mehraboOon
12-25-2010, 02:11 AM
نکات طلائی خانه داری
اگر عسل شما شکرک زده
می توانید عسل را در ظرفی كه در آن محكم بسته می شود بریزید، به صورتی كه آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر دیگری بردارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید. برای این كه ظرف عسل وارونه نشود یا تكان نخورد، یك جسم سنگین روی آن بگذارید تا ثابت بماند. حالا اجاق گاز را روشن كنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه برمی گردد و دیگر شکرک نمی زند.
جلوگیری از وارفتن كوفته تبریزی
برای اینكه كوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید 2_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید 3_ پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد كنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.
اگر فلفل غذای شما زیاد شد
اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، (با توجه به طعم اصلی غذا) چند دقیقه قبل از آن كه غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.
اگر حبوبات بی نمك شده
اگرحبوبات شما بی نمك شد هرگز نمك خشك روی آن نریزید ؛ بلكه مقدار نمك مورد نیاز را در آبجوش حل كنید، سپس داخل حبوبات پخته بریزید تا نمك به همه جای حبوبات برسد.
برای پخت بهتر ماكارونی
1-چند قاشق غذا خوری روغن داخل ماكارونی در حال جوشیدن بریزید.
2- چند قاشق آبلیمو داخل ظرف ماكارونی در حال جوشیدن بریزید.
3- مقداری نمک به آب در حال جوشیدن آن اضافه کنید.
4- چند قاشق آبلیمو به مایه ماكارونی اضافه كنید تا ماكارونی شما لذیذتر شود.
خوشمزه تر شدن كوكو سبزی:
برای خوشمزه تر شدن كوكو سبزی ، از گردوی خرد شده و زرشك(بر اساس ذائقه ی خود) در مخلوط موادتان استفاده كنید؛ كوكوی شما بسیارخوشمزه و مفیدتر می شود.
اگر نمک نمکدان شما مرطوب می شود
برای اینكه نمك راحت تر از نمك پاش خارج شود، می توانید چند عدد برنج خشك داخل نمك پاش بریزید.
چند نكته در مورد رب گوجه فرنگی:
1- متأسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد كردن گوجه برای درست كردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. در صورتی كه این كار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.
2- برای اینكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید. 3- روی ظرف رب ، كمی روغن آب شده بریزید تا دیگر كپك نزند.
از بین بردن بوی غذا
اگر خانه ی شما از بوی غذا پرشده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاكشیر استفاده كنید . با دود كردن دارچین هم می توانید بوی غذا را كاملاً از بین ببرید . علاوه بر آن ، دود اسفند باعث ضد عفونی كردن محیط هم می شود.
خاک قند را چه کنیم
خاکِ قند را می توانید با آسیاب کردن کاملاً یک دست کنید و به جای شکر به کار ببرید.
آب کردن شکلات تخته ای
راه اول: تکه های شکلات را در کاسه ای قرار دهید و نصف استکان قهوه ی داغ روی آن بریزید. هم زود آب می شود و هم شیرینی شما خوش طعم می شود.
راه دوم : استفاده از روش طبخ غیر مستقیم . شکلات را در یک ظرف گود بریزید و این ظرف را در ظرف بزرگتر حاوی آب گرم قرار دهید ؛ ظرف بزرگ را روی حرارت کم قرار دهید و شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود.
سالم آب پز کردن سیب زمینی
برای پختن سیب زمینی آب پز، فراموش نکنید یک یا دو قاشق غذا خوری نمک به آن بیفزایید تا سیب زمینی ها ترک برندارند.
کاهوی اضافه
اگر چند برگ کاهو اضافه آمده و به اندازه ای نیست که بتوان با آن سالاد درست کرد، می توانید که آن را خرد کنید و به کوکو سبزی بیفزایید و یا برای ته دیگ مانند نان در کف قابلمه قرار دهید، بسیار خوشمزه خواهد شد.
استفاده ی بهینه از برنج خرد شده
برنج خرد شده را می توانید در سوپ ، آش و دلمه استفاده کنید زیرا بهتر لعاب می اندازد و غذا یا دسر شما را خوشمزه تر می کند .
اگر می خواهید کیک بپزید و شیر ندارید
برای تهیه ی انواع کیک، به جای شیر می توانید آب میوه را جایگزین کنید، به این ترتیب طعم کیک شما هم تغییر خواهد کرد.
نکاتی در مورد تخم مرغ آب پز
برای آب پز كردن تخم مرغ ، مقدار كمی نمك و سركه به آب اضافه كنید. در این حالت ، اگر پوست تخم مرغ شكسته شود ، سفیده بیرون نمی ریزد. تخم مرغها را با حرارت كم بپزید.در صورتی كه ته تخم مرغ را با سنجاق سوراخ كنید موقع آب پز كردن ، پوسته ی آن شكاف برنمی دارد. برای اینكه بعد از پختن پوست را به آسانی جدا كنید ، می توانید تخم مرغ را بعد از اینكه از آبجوش خارج كردید در آب سرد قرار دهید .
چگونه تخم مرغ سالم را تشخیص دهیم ؟
ابتدا قدری محلول آب و نمك درست كنید. (یك لیتر آب در 120 گرم نمك) . سپس تخم مرغها را در این محلول قرار دهید. تخم مرغ خیلی تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودی می ایستد، اما تخم مرغ سالم ولی كمی كهنه در قسمتهای میانی آب معلق می ماند و تخم مرغهایی كه در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند.
استفاده بی درد سرتر از فر
هر گاه از جوجه گردان فر استفاده می كنید: روی سینی زیرین یك ورق فویل ( كاغذ آلومینیوم ) بگذارید و بعد از استفاده بردارید تا فر كثیف نشود.
برگرفته ازوب سایت تبیان
http://www.tebyan.net
اگر عسل شما شکرک زده
می توانید عسل را در ظرفی كه در آن محكم بسته می شود بریزید، به صورتی كه آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر دیگری بردارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید. برای این كه ظرف عسل وارونه نشود یا تكان نخورد، یك جسم سنگین روی آن بگذارید تا ثابت بماند. حالا اجاق گاز را روشن كنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه برمی گردد و دیگر شکرک نمی زند.
جلوگیری از وارفتن كوفته تبریزی
برای اینكه كوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید 2_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید 3_ پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد كنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.
اگر فلفل غذای شما زیاد شد
اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، (با توجه به طعم اصلی غذا) چند دقیقه قبل از آن كه غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.
اگر حبوبات بی نمك شده
اگرحبوبات شما بی نمك شد هرگز نمك خشك روی آن نریزید ؛ بلكه مقدار نمك مورد نیاز را در آبجوش حل كنید، سپس داخل حبوبات پخته بریزید تا نمك به همه جای حبوبات برسد.
برای پخت بهتر ماكارونی
1-چند قاشق غذا خوری روغن داخل ماكارونی در حال جوشیدن بریزید.
2- چند قاشق آبلیمو داخل ظرف ماكارونی در حال جوشیدن بریزید.
3- مقداری نمک به آب در حال جوشیدن آن اضافه کنید.
4- چند قاشق آبلیمو به مایه ماكارونی اضافه كنید تا ماكارونی شما لذیذتر شود.
خوشمزه تر شدن كوكو سبزی:
برای خوشمزه تر شدن كوكو سبزی ، از گردوی خرد شده و زرشك(بر اساس ذائقه ی خود) در مخلوط موادتان استفاده كنید؛ كوكوی شما بسیارخوشمزه و مفیدتر می شود.
اگر نمک نمکدان شما مرطوب می شود
برای اینكه نمك راحت تر از نمك پاش خارج شود، می توانید چند عدد برنج خشك داخل نمك پاش بریزید.
چند نكته در مورد رب گوجه فرنگی:
1- متأسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد كردن گوجه برای درست كردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. در صورتی كه این كار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.
2- برای اینكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید. 3- روی ظرف رب ، كمی روغن آب شده بریزید تا دیگر كپك نزند.
از بین بردن بوی غذا
اگر خانه ی شما از بوی غذا پرشده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاكشیر استفاده كنید . با دود كردن دارچین هم می توانید بوی غذا را كاملاً از بین ببرید . علاوه بر آن ، دود اسفند باعث ضد عفونی كردن محیط هم می شود.
خاک قند را چه کنیم
خاکِ قند را می توانید با آسیاب کردن کاملاً یک دست کنید و به جای شکر به کار ببرید.
آب کردن شکلات تخته ای
راه اول: تکه های شکلات را در کاسه ای قرار دهید و نصف استکان قهوه ی داغ روی آن بریزید. هم زود آب می شود و هم شیرینی شما خوش طعم می شود.
راه دوم : استفاده از روش طبخ غیر مستقیم . شکلات را در یک ظرف گود بریزید و این ظرف را در ظرف بزرگتر حاوی آب گرم قرار دهید ؛ ظرف بزرگ را روی حرارت کم قرار دهید و شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود.
سالم آب پز کردن سیب زمینی
برای پختن سیب زمینی آب پز، فراموش نکنید یک یا دو قاشق غذا خوری نمک به آن بیفزایید تا سیب زمینی ها ترک برندارند.
کاهوی اضافه
اگر چند برگ کاهو اضافه آمده و به اندازه ای نیست که بتوان با آن سالاد درست کرد، می توانید که آن را خرد کنید و به کوکو سبزی بیفزایید و یا برای ته دیگ مانند نان در کف قابلمه قرار دهید، بسیار خوشمزه خواهد شد.
استفاده ی بهینه از برنج خرد شده
برنج خرد شده را می توانید در سوپ ، آش و دلمه استفاده کنید زیرا بهتر لعاب می اندازد و غذا یا دسر شما را خوشمزه تر می کند .
اگر می خواهید کیک بپزید و شیر ندارید
برای تهیه ی انواع کیک، به جای شیر می توانید آب میوه را جایگزین کنید، به این ترتیب طعم کیک شما هم تغییر خواهد کرد.
نکاتی در مورد تخم مرغ آب پز
برای آب پز كردن تخم مرغ ، مقدار كمی نمك و سركه به آب اضافه كنید. در این حالت ، اگر پوست تخم مرغ شكسته شود ، سفیده بیرون نمی ریزد. تخم مرغها را با حرارت كم بپزید.در صورتی كه ته تخم مرغ را با سنجاق سوراخ كنید موقع آب پز كردن ، پوسته ی آن شكاف برنمی دارد. برای اینكه بعد از پختن پوست را به آسانی جدا كنید ، می توانید تخم مرغ را بعد از اینكه از آبجوش خارج كردید در آب سرد قرار دهید .
چگونه تخم مرغ سالم را تشخیص دهیم ؟
ابتدا قدری محلول آب و نمك درست كنید. (یك لیتر آب در 120 گرم نمك) . سپس تخم مرغها را در این محلول قرار دهید. تخم مرغ خیلی تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودی می ایستد، اما تخم مرغ سالم ولی كمی كهنه در قسمتهای میانی آب معلق می ماند و تخم مرغهایی كه در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند.
استفاده بی درد سرتر از فر
هر گاه از جوجه گردان فر استفاده می كنید: روی سینی زیرین یك ورق فویل ( كاغذ آلومینیوم ) بگذارید و بعد از استفاده بردارید تا فر كثیف نشود.
برگرفته ازوب سایت تبیان
http://www.tebyan.net