Behzad AZ
12-28-2010, 07:27 PM
امواج الكترومغناطيس و سلامتي انسان
با گذشت لحظه ، لحظه هاي زمان، جهان ديگر همان جهان قبلي نيست، با توجه به تحقيقات وسيع علمي كه در اقسي نقاط جهان در حال انجام است، جهان جديد، جهاني بسيار پيشرفته تر از چند لحظه قبل است. با توجه به اين شرايط، ابزار آلات و وسايل مورد استفاده بشر نيز مطابق با اين وضعيت در حال پيشرفت است.
امروزه از آنجايي كه همه تلاشهاي محققان بر اين رابطه استوار است تا مرزها را بشكنند و صرفه جويي در زمان نمايند؛ لذا تحقيقات بر روي وسايل راديويي و كنترل از راه دور با سرعت بي سابقه اي در حال انجام است، مهمتر از همه، كاربردهاي بسيار زياد اين تكنولوژي در عرصه هاي نظامي باعث آن شده تا دولتها سرمايه گذاري هاي عظيمي را در اين بخش انجام دهند ، شايد ديده نشدن اين امواج توسط چشم مصلحتي بوده است از طرف خداوند ، چرا كه در غير اينصورت چشم ها از ديدن اينهمه تجمع امواج پيرامون خويش متحيّر مي شدند، همانطوري كه واضح است اين تشعشعات راديويي، ساتع شده از دستگاههاي الكتريكي و ديجيتالي و كنترلي، خواه ناخواه با موجودات زنده برخورد فيزيكي خواهند داشت و بقول اسلوس(محقق قرن شانزدهم ميلادي):
"هر ماده اي كه قابليت تاثير بر فرآيندهاي بيولوژيك را داشته باشد هم مي تواند مفيد باشد و هم مضر"
برخي از اين امواج بقدري قوي هستند كه حتي مي توانند از ديواره هاي بسيار ضخيم بتوني چند متري هم عبور كنند چه رسد به بدن موجودات زنده كه از بافتهاي نرم ، تشكيل شده اند؛ اين تشعشعات اگر بطور مستمر و دائم حتي با نيروي خيلي ضعيف هم باشند به احتمال قوي ممكن است باعث ايجاد اثرات منفي در موجودات شوند.
البته امواج الكترومغناطيس چيز تازه اي نيست؛ فقط سرعت استفاده از آن بسيار بالاست. موجودات از ديرباز با اين امواج البته بصورت طبيعي سروكار داشته اند، جاذبه زمين ، جاذبه ديگر كرات و ميدانهاي مغناطيسي كوههاي عظيم، در برخي نقاط جهان و مهمتر از همه مثلث برمودا و غيره ؛ از اين قبيل بوده اند، اما مسئله اي كه اينجا مطرح اين است كه اين امواج طبيعي شايد بعلت برنامه ريزي دقيقشان، آسيب ها و ضررهايشان نيز حساب شده باشد و تاثيرات مهمي در حفظ چرخه عمر موجودات داشته باشند.
در قرآن كريم داريم؛ خداوند از خلقت آسمانها و زمين با ستونهاي نامرئي خبر داده است ، كه مسلما اين ستونها همان امواج يا بقولي نيروهاي الكترومغناطيس هستند كه بصورت فوق العاده منظم طراحي و تنظيم شده اند يا در سوره "يس" آيه 29 در رابطه با توصيف آخروالزمان داريم، كه خداوند مي فرمايند " ان كانت صيحه واحده فاذا هم خمدون" يعني " نيست عقوبتشان جز يك صيحه عذاب آسماني كه به ناگاه همه هلاك شوند" ، آنطوري كه اكنون براي ما قابل درك است اين است كه ، اين صيحه مي تواند نوعي از امواج الكترومغناطيس بصورت راديويي يا ماكرويوي البته با پالسهاي بسيار شديد و تند باشد.
كمي بعد از جنگ جهاني دوم آلمان غربي با ابراز تاسف از اينكه مردم منطقه اي در يكي از كوهستانهاي دورافتاده فاقد برق و تلويزيون هستند ، بلافاصله براي آنها برق و تلويزيون فراهم كردند، قبل از ورود برق به اين منطقه اهالي داراي بيشترين طول عمر در كره زمين بودند، اما 10 سال پس از اين ماجرا اهالي از بيماريهاي ريوي ، قلبي ، كليوي ، اعصاب و انواع سرطانها تلف مي شدند.
بسياري از محققان در زمينه طول عمر؛ سمت و سوي تحقيقات خود را به اين طرف سوق دادند و با جديت بيشتري اين اثرات را مورد كنكاش قرار داده اند.
خلاصه اينكه همه موجودات و بخصوص ما انسانها در وضعيتي برگشت ناپذير قرار گرفته ايم ، چراكه اكنون در جهان ميليونها ايستگاههاي فرستنده راديويي استاندارد و غيراستاندارد ساخته شده است و صدها ماهواره خارج از جو در حال بمباران تشعشعاتي كره زمين و حتي ساير كرات موجود در جهان است، علاوه بر همه اينها با اقدامات نادرست بشر لايه ازن ، آن محافظ خدا دادي موجودات از گزند تشعشعات فضايي بسيار خطرناك در حال نازك شدن و تخريب است، وجود دستگاههاي پارازيت انداز بر روي برنامه هاي راديويي و تلويزيوني در برخي كشورها ( كه سرطان زا بودن شان مورد تاييد دانشمندان است) و نيز وجود سيم كشي هاي فشار قوي غير استاندارد در محدوده هاي شهري من جمله اقدامات غير مسئولانه در اين زمينه است، متاسفانه راه چاره اي نيست جز هماهنگ كردن خود با اين وضعيت دشوار.
استفاده از دستگاههاي با اطمينان ، بهره گيري از استانداردهاي قابل اعتماد، محدود سازي ايستگاههاي فرستنده غير استناندارد در محدوده هاي شهري مي تواند از جمله اقدامات ما باشد، بايد توجه داشته باشيم وارد كردن هر چيز تازه بدليل نو بودنش و تامين آسايش ظاهري و بدون توجه به جنبه هاي زيان آور شناخته شده و ناشناخته آن چندان كار افتخار آميزي نمي تواند باشد، چراكه سلامتي ما مهمترين مورد است. پس از تحقيقات و آزمايشهاي مكرر دانشمندان پي به اسرات زيان بار اين مورد بردند لذا در سطح بين المللي دست به تدوين يك سري قوانين محدود كننده زدند، ترجمه زير رابطه بين امواج الكترومغناطيس با سلامتي انسان و نيز قابليتهاي استانداردهاي موجود را تحت بررسي قرار مي دهد.
امواج الكترومغناطيس:
حدودا ده سال قبل تنها منبع امواج الكترومغناطيس كه بيشتر با آن مواجه مي شديم گرماخانه هاي ميكروويو بودند. اما امروزه همه ما درحاليكه بي سيم هاي ديجيتالي و موبايل ها در دستمان است و يا اينكه پيجرهاي فرستنده و گيرنده اطلاعات را به كمرمان بسته ايم در حال امرار معاش هستيم. از كامپيوترها و ساير وسايل جانبي آن نظير چاپگرها (PRINTER) ، اسكنرها و اينفررد (INFRARED) ، بلوتوس و خيلي موارد ديگر بصورت مستمر استفاده مي كنيم.
امروزه با وجود تراكم هاي مغناطيسي ما هنوز از همان استانداردهاي قديمي و البته ناكافي براي محاسبات تشعشعات راديويي و ماكروويوي استفاده مي كنيم. اين استانداردها و قراردادها از نتايج تجارب بدست آمده در دهه بعد از جنگ جهاني دوم بدست آمده است. بعضي از آن قرار دادها براي مطالعه هايي در سطح پايين و اثرات بيولوژيكي متمركز و محدود طراحي شده بودند و هيچ پيوندي با گرما نداشتند. اما تئوري الكترومغناطيس و ده ها تجربه ديگر بطور آشكار نشان داد كه ميادين مغناطيسي و راديويي و ماكروويوي مي توانند سلولها را بصورت مكانيكي و بدون ايجاد گرماي قابل توجه تحت تاثير قرار دهند.
اين قرار دادها در اواخر سال 1980 ميلادي بوسيله انيستيتوي آمريكايي بنام IEEE طراحي شد. ساير قرارداد ها و استانداردها بر اين اساس هستند كه اگر تشعشعات راديويي سلولهاي زنده و بافتها را تحت تاثير قرار دهند در اينصورت اين فرآيند از طريق گرمايش بافت ها انجام مي گيرد. بعضي از استانداردها و قراردادها به نامهاي IEEE/ANS1 وجود دارند كه پرتوافكني خود را به جاي اينكه در بعضي از قسمتهاي بدن مثل سر يا لب انجام دهند، بر روي كل بدن اعمال كرده اند. اين استانداردها كه كل بدن را در بر گرفته اند و بر اساس گرما مي باشند براي پرتوافكني حداكثر مجاز به روي افرادي كه در اطراف امواج راديويي كار مي كنند نظير سربازان يا فروشندگاني كه در اطراف رادار كار مي كنند يا تكنسينهايي كه در مراكز اصلي موبايل كار مي كنند استفاده مي شوند.
از اين استانداردها براي طراحي آنتهاي ارتفاعات كه جريانات بي حفاظ را محدود مي كنند نيز استفاده مي شود. پيوند ممكن بينراديو و ماكروويو كه شكلي از تابش تشعشع راديويي هستند و سلامتي بشر، باعث ايجاد موضوعات پيچيده و بحث انگيز در علم فيزيك و زيست شده است.
من نمي توانستم تمام اين موضوعات پيچيده را در يك مقاله كوچك گرد آوري نموده و ذكر نمايم. بهرحال شواهد علمي زيادي موجود است مبني بر اينكه استفاده بلند مدت از پرتوهاي تابشي مثل انواع امواج راديويي ، حداقل باعث ايجاد تغييرات ناچيزي در حركت و كاركرد و نيز تغييراتي در ساختار مولكولها و سلولهايي در بافتهاي زنده مي شود. اين شواهد امكان تحت تاثير قرار گرفتن سلامتي افراد را در مقابل پرتو افشاني افزايش مي دهد.
فيزيك مربوط به اين موضوع با اين حقيقت كه همه چيزها زنده امواج الكترومغناطيسي را جذب و پخش مي كنند، شروع به فعاليت كرد. در طي اين روند آنها در سطح مولكولي، ميدانهاي الكترومغناطيسي را به نيروي مكانيكي تبديل كردند. بدن ما پر از يونهاي پايان ناپذير در هسته سلولهاي موجود در ماهيچه ها است. به علاوخ بيشتر مولكولهاي معمولي بدن كه شمال آب مي باشند داراي توزيع و پخش بي رويه ي سوخت هستند.بنابراين آنها بوسيله ميادين الكتريكي و يا ميادين مغناطيسي كه ناشي از حركت يونها و مولكولها مي باشند، تحت تاثير قرار مي گيرند.
پس ميادين الكترومغناطيسي مي توانند بطور فيزيكي حركت كنند يا تطبيق يابند و يا حتي توزيع و پخش مولكولها و يونها را در بدن تغيير دهند. همچنين آنها مي توانند ميزاني از واكنشهاي شيميايي و توانايي مولكولها براي عبور از غشاي پوستي را تحت تاثير قرار دهند.
به علاوه اگر شتاب بار الكتريكي كه نتيجه پيشرفت سريع پالسهاي رادار مي باشد رخ دهد باعث مي شود كه خود بافتهاي بدن ، انرژي داخل بدن را بازتاب و پخش كنند كه اين يكي از اثرات پيچيده و شديد امواج راديوي مي باشد.
پيوند ممكن ميان مولكول يا تاثيرات سلولي و سلامتي بشر موضوعي بحث انگيز مي باشد. اما تعدادي از كارشناسان در مورد انسداد سلولهاي خوني مغز مشغول انجام مطالعات مي باشند. اين مجموعه ي فيزيولوژيكي كه شامل خطوط دفاعي ابتدايي و اوليه و همچنين حالت مويينگي در مغز مي باشد ، مغز و سيستم هاي عصبي مركزي را از عناصر خارجي و زيان بار حفظ مي كند. موانع موجود بنظر مي رسد كه تراكم يونها را در بافتهاي مغزي كنترل مي كنند. تشعشعاتي كه باعث حركت و يا تغييراتي در يونها و مولكولها هستند مي توانند قوي و نيرومند شوند، زمانيكه از طريق پالسهاي الكترومغناطيسي كه خيلي تيز و شديد اند ايجاد شوند. يكي وضعيت كه بايد به آن اشاره كنيم، رادار اخطار دهنده زود هنگام كه با نيروي هوا كار مي كند بنام سيستم "PAVE PAWS" شناخته مي شود.
در سال 1994 "ريچارد آلبنز" محقق در مورد اساس سيستم هاي نيروي هوايي ، گزارش داد كه پالسهاي الكترومغناطيسي با موج كوتاه ، از نوع ساتع شونده بوسيله "PAVE PAWS" و رادارهاي هم فاز مشابه ممكن است باعث ايجاد آسيبهاي مكانيكي از طريق آنچه كه پيش ماده و لازمه تشعشع ناميده مي شود ، شود.
در طي يك دوره معين اين چنين نتيجه گيري شده است كه انفجارهاي ثانويه راديويي در داخل بافتهاي زنده زمانيكه بوسيله پالسهاي رادار ضربه مي خورند ، اتفاق مي افتد.
پيش ماده تشعشع يكي ديگر از منابه بالقوه و ثانويه هست، كه باعث آسي باذفت مي شود، كه در استانداردهاي پرتودهي ناديده گرفته شده است. "ريچارد آلبينز" در نشريه اش در سال 1994 ميلادي نوشت : « نويسنده تابش مجازي را براي چنين پيش ماده ها و پالسهايي توصيه مي كند.»
مطالعه ديگري كه در مدت زمان بسيار كمي عنوان جهاني بخود گرفت و در 20 ژوئن ماه قبل منتشر گرديد ، يك موضوع ديگري را بيان كرد. يك سيستم واقع در سازمان هسته اي و راديويي ايمني در فنلاند گزارش داد كه « تشعشعات موبايل بر روي صد گونه از پروتئينهايي كه در سلولهاي رشد يافته در آزمايشگاه كه از خون شناور انسان گرفته شده است اثر مي گذارد. »
رهبر اين تيم بنام "دارويز ليزين" نتيجه اين گزارش را در رابطه با سلامتي انسان 100% تاييد نكرد ، اما اين فرضيه را مبني بر اينكه يكي از مولكولهاي تحت تاثير كه پروتئين " hsp27 " ناميده مي شود، ممكن است همانند كليدي باشد كه شكافها را در انسداد خوني مغز باز كند و يا اينكه اجازه دخولهاي چيزهاي خارجي و زيان آور را به درون ممنوعه مغز بدهد.
نتايج مهم ديگري از طرف "هنري" كه در دانشگاه "واشنگتون" در قسمت مهندسي كار مي كند بدست امده است. "هنري" مدركي بدست آورده است مبني بر اينكه تاثيرات بيولوژيكي به وسيله جذب تشعشعات بافتهاي ساتع كننده در سطح پاييني به اندازه 0/001 و با تراكم بسيار زياد در حدود يك سانتي متر گالروواتا. اين مقادير بطور قابل توجهي از استانداردهاي مجاز هم كمترند ، اثرات شامل آسيبهايي به DNA موجود در سلولها، افزايش انتشار كلسيم به داخل سلولها و كاهش تقسيمات سلولي بعد از تابش تشعشعات مي باشند.
ما شواهد تجربي محكمي براي انتقاد و سوال در مورد اعتبار و درستي استانداردهاي تنظيم شده داريم كه فقط تاثيرات گرمايي را به حساب مي آورند. ادامه استفاده از استانداردهايي كه بر اساس ميانگين تابش امواج راديويي و تشعشعات برروي همه قسمتهاي بدن حيوانات مي باشد، يكي بي مسوليتي به مار مي ايد. و مهمتر از اينها كه قسمت اعظمي از آسيبهاي بافتي انجام شده بود قبل از اينكه يك حيوان آزمايشگاهي تغييرات رفتاري از خود نشان دهد يا اينكه در اثر تغييرات گرمايي بميرد.
بعد چه؟ ما بايد استانداردهاي ايمني خود را اصلاح نماييم و از استانداردهاي محافظه كارانه جديد كه از همه نتايج در دسترس استفاده مي كند بهره گيريم و نه از قرارداده هايي كه فقط از اطلاعات و داده هاي ابتدايي استفاده مي كند. صنعت ارتباطات كه در حال تكذيب مي باشد با اين واقعيات روبرو مي شود. گروههاي متخصص نظير استانداردهاي IEEE بايد با U.S كار كنند. دولت ها و آزانسهاي بين المللي هم اطمينان خاط داده اند كه مطالعات دراز مدت و سطح پايين با تاثيرات غير گرمايي در حال انجام است.
كنگره U.S بايد فعاليت و ضروريت اين مطالعات را تشخيص دهد و آنها را به زماني كه قانوني قانوني در صنعت ارتباطات ايجاد مي شود و يا اصلاح مي وشد به تعويق نيندازد.
براي بسياري از ما موبايل بخش اجتناب ناپذير زندگيمان شده است و ارتباطات ما را پراكنده كرده است و حال هيچ راه برگشتي نداريم ولي اين حق را داريم كه انتظار داشته باشيم كه قراردادهاي موجود لااقل سلامت زندگيمان را حفظ كنند
با گذشت لحظه ، لحظه هاي زمان، جهان ديگر همان جهان قبلي نيست، با توجه به تحقيقات وسيع علمي كه در اقسي نقاط جهان در حال انجام است، جهان جديد، جهاني بسيار پيشرفته تر از چند لحظه قبل است. با توجه به اين شرايط، ابزار آلات و وسايل مورد استفاده بشر نيز مطابق با اين وضعيت در حال پيشرفت است.
امروزه از آنجايي كه همه تلاشهاي محققان بر اين رابطه استوار است تا مرزها را بشكنند و صرفه جويي در زمان نمايند؛ لذا تحقيقات بر روي وسايل راديويي و كنترل از راه دور با سرعت بي سابقه اي در حال انجام است، مهمتر از همه، كاربردهاي بسيار زياد اين تكنولوژي در عرصه هاي نظامي باعث آن شده تا دولتها سرمايه گذاري هاي عظيمي را در اين بخش انجام دهند ، شايد ديده نشدن اين امواج توسط چشم مصلحتي بوده است از طرف خداوند ، چرا كه در غير اينصورت چشم ها از ديدن اينهمه تجمع امواج پيرامون خويش متحيّر مي شدند، همانطوري كه واضح است اين تشعشعات راديويي، ساتع شده از دستگاههاي الكتريكي و ديجيتالي و كنترلي، خواه ناخواه با موجودات زنده برخورد فيزيكي خواهند داشت و بقول اسلوس(محقق قرن شانزدهم ميلادي):
"هر ماده اي كه قابليت تاثير بر فرآيندهاي بيولوژيك را داشته باشد هم مي تواند مفيد باشد و هم مضر"
برخي از اين امواج بقدري قوي هستند كه حتي مي توانند از ديواره هاي بسيار ضخيم بتوني چند متري هم عبور كنند چه رسد به بدن موجودات زنده كه از بافتهاي نرم ، تشكيل شده اند؛ اين تشعشعات اگر بطور مستمر و دائم حتي با نيروي خيلي ضعيف هم باشند به احتمال قوي ممكن است باعث ايجاد اثرات منفي در موجودات شوند.
البته امواج الكترومغناطيس چيز تازه اي نيست؛ فقط سرعت استفاده از آن بسيار بالاست. موجودات از ديرباز با اين امواج البته بصورت طبيعي سروكار داشته اند، جاذبه زمين ، جاذبه ديگر كرات و ميدانهاي مغناطيسي كوههاي عظيم، در برخي نقاط جهان و مهمتر از همه مثلث برمودا و غيره ؛ از اين قبيل بوده اند، اما مسئله اي كه اينجا مطرح اين است كه اين امواج طبيعي شايد بعلت برنامه ريزي دقيقشان، آسيب ها و ضررهايشان نيز حساب شده باشد و تاثيرات مهمي در حفظ چرخه عمر موجودات داشته باشند.
در قرآن كريم داريم؛ خداوند از خلقت آسمانها و زمين با ستونهاي نامرئي خبر داده است ، كه مسلما اين ستونها همان امواج يا بقولي نيروهاي الكترومغناطيس هستند كه بصورت فوق العاده منظم طراحي و تنظيم شده اند يا در سوره "يس" آيه 29 در رابطه با توصيف آخروالزمان داريم، كه خداوند مي فرمايند " ان كانت صيحه واحده فاذا هم خمدون" يعني " نيست عقوبتشان جز يك صيحه عذاب آسماني كه به ناگاه همه هلاك شوند" ، آنطوري كه اكنون براي ما قابل درك است اين است كه ، اين صيحه مي تواند نوعي از امواج الكترومغناطيس بصورت راديويي يا ماكرويوي البته با پالسهاي بسيار شديد و تند باشد.
كمي بعد از جنگ جهاني دوم آلمان غربي با ابراز تاسف از اينكه مردم منطقه اي در يكي از كوهستانهاي دورافتاده فاقد برق و تلويزيون هستند ، بلافاصله براي آنها برق و تلويزيون فراهم كردند، قبل از ورود برق به اين منطقه اهالي داراي بيشترين طول عمر در كره زمين بودند، اما 10 سال پس از اين ماجرا اهالي از بيماريهاي ريوي ، قلبي ، كليوي ، اعصاب و انواع سرطانها تلف مي شدند.
بسياري از محققان در زمينه طول عمر؛ سمت و سوي تحقيقات خود را به اين طرف سوق دادند و با جديت بيشتري اين اثرات را مورد كنكاش قرار داده اند.
خلاصه اينكه همه موجودات و بخصوص ما انسانها در وضعيتي برگشت ناپذير قرار گرفته ايم ، چراكه اكنون در جهان ميليونها ايستگاههاي فرستنده راديويي استاندارد و غيراستاندارد ساخته شده است و صدها ماهواره خارج از جو در حال بمباران تشعشعاتي كره زمين و حتي ساير كرات موجود در جهان است، علاوه بر همه اينها با اقدامات نادرست بشر لايه ازن ، آن محافظ خدا دادي موجودات از گزند تشعشعات فضايي بسيار خطرناك در حال نازك شدن و تخريب است، وجود دستگاههاي پارازيت انداز بر روي برنامه هاي راديويي و تلويزيوني در برخي كشورها ( كه سرطان زا بودن شان مورد تاييد دانشمندان است) و نيز وجود سيم كشي هاي فشار قوي غير استاندارد در محدوده هاي شهري من جمله اقدامات غير مسئولانه در اين زمينه است، متاسفانه راه چاره اي نيست جز هماهنگ كردن خود با اين وضعيت دشوار.
استفاده از دستگاههاي با اطمينان ، بهره گيري از استانداردهاي قابل اعتماد، محدود سازي ايستگاههاي فرستنده غير استناندارد در محدوده هاي شهري مي تواند از جمله اقدامات ما باشد، بايد توجه داشته باشيم وارد كردن هر چيز تازه بدليل نو بودنش و تامين آسايش ظاهري و بدون توجه به جنبه هاي زيان آور شناخته شده و ناشناخته آن چندان كار افتخار آميزي نمي تواند باشد، چراكه سلامتي ما مهمترين مورد است. پس از تحقيقات و آزمايشهاي مكرر دانشمندان پي به اسرات زيان بار اين مورد بردند لذا در سطح بين المللي دست به تدوين يك سري قوانين محدود كننده زدند، ترجمه زير رابطه بين امواج الكترومغناطيس با سلامتي انسان و نيز قابليتهاي استانداردهاي موجود را تحت بررسي قرار مي دهد.
امواج الكترومغناطيس:
حدودا ده سال قبل تنها منبع امواج الكترومغناطيس كه بيشتر با آن مواجه مي شديم گرماخانه هاي ميكروويو بودند. اما امروزه همه ما درحاليكه بي سيم هاي ديجيتالي و موبايل ها در دستمان است و يا اينكه پيجرهاي فرستنده و گيرنده اطلاعات را به كمرمان بسته ايم در حال امرار معاش هستيم. از كامپيوترها و ساير وسايل جانبي آن نظير چاپگرها (PRINTER) ، اسكنرها و اينفررد (INFRARED) ، بلوتوس و خيلي موارد ديگر بصورت مستمر استفاده مي كنيم.
امروزه با وجود تراكم هاي مغناطيسي ما هنوز از همان استانداردهاي قديمي و البته ناكافي براي محاسبات تشعشعات راديويي و ماكروويوي استفاده مي كنيم. اين استانداردها و قراردادها از نتايج تجارب بدست آمده در دهه بعد از جنگ جهاني دوم بدست آمده است. بعضي از آن قرار دادها براي مطالعه هايي در سطح پايين و اثرات بيولوژيكي متمركز و محدود طراحي شده بودند و هيچ پيوندي با گرما نداشتند. اما تئوري الكترومغناطيس و ده ها تجربه ديگر بطور آشكار نشان داد كه ميادين مغناطيسي و راديويي و ماكروويوي مي توانند سلولها را بصورت مكانيكي و بدون ايجاد گرماي قابل توجه تحت تاثير قرار دهند.
اين قرار دادها در اواخر سال 1980 ميلادي بوسيله انيستيتوي آمريكايي بنام IEEE طراحي شد. ساير قرارداد ها و استانداردها بر اين اساس هستند كه اگر تشعشعات راديويي سلولهاي زنده و بافتها را تحت تاثير قرار دهند در اينصورت اين فرآيند از طريق گرمايش بافت ها انجام مي گيرد. بعضي از استانداردها و قراردادها به نامهاي IEEE/ANS1 وجود دارند كه پرتوافكني خود را به جاي اينكه در بعضي از قسمتهاي بدن مثل سر يا لب انجام دهند، بر روي كل بدن اعمال كرده اند. اين استانداردها كه كل بدن را در بر گرفته اند و بر اساس گرما مي باشند براي پرتوافكني حداكثر مجاز به روي افرادي كه در اطراف امواج راديويي كار مي كنند نظير سربازان يا فروشندگاني كه در اطراف رادار كار مي كنند يا تكنسينهايي كه در مراكز اصلي موبايل كار مي كنند استفاده مي شوند.
از اين استانداردها براي طراحي آنتهاي ارتفاعات كه جريانات بي حفاظ را محدود مي كنند نيز استفاده مي شود. پيوند ممكن بينراديو و ماكروويو كه شكلي از تابش تشعشع راديويي هستند و سلامتي بشر، باعث ايجاد موضوعات پيچيده و بحث انگيز در علم فيزيك و زيست شده است.
من نمي توانستم تمام اين موضوعات پيچيده را در يك مقاله كوچك گرد آوري نموده و ذكر نمايم. بهرحال شواهد علمي زيادي موجود است مبني بر اينكه استفاده بلند مدت از پرتوهاي تابشي مثل انواع امواج راديويي ، حداقل باعث ايجاد تغييرات ناچيزي در حركت و كاركرد و نيز تغييراتي در ساختار مولكولها و سلولهايي در بافتهاي زنده مي شود. اين شواهد امكان تحت تاثير قرار گرفتن سلامتي افراد را در مقابل پرتو افشاني افزايش مي دهد.
فيزيك مربوط به اين موضوع با اين حقيقت كه همه چيزها زنده امواج الكترومغناطيسي را جذب و پخش مي كنند، شروع به فعاليت كرد. در طي اين روند آنها در سطح مولكولي، ميدانهاي الكترومغناطيسي را به نيروي مكانيكي تبديل كردند. بدن ما پر از يونهاي پايان ناپذير در هسته سلولهاي موجود در ماهيچه ها است. به علاوخ بيشتر مولكولهاي معمولي بدن كه شمال آب مي باشند داراي توزيع و پخش بي رويه ي سوخت هستند.بنابراين آنها بوسيله ميادين الكتريكي و يا ميادين مغناطيسي كه ناشي از حركت يونها و مولكولها مي باشند، تحت تاثير قرار مي گيرند.
پس ميادين الكترومغناطيسي مي توانند بطور فيزيكي حركت كنند يا تطبيق يابند و يا حتي توزيع و پخش مولكولها و يونها را در بدن تغيير دهند. همچنين آنها مي توانند ميزاني از واكنشهاي شيميايي و توانايي مولكولها براي عبور از غشاي پوستي را تحت تاثير قرار دهند.
به علاوه اگر شتاب بار الكتريكي كه نتيجه پيشرفت سريع پالسهاي رادار مي باشد رخ دهد باعث مي شود كه خود بافتهاي بدن ، انرژي داخل بدن را بازتاب و پخش كنند كه اين يكي از اثرات پيچيده و شديد امواج راديوي مي باشد.
پيوند ممكن ميان مولكول يا تاثيرات سلولي و سلامتي بشر موضوعي بحث انگيز مي باشد. اما تعدادي از كارشناسان در مورد انسداد سلولهاي خوني مغز مشغول انجام مطالعات مي باشند. اين مجموعه ي فيزيولوژيكي كه شامل خطوط دفاعي ابتدايي و اوليه و همچنين حالت مويينگي در مغز مي باشد ، مغز و سيستم هاي عصبي مركزي را از عناصر خارجي و زيان بار حفظ مي كند. موانع موجود بنظر مي رسد كه تراكم يونها را در بافتهاي مغزي كنترل مي كنند. تشعشعاتي كه باعث حركت و يا تغييراتي در يونها و مولكولها هستند مي توانند قوي و نيرومند شوند، زمانيكه از طريق پالسهاي الكترومغناطيسي كه خيلي تيز و شديد اند ايجاد شوند. يكي وضعيت كه بايد به آن اشاره كنيم، رادار اخطار دهنده زود هنگام كه با نيروي هوا كار مي كند بنام سيستم "PAVE PAWS" شناخته مي شود.
در سال 1994 "ريچارد آلبنز" محقق در مورد اساس سيستم هاي نيروي هوايي ، گزارش داد كه پالسهاي الكترومغناطيسي با موج كوتاه ، از نوع ساتع شونده بوسيله "PAVE PAWS" و رادارهاي هم فاز مشابه ممكن است باعث ايجاد آسيبهاي مكانيكي از طريق آنچه كه پيش ماده و لازمه تشعشع ناميده مي شود ، شود.
در طي يك دوره معين اين چنين نتيجه گيري شده است كه انفجارهاي ثانويه راديويي در داخل بافتهاي زنده زمانيكه بوسيله پالسهاي رادار ضربه مي خورند ، اتفاق مي افتد.
پيش ماده تشعشع يكي ديگر از منابه بالقوه و ثانويه هست، كه باعث آسي باذفت مي شود، كه در استانداردهاي پرتودهي ناديده گرفته شده است. "ريچارد آلبينز" در نشريه اش در سال 1994 ميلادي نوشت : « نويسنده تابش مجازي را براي چنين پيش ماده ها و پالسهايي توصيه مي كند.»
مطالعه ديگري كه در مدت زمان بسيار كمي عنوان جهاني بخود گرفت و در 20 ژوئن ماه قبل منتشر گرديد ، يك موضوع ديگري را بيان كرد. يك سيستم واقع در سازمان هسته اي و راديويي ايمني در فنلاند گزارش داد كه « تشعشعات موبايل بر روي صد گونه از پروتئينهايي كه در سلولهاي رشد يافته در آزمايشگاه كه از خون شناور انسان گرفته شده است اثر مي گذارد. »
رهبر اين تيم بنام "دارويز ليزين" نتيجه اين گزارش را در رابطه با سلامتي انسان 100% تاييد نكرد ، اما اين فرضيه را مبني بر اينكه يكي از مولكولهاي تحت تاثير كه پروتئين " hsp27 " ناميده مي شود، ممكن است همانند كليدي باشد كه شكافها را در انسداد خوني مغز باز كند و يا اينكه اجازه دخولهاي چيزهاي خارجي و زيان آور را به درون ممنوعه مغز بدهد.
نتايج مهم ديگري از طرف "هنري" كه در دانشگاه "واشنگتون" در قسمت مهندسي كار مي كند بدست امده است. "هنري" مدركي بدست آورده است مبني بر اينكه تاثيرات بيولوژيكي به وسيله جذب تشعشعات بافتهاي ساتع كننده در سطح پاييني به اندازه 0/001 و با تراكم بسيار زياد در حدود يك سانتي متر گالروواتا. اين مقادير بطور قابل توجهي از استانداردهاي مجاز هم كمترند ، اثرات شامل آسيبهايي به DNA موجود در سلولها، افزايش انتشار كلسيم به داخل سلولها و كاهش تقسيمات سلولي بعد از تابش تشعشعات مي باشند.
ما شواهد تجربي محكمي براي انتقاد و سوال در مورد اعتبار و درستي استانداردهاي تنظيم شده داريم كه فقط تاثيرات گرمايي را به حساب مي آورند. ادامه استفاده از استانداردهايي كه بر اساس ميانگين تابش امواج راديويي و تشعشعات برروي همه قسمتهاي بدن حيوانات مي باشد، يكي بي مسوليتي به مار مي ايد. و مهمتر از اينها كه قسمت اعظمي از آسيبهاي بافتي انجام شده بود قبل از اينكه يك حيوان آزمايشگاهي تغييرات رفتاري از خود نشان دهد يا اينكه در اثر تغييرات گرمايي بميرد.
بعد چه؟ ما بايد استانداردهاي ايمني خود را اصلاح نماييم و از استانداردهاي محافظه كارانه جديد كه از همه نتايج در دسترس استفاده مي كند بهره گيريم و نه از قرارداده هايي كه فقط از اطلاعات و داده هاي ابتدايي استفاده مي كند. صنعت ارتباطات كه در حال تكذيب مي باشد با اين واقعيات روبرو مي شود. گروههاي متخصص نظير استانداردهاي IEEE بايد با U.S كار كنند. دولت ها و آزانسهاي بين المللي هم اطمينان خاط داده اند كه مطالعات دراز مدت و سطح پايين با تاثيرات غير گرمايي در حال انجام است.
كنگره U.S بايد فعاليت و ضروريت اين مطالعات را تشخيص دهد و آنها را به زماني كه قانوني قانوني در صنعت ارتباطات ايجاد مي شود و يا اصلاح مي وشد به تعويق نيندازد.
براي بسياري از ما موبايل بخش اجتناب ناپذير زندگيمان شده است و ارتباطات ما را پراكنده كرده است و حال هيچ راه برگشتي نداريم ولي اين حق را داريم كه انتظار داشته باشيم كه قراردادهاي موجود لااقل سلامت زندگيمان را حفظ كنند