PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روایت انتقام مختار



Sara12
12-18-2010, 03:28 PM
سرانجام کار قاتلان صحرای کربلا چه بود؟


http://www.madomeh.com/wp-content/uploads/10.jpg
.. (http://forum.isatice.com/showthread.php?t=56233)



در بخش نخست مروری داریم بر سرنوشت قاتلان اما سوم شعیان(ع) و انتقام مختار از آنان که احتمالا برای آن دسته از مخاطبان که سریال مختارنامه را دنبال می‎کنند، جذاب باشد و در ادامه نیز بخش‎هایی از مقتل «لهوف» به قلم سید ابن طاووس را که از مضمونی مشابه برخوردار است، می‎خوانیم. ***

http://www.madomeh.com/wp-content/uploads/8761.jpg
فریبرز عرب نیا در هیبت مختار



بخش نخست: انتقام مختار
قیام مختار حکایتی طولانی دارد، چند سالی به طول انجامید تا اینکه سرانجام به نتیجه رسید. مختصر اینکه مختار اگرچه خود خیال انتقام از مسببان حادثه کربلا داشت، اما وقتی در زندان ابن زیاد، از زبان میثم تمار شنید که حضرت علی (ع) پیشاپیش از او به عنوان انتقام گیرنده خون پسرش یاد کرده، دل قرص داشت و در نیت خود استوارتر شد. بعد آزادی از زندان رو به سرزمین حجاز گذاشت تا برای قیام نظر بزرگان عرب را که با بن امیه سر ستیز داشتند، جلب کرده و یارگیری کند. روایت است که برای امام سجاد پیام فرستاد، اما او اذن انتقام به او نداد، اما مختار از خیال خود دست برنداشت و اذن برادر امام حسین محمد حنفیه را گرفت. برخی روایت‎ها همراهی نکردن امام سجاد را از سر تقیه دانسته‎اند و براین باورند که بعد از مدتی امام سجاد بدن کار تمایل نشان داده و عموی خود (محمد حنفیه) را نیز به نمایندگی از خویش به یاری مختار گماشته. هرچند که به هر روی نمی توان منکر شادمانی حضرت و خوشحالی شیعیان از انتقام مختار شد. .. (http://forum.isatice.com/showthread.php?t=56233)
مختار که مردی جنگجو و سیاستمدار بود برای رسیدن به مقصود از دراز کردن دست یاری به سوی هر آنکه کینه بن امیه را بردل داشت خودداری نکرد و از همین سبب است که برخی مورخان شیعه به دیده تردید به قیام او می‎نگرند، چرا که در میان همراهان مختار کسانی چون پسر زبیر از صحابی به نام پیامبر که بعدها در جنگ جمل درکنار طلحه و عایشه رودرروی امام علی (ع) ایستاد، دیده می‎شدند و یا دیگرانی که چندان دلبستگی و علاقه‎ای به آل علی (ع) نداشته و چه بسا با آنها نیز دشمنی داشتند.


http://www.madomeh.com/wp-content/uploads/A0057711.jpg
به هرحال در آن زمان آل زبیر در حجاز قدرت و داعیه خلافت داشتند و به همین خاطر مختار ناگزیر به همراهی با این قبیل گروه‎ها شد. این راهم نباید ناگفته گذاشت که پیش از شروع قیام مختار خبر مرگ یزید به او رسید، اما با این حال جز یزید بسیاری دیگر بودند که او در آتش انتقام از آنها می‎سوخت.
به هر روی مختار توانست با سیاست این گروه‎ها را با خود همراه سازد و بعد از قیام در کوفه و مسلط شدن بر اوضاع به نیت واقعی خود که همانا انتقام از قاتلان امام حسین بود، بپردازد. در سپاه مختار شیعیان ایرانی حضوری پر رنگ داشتند که همین مسئله برخی از اعراب را که ایرانیان را نژاد پست می‎دیدند (!)، از مختار رویگردان کرده بود. ماجرای قیام مختار با افت و خیز فراوان همراه بوده و حتی او بعد از بازگشت به کوفه و در هنگام تدارک قیام دوباره به زندان افتاد و بازهم این شوهر خواهر او (عبد الله ابن عمر) که اعتبار فرزندی خلیفه دوم را یدک م‎کشید واسطه آزادی‎اش شد.