Sara12
10-27-2010, 06:19 PM
جام جم آنلاین: عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با بیان اینكه فستفودها، دومین علت ایجاد سرطان پس از سیگار است، گفت: همچنین 30 درصد موارد بروز سرطانهای پستان، پروستات و روده به طور مستقیم با تغذیه ارتباط دارد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/06/17/100916863662.jpg
دكتر پیام آزاده ، با بیان اینكه بر اساس شواهد موجود، بروز سرطان پستان با عادات غذایی 10 سال نخست زندگی ارتباط مستقیمی دارد، افزود: در حالت غیرمستقیم افزایش دریافت كالری و انرژی باعث چاقی و به صورت غیرمستقیم باعث افزایش خطر بروز سرطان میشود.
وی با بیان اینكه با تغییر سبك زندگی به سمت كار در خارج از منزل، افزایش زندگیهای مجردی و بسیاری از عوامل اجتماعی و اقتصادی امروزه افراد جامعه ناگزیر به استفاده از فستفودها هستند، گفت: طعم خوب و قیمت مناسب هم طرفدارانی برای آنها داشته است.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با بیان این كه 98 درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریكا حاوی چربی، شكر و سدیم بالاتر از میزان استاندارد است، گفت: فستفودها دشمن اصلی سلامت بشر هستند.
دكتر آزاده با تاكید بر این كه ذات اصلی فستفودها فرآوری این ماده غذایی با چربی است، افزود: همه چربیها بویژه گوشتهای فرآوری شده به جهشها و موتاسیونهای ژنتیكی منجر میشوند.
وی با اشاره به وجود نیترات سدیم با كاربرد در نگهداری كالباس و سوسیس از این ماده به عنوان شایعترین ماده نگهدارنده در فستفودها یاد كرد و گفت: نیترات سدیم با ایجاد تركیباتی چون نیتروزآمین عامل انواع سرطانهای گوارش بویژه معده هستند.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران ، وجود نیترات در آبهای مناطق شمالی كشور و شیوع سرطان در این منطقه را نمونه دیگری از تاثیر این ماده شیمیایی در بروز سرطانها برشمرد.
سرطانزاترین ماده
وی تصریح كرد: آكریلامید، سرطانزاترین مادهای است كه با هر نوع فرآوری گوشت، جوجهكباب، فرم برشته گوشت و تست بویژه در تركیبات غنی از كربوهیدرات ایجاد میشود.
دكتر آزاده با تاكید بر اینكه تولید این ماده شیمیایی در طبخهای سریع با دمای بالا بیشتر است، گفت: در حجم معینی از سیب زمینی سرخ كرده، میزان این ماده 300 برابر حد استاندارد است.
وی با بیان این كه سیگار علت سرطان ریه (شایعترین سرطان در دنیا) است، افزود: این در حالی است كه رژیمهای غذایی حاوی سبزی و میوهجات تازه در برابر بروز سرطان ریه اثر محافظتی دارد كه البته این موضوع درباره مكملها صدق نمیكند.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با اشاره به وجود ارتباط بین هورمون استروژن و بروز سرطان پستان در زنان، گفت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، زنان چاق دو برابر زنان با وزن متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
چربی، عامل سرطان
دكتر آزاده استفاده از چربی غیراشباع و مصرف روزانه بیش از 500 گرم میوه و سبزی تازه را در پیشگیری از بروز سرطان پستان موثر برشمرد و افزود: دخترانی كه در 10 سال نخست زندگی لاغراندام هستند، خطر بروز سرطان در میانسالی آنان كاهش مییابد؛ این در حالی است كه تمایل نوجوانان در دوران بلوغ به مصرف فستفودها، جوجه سوخاری و... بسیار است.
وی درباره سرطان پروستات، توضیح داد: غذاهای حاوی چربی حیوانات با افزایش شیوع سرطان پروستات همراه است، حال آن كه مصرف سبزیجات تازه، سویا، گوجه فرنگی، هندوانه و توت فرنگی به علت وجود لیكوپن تا 30 درصد میزان بروز سرطان پروستات را كاهش میدهد.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با بیان اینكه 70 درصد موارد سرطان روده با تغییر سبك زندگی قابل پیشگیری است، گفت: كاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیكی و مصرف غذاهای حاوی سبزیجات فیبری در كاهش بروز سرطان روده سودمند است.
دكتر آزاده، هرگونه فرآوری گوشت اعم از سرخ و كباب كردن، نمك سود كردن یا نگهداری با مواد نگهدارنده را شامل محصولاتی چون هاتداگها، سوسیس و برگرها سرطان زا عنوان كرد و افزود: میتوان به جای این مواد از گوشت سفید نظیر مرغ و ماهی، پنیرهای كمچرب و گوشت پخته شده استفاده كرد. بررسیها نشان داده كه علت 3 برابر شدن بروز سرطان روده در فاصله سالهای 1992 تا 2005 میلادی رواج استفاده از فستفودها بوده است.
وی از پلیسیكلیك آروماتیك هیدروكربنها به عنوان سومین ماده سرطانزا یاد كرد و افزود: این ماده سرطانزا بر اثر فرآوری محصولات و هر روش پخت سریع (درجه حرارت بالا و زمان كمنظیر مایكروویو) ایجاد میشود. در مقابل، طبخ به شیوه آبپز، بخارپز و دم كردن و طبخ در ظروف سفالی از روشهای سالم و ایمن است.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران همراه كردن دوغ، آب پرتقال و آب معمولی در كنار غذاهای فستفودی را در كاهش میزان خطرات بروز سرطان موثر برشمرد و یادآور شد: سعی كنیم از گوشت مرغ با حداقل پنیر و نمك به همراه كاهو، گوجه فرنگی، سس قرمز تازه و سس خردل به جای فستفودها استفاده كنیم.
به گفته وی، سالانه 7 میلیون نفر براثر سرطان جان خود را از دست میدهند كه این میزان در سال 2020 به 10 میلیون نفر میرسد، این در حالی است كه میزان بروز سالانه سرطان در دنیا 10 میلیون نفر است كه در سال 2020 دو برابر میشود.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/06/17/100916863662.jpg
دكتر پیام آزاده ، با بیان اینكه بر اساس شواهد موجود، بروز سرطان پستان با عادات غذایی 10 سال نخست زندگی ارتباط مستقیمی دارد، افزود: در حالت غیرمستقیم افزایش دریافت كالری و انرژی باعث چاقی و به صورت غیرمستقیم باعث افزایش خطر بروز سرطان میشود.
وی با بیان اینكه با تغییر سبك زندگی به سمت كار در خارج از منزل، افزایش زندگیهای مجردی و بسیاری از عوامل اجتماعی و اقتصادی امروزه افراد جامعه ناگزیر به استفاده از فستفودها هستند، گفت: طعم خوب و قیمت مناسب هم طرفدارانی برای آنها داشته است.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با بیان این كه 98 درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریكا حاوی چربی، شكر و سدیم بالاتر از میزان استاندارد است، گفت: فستفودها دشمن اصلی سلامت بشر هستند.
دكتر آزاده با تاكید بر این كه ذات اصلی فستفودها فرآوری این ماده غذایی با چربی است، افزود: همه چربیها بویژه گوشتهای فرآوری شده به جهشها و موتاسیونهای ژنتیكی منجر میشوند.
وی با اشاره به وجود نیترات سدیم با كاربرد در نگهداری كالباس و سوسیس از این ماده به عنوان شایعترین ماده نگهدارنده در فستفودها یاد كرد و گفت: نیترات سدیم با ایجاد تركیباتی چون نیتروزآمین عامل انواع سرطانهای گوارش بویژه معده هستند.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران ، وجود نیترات در آبهای مناطق شمالی كشور و شیوع سرطان در این منطقه را نمونه دیگری از تاثیر این ماده شیمیایی در بروز سرطانها برشمرد.
سرطانزاترین ماده
وی تصریح كرد: آكریلامید، سرطانزاترین مادهای است كه با هر نوع فرآوری گوشت، جوجهكباب، فرم برشته گوشت و تست بویژه در تركیبات غنی از كربوهیدرات ایجاد میشود.
دكتر آزاده با تاكید بر اینكه تولید این ماده شیمیایی در طبخهای سریع با دمای بالا بیشتر است، گفت: در حجم معینی از سیب زمینی سرخ كرده، میزان این ماده 300 برابر حد استاندارد است.
وی با بیان این كه سیگار علت سرطان ریه (شایعترین سرطان در دنیا) است، افزود: این در حالی است كه رژیمهای غذایی حاوی سبزی و میوهجات تازه در برابر بروز سرطان ریه اثر محافظتی دارد كه البته این موضوع درباره مكملها صدق نمیكند.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با اشاره به وجود ارتباط بین هورمون استروژن و بروز سرطان پستان در زنان، گفت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، زنان چاق دو برابر زنان با وزن متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
چربی، عامل سرطان
دكتر آزاده استفاده از چربی غیراشباع و مصرف روزانه بیش از 500 گرم میوه و سبزی تازه را در پیشگیری از بروز سرطان پستان موثر برشمرد و افزود: دخترانی كه در 10 سال نخست زندگی لاغراندام هستند، خطر بروز سرطان در میانسالی آنان كاهش مییابد؛ این در حالی است كه تمایل نوجوانان در دوران بلوغ به مصرف فستفودها، جوجه سوخاری و... بسیار است.
وی درباره سرطان پروستات، توضیح داد: غذاهای حاوی چربی حیوانات با افزایش شیوع سرطان پروستات همراه است، حال آن كه مصرف سبزیجات تازه، سویا، گوجه فرنگی، هندوانه و توت فرنگی به علت وجود لیكوپن تا 30 درصد میزان بروز سرطان پروستات را كاهش میدهد.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با بیان اینكه 70 درصد موارد سرطان روده با تغییر سبك زندگی قابل پیشگیری است، گفت: كاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیكی و مصرف غذاهای حاوی سبزیجات فیبری در كاهش بروز سرطان روده سودمند است.
دكتر آزاده، هرگونه فرآوری گوشت اعم از سرخ و كباب كردن، نمك سود كردن یا نگهداری با مواد نگهدارنده را شامل محصولاتی چون هاتداگها، سوسیس و برگرها سرطان زا عنوان كرد و افزود: میتوان به جای این مواد از گوشت سفید نظیر مرغ و ماهی، پنیرهای كمچرب و گوشت پخته شده استفاده كرد. بررسیها نشان داده كه علت 3 برابر شدن بروز سرطان روده در فاصله سالهای 1992 تا 2005 میلادی رواج استفاده از فستفودها بوده است.
وی از پلیسیكلیك آروماتیك هیدروكربنها به عنوان سومین ماده سرطانزا یاد كرد و افزود: این ماده سرطانزا بر اثر فرآوری محصولات و هر روش پخت سریع (درجه حرارت بالا و زمان كمنظیر مایكروویو) ایجاد میشود. در مقابل، طبخ به شیوه آبپز، بخارپز و دم كردن و طبخ در ظروف سفالی از روشهای سالم و ایمن است.
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران همراه كردن دوغ، آب پرتقال و آب معمولی در كنار غذاهای فستفودی را در كاهش میزان خطرات بروز سرطان موثر برشمرد و یادآور شد: سعی كنیم از گوشت مرغ با حداقل پنیر و نمك به همراه كاهو، گوجه فرنگی، سس قرمز تازه و سس خردل به جای فستفودها استفاده كنیم.
به گفته وی، سالانه 7 میلیون نفر براثر سرطان جان خود را از دست میدهند كه این میزان در سال 2020 به 10 میلیون نفر میرسد، این در حالی است كه میزان بروز سالانه سرطان در دنیا 10 میلیون نفر است كه در سال 2020 دو برابر میشود.