PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : علم کوه در آستانه تخريب است



Sara12
11-12-2010, 11:23 PM
علم کوه در آستانه تخريب است


علرغم اعلام توقف روند جاده سازي
علم کوه در آستانه تخريب است


http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/11/02/100865452393.jpg

جام جم آنلاين: مسئولان بخش گردشگرپذير و بکر کلاردشت از تخريب مجدد قله حفاظت شده علم کوه خبر دادند و خواستار ورود رئيس جمهور براي پايان تخريب شدند.

به گزارش مهر، به رغم اعلام متوقف شدن روند جاده سازي در علم کوه از سوي علاقه مندان محيط زيست و انجمن هاي کوهنوردي، جاده سازي و تخريب قله کوه از روزهاي گذشته در منطقه آغاز شده که مجددا زمينه هاي ناراحتي را براي مردم منطقه به خصوص دوستداران کوهنوردي و طبيعت ايجاد کرده است.

بر اساس مشاهدات خبرنگار مهر در منطقه، جاده سازي و تخريب علم کوه و تخت سليمان آغاز شده و حمل سنگهاي 10 تا 20 تني توسط کاميونهاي سنگين رودبارک پديدار شده است.

اين خودروها که از درون شهر رودبارک و در پي انتقال غيرقانوني سنگ توسط مديران شرکت سنگ تزئيني به مناطق علم کوه و تخت سليمان آمده بودند با تجمع و راه بندان روزهاي اخير مردم مجبور به بازگشت به محل شرکت و تخليه سنگ شدند.

مهدي سليمان پور، نائب رئيس شوراي شهر کلاردشت نيز با تاييد اين خبر در گفتگو با خبرنگار مهر در کلاردشت با ابراز تاسف از بي توجهي مديران شرکت سنگ تزئيني به خواسته هاي مردم منطقه گفت: متاسفانه به رغم جلسات متعدد و صورت جلسه هاي مکرري که با حضور استاندار سابق، مسئولان چالوس و مديران شرکت سنگ تزئيني در شهرداري کلاردشت، فرمانداري چالوس و دفتر استاندار برگزار شده هيچ اقدامي از سوي شرکت سنگ تزئيني براي توقف فعاليت غيرقانوني راه سازي در منطقه صورت نداده است.

وي افزود: فعاليت شرکت متروي تهران (سنگ تزئيني) در راستاي برداشت بي رويه سنگ و تخريب بالادست علم کوه براي حمل سنگ هاي 10 تا 20 تني اعتراضات مردمي را در سال 69 ايجاد کرده بود.

به گفته سليمان پور، بخشدار وقت در آن زمان براي حل مشکل پيش آمده بين مردم به اتفاق شوراي محل و تعدادي از معتمدين روستاي رودبارک با نماينده شرکت مترو جلسه اي تشکيل داد که حاصل آن جلسه صورتجلسه اي شد که در آن شرکت مترو متعهد شد که براي حمل سنگ، جاده کمربندي احداث کنند.

نائب رئيس شوراي شهر کلاردشت گفت: شرکت مترو پس از تخريب هزاران هکتار از دامنه هاي بالادست علم کوه نه تنها به تعهدات خود در احداث جاده کمربندي عمل نکرد بلکه شرکت را به واسطه بدهکاري ميلياردي به سازمان تامين اجتماعي با تغيير نام از مترو به سنگ تزئيني واگذار کرد.

وي گفت: مردم منطقه علاوه بر اينکه مانع حمل سنگ از درون محل شدند در طوماري از رئيس جمهور خواستند تا به منظور حفظ و حراست از منابع ملي به خصوص قله حفاظت شده علم کوه ياري رسان مردم منطقه باشد و خود شخصا براي رفع اين مهم ورود پيدا کند.

سليمان پور افزود: قله حفاظت شده چهار هزار و 800 متري علم کوه و چهار هزار و 830 متري تخت سليمان با 45 قله بيش از چهارهزار متري که داراي يخچال ها و درياچه هاي منحصر به فرد در ارتفاع چهار هزار متري بوده که ديگر در آستانه تخريب قرار گرفته است.

مديرکل حفاظت از محيط زيست مازندران پيش تر در ساري گفته بود: کلاردشت نيازي به جاده سازي ندارد و جاده سازي سبب رفع محروميت منطقه نخواهد شد.

رسول علي اشرفي پور با اشاره به اينکه کلاردشت داراي زيست بوم منحصر به فردي در سطح ملي است، عنوان کرده بود: ارتفاعات قلل معروف علم کوه، سياه کمان و تخت سليمان جزو آثار طبيعي ملي کشور بوده که بي ترديد اگر جاده اي بخواهد از کلاردشت به سمت طالقان احداث شود توجيه اقتصادي و زيست محيطي نخواهد داشت.

کارشناسان زيست محيطي معتقدند تمام دامنه هاي علم کوه به شدت آسيب پذير و سست هستند و هرگونه بارگذاري اضافه اکوسيستم منطقه را به شدت تخريب مي کند. دامنه هاي علم کوه همچنين داراي رودخانه هاي حفاظت شده زلالي بوده که محل پرورش ماهيان آزاد خزري است

منطقه کلاردشت از دهه 40 به عنوان يک منطقه با اهميت زيست محيطي بالا مورد توجه بوده و اين منطقه به هيچ عنوان بن بست نيست زيرا چهار راه ارتباطي گسترده اي است که به علت گسترش روزافزون مسافر و گردشگر و اهالي و توليد زباله ها و پساب هاي انساني و غيرانساني به لحاظ زيست محيطي در خطر قرار گرفته است.

Sara12
11-12-2010, 11:23 PM
تشکيل تيم وي‍ژه
علم کوه در معرض تخريب است


http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/12/01/100867943627.jpg

جام جم آنلاين: بسياري از مردم و مسئولان منطقه کلاردشت از روند رو به رشد تخريب جدي قله يخچالي علم کوه ابراز نگراني کرده و از مسئولان خواستند تا با ترک شرکت تزئيني مشکلات و درخواست هاي مردم منطقه را رفع نمايند.

به گزارش مهر ، منطقه سرسبز و بي بديل کلاردشت با وسعتي معادل 15 هزار کيلومتر مربع يکي از نادر مناطق کوهستاني بوده که در شمال کشور و جنوب شرقي شهرستان چالوس واقع است.

رودخانه خروشان و حفاظت شده سردآبرود و قله هاي معروف 4830 متري علم کوه و 4800 متري تخت سليمان و 45 قله و دهها يخچال و تعدادي درياچه بزرگ و کوچک 3 هزار ساله در ارتفاع چهار هزار متري اين قله ، منطقه زيبا و آب و هواي کلاردشت را منحصر به فرد و چشم انداز بي نظير با شهره جهاني مبدل ساخته است تا جايي که هزاران کوهنورد از کشورهاي مختلف اروپايي ، آسيايي و آمريکايي براي صعود از ارتفاعات علم کوه ، تخت سليمان و ديواره سنگي و 800 متري آن وارد منطقه مي شوند.

متاسفانه در دولت هاي پيشين و به بهانه هاي مختلف نظير خروج دام ، واگذاري اراضي جنگلي به آزاد راه تهران شمال ، ***** برخي از حاشيه نشيان جنگل، واگذاري مراتع به تعاونيهاي ادارات و سازمان هاي ذي نفوذ دولتي سبب ***** خودي به عرصه هاي جنگلي و منابع ملي از طريق قانوني و غيرقانوني و به صورت رانت خواري و نفوذي شده که موجبات نگراني را براي مردمان منطقه فراهم آورده است.

مبحث مهمي که در اين ميان سکوت مردمي و گروه هاي طبيعت دوست و مردم نهاد را شکسته اين است که بخش عظيمي از دامنه هاي علم کوه و تخت سليمان در منطقه البرز مرکزي در سال 68 به شرکت متروي تهران جهت تامين سنگ براي ساخت مترو تهران با مجوز اداره کل وقت صنايع مازندران و با استفاده از نفوذ ديوان سالاري و بدون ملاحظات زيست محيطي صورت پذيرفته که زنگ خطر اوليه براي تخريب زيست بوم هاي منطقه را فراهم آورده است.

اين اقدام ناشايست که از ابتدا بسياري از کوهنوردان داخلي و خارجي را به اندوه از دست رفتن طبيعت علم کوه فرو برده بود تاثيري نداشته و روند تخريبها عليرغم طومارها و اعتراضات انجمن هاي کوهنوردي کشور به مقامات مسئول وقت استاني و کشوري همچنان ادامه داشته و دارد.

بخشدار وقت در پي تجمع هاي اعتراض آميز مردم در تاريخ 20 ارديبهشت سال 69 به اتفاق نماينده وقت مجلس شوراي اسلامي، شوراي محل رودبارک و تعدادي از معتمدين محل، نيروي انتظامي و نماينده شرکت مترو جلسه اي در مسجد طالقاني رودبارک تشکيل داده و در آن جلسه مقرر شده بود شرکت مترو براي حمل سنگ هاي 10 و 20 تني جاده کمربندي احداث کند تا مجبور نشود کاميونهاي سنگين حامل سنگ خود را از جاده باريک وسط محل عبور دهد.

شرکت مترو نه تنها به تعهدات خود در آن دوران مبني بر احداث کمربندي تن نداد بلکه زمينه برداشتها و تخريبهاي بيشتر براي پرداخت بدهکاريهاي ميلياردي به سازمان تامين اجتماعي از سوي اين شرکت دو چندان شده است.

Sara12
11-12-2010, 11:24 PM
ادامه فعاليت معدن سنگ موجب تخريب علم کوه مي شود

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/11/02/100865452393.jpg








رئيس وقت اداره منابع طبيعي کلاردشت به مجرد آن در نامه اي به شماره 4/87/6238 تاريخ هشتم اسفند 85 به مديرکل منابع طبيعي غرب مازندران نوشهر در خصوص فعاليت تخريبي شرکت مترو مي نويسد: بر اساس صورتجلسه تاريخ هفتم بهمن ماه 71 هيچ گونه سابقه روشني که دلالت بر اظهار نظر کارشناسي در جهت صدور مجوز اکتشاف يا بهره برداري بر اساس شرايط و ضوابط موجود نمايد در پرونده به دست نيامده است.

وي مي افزايد: شرکت مترو در مدت فعاليت خود هيچ گونه اظهار نظر کارشناسي بر روي تمامي مناطق برداشت و برآورد و محاسبه خسارت وارده و هزينه احيا و بررسي ميزان تخريب به منابع ملي در اثر احداث راه هاي اصلي و فرعي و ابنيه و تعهد محضري از اين شرکت در جهت انجام کارو يا جبران تخريب منابع ملي گرفته نشده است.

از طرفي سرجنگلباني «حسن کيف» نيز در نامه شماره 3026 مورخه ششم بهمن 71 خود به سازمان عمل خودسرانه شرکت را در تغيير مسيرراه ها و تخريب منابع ملي اعلام کرده است.

رئيس اداره وقت منابع طبيعي کلاردشت با اشاره به قبول تعهدات في مابين شرکت مترو در صورت جلسه هاي مختلف با منابع طبيعي توسط نماينده وقت مترو گفت: در صورت جلسه مورخه ششم بهمن 1372 مقرر شده که ميزان خسارت وارده و نحوه جبران آن طبق مقررات با نظارت آقاي «ي - ه» جبران شود.

در قسمت ديگري از اين نامه با اشاره به ميزان خسارت وارده آمده است: با اينکه برآورد ميزان خسارت ناشي از برداشت سنگ به عهده شخص مذکور محول شده است طي نامه شماره 30158 تاريخ چهارم مهر 73 به رئيس سازمان جنگلها در جهت تخريب منابع ملي واقع در مراتع کلاردشت باعث خسارت زيادي به بيش از 22 هزار واحد دامي متعلق به 196نفر دامدار منطقه بالغ بر3 ميليارد و 478 ميليون تومان شده است.

دربند 16 اين نامه شکوائيه شماره 7024 تاريخ پنجم آبان ماه 72 به رئيس دادگاه حقوقي دو مستقل کلاردشت عليه تخريبهاي متعدد شرکت مترو اعلام جرم مي کند و در بند 17آن يعني ده سال بعد نيز شکوائيه شماره 38542 تاريخ 22 آذزماه 82 عليه اين شرکت به دادگاه حقوقي دو مستقل کلاردشت ارسال مي شود.

در ادامه بند 17 نامه رئيس اداره منابع طبيعي کلاردشت به مديرکل منابع طبيعي غرب استان مازندران آمده است: شرکت مترو بدون اخذ مجوز از اداره کل اقدام به احداث ساختمان در سطحي معادل 32 هزار متر مربع کرده است، درخصوص بهره برداري از معادن طبق بند 4 ماده 36 قانون معادن ، قانونا وظيفه داشت اجازه قبلي اداره کل منابع طبيعي نوشهر را جلب مي کرد.

اما آنها خودسرانه و بدون اخذ اجازه مبادرت به بهره برداري و برداشت سنگ از معدن کرده و برابر گزارش هيئت اعزامي خسارت ناشي از تخريب و فرسايش مراتع به ميزان سه ميليارد و 478 ميليون تومان برآورد شده است.

در پايان اين نامه با هشدار به ادامه فعاليت مترو آمده است: ادامه بهره برداري و استخراج سنگ از دامنه علم کوه موجب تخريب اين قله منحصر بفرد، قطع اشجار، آلودگي صوتي، ايجاد نا امني محيط زيست وحوش و سلب آسايش و آرامش مردم ، بهم خوردگي سيماي عمومي مناطق کوهستاني حوزه آبخيزداري کلاردشت ، تخريب خاک هاي سطح الارضي و رانش زمين در اثر احداث جاده ها در پاشنه کوه ها، وقوع سيل و حرکت گل ولاي حاصل ازتخريب و عوارض ناشي ازآن منطقه از اراضي مراتع فوق و منازل مسکوني چند روستاي پايين دست و شهر کلاردشت در مسير رودخانه سرد آبرود و تاسيسات دولتي را در پي خواهد داشت.

Sara12
11-12-2010, 11:24 PM
از فعاليت مجدد برداشت سنگ در معدن ديوچال جلوگيري کنيد

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/05/14/100913912221.jpg



رئيس وقت محيط زيست شهرستان چالوس نيز در نامه اي به شماره 3121 مورخه هفتم مهر 84 به دادگاه کلاردشت نوشت: همان طوري که مستحضريد پرونده اي در آن دادگاه در خصوص ممانعت از فعاليت معدن سنگ ديوچال به دليل عدم رعايت ملاحظات زيست محيطي و تخريبهاي حاصله در دست رسيدگي است ولي بر اساس اطلاع واصله شرکت سنگ تزئيني کلاردشت درصدد واگذاري معدن به يک شرکت ديگر معروف به جهاد نصر است و تا دو هفته آينده مجددا بهره برداري از معدن توسط شرکت اخير آغاز خواهد شد لذا با عنايت به مراتب فوق و حساسيت موضوع، خواهشمند است، دستور فرماييد از هر گونه فعاليت مجدد عمليات معدني در محدوده ياد شده تا اطلاع ثانوي و رسيدگي نهايي به پرونده ممانعت به عمل آيد.

رئيس مرکز تکثير و پرورش آزاد ماهيان کلاردشت در پاسخ به استعلام شماره 654 تاريخ نهم مهرماه 84 آورده است: در خصوص اعلام نظر کارشناسي شيلات در زمينه خسارات وارده ناشي از فعاليتهاي معدني شرکت مترو (سنگ تزئيني کلاردشت) به محيط زيست آبزيان رودخانه حفاظت شده سرد آبرود بايد، گفت: مکان يابي احداث اين مرکز در سالهاي (50 - 1340) مبتني بر دستيابي به منابع آبي بکر و عاري از هر گونه آلاينده طبيعي و مصنوعي بوده که در مقايسه با کليه رودخانه هاي استان مازندران و گيلان بهترين شرايط را براي عمليات تکثير و پرورش آزاد ماهيان و رهاسازي بچه ماهيان آزاد به منظور حفظ و بازسازي ذخايرآزاد ماهيان درياي خزر به عنوان پروژه ملي به آن محول شد.
رئيس مرکز دولتي تکثير و پرورش آزاد ماهيان شهيد باهنر در ادامه پاسخ به شوراي شهر مي افزايد: متاسفانه در

سال هاي اخير توسعه فعاليتهاي اکتشاف معدني مترو يا سنگ تزئيني موجب افزايش بار رسوبات سخت شده که در فصول متعدد سال حجم انبوهي را به سيستمهاي پرورشي و رسوبگير اين مجتمع تحميل مي نمايد. گاها نيز تلفات چشمگيري را به ذخايرمولدين آزاد که با هزينه هاي گزافي صيد و به اين مرکزتحويل مي شود وارد مي سازد.

مهدي سليمانپور، نائب رئيس شوراي شهرکلاردشت با اشاره به روند تخلفات عديده شرکت مترو سنگ تزئيني گفت: تخلفات عديده اين دو شرکت بر ارائه اسناد از سوي متوليان امر در طول 20 سال محرز است و اگر تاسال 1372حدود 3.5 ميليارد تومان به مراتع و عرصه منابع ملي علم کوه خسارت وارد شده است، امروز اين خسارت به بيش از 300 ميليارد تومان بلکه بيشترهم رسيده است.

نائب رئيس شوراي شهر کلاردشت افزود: متاسفانه شرکت سنگ تزئيني عليرغم اعتراضات مردمي و چند سالي است از فعاليت برداشت ممنوع شده اند مخفيانه مبادرت به برداشت سنگ مي کنند و اعلام مي دارند که منطقه «لتي کمر» ارتباطي به منطقه علم کوه ندارد.

در حالي که «لتي کمر» منطقه اي از مجموعه علم کوه و تخت سليمان است که رودخانه «اکد» از لتي کمرعبور کرده و در «اکاپل» وارد سرد آبرود مي شود. از طرفي آبشار «اکديا اکاپل» در منطقه لتي کمر قرار دارد که بيشترين سيل از اين منطقه تاکنون رخ داده و احتمال سيل هر ساله آن مي رود.

گروه هاي مختلف مردم، انجمن هاي کوهنوردي زنان و مردان کلاردشت، شوراهاي اسلامي شهر، بخش و ديگر شوراهاي اسلامي روستاهاي کلاردشت با نوشتن طوماري از رياست محترم جمهوري خواسته اند تا دستور بازگشت شرکت سنگ تزئيني کلاردشت از دامنه هاي علم کوه را صادر نمايند تا اين کوه منحصر بفرد براي مردم و کوهنوردان ايراني و خارجي چون گذشته استوار و پا برجا باقي بماند.



به دنبال اعتراض 20 ساله مردم بخش گردشگر پذير کلاردشت، انجمن هاي فرهنگي، ورزشي و کوهنوردي منطقه نسبت به برداشت بي رويه و غيرمجاز سنگ و تخريب علم کوه ، استاندار مازندران تيمي را متشکل از مديران نظارتي ، بازرسي ، صنعتي ، زيست محيطي و منابع طبيعي به منطقه اعزام کرد تا با بررسي جزئيات تخريب اين قله يخچالي اعتراضات مردمي را رسيدگي کنند.

علي دراسرايي ، رئيس شوراي کلاردشت گفت: منطقه کلاردشت از لحاظ گردشگري بکر و پرجاذبه بوده که در آينده نزديک به کمک دولت به عنوان يک شهرستان گردشگر پذير طرح خواهد شد بنابراين مردم و مسئولان منطقه حق خود مي دانند تا دلسوز اين منطقه زيبا و علم کوهي باشند که نشان صلابت ايرانيان است و دهها هزار گردشگر و کوهنورد مشتاق از اقصي نقاط اين کره خاکي را به سمت خود مي کشاند.

رئيس شوراي شهر کلاردشت گفت: اين منطقه با آب و هواي سالم و منحصر به فرد خود از ديرباز مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي بوده و رودخانه خروشان «سردآبرود» که چهارمين رودخانه حفاظت شده کشور مي باشد در اين منطقه واقع است.

وي با بيان اينکه متاسفانه برداشت بي رويه شرکت سنگ تزيئني بستر رودخانه را فرسايشي و رودخانه را آلوده کرده است، افزود: متاسفانه رودخانه هاي خروشان منطقه به همراه يخچال هاي طبيعي سه هزار ساله علم کوه و سرشاخه هاي منطقه لتي کمر بر اثر برداشت بي رويه سنگ تزئيني به ورطه نابودي رفته است.

دراسرايي تاکيد کرد: هم اکنون تمامي اعضاي شوراي شهر در کنار مردم و همگام با آنان نه تنها اجازه خروج سنگي از منطقه را به فردي نخواهيم داد بلکه شرکت سنگ تزئيني را که حدود 20 ساله خسارتهاي جبران ناپذيري به مردم منطقه وارد کرده وادار خواهيم کرد با تجهيزات خود سريعا منطقه را ترک کند.




نگهبانان پارکبان در لباس ماموران دولتي

«هنوز ساعاتي از ترک هيئت بررسي کننده نمايندگان استاندار از منطقه نگذشته بود که مديران شرکت تزئيني اين بار با اسکورت کردن کاميونهاي حامل سنگهاي 10 و 20 تني توسط شش نفر مجهز به امکانات خاص که خود را مامور معرفي مي کردند استفاده کرد که مردم متوجه و مانع حمل سنگ اين خلافکاران شدند که اين اتفاق با فشار مردمي و دخالت نيروي انتظامي و بازگرداندن کاميونهاي حامل سنگ به محل شرکت پايان پذيرفت».

اميد است مسئولان منطقه ، شهرستان، استان با ياري مردم منطقه گردشگر پذير کلاردشت بتوانند با استمداد از شخص رياست جمهوري جلوي برداشتهاي بي رويه شرکت سنگ تزيئني را بگيرند تا مردم، گردشگران و کوهنوردان از طبيعت بکر علم کوه استفاده نمايند.