PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شاهچراغ (ع)؛ شاهراه معرفت و معنويت



sorna
03-22-2010, 03:28 PM
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/01/05/100902411414.jpg

آستان قدسي حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ(ع) علاوه بر اينکه کانون اصلي برگزاري آيين هاي مذهبي و فرهنگي شيراز است ؛ پناهگاه و تکيه گاهي براي همه شهروندان شيراز ؛ زايران و مجاوران آن حضرت است که اين آستان متبرک را تکيه گاه خود در ناملايمات و سختي ها مي دانند.

به گزارش ايرنا، در سفر ارديبهشت ماه سال گذشته مقام معظم رهبري به فارس، ايشان برخورداري شيراز از حرم مطهر احمد بن موسي شاهچراغ(ع) و امامزادگان عالي مقام را امتيازي کم نظير براي استان فارس خواندند .

رهنمودهاي مقام معظم رهبري افق جديدي مبني بر شناخت شيراز به عنوان سومين شهر مذهبي کشور گشود.
تعابير رفيع مقام معظم رهبري درباره شخصيت حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) و جايگاهي که شيراز يافته است مي تواند منشايي براي تحول فرهنگي و مذهبي و قرار گرفتن به عنواني يکي از رويکردهاي توسعه اين شهر به شمار آيد.

از اين رو شيراز به برکت وجود بارگاه نوراني حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) جايگاهي رفيع و شايسته يافته بطوريکه در نظر بسياري از صاحبنظران؛ وجود آرامگاه نوراني حضرت احمد ابن موسي (ع) در شيراز موجب شده است که اين شهر از بزرگترين مرکز فرهنگي و مذهبي بهره مند شود.

شاهچراغ (ع) آرامگاه معروف و متبرکي است که ما آن را به صورت يکي از مهمترين نقاط ديدني شيراز و يک مرکز بزرگ فرهنگي مي شناسيم.

آرامگاه شاهچراغ (ع) مربوطه محل خاکسپاري مير سيد احمد، پسر امام موسي کاظم(ع) ، امام هفتم شيعيان و زيارتگاه بسياري از شيعيان است؛ احمد بن موسي (ع) پسر ارشد امام موسي کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) در راه پيوستن به برادر خود در خراسان توسط افراد مامون خليفه عباسي، در شهر شيراز به شهادت رسيد.

اين حرم مطهر در نزد شيرازي ها داراي شکوه و قداست خاصي مي باشد و به همين سبب هميشه پذيراي عاشقان ولايت و امامت به شيراز بوده است.

اين زيارتگاه مهم شيعيان، از لحاظ توريسم مذهبي نيز شيراز را جزء نقاط مهم ايران قرار داده است به نحوي که شيراز سومين شهر مذهبي ايران نام گرفته است و از لحاظ تعداد زائر نيز اين آرامگاه بعد از آرامگاه برادرش بزرگوارش امام رضا(ع) و خواهر گراميش حضرت معصومه (ع) بيشترين تعداد زائر را به خود اختصاص داده است.

شاهچراغ از جمله امام زادگاني است که صحيح النسب و داراي انتساب قطعي به خاندان وحي است. مردم شيراز به دليل اينکه مردمي شيعه و محبت ورز به ائمه اطهار و براي امام زادگان نيز احترام خاصي قايل اند، از دير باز اين سنت حسنه را سينه به سينه و نسل به نسل به عنوان ارث جاويدان به نسل امروز منتقل کرده اند.

در همه زمان ها اين محبت به اهل بيت به گونه هاي مختلف از جمله زيارت، هديه دادن، نذر کردن ، برگزاري بزرگداشت هاي مذهبي و سرمايه گذاري ها ابراز شده است که اين روند شامل مرور زمان نگذشته و فزوني نيز يافته است.

حرم احمد ابن موسي (ع) بعد از حرم برادر بزرگوارش حضرت رضا (ع) و خواهر گراميش حضرت معصومه (ع) پذيراي بيشترين تعداد زائر است و نياز است که زندگي و شخصيت احمد ابن موسي شاه چراغ (ع) به عنوان يک مدل و الگوي فرهنگي و ديني و يک رهبر در جامعه اسلامي بيان شود.

به گفته صاحبنظران فرهنگي: از احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) در چهار مورد هجرت، جهاد، شهادت و ولايت مداري در اکثر زمان به عنوان الگوي برتر ياد شده است.

فرهنگ ولايت مداري، دفاع از ولايت و پايمردي بر ارزش ها جزء درس هاي نسخ نشده اهل بيت است که حضرت شاه چراغ (ع) در اين زمينه ها به عنوان نمونه بارز اجتماعي ياد شده است.

نکته جالب اينکه قسم به شاهچراغ (ع) در ميان بسياري از مردم شيراز رواج داد قسم خوردن يکي از شيوه هاي سفارش شده در اسلام است قسم خوردن در اسلام آداب و تبعياتي دارد، وقتي کسي براي وجود مقدسي احترام و ارزش قايل شود بر او قسم مي خورد که کار منفي نيست زيرا که خود خدا هم بر زمين و آسمان و ماه و رسول خدا قسم خورده است.

کار شناخت آن حضرت براي جوان ها بسيار راحت است زيرا که آنها فطرت الهي و نزديک تري با خداوند دارند و اگر شرح احوال بزرگان با مستندات نقل شود جوان به دنبال سنخيتي در وجود خود و او مي گردد و سعي مي کند خود را ملزم کند تا بر اساس آن در زندگي پيش رود.

باورهاي مردم درباره حضرت شاهچراغ(ع) تقريبا ريشه در آموزه هاي ديني ما دارد و چون اوليا خدا روح بلند به درگاه الهي هستند مردم براي آغاز و پايان زندگي دنيايي خود به امام زادگان از جمله احمد ابن موسي متوسل و از دعاي خير آنان بهره مند مي شوند.

مهم ترين امام زاده در مجموع امام زادگان فارس احمد ابن موسي (ع) به دليل نزديکي به امام هشتم (ع) است و بقيه امام زادگان منسوبين به امام رضا(ع) و امام موسي بن جعفر(ع) هستند.

زماني که مومن مي خواهد عمل صالح او پذيرفته شود سعي مي کند بهترين و مقدس ترين مکان و زمان را معيين کند و امام زادگان بهترين و امن ترين مکان ها براي مناجات و قرب به خدا هستند.

کارهاي مذهبي و فرهنگي که امروزه در حرم برگزار مي شود و کارهايي که براي شناخت اين حضرت در شهر شيراز و استان فارس انجام مي شود بهترين راهکار براي بقا و جاودانگي ابدي اين امام زادگان در بين جوانان دانست.

شيراز به سابقه فرهنگي بسيار درخشاني مفتخر است و ظهور حضرت شاهچراغ (ع) نقطه اوج تاريخ فرهنگي اين شهر است هر چند شيراز به عنوان سومين شهر مذهبي کشور به شمار مي آيد اما از نظر قدمت تاريخي اولين شهر مذهبي کشور به شمار مي آيد که شهرهاي چون مشهد و قم پس از شهادت حضرت علي بن موسي الرضا (ع) و حضرت معصومه (س)شکل گرفتند .

مهندس سيد محمدرضا رضازاده استاندار فارس در حرم مطهر حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) گفت : اساسا در يک جامعه اسلامي و ولايي اقدامات و فعاليتهاي فرهنگي و ساير فعاليتها زماني معنا پيدا مي کند که در راستاي تمسک به دو گنجينه گرانبهاي قرآن و عترت باشد.

وي اظهار داشت:حضور پربرکت برادران و برادرزادگان حضرت احمدابن موسي (ع) و علي ابن موسي الرضا (ع) در شيراز و فارس سرمايه گرانبها و گوهر درخشاني است که رهبر فرزانه انقلاب با تعبير بلند و زيبا که از اين شهر و ديار به عنوان سومين حرم اهل بيت (ع) داشتند ما را متوجه وجود گنجينه اي کردند که بايد تمام برنامه هايمان را در اين راستا تعريف و معنا کنيم.

او گفت: مردم استان فارس و شهر شيراز مفتخر به داشتن چنين گنجينه گرانبهايي بوده و هستند و خوشحالند از اينکه شهر و ديارشان مامن و ماواي فرزندان رسول خدا (ص) قرار گرفته است.

استاندار فارس خطاب به مديران دستگاههاي اجرايي اين استان گفت: مقام معظم رهبري نسبت به توجه بيشتر به وجود اين سرمايه هاي گرانبها تذکر دادند و يک سرفصل جديد را در فارس ايجاد کردند که مردم فارس و شيراز متوجه اين سرمايه ارزشمند باشند و شما مديران و مسوولان نيز که برنامه ريزي امور جامعه را بر عهده داريد بيش از ديگران در اين باره مسوول هستيد.

رضازاده افزود: امسال در حالي به استقبال دهه کرامت مي رويم که روز ششم ذي القعده به عنوان روز بزرگداشت حضرت احمدابن موسي (ع) در تقويم رسمي کشور به ثبت رسيده و شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز آن را به تصويب رسانده است.

رضازاده افزود: اميدواريم اين جريان نوراني که با فرمان مقام معظم رهبري آغاز شده هر سال توجه تعداد بيشتري از اقشار مختلف جامعه را به خود معطوف کند.

استاندار فارس گفت: همه مردم فارس و شيراز اين روز را بزرگ بشمارند و آن را نسبت به روزهاي ديگر متفاوت بدانند.

او اظهار داشت: البته اين رويداد مهم فرهنگي محدود به مرزهاي استان نيست بلکه متعلق به ايران اسلامي، جامعه شيعي، تمام مسلمانان و متعلق به تمام دوستداران اهل بيت (ع) است.

وي حضور مديران در مراسم غبار روبي آستان مقدس حضرت احمد ابن موسي (ع) را نوعي ابراز خادمي و خدمتگذاري به اين آستان مقدس دانست و افزود: وقتي افراد جامعه مديران ما را در اين لباس خادمي ببينند تمايل بيشتري نسبت به اين مکان پيدا مي کنند.

ششم ذيقعده که با تصويب شوراي فرهنگ عمومي استان فارس روز بزرگداشت حضرت احمد ابن موسي (ع) نام گرفته است فرصتي متعالي براي شناخت ابعاد شخصيتي حضرت شاهچراغ (ع) و پي بردن به کرامت نفس و فضايل اخلاقي آن حضرت است.

اول تا دهم ذيقعده دهه کرامت ناميده شده است .