PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دعوا بر سر سینمای مستهجن در «هفت» فرح‌بخش: ناله و نفرین زن ‌و بچه ما پشت فراستی است

tina
12-05-2010, 07:57 PM
برنامه تلویزیونی «هفت» به تهیه‌کنندگی فریدون جیرانی اگرچه بسیاری از اوقات محافظه‌کارانه عمل می‌کند، اما چندهفته‌ای است با ارائه نظرات مخالفان وضع فعلی سینمای ایران، با حاشیه‌هایی همراه است. چند شب پیش و در جدیدترین قسمت این برنامه بحثی درباره سینمای مستهجن درگرفت که با سخنان تند حاضران همراه بود. همایون اسعدیان کارگردان سینما آغازگر این بحث چالشی بود. او گفت: «فیلم‌هایی که تحت عنوان سرگرمی ساخته می‌شوند و اکثریت سینما را هم تشکیل می‌دهند باید از یک استانداردی برخوردار باشند، نه اینکه آنقدر به نظر مردم تقدس بدهیم که استاندارد‌ها را فراموش کنیم. نباید به سلیقه‌ مردم تقدس داد و عوام‌گرایی را ترویج کرد. وظیفه‌ هنر این نیست که آن چه را مردم می‌خواهند به آنها بدهد، البته معتقد هم نیستم سینما مقوله‌ای صرفا فرهنگی است.» اسعدیان یکی از دلایل مشکلات فعلی سینما را در بخش صدور پروانه‌ ساخت فیلم‌ها دانست: «گلوگاه ما پروانه ساخت است که آن را باز گذاشته‌ایم. چگونه در این شرایط می‌توانیم خروجی را کنترل کنیم؟ اینکه هشت فیلم را به‌طور همزمان اکران کنیم، افتخار نیست، بلکه این فیلم‌سوزی است.» این کارگردان درباره‌ دخالت دولت در سینما نیز اظهار کرد: «در بسیاری از موارد ترکیب کارگردان و تهیه‌کننده از همان ابتدا و در زمان پروانه ساخت نشان می‌دهد که در انتها با چه فیلمی روبه‌رو هستیم. باید در این زمینه دخالت کرد. باید بیایند و بگویند این کف تولید با این کف کارگردانی همخوانی ندارد. اگر این دخالت است، چه اشکالی دارد که دخالت صورت بگیرد؟ در غیر این صورت چه کسی پاسخگوی اکران است؟ نمی‌توان هنگام گرفتن پروانه ساخت گفت:«نباید دخالت وجود داشته باشد اما در اکران بگوییم چرا دخالت نمی‌کند. آن هم در کشوری که ۹۰‌درصد اقتصادش دولتی است.» مسعود فراستی منتقد در پاسخ به سوال پرسیده شده و نقطه نظرات اسعدیان گفت: «به نظرم این منطقی که عنوان شد، منطق روز و ملموسی است اما بحث در اینجاست که بیاییم فیلمی که با نازل‌ترین شکل ساخته شده است، را بگوییم «این نظر مردم است.» او نقد دو مقوله «فیلمفارسی» و «سینمای جشنواره‌ای» را درست خواند: «حمله شخص من به «فیلمفارسی» یک حمله قدیمی است و ربطی به این برنامه ندارد. نقد «سینمای جشنواره‌ای» نیز تا سه، چهار سال پیش ابدا صورت نمی‌گرفت. حرف ما این بود که نباید فیلمی ساخت که در خارج از کشور آبروی ما را ببرد یا همه‌چیز را بفروشد تا جایزه بگیرد، البته باید دقت کنید که نقد این دو جبهه از سینما به معنای نقد کل سینمای ایران نیست. باید کارشناسی کرد چه اتفاقی افتاده است که از امثال «آواز تهران» به «شارلاتان» و «درد بزرگ» رسیده‌ایم.» به گزارش ایسنا، در ادامه‌ بحث، محمدحسین فرح‌بخش تهیه‌کننده ضمن انتقاد از مباحث مطرح شده در برنامه‌ «هفت» نسبت به سینمای سرگرمی گفت: «من به هیچ‌وجه بحث سینمای مستهجن را قبول ندارم. اینکه فراستی در چندماه گذشته در این برنامه مرتبا بحث فیلم‌های مستهجن را مطرح می‌کنند یا ناشی از این است که ایشان معنی مستهجن را نمی‌فهمند یا مورد دیگری است. مگر می‌شود نظام جمهوری اسلامی به فیلم مستهجن پروانه ساخت یا نمایش بدهد؟ تعریف مستهجن غیراخلاقی است. به نظر من مدعی‌العموم می‌تواند علیه ایشان اعلام جرم کند.»تهیه‌کننده فیلم «شارلاتان» افزود: «به نظر من اینکه از «آواز تهران» به «دردسربزرگ» رسیدیم یکی از دلایل آن منتقدان هستند. به نظر من مردم اصلا نمی‌دانند منتقد خوردنی است یا پوشیدنی.» او در ادامه نوع نگاه مسعود فراستی منتقد و کارشناس برنامه‌ «هفت» را انتقادی ندانست: «ایشان که هر هفته مداوم فیلم‌ها را می‌کوبند تا مردم برای دیدن آنها نروند، باید بداند که ناله و نفرین زن و بچه ما پشت اوست. این نگاه‌ها را نگاه تخریبی می‌دانم نه نگاه انتقادی و سازنده. خواهش من از شما (فریدون جیرانی)، تهیه‌کننده و مجری برنامه‌ «هفت» این است که یا این برنامه‌تان را جمع کنید یا اگر قرار است آن را ادامه بدهید، در خدمت سینمای ایران باشد.»