمایش می دهد.
http://www.gsm.ir/review/2296/053.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/052.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/051.jpg
اگر از طریق منوی اصلی گوشی این نرم افزار را اجرا کنید ، لیستی از جزئیات اتصال به اینترنت را برای 30 روز گذشته ملاحظه می کنید. که شامل پیام ها ، تماس ها و داده های انتقالی هم می شود .
قابلیت های تلفنی
کیفیت صدا در هر دو سمت تماس ها خوب است ، صدای خروجی بسیار واضح است و اختلالی در آن به چشم نمی خورد.
تنها مشکلی که هنوز دیده می شود ، عدم پشتیبانی گوشی از قابلیت شماره گیری هوشمند است. شاید برخی در یک گوشی لمسی این قابلیت را جز ضروریات تلقی نکنند اما به هرحال برای رقابت با سایر گوشی ها وجود چنین قابلیتی لازم به نظر می رسد.گوشی های با سیستم عامل ویندوز موبایل از یک امکان شماره گیری هوشمند استفاده می کنند که نه تنها در دفترچه تلفن بلکه حتی در گزارش تماس ها نیز به دنبال شماره مورد نظر می گردند.
http://www.gsm.ir/review/2296/054.jpg
قابلیت شماره گیری صوتی در Nokia C5-03 وجود دارد. این قابلیت نیازی به استفاده از صداهای از پیش ضبط شده ندارد و کاملا به خود اسامی وابسته است. این قابلیت با فشردن و نگهداشتن کلید call فعال می شود. به خاطر داشته باشید که اگر به یک مخاطب چندین شماره تخصیص داده باشید ، با استفاده از این قابلیت با اولین شماره یا شماره پیش فرض مخاطب تماس برقرار خواهد شد .
با استفاده از سنسور شتاب سنج می توانید صدای زنگ گوشی را با چرخاندن آن در هنگام دریافت تماس یا حتی زنگ های هشدار ، قطع کنید.همچنین در هنگام مکالمات سنسور نزدیکی باعث می شود که صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار در هنگامی که گوشی را به گوش تان نزدیک می کنید، قطع گردد.
http://www.gsm.ir/review/2296/056.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/055.jpg
با استفاده از کلید سخت افزاری قفل صفحه نه تنها می توانید صفحه نمایش گوشی را قفل کنید ، بلکه امکان قطع صدای گوشی با استفاده از این کلید هم وجود دارد.
Nokia C5-03 توانست در آزمون بلندی صدای ما امتیاز «خوب» را کسب نماید.
پیام رسانی
Nokia C5-03 از تمامی فرمت های رایج پیام رسانی SMS ، MMS و Email پشتیبانی می کند. همه این پیام ها از یک ویرایشگر مشترک برای ویرایش پیام ها استفاده می کنند که برای همه آشنا است.
http://www.gsm.ir/review/2296/059.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/058.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/057.jpg
بخش ایمیل کاملا مناسب است و تقریبا تمامی نیازهای مربوط به ایمیل را برآورده می کند. تنظیمات آسان ایمیل که در گوشی های اخیر نوکیا شاهد آن بوده ایم در این گوشی هم قابل ملاحظه اند. با این تفاوت که این بخش در این گوشی لمسی است و بنابراین به ورود اطلاعات کمتری نیازمند است.
اگر شما از هرکدام از سرویس های ایمیل عمومی استفاده می کنید (که شمار سرویس های پشتیبانی شده به هزار عدد می رسد) ، تنها کاری که باید برای ارسال و دریافت ایمیل بکنید این است که نام کاربری و کلمه عبور خودتان را وارد نمایید. Nokia C5-03تمامی تنظیمات مرتبط را برای راحتی شما ظرف چند ثانیه دانلود می کند.
از آدرس های چندگانه ایمیل و پروتکل های امنیتی مختلف در این گوشی پشتیبانی می شوند و شما می توانید از سازگاری C5-03با اکثر سرویس دهنده های ایمیل لذت ببرید.
http://www.gsm.ir/review/2296/060.jpg
اکنون زمان مناسب برای بیان گزینه های درج متن در Nokia C5-03 فرا رسیده است . این گوشی از یک صفحه کلید معمولی مجازی استفاده می کند که در هنگام چرخش گوشی به صورت خودکار به یک صفحه کلید QWERTY افقی تبدیل می شود.
http://www.gsm.ir/review/2296/064.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/063.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/062.jpg
گزینه بعدی ، در C5-03، قابلیت تشخیص دست خط است. این قابلیت به خوبی کار می کند و تقریبا تمامی متون نوشته شده را تشخیص می دهد. شما با تمرین می توانید این قابلیت را بهبود ببخشید و ببینید که گوشی چطور کاراکترهای متفاوت را از هم تشخیص می دهد.
گالری عکس کـــــــــــــنــــــــــ ـــــــــــد!
گالری عکس Nokia C5-03به خوبی با رابط لمسی سازگار شده است و می توان از کنترل های حرکتی برای مرور عکس ها در آن بهره گرفت.
عکس ها بوسیله فیلدهایی چون نام ، تاریخ و اندازه قابل مرتب سازی هستند . علاوه بر این امکان کپی ، انتقال یا حذف آنها نیز مهیاست. همچنین به طور مستقیم از گالری می توان عکس ها را با استفاده از MMS و بلوتوث ارسال کرد یا آنها را به طور آنلاین به اشتراک گذارد .
http://www.gsm.ir/review/2296/065.jpg
حالت نمایش اصلی ، حالت عمودی است اما با استفاده از شتاب سنج می توانید به طور خودکار به حالت افقی بروید. یک اسلاید شو هم در این گوشی وجود دارد اما به اندازه گوشی های سری N قابل سفارشی سازی نیست.
امکان بزرگنمایی روی عکس ها برای واضح تر شدن جزئیات آن ها وجود دارد. بزرگنمایی با استفاده از کلیدهای تنظیم صدا یا کنترل لمسی آن بر روی صفحه انجام می گیرد. در بقیه موارد عکس ها به صورت تمام صفحه نمایش داده می شوند.
http://www.gsm.ir/review/2296/069.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/067.jpg
احتمالا مشکل اصلی این گالری سرعت آن است. حتی برای بار شدن یک عکس کوچک هم به چند ثانیه زمان نیاز است. اگر عکس های زیادی در گالری داشته باشید ، شاید سال ها باید برای بار شدن پیش نمایش های آن ها انتظار بکشید!
بزرگنمایی و Panning از سرعت مناسبی برخوردارند. گرچه همانطور که ذکر کردیم پیاده سازی پیمایش حرکتی نقص هایی دارد و به آن اندازه که انتظار دارید سریع حرکت نمی کند ،توقف های ناگهانی را هم به این مورد بیافزایید. این نقص ها به آن معنا هستند که برای حرکت از یک سمت عکسی که روی آن زوم کرده اید به سمت دیگر آن ، به چندین حرکت نیاز دارید.نکته آزار دهنده بعدی این است که برای مشاهده عکس ها در یک پوشه باید از دو ضربه ، یکی برای انتخاب و دیگری برای باز کردن ، استفاده نمایید.
پخش کننده موسیقی
پخش کننده موسیقی Nokia C5-03 قابلیت های خوبی دارد اما نوکیا می توانست از طراحی به روزتری برای آن استفاده کند. این نرم افزار از زمان عرضه 5800 XpressMusic تغییر چندانی نکرده است. اگر نوکیا به کاربر پسند بودن نرم افزارها در گوشی های لمسی توجه می کرد شاید این نرم افزار می توانست بهبود یابد.
می توانید آهنگ هایتان را با توجه به نام خواننده ، آلبوم ، سبک یا آهنگساز به صورت خودکار مرتب کنید و همین طور امکان جستجوی فایل ها هم با تایپ بخشی از نام آن ها وجود دارد. ایجاد لیست های پخش شخصی هم به راحتی امکانپذیر است.
http://www.gsm.ir/review/2296/072.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/071.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/070.jpg
افزودن آهنگ ها به Library گوشی به سادگی با انتخاب گزینه Refresh انجام می شود و مجبور نیستید که آهنگ هایتان را حتما بوسیله نرم افزار PC Suite به گوشی منتقل کنید.با پشتیبانی این گوشی از فرمت های مختلف ، سخت می شود فایلی را پیدا کرد که به وسیله آن قابل پخش نباشد. از امکان Album art هم پشتیبانی می شود .شما مجبور نیستید که از تنظیمات پیش فرض صدای گوشی استفاده کنید و می توانید از اکولایزرهای مختلفی که برای این منظور در نظر رفته شده اند ، استفاده نمایید. اگر به نظر ناکافی می رسد ، امکان ایجاد اکولایزرهای اختصاصی نیز در این گوشی تعبیه شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/076.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/074.jpg
مثل همیشه ، امکان پخش موسیقی در حالت پس زمینه هم وجود دارد. در این حالت یک نوار در حالت Standby به نمایش درآمده و مشخصات آهنگ در حال پخش را نمایش می دهد.در صفحه اصلی می توانید ، حالت های پخش با مکث را انتخاب کرده و یا به آهنگ های بعدی حرکت کنید. اگر پخش کننده را برای نمایش در صفحه اصی تنظیم نکرده باشید ، تنها راه برای بازگشت به این نرم افزار استفاده از Task Manager است.
پخش کننده ویدیویی ساده
در آغاز باید اشاره کنم که یک صفحه نمایش 3.2 اینچی بهترین صفحه نمایش ممکن برای تماشای ویدیوها بر روی یک گوشی موبایل نیست . فقدان قابلیت پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD در Nokia C5-03 هم سبب می شود تا ایمان بیشتری به مناسب نبودن این گوشی برای این منظور بیاوریم.
نرم افزار Ovi PC Suite ،نرم افزار مخصوصی برای تبدیل ویدیوها به فایل های سازگار با اندازه گوشی و فرمت قابل پخش آن دارد. مبدل خودکار این نرم افزار حتی با باکیفیت ترین تنظیمات ، ویدیوها را خیلی فشرده می کند و آنها را به صورت پیکسل پیکسل در می آورد . اما به هر حال این راحت ترین راه تبدیل ویدیوها به ویدیوهای قابل پخش در گوشی شماست.
http://www.gsm.ir/review/2296/077.jpg
پخش کننده ویدیویی تنها در حالت تمام صفحه افقی کار می کند . در حالت تمام صفحه با کلیکی بر روی ویدیو می توانید کنترل های مختص آن را مشاهده نمایید و با کلیکی دیگر می توانید آنها را پنهان کنید.
با استفاده از Real Player نه تنها می توانید ویدیو هایتان را که در حافظه گوشی یا کارت حافظه ذخیره شده اند تماشا کنید بلکه به طور مستقیم می توانید به بارگذاری ویدیوها از طریق اینترنت هم بپردازید . گزینه مناسب برای این منظور حتما YouTube خواهد بود.
رادیو اف ام با RDS
رادیوی اف ام در گوشی Nokia C5-03 رابط ساده ای دارد و می تواند به طور خودکار ایستگاه های رادیویی را اسکن و برای شما ذخیره نماید. این رادیو از RDS هم پشتیبانی می نماید. RDS امکان جستجو و ذخیره فرکانس های جایگزین را برای شما فراهم می کند و بنابراین شما در هنگام مسافرت مجبور نیستید به طور دستی به جستجوی ایستگاه های مورد نظرتان بپردازید.Nokia C5-03 به طور خودکار فرکانس های ثانویه را جایگزین فرکانس های اصلی می کند.
http://www.gsm.ir/review/2296/080.jpghttp://www.gsm.ir/review/2296/079.jpg
کیفیت صدا
اکنون مدتیست که عملکرد ناامیدکننده ای از نوکیا از لحاظ کیفیت صدا ندیده ایم و خوشحالیم که Nokia C5-03 هم این روند را متوقف نمی کند. صدای گوشی خیلی بلند نیست اما خروجی صدای واضح و بی نظیر گوشی آن را جبران می کند.
در هنگام اتصال یک تقویت کننده صوتی خارجی ، Nokia C5-03 عملکرد فوق العاده ای دارد و بهترین نتایج ممکن را کسب می کند. واقعا هیچ مشخصه ای را در آن نمی توان یافت که نتواند با بهترین های بازار رقابت کند.
البته مشخصا با اتصال هدست به گوشی کیفیت صدا تنزل پیدا می کند اما شاید این تفاوت را تنها بتوان در شرایط آزمایشگاهی تشخیص داد. میزان سیگنال های ناخواسته تا حدودی افزایش پیدا می کند اما با این حال هنوز هم در سطح قابل قبولی باقی می ماند. انحراف کمی در تغییر شکل بین فرکانسی هم دیده می شود که البته بعید است بتوانید آن را در زندگی روزمره تشخیص دهید.
دوربینی متوسط با فوکوس ثابت
Nokia C5-03 از یک دوربین 5مگاپیکسلی با قابلیت ثبت عکس هایی با حداکثر رزولوشن 1944*2592 پیکسل برخوردار است . این دوربین نه از فلاش LED و نه از امکان فوکوس خودکار برخوردار نیست.از هیچ محافظی برای لنز دوربین استفاده نشده است و این به معنای آن است که هر آن امکان دارد شیشه ای که بر روی لنز دوربین قرار گرفته است ، در معرض لکه و آسیب و خراشیدن باشد.
http://www.gsm.ir/review/2296/081.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/084.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/083.jpg
مشخصا با این ویژگی ها اصلا نمی توان این گوشی را مختص عکاسی دانست . و تنها هنگامی که فراموش کرده اید دوربین تان را با خودتان ببرید ، به کار تان می آید.
دوربین Nokia C5-03 چند صحنه پیش فرض در اختیارتان می گذارد که یکی از آن ها قابل سفارشی سازی است. کنترل محدودی بر روی حساسیت نوری و همین طور کنتراست و وضوح تصاویر در اختیار شما قرار می گیرد.
باقی تنظیمات شامل یک سلف تایمر ، تنظیم وضوح ، نوردهی ،کنتراست ، تون رنگی و همین طور تراز سفیدی می شوند.
کیفیت عکس های این دوربین کمتر از گوشی های مجهز به دوربین پنج مگاپیکسلی است اما هنوز هم عکس های تولید شده توسط Nokia C5-03 ، قابل استفاده اند. کنتراست و رندر رنگی تصاویر خوب است و میزان جزئیات ثبت شده هم عالیست. گرچه عکس های تولید شده پر از نویز هستند که در ترکیب با الگوریتم وضوح سازی عکس ها ، سبب ایجاد لبه هایی ناهموار می شود. الگوریتم کاهش نویز هم سبب می شود که کنتراست تصویر در برخی از نواحی کاهش یابد.
نبود قابلیت فوکوس خودکار در ثبت عکس های ماکرو پر رنگ تر می شود. هر چیزی در فاصله ای کمتر از پنجاه سانتی متری را نمی توانید به صورت واضح ثبت نمایید.
ویدیوهای VGA ضعیف
ضبط ویدیویی دوربین Nokia C5-03 قطعا از قسمت عکاسی آن بدتر است. گوشی می تواند به ضبط تصاویر ویدیویی با رزولوشن VGA و نرخ 13 فریم بر ثانیه بپردازد. به عبارت دیگر ، تصاویر ویدیویی ضبط شده توسط این گوشی تنها برای ارسال با MMS مناسبند.
http://www.gsm.ir/review/2296/085.jpg
http://www.gsm.ir/review/2296/088.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/087.jpg
ویدیوها با فرمت MPEG-4 ضبط می شوند و می توان تراز سفیدی آن ها را به صورت دستی یا خودکار تنظیم نمود. تنظیمات دیگری چون صحنه ها و تون رنگی هم در این بخش در دسترس هستند.
امکانات ارتباطی
Nokia C5-03 از گستره وسیعی از امکانات ارتباطی پشتیبانی می کند. بر خلاف گوشی های ارزان قیمت تر Nokia 523x یا 5530 و 5250 ، Nokia C5-03 از 3G ، Wi-FI و GPS به صورت همزمان پشتیبانی می کند.
GPRS ، EDGE و HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه در اختیار شما قرار می گیرند. پشتیبانی از GPRS/EDGE به صورت چهاربانده و پشتیبانی از 3G در باندهای 900/1900/2100 مگاهرتزی صورت می پذیرد.
در مورد امکانات ارتباطی محلی این گوشی از Wi-Fi b/g و بلوتوث 2.0 به همراه A2DP و پورت MicroUSB حمایت می کند. می توانید C5-03 را در چند حالت PC Suite ، Mass Storage ، Image Transfer و Media Transfer به رایانه متصل کنید. خوشبختانه این بار امکان شارژ گوشی از طریق پورت MicroUSB هم وجود دارد.
سوکت صوتی 3.5 میلی متری هم در اختیار شما قرار داده می شود و بنابراین هیچ مشکلی در استفاده از هدست های دلخواه تان به همراه گوشی نخواهید داشت.
Nokia C5-03 تقریبا 80 مگابایت حافظه داخلی دارد (که کمتر از چهل مگابایت آن خالیست) و می توانید آن را از طریق اسلات کارت حافظه microSD افزایش دهید. یک کارت حافظه دو گیگابایتی هم به همراه گوشی عرضه می شود اما احتمالا شما به فضایی بیش از این مقدار نیاز خواهید داشت.
مرورگر وب توانمند
مرورگر وب S60 مخصوصا با افزوده شدن امکان پیمایش حرکتی به آن قابلیت کاربردی بالایی ارائه می دهد. گرچه هنوز هم فاصله زیادی تا رسیدن به بهترین های این رده وجود دارد. مرورگرهای iPhone و Android در قابلیت استفاده و کاربرپسندی مایل ها جلوتر از این مرورگر هستند. مشخصا نوکیا هم از این روند راضی نیست و در آینده ای نزدیک حتما شاهد حرکتی از سوی آن خواهیم بود.
مرورگر Nokia C5-03 از الگوریتم رندر صفحات خوبی استفاده می کند و اغلب سایت ها را به درستی نمایش می دهد. این مرورگر قابلیت های جالبی چون پنج اندازه مختلف فونت ، تکمیل خودکار فرم های وب و مدیر کلمه عبور هم در خود دارد.
http://www.gsm.ir/review/2296/091.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/090.jpg
RSS خوان این مرورگر فیدهای RSS شما را مدیریت می کند و Download manager اجازه دانلود هر نوع فایلی را به شما می دهد. یک مسدود کننده pop up هم در این مرورگر تعبیه شده است . تعبیه شدن گزینه ای برای باز کردن لینک ها در پنجره ای جدید بسیار مورد استقبال واقع می شد.
قابلیت Minimap که به شما اجازه می دهد لیستی از لینک ها را مشاهده کنید و کار پیمایش صفحات وب بزرگ را آسان می کند هم در این نرم افزار به کار گرفته شده است . تاریخچه تصویری امکان یافتن صفحاتی را که قبلا مرور کرده اید به شما می دهد.
و در آخر اینکه، این مرورگر از فایل های فلش و ویدیو های فلش پشتیبانی می کند که به شما اجازه می دهد مستقیما از مرورگرتان به تماشای ویدیوهای فلش بپردازید.پشتیبانی از فایل های فلش نسبت به X6 بهبود یافته است. هر کدام از ویدیوهای YouTube را که بر روی گوشی آزمودیم ، به آسانی و بدون هیچ فریم از دست رفته ای پخش می شد اما زمان بار شدن آن ها بیش از حد زیاد بود.متاسفانه کوچک بودن صفحه نمایش و رزولوشن آن ، اجازه جایگیری کامل صفحه YouTube را در صفحه نمایش نمی دهند اما به هر حال تصور نمی کنیم که با استفاده از اتصال EDGE به تماشای ویدیوهای فلش بپردازید. نسخه موبایلی YouTube هم گزینه دیگری است که در اختیار شما قرار داده شده است.
http://www.gsm.ir/review/2296/093.jpg
یکی دیگر از ارتقاهای این مرورگر نسبت به X6 پیمایش حرکتی بهتر آن است. این قابلیت اکنون به خوبی کار می کند و می توان آن را با بسیاری از رقبا قابل مقایسه دانست.
با کلیک دوگانه روی هر متنی ، روی آن بزرگنمایی صورت می گیرد اما به دلیل تفسیر بلوک متن به عنوان یک تصویر ، مجددا متن از اندازه کل صفحه تجاوز می کند و برای دیدن همه آن باید صفحه را پیمایش کنید.
سازمان دهنده
ویرایش پنجم سیستم عامل سیمبین از نرم افزارهای مدیریت زمان خوبی استفاده می کند اما باید در انها نوآوری هایی مخصوصا برای گوشی های لمسی صورت بگیرد. با ثابت ماندن و پیشرفت نکردن بعضی از نرم افزارها ، انها خسته کننده و قدیمی شده اند و از همان رابط سه سال پیش استفاده می کنند.
توسعه دهندگان این نرم افزارها در افزودن قابلیت های لمسی مخصوص به این نرم افزارها مردد بوده اند. تنها کاری که در این بخش صورت گرفته است ، بهینه سازی نرم افزارهای ویرایش سوم S60 برای کار با صفحه لمسی است.
در نرم افزار تقویم یا calendar از چهارحالت مختلف نمایش هفتگی ، ماهانه ، سالانه و to do می توان استفاده نمود. و چهار نوع حالت در آن برای ثبت رویدادها در نظر گرفته شده اند که عبارتند از قرار ملاقات (meeting )، یادداشت(memo)، سالگردها (Anniversary) و کارهای که باید انجام بدهم (To do) .هر رویداد فیلدهای مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار برای یاددآوری را هم میدهند.
http://www.gsm.ir/review/2296/098.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/097.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/095.jpg
Quick office از جمله نرم افزارهای نصب شده است که به شما اجازه می دهد تا فایل های word ، Excel و PowerPoint را مشاهده نمایید.متاسفانه این نرم افزار امکان مرور فایل های PDF را در اختیار شما قرار نمی دهد.
http://www.gsm.ir/review/2296/102.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/100.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/099.jpg
سازمان دهنده به یک مبدل واحد خوب ، یک ماشین حساب و همین طور یک نرم افزار یادداشت برداری هم مجهز است.
http://www.gsm.ir/review/2296/106.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/105.jpg http://www.gsm.ir/review/2296/103.jpg
نرم افزار alarm به شما اجازه تنظیم تعداد زیادی زنگ هشدار با نام ، زمان و الگوی تکرار مخصوص به خودشان را می دهد . اگر کمی مشکل به نظر می رسد می توانید از تنظیم سریع هشدار استفاده کنید که فقط نیاز به تنظیم ساعت دارد . با استفاده از سنسور شتاب سنج گوشی می توانید با حرکت دادن گوشی صدای زنگ را قطع کنید.
نرم افزارهایی هم برای سرویس های شبکه های اجتماعی FaceBook ، MySpace ، Twitter، Friendster و hi5 در Nokia C5-03 در نظر گرفته شده است.
چند بازی پیش فرض هم بر روی این گوشی نصب شده اند
.
Ovi Store
در هنگام مرور Ovi Store می توانید از میان بخش های مختلفی چون Applications ، Games ، Audio and video content ، Personalization ، Recommended و My Stuff که نرم افزارهای نصب شده شما را نشان می دهد ، یکی را برگزینید.
ساختار نرم افزار Ovi Store بسیار ساده است . لیستی شامل نام و لوگوی هر نرم افزار ، دسته ای که در آن قرار می گیرد ، قیمت و رتبه بندی آن در این نرم افزار مشاهده می شوند.
با انتخاب یک نرم افزار ، جزئیات بیشتری مثل توضیحات ، اندازه و حجم ، بررسی کاربران ، امکان ارسال به دوستان ، لیستی از نرم افزارهای مرتبط ، امکان گزارش مشکل که میتوانید با استفاده از آن کلاهبرداری ، سو استفاده یا مانند اینها را گزارش کنید و امکان نوشتن یک بررسی توسط خود شما برای تان به نمایش در می آید.
اگر بخش هایی مانند Recommended و Related apps نتوانستند خواسته های شما را برآورده سازند می توانید در این فروشگاه به جستجو هم بپردازید.
البته به دلیل استفاده از سیستم عامل سیمبین در این گوشی می توانید سایت های دیگری را هم برای یافتن نرم افزار مورد نظرتان جستجو کنید. می توانید با جستجوی در Google سایت های زیادی از این نوع را بیابید.می توانید نرم افزار ها را به طور مستقیم به گوشی دانلود کنید یا اینکه آنها را از طریق کامپیوتر دانلود کرده و سپس به گوشی انتقال دهید. نرم افزارهای مفیدی برای خواندن اخبار ، دسترسی به سرویس های شبکه های اجتماعی ، پش بینی هوا و ... را می توانید در این سایت ها بیابید.
مسیریابی GPS
Nokia C5-03 به یک گیرنده GPS مجهز است که همانند نمونه به کار رفته در 5800 از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.
رزولوشن بالای صفحه نمایش سبب می شود که به گوشی به عنوان ابزاری مناسب برای مسیریابی نگاه کنیم.گوشی به نسخه 3.0 نرم افزار Ovi Maps مجهز شده است. این نرم افزار از پوشش بالا و قابلیت های دیگری چون اطلاعات ترافیکی و راهنماهای شهری برخوردار است.
اگر استفاده از نرم افزار دیگری را ترجیح می دهید ، باید به دقت در جستجوی نرم افزاری سازگار با گوشی باشید. برخی منابع استفاده از Garmin Mobile XT را توصیه می کنند اما ما نمی توانیم سازگاری آن با ویرایش پنجم S60 را رد یا تایید کنیم.
نسخه لمسی Ovi Maps قابلیت های خوبی را عرضه می کند. سه حالت نمایش استاندارد ، ماهواره ای و زمینی در این نرم افزار در اختیار شما قرار داده می شوند . حالت های نمایش عادی تر دو و سه بعدی هم در دسترس شما هستند.
Ovi maps برای مسیریابی در حین پیاده روی هم در دسترس است . می توانید با غیر فعال کردن گیرنده GPS از گوشی تلفن همراه تان به عنوان یک نقشه الکترونیکی هم بهره بگیرید.
در کل Nokia C5-03 عملکرد بسیار خوبی در مسیریابی GPS دارد. جزئیات نقشه ها در سطح مناسبی است و نرم افزار هم به خوبی کار می کند. علاوه بر این اصلا نیازی نیست که نگران تمام شدن مجوز استفاده از آن باشید.
سخن پایانی
تا به حال چند بار فکر کرده اید که دیگر زمان بازنشسته شدن 5800 XpressMusic فرا رسیده است؟ اما به نظر می رسد که هنوز هم باید برای بازنشستگی آن انتظار بکشید. این پدر بزرگ پیر می خواهد شاهد بزرگ شدن نوه هایش باشد.
اما بزرگترین نوه در اینجا کیست؟ دقیقا مطمئن نیستیم که کدامیک از آن ها بزرگترین هستند اما تصور نمی کنم Nokia C5-03 بتواند چنین ادعایی داشته باشد. این گوشی به جای Symbian^3 از نسخه قدیمی و منسوخ این سیستم عامل یعنی S60 بهره می گیرد.
از سوی دیگر ، همین نرم افزار نتوانست مانع پیشرفت Nokia 5800 XpressMusic و تبدیل شدن آن به یک گوشی پرفروش شود.
مشخصا نوکیا هم انتظار چنین شاهکاری را از سوی C5-03 ندارد. آنها تنها به فکر به روز رسانی گوشی های لمسی هوشمند ارزان قیمت خود هستند و می خواهد مطمئن شوند که در این رده برای هر سلیقه ای یک محصول در اختیار دارند.
با وجود مجموعه امکانات ارتباطی کامل و امکان مسیریابی رایگان ، Nokia C5-03 ارزاش بالایی را در برابر بهای پرداختی در اختیار کاربران می نهد. اگر به دنبال صفحه نمایش بهتر ، قابلیت های عکاسی بالاتر و تجربه کاربری بهتر هستید ، باید نگاهی به C6-01 و C7 بیاندازید. و البته همه می توانند در صورتی که بخواهند به N8 هم دسترسی داشته باشند.
به هر حال ظاهر و احساسی که Nokia C5-03 به کاربر منتقل می کند ، دوست داشتنی است. Nokia C5-03 از طراحی بهتری نسبت به 5800 برخوردار است. نسخه های متنوع رنگی هم سبب افزایش جذابیت گوشی می شوند. فوکوس ثابت دوربین مایوس کننده است و پشتیبانی آن از قابلیت های چندرسانه ای هم چندان تعریفی ندارد. Symbian S60 بهترین سیستم عامل به کار گرفته شده در گوشی های لمسی نیست اما به هر حال قابلیت های گوشی های مبتنی بر این سیستم عامل هم جالب توجه هستند.
رده متقابل در دنیای آندروید را Sony Ericsson Xperia X8 و Samsung I5800 Galaxy 3 اشغال کرده اند. صفحه نمایش لمسی خازنی آن ها در این رده قطعا شما را شگفت زده خواهد کرد و البته آندروید نسبت به سیمبین روان تر و بهتر به نظر می رسد. اما در صورت انتخاب آن ها قابلیت مسیریابی رایگان ماهواره ای را از دست خواهید داد.
اگر به فکر محصول هیجان انگیزتری با همان قیمت و قابلیت های بهتر هستید ، می توانید نگاهی به Vivaz بیاندازید که با گذشت زمان زیادی از عرضه آن ، قیمت آن رو به کاهش است. این گوشی به یک دوربین فوق العاده هشت مگاپیکسلی مجهز است و قابلیت ضبط ویدیویی 720p را هم دارد.
مشخصا این همان قسمتی است که Nokia C5-03 نمی تواند در آن هیچ دفاعی از عملکرد خود داشته باشد. به هر حال رقابت در برابر بهترین ها ، حتی اگر بهترین های دیروز باشند ، دشوار است. اما من فکر می کنم Nokia C5-03 چیزی دارد که Vivaz فاقد آن است ، منظورم مسیریابی رایگان ماهواره ای نیست بلکه شجره و اصالت گوشی است!